Cevap: #15 Milan Baros
Baros'un problemi taa geçen sene Emre Belözoğlu'nun sakatlayışı ile başladı. Çok uzun süreli ve kendini diri tutma şansı olmayan, koltuk değnekleri ile yürüyebildiği bir sakatlık. Bir oyuncunun bir kez bu kadar ciddi ve uzun süreli bir sakatlık geçirmesi onu başka sakatlıklara da açık hale getirir. Adam bilmemkaç ay sakatlandı sonra sene sonunda 3-5 maç oynadı ve tatile girdi, eğer tatilde kendini kuvvetlendirmek için çok ciddi çalışmalar yapmadıysa onu da sakatlık sebebi ile hafif çalıştığı sürelere benzetebiliriz. Tatilde ağır çalışması da sezon içinde form düzeyi açısından handikap olurdu aslında bu sefer, çünkü yüklene yüklene sene ortasında artık yavaş yavaş güçten düşerdi. O sebeple normal bir sezon öncesi hazırlık dönemi geçirip maçlara başladı. Malesef takım sene başında hem kadro açısından zayıf ve eksik olduğu için ilk maçlarda ona yine çok yüklendik ve yeteri kadar ısınmamış kasları hemen patlak verdi, ondan beridir de 2 maç var 3 maç yok 1 maç var 5 maç yok şeklinde ilerliyor.
Baros'un bunu atlatması için kontrollü maç performansına ihtiyacı var bir süre. Yani önce iyice çalışacak, kendini maç oynayabilecek hale getirecek, belki 1-2 maç sonradan girecek, sonra da dua edeceğiz ki en az bir 10 maç yavaş yavaş artan formu ile (kendini fazla hırpalamadan) arka arkaya uzun süreler alacak. Ondan sonra yeniden böyle tekrarlı sakatlıklar yaşayacağını sanmıyorum. 10 maç dediğim sayı ne kadar uzarsa ondan sonra korkmanıza gerek kalmaz. Yani, aslında adamın bir kronik sakatlığı yok. Eski sakatlığından dolayı zayıflayan adelelerinin üzerine çok yük binince yeniden kolayca sakatlanıvermesi var. Mesela Beşiktaş maçında bu adam girdikten sonra atak yaparken top yakınına bir yere düşüyordu. Önce Baros olduğunu bilmediğim için "koş la koş, belki alırsın" diye bağırdım tv başında ama sonra Baros olduğunu farkedince "aman aman, sen koşma, sen ağır ağır oyna, sakatlanma yine" diyordum ama sakatlanmış yine işte, yapacak birşey yok.
Bu devre arası kritik. Baros iyi bir devre arası geçirir, kendine iyi bakar, tatil seviyesinin biraz üstünde nispeten ağır antremanlarla kendini yavaştan ikinci yarıya hazırlar, sonra takımla beraber iyi antrenman yapar, 1-2 maç da sonradan girerse yeni bir ciddi darbe almadığı sürece devre sonunu çıkartır diye düüşnüyor ve umut ediyorum.