#15 Milan Baroš [Arşiv]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #15 Milan Baros

kesinlikle baros ayarında kronik sakat olmayan bi adam almamız lazım.baros 2 maç üst üste çıkaramaz oldu artık.

Baros kalitesinde bir forvet lazım bunu her zaman söylüyoruz.fener bile kaç tane alternatifle oynuyor.Bu tamamen yönetimsel hatadır.Ha şu da var Baros gibi adamım olsun senede 20 maç oynasın ama adam olsun arkadaş.Senede 50 maç oynayıp bir halta yaramayan kazmaları da biliyoruz. Baros candır.

benim anlamadigim barosun bize gelmeden once kronik sakatligimi vardi da adnan polat kontrol ettirip aldirdik dedi yoksa bizdemi oldu bu kronik sakatligi

Kronik diyorsunuzda adam sürekli iyileşmeden forma giyip tekrar sakatlağı nüksediyor.Birde tamamen iyileştikten sonra bakalım tekrar sakatlanacak mı?

Baros var diye transfer yapmayan pisirik yonetime sahibiz. Adam 9 canli degil ya, sakatlanir, iyilesmeden 5 kisilik oynayacagim diye kendini zorlar, haliyle yine sakatlanir, sende dersin ki kronik sakat. Yonetim kronik sakat halbuki. Semih bizde olsa geberene kadar oynatirdik ne guizayi alirdik, ne niangi.

Kronik diyorsunuzda adam sürekli iyileşmeden forma giyip tekrar sakatlağı nüksediyor.Birde tamamen iyileştikten sonra bakalım tekrar sakatlanacak mı?

sorunda o degilmi zaten renkdas antremanda calisiyor gucleniyor mac temposuna girince yine eski sakatlik yukseliyor

sorunda o degilmi zaten renkdas antremanda calisiyor gucleniyor mac temposuna girince yine eski sakatlik yukseliyor

Yanlışın var hocam. Fizyoterapist eşliğinde antrenama çıkacak duruma getiriliyor. Geçen hafta 1 yada 2 idman yaptı. 18 e aldılar. 18 e almaları hataydı. Çünkü taraftar ölüsüne bile razı mücadele eden birini görmek istediğinden.

Bu adamı düzelse bile bu 3 haftada oynatmayacaksın. Oynatacaksanda bu hafta dinlenecek. Antremana çıkmaya başlayacak. 1 hafta takımla çalışacak. Sonraki maç 30 bilemedin 45 dakika oynatacaksın. Sonraki maçta aynı şekilde.

Yada oynatmayacaksın devre arası kampında tümden kendine gelmiş ve hazır olacak.

Bir oyuncu 3 hafta tedavi görmüşse o adam 2 antreman ile maça giremez. Girersede böyle olur.

Barosdan iyisi alınmadıkça bu adamı göndermemeliyiz. Ha daha iyisinimi aldık yine gönderme al sana 10 numara yedek.

Ama biz daha iyisini almadığımız gibi yedeğinide almıyoruz. Üstüne adam takımla 1 idman yapsa çık oyna diyoruz.

Taraftarından hocasınahata dolu...

Yanlışın var hocam. Fizyoterapist eşliğinde antrenama çıkacak duruma getiriliyor. Geçen hafta 1 yada 2 idman yaptı. 18 e aldılar. 18 e almaları hataydı. Çünkü taraftar ölüsüne bile razı mücadele eden birini görmek istediğinden.

Bu adamı düzelse bile bu 3 haftada oynatmayacaksın. Oynatacaksanda bu hafta dinlenecek. Antremana çıkmaya başlayacak. 1 hafta takımla çalışacak. Sonraki maç 30 bilemedin 45 dakika oynatacaksın. Sonraki maçta aynı şekilde.

Yada oynatmayacaksın devre arası kampında tümden kendine gelmiş ve hazır olacak.

Bir oyuncu 3 hafta tedavi görmüşse o adam 2 antreman ile maça giremez. Girersede böyle olur.

Barosdan iyisi alınmadıkça bu adamı göndermemeliyiz. Ha daha iyisinimi aldık yine gönderme al sana 10 numara yedek.

Ama biz daha iyisini almadığımız gibi yedeğinide almıyoruz. Üstüne adam takımla 1 idman yapsa çık oyna diyoruz.

Taraftarından hocasınahata dolu...

bir onceki mesajimda zaten seninle ayni dusunceleri paylasmisitm ama birde isin su boyutu var barosunda soylemesi gerekmezmi hayir ben hazir degilim diye, sonucta kimse onun kafasina silah dayayayip oynayacaksin demiyor verya hic mi dur oglum sana napiyorsun oynama birak diye, barosun keisnlikle gitmesini istemiyorum cok uzulurum ama bu sakatlik isi cok canimi sikiyor

Son yıllarda bize gelen adamlar ya sakatlandığı için gidiyor veya futbolu bırakıyor. Bknz. Linderoth, en yakın zamandada Baros-Kewell bu yüzden gidicek gibiler.

Yada mutsuz-sorunlu veya bi türlü istenileni vermediği için gidiyor. Bknz. Lincoln,Elano.

Bir tek Mehmet Topal yeteneğinden dolayı üst düzey bi takım tarafından istendi ve gitti.

Eskiden Emre,Okan,Tugay,Arif,Hakan vs. yetenekleri sayesinde gitmişti Avrupa'ya artık ne giden var ne gelen ..

sevilla istiyormuş baros u.

ben ıkıncı yarı pek sakatlanacagını dusunmuyorum artık.3 hafta zaten yok ustune ara gırıyor.kendını toparlar dıye dusunuyorum

iyi bir paraya satılabilir sürekli sakatlanmaya başladı.eskiden liverpolda bir baros vardı euro2004 de attığı goller hala aklımda 4-5 adam geçer 50 metre dribling yapardı şimdi 10 metre süremiyor top ama gol vuruşları eski haline göre düzelmiş. gideri vardır şimdi ama 2 sene sonra para etmez.

gitsin gitmesin o başka bir konuda, yerine bu ayarda bir forvet alabileceğimize inancı olan var mı?

Baros giderse yerine M.Yıldız'ı alırlar ancak.Zihniyet bu çünkü.

35 yaşına kadar kalsın bizde, ne olacak ki, kalsın yani.

malesef baros artık kronik sakat. bu saatten sonra pek hayır gelmeyecek gibi. 2. bir linderoth olma potansiyeli oldukça yüksek görünüyor. elimizden iyi bir paraya çıkarıp en az onun kadar iyi bir forvet almak şart artık. tabi bu yönetim bunu yapabilir mi? bence zor. umarım kaliteli bir yönetime kavuşuruz aslantepede

Baros'un problemi taa geçen sene Emre Belözoğlu'nun sakatlayışı ile başladı. Çok uzun süreli ve kendini diri tutma şansı olmayan, koltuk değnekleri ile yürüyebildiği bir sakatlık. Bir oyuncunun bir kez bu kadar ciddi ve uzun süreli bir sakatlık geçirmesi onu başka sakatlıklara da açık hale getirir. Adam bilmemkaç ay sakatlandı sonra sene sonunda 3-5 maç oynadı ve tatile girdi, eğer tatilde kendini kuvvetlendirmek için çok ciddi çalışmalar yapmadıysa onu da sakatlık sebebi ile hafif çalıştığı sürelere benzetebiliriz. Tatilde ağır çalışması da sezon içinde form düzeyi açısından handikap olurdu aslında bu sefer, çünkü yüklene yüklene sene ortasında artık yavaş yavaş güçten düşerdi. O sebeple normal bir sezon öncesi hazırlık dönemi geçirip maçlara başladı. Malesef takım sene başında hem kadro açısından zayıf ve eksik olduğu için ilk maçlarda ona yine çok yüklendik ve yeteri kadar ısınmamış kasları hemen patlak verdi, ondan beridir de 2 maç var 3 maç yok 1 maç var 5 maç yok şeklinde ilerliyor.

Baros'un bunu atlatması için kontrollü maç performansına ihtiyacı var bir süre. Yani önce iyice çalışacak, kendini maç oynayabilecek hale getirecek, belki 1-2 maç sonradan girecek, sonra da dua edeceğiz ki en az bir 10 maç yavaş yavaş artan formu ile (kendini fazla hırpalamadan) arka arkaya uzun süreler alacak. Ondan sonra yeniden böyle tekrarlı sakatlıklar yaşayacağını sanmıyorum. 10 maç dediğim sayı ne kadar uzarsa ondan sonra korkmanıza gerek kalmaz. Yani, aslında adamın bir kronik sakatlığı yok. Eski sakatlığından dolayı zayıflayan adelelerinin üzerine çok yük binince yeniden kolayca sakatlanıvermesi var. Mesela Beşiktaş maçında bu adam girdikten sonra atak yaparken top yakınına bir yere düşüyordu. Önce Baros olduğunu bilmediğim için "koş la koş, belki alırsın" diye bağırdım tv başında ama sonra Baros olduğunu farkedince "aman aman, sen koşma, sen ağır ağır oyna, sakatlanma yine" diyordum ama sakatlanmış yine işte, yapacak birşey yok.

Bu devre arası kritik. Baros iyi bir devre arası geçirir, kendine iyi bakar, tatil seviyesinin biraz üstünde nispeten ağır antremanlarla kendini yavaştan ikinci yarıya hazırlar, sonra takımla beraber iyi antrenman yapar, 1-2 maç da sonradan girerse yeni bir ciddi darbe almadığı sürece devre sonunu çıkartır diye düüşnüyor ve umut ediyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt