16/17 H:21 | Çaykur Rizespor 1-1 Galatasaray | MS | 18 Şubat

Karabuk'le 2 hafta önce rize'ye karsi 4'lu basladi erken geriye düsünce 3'luye döndü oyun üstünlügünü ele Aldi

O Mac aklindadir buyuk ihtimal,3-5-2 oynatabilir

Ayrica paok'ta kanat oyuncusu Robert mak'i gezgin forvet olarak kulland 3-5-2 sisteminde,bizde bruma'yi kullanabilir

Cizgilerde ise conte gibi bir kanatta hucum oyuncusu diger tarafta defansif bir kanat oyuncusu ile oynuyordu,Rodrigues'i kullandi sol cizgide.

Kafa golü yememek için, adam adama savunma ve Muslera'nın biraz daha ortalara çıkıp topları alması gerekiyor.

Neymiş efendim Igor Tudor ile havaya girip Rize ve Bjk maçlarını alacakmış ve şampiyon olacakmışız. Tudor Bey gitsin saksıya saplasın.

Kafa golü yememek için, adam adama savunma ve Muslera'nın biraz daha ortalara çıkıp topları alması gerekiyor.

Alan savunmasi degil de birebir savunma yapilmasi gerektigini ben de düsünüyorum, cünkü bizim stoperler gerizekali bunu beceremiyor. Her adamin basina bir adam dikeceksin yanindan ayrilmayacak adamini savunacak, eh bunu da becerebilirler artik herhalde.

Alan savunmasinda bizimkiler ah baskasi topu cikarir herhalde diye bekliyor. Eskiden Melo veya Drogba/Burak cok top cikariyordu, bilhassa da Melo. O varken de yan top sorunumuz vardi ama onun sayesinde bu kadar belli olmuyordu eh Chedjou da biraz fena degil bu konuda o da cikariyordu ama genel anlamda Balta da Chedjou da Semih de yan top özürlüsü.

Bak Chedjou rakip ceza sahasinda topu karsilama ve tehlike yaratma konusunda daha iyi. Ha bizim ceza sahamizda bizim icin tehlike yaratiyor ama o ayri konu :D Uzun lafin kisasi bu gerizekali stoperlerle oynadigimiz müddet alan savunmasi yapamayiz. Dikeceksin tek tek adamlarin basina, her oyuncu bir oyuncuyu takip edecek baska türlü zor bizimkiler beceremez.

Eren Derdiyok ilk 11 oynamali. Zamaninda Fatih Terim Semih ile Ujifa, sonra da Semih Dany ikilisinin kisa olmasindan dolayi, bu olayi, ön direge hep hava toplarinda üstünlük koyabilen uzun boylu bir isim yerlestirmistir. Ilk sezon Elmander, ikinci Sezon Melo/Drogba... Melo cok uzun olmasa da, cok iyi hava hakimiyeti var, ve cok agresif. Ön direkte karsiliyordu toplari. Sonraki sezonlarda da bunu cok iyi yapti... Ancak ön direkte Elmander, yada Drogba varken, daha da güven veriyorduk. Muslera´nin yan top eksikligi de deklinasyon ediliyordu bu sekilde.

Melo gittiginden beri ise orta sahadan, öyle bir destek gelmemeye basladi. Tolga´yi nekadar iyi bulsamda, hava toplarinda cok zayif, Nigel nekadar istekli ve agresif olsada, boyu ancak 1.70... Selcuk hic cikmaz zaten, Josue keza ortada, Podolski´de cok pasif, pek sevmiyor hava toplarina cikmayi savunmada. Yani böyle bir ortamda, herkes, bir digerinin topu karsilamasini bekliyor. Bu konu Drogba gittiginde sikintili idi, Melo gittinden beri takimin temel sikintisi haline geldi.

Bence o yüzden Eren Derdiyok oynamali. Hem fizik olarak kuvvetli, hemde ileride, geride, hava toplarinda etkili olacaktir. Gerekirse Bruma - Eren - Podolski cikilmali maclara. Yada

Eren - Podolski
Bruma - Sneijder - Tolga - Josue

Carole - Semih - Ahmet - Linvanda
Muslera
Semih´in malum formundan, Tudor´un fizik gücüne önem verdigi gercegine kadar, göz önünde bulundurursak, Chedjou´da yine ciddi bir opsiyon haline gelebilir.

Balta ve X kesilmesi bu takimin öncelik ilaci olacaktir... Selcuk´da kesildi mi, daha agresif ve sert bir futbol cikabilir ortaya.

Sneijder Rize maçında yokmuş geçen hafta yetişecek deniyordu,şimdi aklıma Riekerink Tudor Sneijder 3lüsünden komplo üretmek geliyor...

Muslera
Semih Ahmet Chedjou Carole
Tolga Linnes
Bruma Josue Yasin
Podolski

Şeklinde çıksa keşke

herkes cok iştahlı hoca tudor olunca bende sevindim fakat bu sezon şampiynluk gittigi için önümüzdeki sezona bakmak lazım

bu sezon tudordan koşan ısıran takım beklemek zor hayal kurmayın selcugu semihi sabriyi yasini podolskiyi it gibi koşturabilirmi tabiki hayır

gercekci olalım,kenarda bir hoca oldugu belli olsun oyunu okusun ve asıl selcuk semih sabri gibi adamları göt korkusu olmadan kesebilsin tudor benim icin tamamdır

sizce kesebilirm göt korkusu olmadan bu çöpleri ? hollandalı nasıl korkuyordu malum.

bizle tinercilerin maci niye pazartesiye alindi bilen varsa alinti yapsin arkadaslar zira bu skandal!

VPZRpj.png

Oyun sol kanattan akacağı için yorulduğunu düşündüğü anda bruma&garry / podolski&eren değişiklikleri yapar diye düşünüyorum.
2 hamal forvetle çıkacağını sanmıyorum 3lü defans da oynayamayız.
en mantıklısı Sneijder'in biraz daha Gizli Forvet tarzı oynaması.

orta sahalara da inanılmaz yük binecek burada. en sıkıntılı mevkiide burası zaten tolga biraz daha sprinter kimliği ile rahat olabilir ama josue'nin kaldırabileceği bir oyun olmayacaktır keza dejong ve selçuk hiç kaldıramaz.
Sabriyi görünce kadronun bir anlamı kalmadı

VPZRpj.png

Oyun sol kanattan akacağı için yorulduğunu düşündüğü anda bruma&garry / podolski&eren değişiklikleri yapar diye düşünüyorum.
2 hamal forvetle çıkacağını sanmıyorum 3lü defans da oynayamayız.
en mantıklısı Sneijder'in biraz daha Gizli Forvet tarzı oynaması.

orta sahalara da inanılmaz yük binecek burada. en sıkıntılı mevkiide burası zaten tolga biraz daha sprinter kimliği ile rahat olabilir ama josue'nin kaldırabileceği bir oyun olmayacaktır keza dejong ve selçuk hiç kaldıramaz.

bence bok gibi oynarız sneijder topla çok buluşması lazım o noktada ona top servisi yapabilecek oyuncu yok bizde,vasat olur
en mümkün olabilecek şey podolski eren olur çift forvette

İddaa oranları:

Rize:4.30
Beraberlik:3.30
Galatasaray:1.50

Bana çok düşük geldi bizim oran.Oranlara bakarsak Rize kaybetmez gibi duruyor.

Geri
Üst Alt