#16 Mustafa Sarp

Cevap: # 16 Mustafa Sarp

Mehmet Topal ondan iyi diyenler anladı sanırım :).

Mehmet Topal ondan iyi diyenler anladı sanırım :).

Ferhat çok günlük yaşıyorsun. M.Topal, Sarp'tan iyidir.

İlginçtir ilk sayfada yorumun var. Dediğim gibi günlük yaşıyorsunuz. Haftaya kötü oynar, bedava diye aldınız ,bu mu oynuyacak bizim yakımda dersin

M.Topal her zaman 11'in değişilmezidir. Ama Sarp formdayken onu kesmek olmaz. Ama Topal zamanla formayı alacaktır. Yada yanyana oynarlar o teknik ekibimizin takdiri.

Ferhat çok günlük yaşıyorsun. M.Topal, Sarp'tan iyidir.

İlginçtir ilk sayfada yorumun var. Dediğim gibi günlük yaşıyorsunuz. Haftaya kötü oynar, bedava diye aldınız ,bu mu oynuyacak bizim yakımda dersin

Alakası yok.Adam ilk geldiğinde kötüydü,özveriyle kendini geliştirdi.Ve son 5 maçtır da başka bir Mustafa görüyoruz,ve düşecegini de sanmıyorum.Mustafa Mehmet'ten çok daha iiyi pas yapar ve Mehmet hiç bir zaman ceza sahasına çalım atarak girip free kick mi kazandırdı hayatında ?

Alakası yok.Adam ilk geldiğinde kötüydü,özveriyle kendini geliştirdi.Ve son 5 maçtır da başka bir Mustafa görüyoruz,ve düşecegini de sanmıyorum.Mustafa Mehmet'ten çok daha iiyi pas yapar ve Mehmet hiç bir zaman ceza sahasına çalım atarak girip free kick mi kazandırdı hayatında ?

Kalli zamanında sürekli hucümü düşünüyordu. Gördüğü her yerden kaleyi yokluyordu.

Euro 2008'in bir istatistiği vardı. Topla en hızlı hareket eden 7. ya da 8. futbolcusuydu. M.Topal, Sikibbe zamanında tamamen defansif bir futbolcu olud. Bunun nedeni önündeki 4'lü geri dönmüyordu. Bu seozn Keita, Arda sürekli geriye dönüyor. Aydın'da aynı şekilde çabalıyor.

M.Topal kesicilik konusunda her türlü öndedir. Yer tutma,sezgi gibi özellikler de vardır.

M.Sarp Bursa'da da böyle oynuyordu. Sen daha maça çıkmadan boş transfer diyebilmişsin adama. Bursa'yı seyreden tanıdıkların varsa sorabilirsin. Bursa'da da böyleydi. İlk başlarda tek ön libero oynuyorduk ve M.Sarp , M.topal gibi defansın önünden ayrılamıyordu. Şimdi öyle değil. Ayhan ile değişimli oynuyorlar. Öndekielrde yardıma geldikçe rahatça ileri çıkabiliyor.

Sarp ile Topalın çekişeceğini geldiğinden beri düşünüyorum. Farklı özellikleri var kendilerini öne çıkaran, Mustafanın fizik gücü daha iyi ve sert bir yapısı var, mücadele gücü ve aklıyla zorluyor rakipleri. Topal ise tam ince işçi, öylesine yerinde sokuyorki ayağını topa, tıkırt diye kolayca kapıveriyor, o yüzden tam karşılaştırma yapmak zor. Topalın kesici yetenekleri daha fazla diye düşünüyorum ama maçına göre tercih te değişebilir tabiki.

Adamı alkışlayalım boşverin kıyas yapmayı.Acayip çalışıyor.Rıdvan Dilmen bile hayret ediyorum performansına diyor.

Adamı alkışlayalım boşverin kıyas yapmayı.Acayip çalışıyor.Rıdvan Dilmen bile hayret ediyorum performansına diyor.

Alkışların en büyüğünü hakediyor zaten, ona kimse birşey diyemez sanırım. Rijkaard da aynı kanıda olacakki en güvendiği oyuncuların başında Sarp. Böylesine bir örnek hatırlamıyorum ben, 28 yaşına kadar üst düzey takımlarda oynamamış ve transferi sonrası, hem de çok ciddi rakiplerin olduğu bir bölgede hiç sırıtmadan oynuyor, helal olsun valla.

Valla transferinde kuşkuyla bakmıştım adama ama helal olsun iyi oynuyor Rıdvan Dilmen'in dilinden düşmüyor :D

"TIRNAKLARIMLA KAZIYARAK GELDİM"

Cim-Bom’da herkes Rijkaard’ın gözdesi Mustafa Sarp’ın başarısını konuşuyor.

Avrupa Ligi ve Süper Lig’de göz kamaştırıcı bir dönem geçiren Galatasaray’da, Bursaspor’dan bedelsiz transfer edilen ve kısa sürede Teknik Direktör Frank Rijkaard’ın vazgeçilmezleri arasına giren Mustafa Sarp kendisini uzun yıllardır hep bugünler için hazırladığını dile getirdi.

28 yaşında yakaladığı bu büyük fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek istediğini kaydeden sarı-kırmızılı futbolcu, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Sarp, “Buralara tırnaklarımla kazıyarak geldim. Formasına aşık olduğum, hep hayalini kurduğum bu takıma en faydalı şekilde hizmet etmek istiyorum. Her yeni transfer gibi ben de ilk günlerde bazı sıkıntılar yaşadım. Adaptasyon dönemini kısa sürede atlattım. Bu da ancak Galatasaray gibi sevgi ve saygı bağının çok kuvvetli olduğu bir takımda mümkün olabilirdi. Ancak maç geceleri hâlâ uyuyamıyorum” diye konuştu.

‘Herkes destek oluyor’

Mustafa Sarp, takımda kalıcı olmayı hedeflediğini belirterek, “Takımda kesici pozisyonda oynuyorum, ancak benim tarzımı iyi bilenler için hücuma çıkışlarım, gol arayışlarım sürpriz değil. Ayhan ile beraber çift ön libero oynuyoruz ve kademeli olarak zaman zaman öne çıkıyoruz” dedi.

Tecrübeli oyuncu, GSTV’ye yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti:

“Buraya gelirken beni nelerin beklediğini iyi biliyordum.Ayhan,Mehmet Topal, Barış,Linderoth ve Mehmet Güven’den sonra 6. futbolcu olarak Galatasaray’ın orta sahasına geldim.Takımda herkes birbine destek oluyor.Önümüzde Avrupa Ligi ve ligde oynayacağımız yoğun bir maç takvimi var. Ancak Galatasaray bu yoğun tempoya alışık bir takımdır.Adım adım ilerleyerek hedeflere varmak istiyoruz.”

galatasaraya gelecem diye çok uğrasti sezon bitmeden anlaştı geldi bu kadar transfr arasında mustafa hiç sözedilmiyordu ama hakkaten çok iyi çalişkan ve görev adamı çok başarılı olur galatasaraydabir sene sonra daha iyi yerlerde görebiliriz onu forma için savaşan bir oyuncu

17 Temmuz'da yazmışım yukardaki mesajı. Sağolsun benim yerime kapakları takmış ben forumda yokken. Helal olsun diyelim.

Öncelikle şunu belirteyim ki M.Sarp'ın oyununu ve oyun içi hareketlerini beğeniyorum ve geldiği noktayı takdir ediyorum ama ne kapak yapmışsın onu merak ediyorum ...

Milli Takım'a seçilen her isim çok mu kaliteli isimler ?

Mustafa sarp mehmet topal a çok iyi bir parner olacaktır ve rakibin ofansif gücünü kesmekte yüksek tempolu maçlarda bile o kadar sorun yaşacagımızı sanmıyorum bu ikiliyle.

Gelişimini sürdürmesi dilegiyle...

Gaziosmanpaşa'dan A Milli takıma

Galatasaray'ın değişmez isimleri arasına giren Mustafa Sarp'ın futbola profesyonel olarak ilk başladığı Gaziosmanpaşa'daki Başkanı Latif Çatmaz, 28 yaşındaki oyuncunun hikayesini anlattı.

Galatasaray’ın bonservis bedeli ödemeden Bursa’dan kadrosuna kattığı ve A Milli Takım’ın Estonya ve Bosna Hersek’le yapacağı maçların aday kadrosuna çağrılan Mustafa Sarp’ın başarı öyküsü, bir hayli ilginç... Profesyonel olarak futbola ilk başladığı Gaziosmanpaşa’da o dönem başkanlık yapan Latif Çatmaz, 28 yaşındaki Mustafa’nın öyküsünü FANATİK okuyucularıyla paylaştı: “1998 yılında eski bir futbolcum bana, amatör bir kulüpte 17 yaşında çok iyi bir futbolcu olduğunu söyledi. Onun hatırını kırmamak için giderim dedim. 5 saat sonra beni aradı ve Bakırköyspor’un Mustafa’yı transfer ettiğini söyledi. Ancak 10 gün sonra antrenörünün beğenmediği haberini alınca, aynı futbolcum, ‘Başkanım babası terzilik yapıyor, durumları iyi değil. Tekrar ilgilenir misiniz?’ demesinin ardından onu kadromuza kattık. Oldukça iyi çıktı ve onbirin değişmez ismi oldu. Aradan 3 sene geçti ve Mersin İdman Yurdu, istediğimden düşük bonservis parası vermesine rağmen Mustafa’nın önünü açmak için gitmesine izin verdim. Eğer biz ‘kal’ deseydik, kesinlikle biz de kalırdı.”

Terim’in de dikkatini çekti

Mersin’in ardından sırasıyla Ankaraspor, Kayseri Erciyes ve Bursa formalarını giyen tecrübeli futbolcu, geç gelen şöhretine rağmen mücadelesi ve performansıyla Sarı-Kırmızılı taraftarların gönlünde de taht kurdu. Frank Rijkaard’ın en önemli kozlarından biri olan Mustafa, Fatih Terim’in de dikkatini tekrar çekmeyi başardı.

Mesut Konukçu

Gaziosmanpaşa'dan A Milli takıma

Galatasaray'ın değişmez isimleri arasına giren Mustafa Sarp'ın futbola profesyonel olarak ilk başladığı Gaziosmanpaşa'daki Başkanı Latif Çatmaz, 28 yaşındaki oyuncunun hikayesini anlattı.

Galatasaray’ın bonservis bedeli ödemeden Bursa’dan kadrosuna kattığı ve A Milli Takım’ın Estonya ve Bosna Hersek’le yapacağı maçların aday kadrosuna çağrılan Mustafa Sarp’ın başarı öyküsü, bir hayli ilginç... Profesyonel olarak futbola ilk başladığı Gaziosmanpaşa’da o dönem başkanlık yapan Latif Çatmaz, 28 yaşındaki Mustafa’nın öyküsünü FANATİK okuyucularıyla paylaştı: “1998 yılında eski bir futbolcum bana, amatör bir kulüpte 17 yaşında çok iyi bir futbolcu olduğunu söyledi. Onun hatırını kırmamak için giderim dedim. 5 saat sonra beni aradı ve Bakırköyspor’un Mustafa’yı transfer ettiğini söyledi. Ancak 10 gün sonra antrenörünün beğenmediği haberini alınca, aynı futbolcum, ‘Başkanım babası terzilik yapıyor, durumları iyi değil. Tekrar ilgilenir misiniz?’ demesinin ardından onu kadromuza kattık. Oldukça iyi çıktı ve onbirin değişmez ismi oldu. Aradan 3 sene geçti ve Mersin İdman Yurdu, istediğimden düşük bonservis parası vermesine rağmen Mustafa’nın önünü açmak için gitmesine izin verdim. Eğer biz ‘kal’ deseydik, kesinlikle biz de kalırdı.”

Terim’in de dikkatini çekti

Mersin’in ardından sırasıyla Ankaraspor, Kayseri Erciyes ve Bursa formalarını giyen tecrübeli futbolcu, geç gelen şöhretine rağmen mücadelesi ve performansıyla Sarı-Kırmızılı taraftarların gönlünde de taht kurdu. Frank Rijkaard’ın en önemli kozlarından biri olan Mustafa, Fatih Terim’in de dikkatini tekrar çekmeyi başardı.

Mesut Konukçu

Geri
Üst Alt