#16 Mustafa Sarp

Cevap: # 16 Mustafa Sarp

Maç notları çıkarmayı ben istemedim. Siz çıkardınız önüme. Defansif orta sahanın görevi nedir diye sormuşsunuz. Rakibe pres yapıp topu kapmak ve oyunu açmaktır. O da bunların hiçbirini yapmadı sorun da burada zaten. Maçın tekrarını izleseniz bana hak vereceksiniz ama inat ediyorsunuz bu konuda. Çok dikkatle 90 dk izledim adam toptan kaçıyor resmen ya. Sinir bozucu şekilde pasif oynuyor.

Her maci download ederim, fena halde Galatasaryli oldugumdan oturu hemen maci bir kere seyrettikten sonra derin yorumlar yapmamaya ozen gosteriyorum olaylara mantikli bir sekilde bakamadigimdan dolayi.

3 kere seyrettim su ana kadar. Anliyabiliyorum mac sirasinda neden sinirlerinin bozuldugunu vs. benim de bozuluyor cunku takimimiz hemen gol atsin rakibi ezsin istiyoruz. Ama tekrarini 2 kez daha seyredince acikcasi son 30 dakikada oynadigimiz oyun bu sezonki en muthis oyun bence Frank'in oyun sablonu icinde, cok hizli oynamisiz. Farkli bir gozle bakiyoruz demekki oynanan oyuna. Bazilarimizin kafasinda hala modern futbol anlayisi icindeki kaliplasmis dusunceler var ama malesef sahaya yansitilmak istenen oyun alistigimiz modern futboldan farkli bir oyun.

Mesela insanlar orta sahanin deli danalar gibi kosmasini, rakibe basmasini istiyor, sonra komik bir sekilde Xavi-Iniesta gibi deniyor ama bu bir sehir efsanesi malesef. Xavi-Iniesta asla deliler gibi kosarak pres yapmaz, yapmamistir, zira Yaya Toure de yapmaz, Busquets de, Deco da yapmaz. Akillarini kullanip daha top o bolgeye gelmeden dogru pozisyon alirlar bence de bunu en iyi yapan oyuncularimiz su an itibari ile Sarp ve Ayhan. Arda'da da bu potansiyel oldugunu dusunuyorum zekasi yuzunden. Ama takim kanatlarin kopuk kalmasi nedeniyle oyunun oynandigi bolgeyi son 30 dakika disinda cok daraltamadi, bu da ortadaki iki oyuncunun bir anlamda cirilciplak ortada kalmasina yol acti.

Farkli bir futbol bu bence sirf bu yuzden daha sistemin oturtulmaya calisildigi haftalarda kisisel performanslari elestirirken takimin oynamak istedigi oyunun felsefesini ve genel sablonu anlamaya calismaliyiz ve bu kisisel performanslari bu cerceve icinde degerlendirmeliyiz.

Zaman gectikce biz de sindirecegiz bu oyunu iyice. Ve ona gore yorum yapmaya baslayacagiz. Hem ara pas atsin sonra 80 metre hayvan gibi kosup pres yapsin gibi bir olgu yok malesef bu oyunda, akilli oynamak daha onemli, Topal'in bu oyun sablonu icindeki performansini acikcasi merak ediyorum kendini kanitlamasi acisindan, gercekten ust duzey bir oyuncu olabilirmi olamaz mi gorecegiz ilerleyen haftalarda.

Edit: senin onune cikardigim da mac notu degildi, bir atak bile kesmedi demen uzerine download ettigim maci acip bir baktim soyle..

Maç notları çıkarmayı ben istemedim. Siz çıkardınız önüme. Defansif orta sahanın görevi nedir diye sormuşsunuz. Rakibe pres yapıp topu kapmak ve oyunu açmaktır. O da bunların hiçbirini yapmadı sorun da burada zaten. Maçın tekrarını izleseniz bana hak vereceksiniz ama inat ediyorsunuz bu konuda. Çok dikkatle 90 dk izledim adam toptan kaçıyor resmen ya. Sinir bozucu şekilde pasif oynuyor.

Her maçı izlerim kaçırmam eskidende bilirim Sarp'ı. Ankaraspor maçıyla değerlendirmemek gerekir. İki tane aynı tipte libero. Topal topu kullanamıyor. Tabiki düşük olacak pas yüzdesi.

Hatta zorlasam Deco'nun neden Chelsea'nin 433'unde tutunamayip Porto ve FCB'nin 433'unde yildizlastigini bile cikarabilirim bu oyun felsefesi farki nedeniyle, presin farkli sekilde yapilmasi vs. Mesela millet deliye donuyor simdi Deco dikine oynamayip topu kanada acinca, ama Porto ve FCB'da dunyanin en iyi oyuncularindan biri kabul ediliyordu.

Her ne kadar kagit uzerinde ayni gibi gorunsede sistem aslinda icerik olarak cok daha farkli. Xavi'yi koysan Liverpool'a cikar birsuru seyirci ne bicim iki yonlu ortasaha bu pres yapmiyor der eminim ki.

Frank'in oynatmak istedigi futbol da su anda ulkemizde bircok seyircinin malesef birkac mac ozeti disinda pek gormedigi birsey.

ya bi tutturmuşsunuz xavi'ler iniesta'lar barcelona'lar falan bırakın artık bunları.adam dünyada yılın orta sahası seçilmiş verdiğiniz örnek xavi-deco.mustafa sarp elbette bunlar kadar önemli bir oyuncu değil.ancak bu kadar da yerin dibine sokmayın.adam elinden geldiğince mücadele ediyor savunma yapıyor top kazanıyor duran toplarda etkili oluyor hücumda pas dağıtımında bazı sorunlar yaşayabilir ki normal bu her oyuncu yapabiliyor bunu.verdiğiniz örneklerdeki adamlarla aynı tip adam değil zaten mustafa.bugün baktığınızda gerrard-lampard da ön libero gibi görünüyor ama özellik olarak hiç de öyle olmadığını hücumunun ne kadar kuvvetli olduğunu herkesi biliyor.mustafa sarp'ın ise geçmişten gelen (türkiye futbolu zihniyeti) ön libero adamı hücum yapmaz düşüncesiyle oynuyor ki şuan onunda önüne geçmiş durumda.ön libero denilen adam zaten sürekli hücuma katılıp ceza sahasının içine girmez.orta saha ve ceza sahası yayı arasında gidip gelerek dönen topları toplayarak ya uzaktan şut atar ( ki bunu yaptığını görüyoruz) ya da topu takımına kazandırır.

mustafa sarp şuan beklentilerden çok çok üstte performans gösterdi bana göre.top kesiciliği,savunmaya olan yardımı ve nerde durulacağını bilmesiyle kendini şu ana kadar iyi bir şekilde gösterdi.zamanla takıma daha da uyum sağlayarak pas alış verişini daha iyi bir şekilde yapacaktır.ki elimizde ayhan gibi bu işi çok iyi yapabilen bir oyuncu var.eğer xavi örneğini veriyorsanız bu kıstasa uyan isim mustafa değil ayhan'dır.

ya bi tutturmuşsunuz xavi'ler iniesta'lar barcelona'lar falan bırakın artık bunları.adam dünyada yılın orta sahası seçilmiş verdiğiniz örnek xavi-deco.mustafa sarp elbette bunlar kadar önemli bir oyuncu değil.ancak bu kadar da yerin dibine sokmayın.adam elinden geldiğince mücadele ediyor savunma yapıyor top kazanıyor duran toplarda etkili oluyor hücumda pas dağıtımında bazı sorunlar yaşayabilir ki normal bu her oyuncu yapabiliyor bunu.verdiğiniz örneklerdeki adamlarla aynı tip adam değil zaten mustafa.bugün baktığınızda gerrard-lampard da ön libero gibi görünüyor ama özellik olarak hiç de öyle olmadığını hücumunun ne kadar kuvvetli olduğunu herkesi biliyor.mustafa sarp'ın ise geçmişten gelen (türkiye futbolu zihniyeti) ön libero adamı hücum yapmaz düşüncesiyle oynuyor ki şuan onunda önüne geçmiş durumda.ön libero denilen adam zaten sürekli hücuma katılıp ceza sahasının içine girmez.orta saha ve ceza sahası yayı arasında gidip gelerek dönen topları toplayarak ya uzaktan şut atar ( ki bunu yaptığını görüyoruz) ya da topu takımına kazandırır.

mustafa sarp şuan beklentilerden çok çok üstte performans gösterdi bana göre.top kesiciliği,savunmaya olan yardımı ve nerde durulacağını bilmesiyle kendini şu ana kadar iyi bir şekilde gösterdi.zamanla takıma daha da uyum sağlayarak pas alış verişini daha iyi bir şekilde yapacaktır.ki elimizde ayhan gibi bu işi çok iyi yapabilen bir oyuncu var.eğer xavi örneğini veriyorsanız bu kıstasa uyan isim mustafa değil ayhan'dır.

sadece son mesaji okuyup gaza gelmek de boyle birsey olsa gerek :) sende sagol n'apalim. Benim amacim Sarp futbolcu degildir diyenlere karsi onu savunmak aslinda onceki sayfalara biraz bakarsan.

sadece son mesaji okuyup gaza gelmek de boyle birsey olsa gerek :) sende sagol n'apalim. Benim amacim Sarp futbolcu degildir diyenlere karsi onu savunmak aslinda onceki sayfalara biraz bakarsan.

benim yazdıklarım sana değil ki.rijkaard takıma geldiğinden beri xaviler iniestalar konuşulmaya başladı forumda.bütün oyuncularımızı bunlarla karşılaştıran zihniyetler olduğunu görüyorum ve bu verilen örneklerdeki kişilerin kendi mevkiilerinin en iyileri olduklarını söylüyorum.senin yazdıklarınla bi alakası yok yani arkadaşım.için rahat olsun o konuda.benim yazdığım sadece genel olarak bakış açısına.

benim yazdıklarım sana değil ki.rijkaard takıma geldiğinden beri xaviler iniestalar konuşulmaya başladı forumda.bütün oyuncularımızı bunlarla karşılaştıran zihniyetler olduğunu görüyorum ve bu verilen örneklerdeki kişilerin kendi mevkiilerinin en iyileri olduklarını söylüyorum.senin yazdıklarınla bi alakası yok yani arkadaşım.için rahat olsun o konuda.benim yazdığım sadece genel olarak bakış açısına.

ozur diliyorum o zaman yanlis izlenime kapilmisim,

katiliyorum bu konuda, xavi-iniesta dunyanin en iyi sayili oyunculari arasinda direkt karsilastirmak sacmalik. Ama bu oyuncularin kalitesinden cok nasil oynatildigina bakarak en azindan kendi sistemimizde oynayan oyunculardan olan beklentiler konusunda daha anlayisli davranabiliriz diye dusunuyorum. Aynisi Ajax icinde soylenebilir ama daha goz onunde FCB tabii ki.

Cevap: #16 Mustafa Sarp

Milli maçta oynasa kötümü olurdu bence Fatih hocanın en büyük yanlışıydı.Mustafa Sarp ın oynaması lazımdı.

Adam en formda oyuncumuz o bölge için. Göstermelik kadroya çağrıldı , oldu bitti. Ceyhun yerine oynamalıydı.

Fatih Terim Hamit 'in umursamaz oynayacağı düşünemedi herkes gibi. İlgisiz Hamit 'in yerine Sarp olsaydı ortasahamız bu kadar cılız olmazdı bu gece.

Valla aklıma maç başından beri şu Ceyhun un yerine sen olsaydın diye geçirip durdu.

Bence sen olsaydın o gol gelmeden önceki 10 dakkadaki bocalama olmayabilirdi.

Orta sahada senin gibi defans la ofans blogunu doldurabilen nadir oyuncu varken niye Ceyhun anlamak mümkün değil.

Valla aklıma maç başından beri şu Ceyhun un yerine sen olsaydın diye geçirip durdu.

Bence sen olsaydın o gol gelmeden önceki 10 dakkadaki bocalama olmayabilirdi.

Orta sahada senin gibi defans la ofans blogunu doldurabilen nadir oyuncu varken niye Ceyhun anlamak mümkün değil.

Fatih Terim, Sarp'ı göstermelik aldı bence, camiaya yaranmak için..

Yuh ya. Su Ceyhun'u oynatti'ya Senin yerine.

Mac 1 oyuncu'da bitti iste.

Nasil 1 oyuncu butun macin kaderini degistirebiliyorsa, Sarp bu oyuncuydu.

Sarp Topal olmalıydı bu maç da ah Terim ah..

Çok beğeniyorum.Adeta gizli golcü ve orta sahaya çok ağırlığını koyup yürekten oynuyor.İlk transferini ettiğimizde burun kıvırmıştım ama..

Çok beğeniyorum.Adeta gizli golcü ve orta sahaya çok ağırlığını koyup yürekten oynuyor.İlk transferini ettiğimizde burun kıvırmıştım ama..

Bende aynen senin gibi, Sarp bizim takimda nasil oynar diye dusunuyordum, ama simdi cok begeniyorum.

Milli takım açısından oynamadığına üzüldüm ama bir yandan da sevindim Çok sert oynayan Bosna karşısında Sarp ta sakatlanırdı felan.

Geri
Üst Alt