#16 Mustafa Sarp

Cevap: # 16 Mustafa Sarp

Ey gidim ey gelince yedek kalır diyen çok vardı..Nedemişdik..Hakederse onbirde oynayacak.Kimsenin yeri garanti degildemişdik..Barışdan binkat iyi barış ayagındaki rahat topu bile dama kaptırıyor.Çok aceleci buluyorum..Mustafa Rijkaard'ında gözüne girdi..Ayrıca kritik gollerde atıyor..Aslında yinede gerçek mevkisinde oynamıyor..Forma için elinden geleni yapsın yeter..Yedeklere bak Kewell,Nonda,Topal,Emreler,Serdar pff..:)Millet kıskanıyor:)

Yav bu adam bizim takımda oynayamaz...

- Futbolcu fiziği yok. Yaşlı veteranlara benziyor fiziği.

- İzlediğim kadarıyla oyunu vasat.

- Kahve'de okeyden kaldırıp getirilmiş bi havası var.

- Sürekli absürd şekilde elle kolla hareketler yapıyor.

- Galatasaray'a yakışmıyor.

Bugün ki hazırlık maçında kendisiyle ilgili aklımda kalanlar dı bunlar..

Dün ciplak gözle izledim adam resmen sahada yürüyor cevremdekiler küfür etmekten bikmadi.. cok agir... pres desen hic yok.. hizli oynamasi lazim ve defansif yönü eger varsa göstersin sanki 10 numarada oynuyormus gibi oynuyor

Senin mantıgına göre maliyetsiz herkes alınabilir iyimi oynadı sarp yaser müthiş oynadı sanki forma garantiymiş gibi oynuyor sarp

Mustafa'nın oyun bilgisi zayıf.. Arada bir-iki tane iyi pas atıyor,fiziği güçlü, ama hepsi bu kadar.. Ayrıca sahadaki duruşu da bir acayip..

Sili'li olsa milli takimda Maldonado'nun yedegi olurdu.

Bir insan niye hep yana veya geriye oynar ki .. Pfff ..

Mustafa hep boyle oynayacaksa derhal gonderilmesi lazim

Sarp'a buyuk takım yaramamıs, bunun suclusuda onu kume dusmeye oynamayan GALATASARAY'a getiren Adnan Sezgin'in ta kendisidir. Allah askina Murat Akca gibi geriden oyun kurabilen liberonu daha az riskli bir bolge olan on liberoya cekip, hem ondan yararlanip hemde kendi kanimizdan bir oyuncuyu daha dunya futboluna sunmak varken neden Sarp?

Bu nerde beles orada yerles politikası amacını asmaya basladı.

M.Güven daha iyi

Bonservissiz herkesi alarak başarılı birşey yapıyorlar sanki taraftarda herkese iyi diyor bu takım Barcelona,ManUtd gibi camialarla eşit düzey bir klüptür ama futbolcu kalitesi olarak çeyreğimidir tartışılır

Türk Maldonado.:).

Sahaya yakışmıyor, yanındaki adama pas verirken bile iki saat düşünüyor.. Ayrıca geriye oynuyor, ileriye oynadığında ise 30 metrelik paslar atıyor (Gerçi çoğu isabetli oluyor, ama garanti oynamak varken uzun pas saçma oluyor)..Bir de defanstan ileriye top taşıyamıyor..

ileriye bir pas atsa ölecek.

vasat

Tobol karşısında da bu kadarını yapsın bi zahmet. Her zaman söylicem "bu adam bu takıma yakışmıyor."

Gereksiz birisi, bosuna alindi bana göre.... ilk 18e bile sokmam bunu.

Yanındaki adama pas atmaktan acizdi.. Koşmakla futbolcu olmuyor.. Çalışkan, hırslı falan ama saha görüşü, tekniği, oyun zekası sıfır..

Süper Lig'de her takımda 6658475 tane bulabilirsiniz böyle adamdan. Uzaktan şut, gizli golcülük (gol sezileri), düzgün paslar gibi artıları da yoksa ki yok görünüyor G.Saray için son derece gereksiz bir transfer.

Yeni Maldonado muz olacak kendisi!!Mustafa Sarp bence sana anadolu yolu gözüktü!!!

Bu adam anca Bursasporda oynar.Yedek klubemızde bıle olmaması gereken bı oyuncu.klubede boyle oyuncular olursa degısen hıc bısey olmaz.Takımımız gecen sene kalıtesızdı bu sene daha da dustu.Nolcak bakalım.Umudumuz genc oyuncular.Yonetımı basarılı gormeyın arkadaslar.Kalıte gıtgıde dusuyo.

Mustafa Sarp, Maldonado'nun Türk versiyonu.Kendisinin 2 metre yanındaki adamdan başkasına pas atamadığını düşünürsek, kendisinden pas alacak oyuncumuzun, (pi x r2) formulünden hareketle, 4 x 3,14'lük bir alan içerisinde bulunması gerekmektedir.

Kesinlikle geldiği yere gönderilmeli.. Sıradan bir oyuncu bile değil bence.. Sıfır adam sıfır.. Bu takımda yedek bile olmaması lazım.. Neden alındığını da bilmiyorum.. Sormak lazım yöneticilere..

rotasyon için bile yetersiz

Yahu neden keskin konuşmayayım ki.. Mustafa Sarp'lı bir UEFA kupası düşünebiliyor mu kimse?? Eğer amaç TSL ise tamam kabul ediyorum o zaman Mustafa Sarp'la şampiyon olabiliriz.. Bununla yetineceksek ben varım..

Arda-Topal-Linderoth 3'lüsü en ideal 3'lüdür bana göre.. O zaman altını üstüne getiririz her yerin..

Orta sahada paftan bile oynayacak adam kalmassa oynatılabilir.

ancak yedek olur demiştik ama. eğer transfer yaparsak yedek bile olamaz.

------------------------------------------------------------------------

Mustafa Sarp bu sene çokça forma giyecektir, hiç şüpheniz olmasın..

Korkumuzda o ya.

Allah göstermesin.Bu adam bu takımda kendıne yer bulursa Bursaspor düzeyine iner takımımız.Eyvah eyvah yandık ozaman.SOyledıgın gıbı olursa Ne Frank kalır nede sampıyon oluruz.

M.Sarp=Bank Asya (Kocaeli,Karşıyaka,Altay,ordu,...)

Futbol bilgisi üst düzey arkadaşlardan yorum alabilir miyim?

Vay be adama denilmeyen kalmamış:D kavgada bile söylenmıcek laf olan , maldonadonun yedeği bile denmiş:D ama herkezi yanılttı Mustafa. Helal olsun çok çalışkan oyuncu.Hırslı azimli disiplinli.İyikide almışız.Üstelik ücretsiz.İlk alındıgında iyi bir alternatif olur gözüyle bakıyorduk çoğumuz. Ama yanıldığımızı gördük. İnş dahada iyi oynayarak bu performansını sürdürür.

Maldonado fubolcumu onu amatör klüpte bile oynatmazlar.Mustafa Tr'nin en iyi ön liberolarından biridir :p Fener'in yeni maldonadosu cristian ile karşılaştırmam bile.

Ben ta sene başından çok iyi bir alternatif olduğunu söylemiştim,yanıltmadı beni Mustafa :)

Bende başından beri ilk 11'in değişilmez oyuncusu olacağını söylemiştim.İnanmayan ilk sayfalara bakabilir.

Bu sene Madrid alirsa CL'yi herkez baslar Kaka - Xavi'den daha iyi demeye. Bu hep boyledir bu sene ManU alsaydi CL'yi Ronaldo Messi'den daha iyi diyeceklerdi.

Bu sene Madrid alirsa CL'yi herkez baslar Kaka - Xavi'den daha iyi demeye. Bu hep boyledir bu sene ManU alsaydi CL'yi Ronaldo Messi'den daha iyi diyeceklerdi.

Ya ister Xaviyi ister Kakayı tercih edersin. Önemli olan kendini Alex Ferguson sanmamak.

Neyse konu Mustafa Sarp konusu. Ben biraz şüpheli bakıyordum transferine. Linderoth, Mehmet Topal gibi futbolcuların sakatlık probleminden dolayı Mustafa Sarp a daha çok ihtiyacımız olacak. Antep maçında da maçın yıldızıydı bana göre.

O kadar dedim adamı izlemeden sallamayın diye alın işte..

Yahu istersen Maldonado gelsin. Ben yine de izlemeden laf yapmam. Sisteme göre de oyuncuların performanslarının değiştiğini biliyoruz. Başka bir yerde bir arkadaşımız Pique örneğini vermişti hatta.

Evet futbol kapasitesi ve oyun zekası çok yüksek bir oyuncu.Galatasaray'ın o mevkide bir kaç yanlış tercihleri vardı Linderoth gibi ama Mustafa Sarp tam bir görev adamı.

kafa topuna cikmadi diye 18'e almamak.. bir kere futbolcuyu begenip begenmedigini temellendirirken ilk basta oynadigi pozisyonu dusun, Elano da 28 yasinda? ne alaka?

Sarp defansif orta saha, arkadaslarimiz "kesiciligi yeter mi?" demis, sen daha takimin seneler boyu yanindan gecmedigi bir sistemin emekleme asamasindayken; yanindaki futbolcularla daha dogru duzgun hic beraber oynamamis birini bir pozisyonda bir kafa topuna cikmadi diye ilk 18'e hic almayacaksin..

Hadi pozisyon falan onu biraktim Lincoln'un topa dokunusu Elano'dan daha yumusak. O da 30 yasinda, ama brezilya milli takimina hic giremedi ayni pozisyonda oynamasina ragmen. Bu ornekle anlatmak istedigim bir futbolcumuz hakkinda fikir yuruturken futbolcunun oynadigi sistemi ve o sistemin icindeki pozisyonuna gore ondan beklentiler nelerdir onu dusuneceksin. FR'in sisteminde orta saha vucut vucuda mucadeleden cok alan kapatarak ve daraltarak oyun bozuyor, FCB'de boyleydi, Galatasaray'da bunu yapmaya calisiyor. Mustafa Sarp'da bunu gayet guzel yapmistir. Oyle adama koyunca cotank diye oturtmak gibi fiziksel bir yaptirimi da yoktur FR'in felsefinde bu bolge icin. Busquets'i fizik olarak ezer zaten butun Man U ileri alani. Xavi'yi de, Iniesta'yi da ezer. Peki hangi orta saha daha cok sahipti topa?

Hadi onu da gectim, artik defansif orta sahayi "yana cok top atiyor, hep geriye oynuyor" diye elestirmek de sacmaligin daniskasi. O herkesin surekli muthis oyuncu dedigi Xavi'yi bir kere bile seyretmeyen adamlar bunlar, hani FR'in takiminda bir Xavi var ya, ondan bahsediyorum. Defansif adamin gorevi zaten oyunu acmak, gol pasi vermek degil. oyle yanindaki adama pas verebilecekken 60-70 metrelik pas denemesi yaparsan kirar FR yedek kulubesinin koltugunu. Son care bu paslar olmali, muhtemelen bu pasin sebebi de oyunu acabilecegin baska seceneginin kalmamis duruma gelmesidir zaten.

Mustafa su an itibari ile topu kazaninca sagina soluna bakip gorerek oynayabilecegini, sahada duzgun yer tutabilecegini, hatta gerektiginde ataga cikabilecegini gostermistir. 28 yasindadir. Hayatinda hic oynamadigi bir sistemde oynayacaktir, fizigi yerindedir, fundamental olarak duzgun bir izlenim birakmistir, FR hocasidir, yani gelisebilir!

Bu "cok yan top" vs vs.'den yakinan arkadaslar da bir seyretsinler adam akilli 433 oynayan FCB, Scolari'nin Chelsea'si vb. takimlarin "90 dakikasini" lutfen. Sadece gol pozisyonlariyla kalmayin. Hem karsi takima top gostermeyeceksin, hem de az yan top yapacaksin? Herhalde mac da 30-0 senin lehine bitecek bu durumda. Taraftar olarak biraz daha futbolu ogrenmeliyiz, sadece gol pozisyonlarini, calimlari, son anda kayarak topu kapmalari alkislamak yerine, pres kirici yan paslarini da, kademe girislerini de alkislamaliyiz, yoksa biz Balta'yi kasi gozu guzel diye oynatmiyoruz milli takimimizda banko.

ilk 11'de bile baslamasi muhtemel futbolcumuzdur Mustafa Sarp, biz de gerekli destegi gosteririz ona, (Tobi sakatlanmis yine, Mehmet Topal da ne olacak bilemiyoruz), kapasite olarak da yeterli oldugunu gostermistir, futbolu biraz da olsa yakindan takip edenlere.

Umarim cok kisi alinmaz bu yazima, su yukardaki sahis disinda. Ayrica eger biraz yasin gencse, veya yasliysa (!) su yazdiklarim icin kusra bakma es gec.

kafa topuna cikmadi diye Galatasaray'dan gonderilmesi gerektigini soyleyen bir arkadasa cevap olarak yazmistim, o zamandan beri izlenimlerim olarak ise, kanatlardan bindirme yapan oyunculari gorme konusunda Topal'dan daha basarili, ama onlara top yollamak konusunda daha yetersiz oldugu, gelistirilemeyecek birsey degil zaten bu.

En onemlisi 2.bolgenin ileri ucunda topla bulusunca arkadaslarinin kosularini cok guzel okuyor, Antep macinda Aydin'a topu yollayacak gibi yapip geri cekerek defansin pozisyon kaybina ugramasini sagladi ve Nonda'ya ara pas denedi.. Onemliydi kumasini gostermesi acisindan.. Olmadi, pasin kalitesi yeterli degildi, ama akabinde Arda kayarak topu defanstan aldi ve auta cikan bir sut denemesinde bulundu.

Defansif olarak yer tutarken gereginden fazla pasif kaliyor su an icin ama bu sadece Sarp'a yonelik bir elestri degil, butun takim bunu yapti Antep macinda, FR'in istegi dogrultusunda yapilmistir diye dusunuyorum, (muhtemelen defansif cizgiyi one cekmeden once daha risksiz olan 1. bolgede denemek istiyor bu alan savunmasini -kaleci supurebilir arkaya kacan toplari-). Zaten Gokhan Zan gereginden onde basinca bir pozisyonda penalti verdik. Gokhan'i da elestiremeyiz cok bunun icin cunku yillarca adam adama savunma yapti, Galatasarayli oyuncular Skibbe doneminden buna daha alisik Zan'a gore.

Takim onde basmaya baslamadan "Sarp onde basmiyor" diye elestirmek yersiz olacaktir.

Kisaca yer tutabilen, oyunun akisini cok guzel okuyabilen bir izlenim verdi, topun da zaman zaman ayagina yakistigini gorduk ozellikle son dakikalarda. Oyunu yan toplarla guzel acti fakat pas menzili konusunda Topal ve Linderoth kadar uzak bir menzile sahip degil gibi su an. Rakibin kosularini engelleme adina cok birsey goremedim eksi olarak, ama tekrar soyluyorum takim olarak alan daraltmadikca bunu yapabilmek orta sahada cok zor zaten.

Son derece basarili, FR da hakkini verdi zaten.

Bugün daha bi defansif oynadı; sebebi defansımızın yedeklerden kurulu olması herhalde. Pek etkili olduğu söylenemez. Ama genede napıyor ediyor o bölgedeki sakatları şuan için aratmıyor.

Görünmez kahraman,takımın gizli öznesi,çok beğendim haddini bilerek oynayan son derece kaliteli bir oyuncu,hız kesmek yok Mustafa aynen devam.Keşke daha önce keşfetseydik yazık olmuş geçen zamana.

Geri
Üst Alt