#16 Mustafa Sarp

Cevap: #16 Mustafa Sarp

Takımımızda 18'e girmemesi gereken bir oyuncu . Paftan veya ligde oyun açabilecek mücadeleci genç biri yokmu. Bugün bile atağa çıkmaya çalışırken Ayhan'ın üstüne çıkıyordu pozisyon bilgisinin sıfır olması nedeniyle orta sahanın pas yapmasını engelleyen bir adam

10 üzerinden değerlendirirsek;.....pres:5....,kademe anlayışı:3....,takımı yönlendirme-oyunu açma:3...,topla dripling yapma:3,...rakip ceza sahasına topsuz koşu-gol girişimi:6...,hırs-mücadele ruhu:8...,karakter-konuşma:8...,panik:10.......biraz iyimser oldu galiba...ne de olsa bizim oyuncumuz:)...barış ve ayhanın ne kadar kötü olduğunu anlatmak için karşısına iyi örnek olarak konacak adam değil mustafa....mehmet in olmayışı-formsuzluğu çok şey kaybettiriyor takıma...

Taaa sene başında amatör takımla yaptığımız bir hazırlık maçında yorumumu yapmıştım Mustafa hakkında.Ne diyeyim.

Geldiğinden beri aynı şey Galatasaray kalibresindeki bir takımın as orta saha oyuncusu olamaz...İyi niyetli savaşçı sevimli falan filan ama dediğim gibi maalesef yetersiz...

Bu adama da böyle derseniz kadromuzda orta sahada görev yapacak kalibrede adam yok demektir.

adam ikinici yari basladigindan beri her mac oynadi bir kere bile dinlenmedi olsun o kadar artik sizde.

Geçen maç övülüyordu bu maç hemen saydırılıyor anlamıyorum neden tutarlı yorumlar yapılmıyor.

Ugur Ucarin oldugu yerde kimse diger futbolculara laf soylemesin.nedir bu yahu.adam 5 metreye bosken pas atamiyor.su yasima geldim bu kadar teknigi zayif kanat oyuncusu gormedim galatasarayda arkadas.kendisine en fazla iki sezon omur bicmistim ama o kadarida fazla galiba

Bu adama da böyle derseniz kadromuzda orta sahada görev yapacak kalibrede adam yok demektir.

hah işte!...o yüzden yırtınıyordu birçok kişi ''öncelik orta saha olmalı'' diye...topal dı en iyisi,gençliğini yaşamaya karar vermiş,güçsüz olunca sakat ya da formsuz...ayhan bitik...elano yeni ve takım oyunu olmadan özelliklerini yansıtamaz stili gereği...barış tan bahsetmek istemiyorum...

Geçen maç övüpte bu maç saydıran kim bilmiyorum ama Mustafa gelmeden önce ismi geçerken bunları söyleyenler oldu...Performansla alakası olmayan bir durum bu hani özellikler ile meziyetler ile alakalı bir durum...Mustafa herşeyiyle oynasa bile en yüksek performansını gösterse bile bazı gerçekleri maalesef değiştiremez...Sınırlı bir oyuncu Mustafa...Galatasaray orta sahasında as olarak oynayacak kapasiteye sahip değil...Performansını doruk noktaya ulaştırsada bu böyle...Ön libero olarak performansı ne kadar düşükte olsa formsuzda olsa mesele M.Topal,Mustafa'dan daha iyi meziyetleri olan bir oyuncu,yani demek istenilen bu,performans değil...

Aynı şeyler Barış içinde geçerli,Barışta ne kadar iyi niyetli olursa olsun ne kadar mücadele ederse etsin Galatasaray kalibresindeki bir takımın orta sahasında as eleman olarak oynayamaz,bu tür oyuncular kadroda bulundurulabilir yani ara sıra işe yarayabilirler,ancak bu tür oyunculardan Galatasaray bir göbek oluşturamaz...

Geçen maç övüpte bu maç saydıran kim bilmiyorum ama Mustafa gelmeden önce ismi geçerken bunları söyleyenler oldu...Performansla alakası olmayan bir durum bu hani özellikler ile meziyetler ile alakalı bir durum...Mustafa herşeyiyle oynasa bile en yüksek performansını gösterse bile bazı gerçekleri maalesef değiştiremez...Sınırlı bir oyuncu Mustafa...Galatasaray orta sahasında as olarak oynayacak kapasiteye sahip değil...Performansını doruk noktaya ulaştırsada bu böyle...Ön libero olarak performansı ne kadar düşükte olsa formsuzda olsa mesele M.Topal,Mustafa'dan daha iyi meziyetleri olan bir oyuncu,yani demek istenilen bu,performans değil...

Aynı şeyler Barış içinde geçerli,Barışta ne kadar iyi niyetli olursa olsun ne kadar mücadele ederse etsin Galatasaray kalibresindeki bir takımın orta sahasında as eleman olarak oynayamaz,bu tür oyuncular kadroda bulundurulabilir yani ara sıra işe yarayabilirler,ancak bu tür oyunculardan Galatasaray bir göbek oluşturamaz...

Topal'ın kalitesine lafım yok zaten Topal'ı her zaman savunurum bana göre en iyi türk önliberodur. Ancak Sarp'ın katkısını hiçbirisi gösteremedi bu sezon.

Sezon başından beri izlediğim en kötü Sarp'tı.

Sezon başından beri izlediğim en kötü Sarp'tı.

Aslında son maçlarda herkesin söylediği o şeyi farkediyorum Mustafa hakkında..

Takımda topu nereye atması gerektiğini ve nereye attığını bilmeyen tek oyuncu Mustafa.. Tabi Sabri oyunda yokken..

Servet'te vardı artık ona bir görev verilmiş anlaşılan topu kaleciden alacak ve sadece Lucas Neil'e atacak o da oyun kuracak..

Mustafa orta sahada yüreğini ortaya koyduğu için iyi mücadele ediyor ama o kazandığı topları doğru kullanamadığı zaman bir çuval incir berbat oluyor..

Musa Çağıran'ın yarım sezon Altay'da kalmasının tek sebebi Mustafa'nın takıma şu an alışmış olması ve canla başla mücadele etmesi..Kendisi karar vermeli yeni Ayhan mı olmak istiyor yoksa değişmez armada mı?

Ben onu sürekli kadromuzda görmek isterim ama ne yazık ki oyun kurma becerisini bu yaştan sonra da olsa geliştirmek zorunda.. Takımımızın taktiği topu ayağında tutarak rakibin haka yapmasını beklemek olduğu için Mustafa kendi hata yapınca bu taktik uygulanamaz çünkü orta saha oyunun kalbi..

Bana göre Mustafa Sarp ancak Galatasarayın alternatif oyuncusu olabilir. İlk onbirde yer almasının nedeni yokluktan ve mücadele gücündendir.Mustafanın rakip oyuncu arkasındayken onu ekarte edip dikine bir pas attığını grmedim. Aynı şekilde risk alıp iki kişi arasından bir pas attığını da görmedim. Mustafa genellikle yüzü ne tarafa dönük ise o tarafa en fazla 45-60 derecelik pas atabiliyor. Mustafa galatasaray da sadece oyuna direnç katmak için son 25-30 dakika oyuna girebileceğine inanıyorum. bu arada ilk mesajım sürç-i lisan etmişsem affola.

Antalyaspor maçında vasat oynadı ama kredisi var Mustafa Sarp'ın eleştirmiyorum o yüzden

Musti umarım yarın alıştığımız gibi oynarsın.

skora göre yorum yapan çok fazla kişi var bu forumda. 1-2 kötü mata adamı silip atıyorsunuz yazık. sanki antalya maçında bütün takım süper oynadı da m.sarp sırıttı.

Bundada hafif kazmaklik var, o kacirdigi pozisyonu baris bile gol yapardi be.Sadece kosmakla mücadele etmekle olmuyor bu isler muziii...

Geri
Üst Alt