#16 Mustafa Sarp

Cevap: #16 Mustafa Sarp

Nasıl bir ortasaha oyuncususun sen bir top çalamazmısın.

Alanzinho'ya kafa topu verdi ya bugün daha ne diyim ben allahaşkına...

Hele bir pozisyonda maçı bırakıp rakip kontratağa seyretmesi...

Milyon lira kazanırlar hazretler ama sanki halı saha maçı gibi oyuna küserler.

Topu alıp ileriye doğru gidiyorsun ne sağa bakmak var ne sola müsait 2 arkadaşın top istiyor hala çalıma gidiyorsun tek başına Ronaldomusun mübarek

Şu yabancı sınırlaması olmasa bu tür adamlara kesinlikle muhtaç olmazdık.

bencede yabancı sınırlaması kalkmazsa avrupada türk takımlarının başarısı hayal.

Bana kalsa Sabri ve Arda dışında bir tane Türk oyuncu tutmam şu takımda.Ne alttan aldıkları eğitim doğru düzgün, ne temel bilgileri var ne de kendilerini geliştirmek için çabalarlar.Zaten kıyas yaptığınız zaman Avrupa'da yetişen oyuncularla bir Hamit'in bir Mesut'un bir Serdar'ın bir Nuri'nin farkını görüyorsunuz.Sen futbolcuna doğru düzgün eğitim veremiyorsun ama yabancı sınırlaması koyuyorsun.Çok saçma bir olay çok.Gerçi bu ülkenin futbolunda ne doğru ki bu doğru olsun.:o

Barış + Mustafa Sarp = Selçuk + Deniz

Evet maalesef bu 2si rakibimizde en çok dalga geçtiğimiz adamlarla eşit seviyede Ve çok fazla süre alıyorlar

Dün bir pozisyonda top Neill'ın ayağındaydı. Neill pas atacak adam ararken Mustafa Sarp eliyle geriye dön diye talimat verdi. Neill dönmedi, uzun top yaptı ve tam yerini buldu. İşte türk futbolcusuyla yabancı futbolcu arasındaki fark bu dedim, ne yazık ki.

Ben beğenmedim. Barış geriye geldi top aldı. Top Neill'deyken kaleciyi işaret ediyor beyefendi.Neill'de geri oynamadı direkt ileri oynadı.

Dün bir pozisyonda top Neill'ın ayağındaydı. Neill pas atacak adam ararken Mustafa Sarp eliyle geriye dön diye talimat verdi. Neill dönmedi, uzun top yaptı ve tam yerini buldu. İşte türk futbolcusuyla yabancı futbolcu arasındaki fark bu dedim, ne yazık ki.

Geçen haftada aynı şey olmuştu.Buraya yazmıştım.

İşte M.Sarp.

Neill pas atacak adam ararken Mustafa Sarp eliyle geriye dön diye talimat verdi.

Maç boyunca orta sahada dolaşıp talimat vermekten başka birşey yapmıyor zaten(gelsin beraber izleyelim kahvede).

Top rakiptenken kaçması gerçekten sinir ediyor insanı, olması gereken yerlerde değil izlenimi veriyor. Son beş dakika koşmaya baskı yapmaya yelteniyor ama nafile.

At gözlüğünü çıkartalım tekrar maçı seyredelim arkadaşlar.

Mustafa Sarp ne yapsın demezlermi insana. Gio yardıma gelmedi , Keita yardıma gelmedi.

Karşı tarafın ortasahasında Ceyhun , Alanzinho , Selçuk,Colman gibi üst kalitede çok koşan ve çok pasan oyuncular var ne yapsın bu adam tek başına biri bana bunu açıklasın ?

Gio ve Keita yardıma dönmüş olsaydı bu adamlar görevini iyi şekilde yapardı adamlar bir sağa bir sola koşuyor yokki yardıma gelen adam çaresizce kenara bakıyor ne yapayım diye. Kenar yönetimi Gioya diyor yardıma gel diye ama kimse dönmüyor.Keita keza dönmez dönup yardım ettiğini görmedim bence bu adamda hiç bir suç yok o ortasahada istediğini koy birşey yapamaz tek başına . Takım oyunu bu son dakikalarda bakın hala birşeyler yapma çabası içindeydi. Ama artık bitmiş durumdaydı tek başına 4 ortasaha ile uğraşmak kolay mı sanıyorsunuz ?

At gözlüğünü çıkartalım tekrar maçı seyredelim arkadaşlar.

Mustafa Sarp ne yapsın demezlermi insana. Gio yardıma gelmedi , Keita yardıma gelmedi.

Karşı tarafın ortasahasında Ceyhun , Alanzinho , Selçuk,Colman gibi üst kalitede çok koşan ve çok pasan oyuncular var ne yapsın bu adam tek başına biri bana bunu açıklasın ?

Gio ve Keita yardıma dönmüş olsaydı bu adamlar görevini iyi şekilde yapardı adamlar bir sağa bir sola koşuyor yokki yardıma gelen adam çaresizce kenara bakıyor ne yapayım diye. Kenar yönetimi Gioya diyor yardıma gel diye ama kimse dönmüyor.Keita keza dönmez dönup yardım ettiğini görmedim bence bu adamda hiç bir suç yok o ortasahada istediğini koy birşey yapamaz tek başına . Takım oyunu bu son dakikalarda bakın hala birşeyler yapma çabası içindeydi. Ama artık bitmiş durumdaydı tek başına 4 ortasaha ile uğraşmak kolay mı sanıyorsunuz ?

Arkadaşım biz Sarpın top kullanamamasını,sınırlı olan kapasitesini falanda geçtik top çalamıyora geldik.Rakibinin yanında sadece koşarak eşlik ediyor birtane top çaldığını gördünmü?Yok şuna karşı mücadele etmiş yok buna sanki ortasahada tek başına oynuyor.

Mustafa'ya laf yok beyler. Adam ön libero normalde ama sistem gereği oynadığı mevkiiye göre oyunu çift yönlü oynamak mecburiyetinde. Bu yüzden laf yok. Yoksa Türkiye'nin en iyi ön liberolarındandır bence Mustafa. Seneyede takımda kalacaktır büyük ihtimal...

Arkadaşım biz Sarpın top kullanamamasını,sınırlı olan kapasitesini falanda geçtik top çalamıyora geldik.Rakibinin yanında sadece koşarak eşlik ediyor birtane top çaldığını gördünmü?

Çok gördüm sen top kapmadığını nereden çıkardın ? Diyorum sana seni 4 kişinin arasına bırakalım 4 e 1 yapalım kaçdefa top çalarsın ? Mesafe kısa değil 40-50 metre mesafe olacak kaç defa top kaparsın yada kaç kişi top kapar bana bunu güzel bir dille açıklayabilirmisiniz ?

Keita keza dönmez dönup yardım ettiğini görmedim bence bu adamda hiç bir suç yok o ortasahada istediğini koy birşey yapamaz tek başına . Takım oyunu bu son dakikalarda bakın hala birşeyler yapma çabası içindeydi. Ama artık bitmiş durumdaydı tek başına 4 ortasaha ile uğraşmak kolay mı sanıyorsunuz ?

M.Sarp hakkında söylediklerim geneldi, sadece bu maç için geçerli değil. Keitanın bu maç etkili olmadığını ve hatta dönmediğini söyleyebiliriz fakat geçmiş maçlarda bunu söylemek abes'dir.

Çok gördüm sen top kapmadığını nereden çıkardın ? Diyorum sana seni 4 kişinin arasına bırakalım 4 e 1 yapalım kaçdefa top çalarsın ? Mesafe kısa değil 40-50 metre mesafe olacak kaç defa top kaparsın yada kaç kişi top kapar bana bunu güzel bir dille açıklayabilirmisiniz ?

Yunus Mustafa ortasahada tek başına oynamıyor Yanında Barış var Elano var kaldiki senin bahsettiğin olay işin taktik bölümü oda eleştirdiğimiz Sarpla ilgili değil daha çok teknik ekibi ilgilendiren bir konu.Çok uzağa gitmeye gerek yok Topal en iyi örnek hernekadar bireysel hata yüzünden eleştirsenizde şuanda takımdaki en iyi ön liberodur.Ayrıca Topalda oynadı Keitayla Giovaniyle vs peki Topalın hiç top çalmadığını sadece rakibin yanında yalancı koşu yaptığını gördünmü?Sende bana bunu açıkla.

Geri
Üst Alt