160 Korner Kullanıp Gol Atamamak

Umut Işık

Tek Yumruk
Dünyada böyle bir istatistik yakalamış bir profesyonel futbol takımı var mıdır pek sanmıyorum ortalamalara göre 10 kornerden 1 veya 2 tanesi gole dönüşüyormuş şu ana kadar 100 kornerden 5-10 gol arası bir istatistik yakalamamız gerekirken tam tersi hiçbir şekilde skor dahi elde edemiyoruz. Şunu da söylemeden geçmemek lazım geçen sene Denizli deplasmanında Halil kafa golü attı ondan öncede bi 150-200 kornerde golümüz dahi yok diye hatırlıyorum. Yani 300 kornerde 1 golümüz var bu da gerçekten garip durum oluşturuyor. Hele ki Donk'un son 2 sezondaki korner gollerini çıkarırsak son 2 senedeki 600 kornerde golümüz dahi olmayabilir.

Maçı izlerken korner olduğu zaman şuna eminim tüm taraftarlar olarak gol olmayacağını zaman kaybı olduğunu düşünüyoruzdur bir çok Anadolu takımının bile bir korner planı var kimisi ön direğe koşu yaptırıp arkaya aşırtıyor ya da kaleye vurduruyor. Kimisi koşarak gelip o hızla beraber sıçrama avantajını kullanıyor.

Bazen rakibi akan oyunda açamazsın duran top ihtiyacın olur rakip kapanır sadece her yere vurur 20 korner kazanırsın ama gol atamadığın için maç berabere bitebilir belki de kontra atakla gol yiyip yenilirsin kritik maçlarda özellikle büyük maçlarda her zaman duran toplar önem arz eder hatta maçların kaderini bile değiştirir 1 gol atarsın rakibin açılır maçı rahat kazanırsın ya da geridesindir 1-1 yakalarsın tüm enerjiyi arkana alırsın ama bizde o öneme sahip mi emin değilim. Bu kadar rezalet korner kullanmaya her maç istikrarlı şekilde devam ediyoruz Mohamed gibi kafa toplarında bize gelmeden önce sürekli gol atan adam bizde kafa topu nasıl vurulur onu bile unuttu.

Pazartesi Beşiktaş derbisi var o maçta 50 korner kullansak dahi buradaki herkes biliyor ki gol dahi atamayız korner olduğu zaman bile kimsede heyecan kalmadı. Acaba bu ne zaman düzelecek bunu teknik ekip halen nasıl görmüyor bir muhabir de maçtan sonra sormaya cesaret edemiyor keşke cesaret edip çıkıp biri sorsa da 100 korner olmuş neden gol atamıyoruz cevabını alsak.

Hocaya göre takım muazzam iyi makine gibi ondan duran top için kornerler için özel çalışmaya gerek yok sadece korner değil taç bile kullanamıyor takım hoca gitmeden çözülmez bu sorunlar.
Bence sıkıntı bizim oyun düşüncemiz de her şeyi set oyunuyla çözeceğimizi düşünüyoruz set oyunun sonundaki atak bitirdiğinde korner kullanacağın zaman da kaleciye kadar dönerek mi çözeceğiz ben bunu anlamıyorum. Sporting bugün 4 kornerde 3 gol buldu maçı kazanmalarında önemli pay duran toplar oldu adamlar maç öncesi antrenmanda bile duran topla ilgili çalışıyorlar günümüz futbolunda duran topların önemi bu kadar üst seviyedeyken bizim kornerlerde bırak kaleye yumuşak gitmesini rakip kaleciyi bile göremiyoruz.

Son 117 kornerimizden gol bulamadık. dünya ortalaması da 10 değildir. 30-40 falandır bence. O kadar da çok gol olmuyor kornerden. Bizim sorunumuz tehlike bile yaratamıyor oluşumuz. Terim'in korner konusunda zerre çalıştırdığına inanmıyorum

geçen sezonu da sayarsak 117 şu an

Son 117 kornerimizden gol bulamadık. dünya ortalaması da 10 değildir. 30-40 falandır bence. O kadar da çok gol olmuyor kornerden. Bizim sorunumuz tehlike bile yaratamıyor oluşumuz. Terim'in korner konusunda zerre çalıştırdığına inanmıyorum
Korner olduğu zaman boşa zaman kaybı diyorum 30 saniye de topun başına gidiyoruz 10 saniye de kullanıyoruz nerden baksak 40 saniye de 1 korner kullanıyoruz 10 tane korner kullansak 400 saniye 6-7 dakika yapar boşa zaman kaybediyoruz.

Teknik ekibin futbolun esaslarını bilmediğine işaret değil de nedir? Bu takımın düzgün çalıştırılmadiginin kanıtı bu işte.

Eskiden hatirlatsaniz fenerin alex dönemi , herifler birsey oynamazdi, ya kornerden gol bulurlardi yada direkt kaleye veya ceza sahasina atilan frikiklerden gol bulup maci kazanirlardi.

Bizim yillardir duran top sorunu var , yillarca onca futbolcu transfer edildi birtane duran top ustasi dahi transfer edilmedi bu takima? Biraz Sneijder onun disin da neredeyse sifir.

Kaleyi direkt gören ceza sahasina yakin yerden frikik kulansak heycanlanan varmi?

Acik ve net duran topu calistiran yok takimda

Mi 9T Pro cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Biz kotu oynuyoruz, fener de kotu oynuyor ama duran toplardan kac puan almislardir?
Bu işin ozel antrenoru varsa mutlaka kadroya eklemeliyiz.

Fatih terim yaslandi. bence kendini artik ein fazla 50% futbola veriyor. o yüzden antremanlarda taktik önemsedigini pek sanmiyorum.

19-20'de bir ara güzel bir taktik bulmuştuk aslında

ceza sahasının çaprazında ömer'e verip orta yaptırıyorduk. o şekilde goller atmıştık. ama rakipler çözünce devamı gelmedi.

Takımın ciddiyetle çalışmadığının en net kanıtıdır bu. Ayıp be, şu istatistiğe bak, hoca olsam utanır yerin dibine girerdim. Bizde bu takımdan başarı bekliyoruz

Kornerleri muslere kale atışıyla kullansın

Kornerleri muslere kale atışıyla kullansın
Muslera topun başında... Hakem Muhittin Boşat ceza sahasına baktı işaretini verdi. Musleraaa... Top doğrudan taca çıkıyor. Muslera görev yerine dönüyor sayın seyirciler

Biz havadan değil yerden oynayan bir takımız. Golü de yerden atarız.

O yüzden kornerden gol atmak saçma :red:

Kornerde ileri gitmeyelim hiç kullanan oyuncumuz topu köşeye yakın taca atsın sonra hocamızın müthiş tam saha presini uygulamaya başlarız ...

Geri
Üst Alt