162 Kişiyi Taşıyan Uçak Kayboldu

bermuda vol.2

işte bunlar hep uzaylılar. Ahmet hodcam söylemişti bunları inanmadık.

Bu gece Beyaz Futbol izlenir artık.

Uçaklarin ortadan kaybolmasi söz konusu degildir. Eger bir F-22 degilse tabi.

Teknoloji ne kadar gelişsede hiçbir zaman doğayı alt edemeyecek , en küçük tedbirsizlik , ihmal , planlama hatasının affı yok .
Ayrıca devasa okyanus üzerinde uçuyorlar rotaları belli olsa dahi sonuçta samanlıktaki bir saman tanesi bulmak bu devirde bile öyle kolay değil , su altının etkilerini hiç hesaba katmadan !

3. dünya ülkelerinde insan hayatı çok ucuz. Uçakların bakımını düzgün yaptıklarını da pek sanmıyoum.

bunlarda bizler gibi 3. sinif ulke ve degersiz insanlar. ne yazikki ulke baskani bu isin fitratinda var seklinde bir aciklama yapacak ve bu olayda digeri gibi unutulacak.

kisir bir dongu

Uzaylılar tek mantıklı yorum geliyor bana . Ne kadarda fanteziye kacıyorsa.
Bugünümüzdeki teknolojimizde uçak kaybolmaz yahu. Uçak bu boru değil... Gerçiği onuda bulurlar normalde.

kim çalıyor olum bu uçakları?

şaka maka uzaylı filan hikaye, düşmüştür yahut düşürülmüştür.

Uzaylılar tek mantıklı yorum geliyor bana . Ne kadarda fanteziye kacıyorsa.
Bugünümüzdeki teknolojimizde uçak kaybolmaz yahu. Uçak bu boru değil... Gerçiği onuda bulurlar normalde.

Uzaylilar en mantiksiz yorum olur. Uzaylilar isik hizina yakin seyahat etmenin yolunu bulmadilarsa buralara gelmeleri imkansiz. Bir kaç yüz bin senelerini alir. Dünyadan elde edilecek madenlerin milyonlarca kati masraf gerektirir. Uzaylilarin ha bire ufolar göndermesine inanmak saçmalik bana göre.

Uzaylilar en mantiksiz yorum olur. Uzaylilar isik hizina yakin seyahat etmenin yolunu bulmadilarsa buralara gelmeleri imkansiz. Bir kaç yüz bin senelerini alir. Dünyadan elde edilecek madenlerin milyonlarca kati masraf gerektirir. Uzaylilarin ha bire ufolar göndermesine inanmak saçmalik bana göre.

Buraya gele bilen uzaylılar zaten insanın hem akıl hemde teknoloji bakımında baya baya ilerde olması gerekir.
Uzay okadar büyük ve eski ki. Insan oğlu kendisini hep en zeki ve en gelişmiş yaratılmış olanı olarak gördüğü için bu secenek aklına gelmek istemiyor.
Işık hızı söyüyorsun ne güzel şurdaki belki ana okul basamaktaki teknoloji ve bilim bilgimizde insan hayatımızda.
Başka seçenekler , yöntemler veya teknoloji ola bilir . Uzaylılar belki senden bir kac bin, hata milyonlarca yıl ilerde gelişimlerinde.

Teknoloji ne kadar gelişsede hiçbir zaman doğayı alt edemeyecek , en küçük tedbirsizlik , ihmal , planlama hatasının affı yok .
Ayrıca devasa okyanus üzerinde uçuyorlar rotaları belli olsa dahi sonuçta samanlıktaki bir saman tanesi bulmak bu devirde bile öyle kolay değil , su altının etkilerini hiç hesaba katmadan !

Renkdaş senden alıntı yapıyorum mesajın alakalı olduğu için ama yeri gelmişken bu konudaki fikrimi forumla paylaşayım dedim.. biraz uzun olacak, doğrudan sana bir kontra cevap değil, baştan söyleyeyim :)

Bu kazalar bence teknoloji hatası değil, insan hatası.. uçağın bakımını sıradan bir insanın eline bırakırsan adam misal yorgun bi anında bazı gerekenleri eksik yapabilir..

Tamamem robotlara ve bilgisayarlara bırakıldığında hatalar minimuma inecektir, belki de yeterince uzak bir gelecekte ortadan kalkacaktır..

Örnek göz operasyonlarında kullanılan lazer cihazı o anda deprem olması veya elektrik kesilmesi gibi ihtimalleri bile hesaba katarak yapılıyor.. deprem olduğu anda devredışı kalıyor ve göze muhtemel zarar engelleniyor.. doktorun olası elinin kaymasına karşı da önlemi var.. böyle bir sistem olmasa ve tamamen insana bırakılsa kötü sonuçlar doğurabilir..

Bir yerde okumuştum " insanların manuel olarak araç kullanması çok saçma ve tehlikeli, yakın gelecekte araçlar otomatik olacak ve biz sadece gideceği yeri söyleyeceğiz.."

Bir çok bilim adamı gelecekte doğa olaylarını tamamen kontrol edeceğimizi ve doğaya tamamen hükmedeceğimizi anlatıyor.. bu belki 100 sene belki 1000 sene sonra olacak ama kesinlikle olacak..

Londra eskiden sürekli nehir taşması sonucu sular altında kalırmış mevsimsel olarak.. thames nehri girişine su miktarını belli seviyede tutan kapaklar yapılınca sel diye bir şey kalmamış.. bu londra değil de fakir bir asya şehri olsaydı hala sel baskınlarından ve "fıtrattan" bahsedilecekti.. "Allah can aldı verdi" denecekti.. Nedense Allah hep 3.dünya ülkelerindeki insanları öldürüyor..

Tabi ki batıda da oluyor ama oranlara vurursak geri kalmış ülkeler bu doğa olaylarından kayıp vermede % 99 falan öndedir büyük ihtimalle..

Istanbul'da büyük bir deprem olsa 1 milyon kişi ölür.. biz de fıtrat deriz.. Japonya Allahın günü sallanıyor, kayıp yok.. Japonya'daki depremleri buraya getirsek nüfusumuz azalarak biter :) Türklerin nesli tükenir..

Kayıp bu derece azaltılabiliyorsa, tamamen ortadan da kaldırılabilir.. düşmeyen uçak da olacak bir gün.. Henüz yeni bir icat sayılır uçaklar.. daha 1 asrı yeni devirdiler.. ha düşecek ise de yumuşak düşmesi veya paraşüt açılması gibi sistemler olacak.. yada düşme anında bütün yolcuları tavanı açıp koltuklarla fırlatacaklar.. tabi ki herkesin ölmesini engelleyemezsin.. adam cenabetse gider paraşütle kazığın üstüne düşer ama toptan 200-300 yolcunun ölmesi engellenecektir..

Ben açıkçası "uzak bir gelecekte bütün doğa olaylarını kontrol edeceğiz, hatta uzaydan gelen meteorları bile filmlerdeki gibi imha edeceğiz, doğa tehdidi ile yok edilemeyecek seviyeye geleceğiz" diyen bilim adamlarına katılıyorum..

O teknolojiye ulaşırsak dünyanın yörüngeden çıkması veya güneşin dünyayı yutması haricindeki doğa olayları çerez olacak..

Hatta daha da uzak bir gelecekte ışık hızı ile seyahat bulunursa dünyanın yok olması bile umrumuzda olmaz :) gider başka gezegen buluruz..

Bizi yok edebilecek tek şey evrenin toptan yok olması olur.. ki paralel evrenler teorisi doğru ise ve milyonlarca ve farklı yaşlarda evrenler varsa bir evrenden diğerine kaçmak bile mümkün olabilir.. :)

Bu kadarı final fantasy oldu ama gelecekte neler olacağını bilemeyiz.. doğayı kontrol edebilme ihtimalimiz bence edememe ihtimalimizden yüksek..

Dünya bize küçük gibi geliyor herhalde ,
birde özellikle denize düşen bir cismi bulmak kolay değil , avlamak ve avlanmak için yapılmış denizaltıları bile burnunuzun dibine kadar gelse bulamayabiliyorsunuz ,
Düşmüş bir uçağı okyanusta tespit etmekten bahsediyoruz birde !

Buraya gele bilen uzaylılar zaten insanın hem akıl hemde teknoloji bakımında baya baya ilerde olması gerekir.
Uzay okadar büyük ve eski ki. Insan oğlu kendisini hep en zeki ve en gelişmiş yaratılmış olanı olarak gördüğü için bu secenek aklına gelmek istemiyor.
Işık hızı söyüyorsun ne güzel şurdaki belki ana okul basamaktaki teknoloji ve bilim bilgimizde insan hayatımızda.
Başka seçenekler , yöntemler veya teknoloji ola bilir . Uzaylılar belki senden bir kac bin, hata milyonlarca yıl ilerde gelişimlerinde.

Sen dayanaksiz bir teori koyuyorsun ortaya. Ben fikrimi bilimsel gerçeklerle dayandirmaya çalistim. Uzaydaki fizik kanunlari uzaylilar içinde geçerli. Evren okadar büyük ki mutlaka canlilik vardir diyebilirim. Az çok matematik bilen kisi evrende bizden baska canli olma ihtimalinin 99.99% oldugunu bilir. Belki bizden çok daha ilerde olan yaratiklar vardir. Ama fizik kanunlari onlar içinde geçerli, mesafeler çok büyük. Gerekli zaman ve enerji buna müsade etmez.

Derin Futbol'da uzaylıları konuşmaya çalışırlarken Sinan Engin çeyrek aklıyla bir şeyler sıkmıştı ancak en doğrusunu o söyledi ''belki de hiç havalanmadılar'' diye her ne kadar konuyu değiştirmek için söylediyse de gayet mantıklı.
Koskoca Malezya uçağı kayboldu kaç aydır tek parçası bile bulunmadı şimdi de bu. Ulan nasıl kaybolacak bunlar ? Akla mantığa sığmıyor. Uzaylıların hava boşluğundan çekip aldığına inanıyorsanız sorun yok ben inanmıyorum :D
Harbiden bunlarında bir düzmece olduğunu düşünüyorum Sinan Engin'e katılıyorum.

B5f2M1-CQAEzqfI.png

Sen dayanaksiz bir teori koyuyorsun ortaya. Ben fikrimi bilimsel gerçeklerle dayandirmaya çalistim. Uzaydaki fizik kanunlari uzaylilar içinde geçerli. Evren okadar büyük ki mutlaka canlilik vardir diyebilirim. Az çok matematik bilen kisi evrende bizden baska canli olma ihtimalinin 99.99% oldugunu bilir. Belki bizden çok daha ilerde olan yaratiklar vardir. Ama fizik kanunlari onlar içinde geçerli, mesafeler çok büyük. Gerekli zaman ve enerji buna müsade etmez.

Bilinen fizik kanunları demek istiyorsun herhalde :)

yani misal 1600'lü yıllarda bilinmeyen fizik kanunları..

Bizim bilgimiz de, fizik kanunlarımız da sınırlı..

Geri
Üst Alt