Tudor'u belki de bu forumda ilk öneren biri olarak Tudor'un 8 aylık periyodunu nasıl yorumluyorsun genel olarak?
2ye bolelim sarper renktas
ilk 3 ay ->
subat ortasi gelmesi sebebiyle handikapli baslamisti. aslinda aralikta son lig macimizdan sonra rikernkin fisini cekip devrede kupa maclariyla takima isinacak bir td lazimdi (tudor ya da baska). tudor dememin sebebi o sirada o on plana cikmisti yabanci olmasi sebebiyle. yoksa ft falan bosta olsa ft derdim. neyse
ilk macinda 4lu oynatti ama bjk macina 3luyle cikti ve ondan onla devam edince sonra seri puan kayiplari geldi. bunun yanlis oldugunu ben de soylemistim cunku elde isleyen birkac seyimizi de notrleyen bir dizilisti ve o siralarda da bu son 2 mactaki gibi takimi cok defansif oynatiyordu. o esnadaki trabzon ve basaksehir maclari felaket maclardi.
yeni olmasi, takimi tanimasi ve aklindakileri deneyecek zamana ihtiyac olmasi sebebiynen bu esnada destek vermisimdir. riekerinki de hicbir sekilde elestirmedim ilk geldiginde. td icin o siralarda gelip hemen basarili olmasi imkansiz olsa gerek.
sonra zaten eskiye donup art arda basarili sonuclar aldi orda kendini kurtardi. brumayla sneijderle falan sorunlar yasadi ona da degineyim, bruma zaten gidecegi icin bana gore ordaki sorun 1-2 karsilikli artistlik cercevesinde yapilip sonra duzelen bir mevzu idi, uzamadi yahut cok onemli gorulmedi gibi geliyor kulup icinde cunku brumayi zaten satmislardi
sneijdere ve dogal olarak sezon oncesi vaziyete donecek olursak, sneijder konusunda herifin dislanmasi mevzusunu sevmedim. hem tudorun roportajlarda hem de yonetimin cesitli yerlerdeki tutumu yanlisti. bence sneijder 2 senedir birsey oynamiyordu (gecen sene icin kadro elestirisi yanlis olur cunku en basta muthis oynayan bir bruma, podolski ve formda bir yasin var idi) ve fizik olarak dusmustu ama sirf bir mac sonu tartismasi icin adami bu kadar hazirca harcamak ve dislamayi yanlis buldum. de jong da keza, kimse heriften bahsetmiyor dandik topcu oldugu icin ama oyuncuyu kazanmak her zaman icin bana daha dogru msjmis gibi geliyor (diger oyunculara)
bu sezon ->
sezon bildigimiz uzre rezalet basladi, ostershunds denen takima basta rezil oyunumuz, yan sebepler olarak sezonun yeni acilmis olmasi, rakibin kac aydir oynayan bana gore ayrica iyi bir takim olmasi falan filan. burdaki macta da sanssizdik, ilk golu atabilmis olsak (sinanin korner pozisyonu) sonra maci koparabilirdik, ahmet caligin kafasina carpan toptan gol yedik. o buyuk hayal kirikligi oldu ve sampiyon olsak bile sezona golge dusurecek bir hadisedir (05 06 sezonu gibi). iste tam elendigimize ft de milli takimdan ayrilmasi gundeme gelince, yeni transferler ve dursunun son sezonunda basarili olmak isteme arzusu ile tudora yol verip ftyi getirecegi fikri olusmaya basladi ve cogu gscli de bunu onaylar vaziyetteydi. ben de ftnin gelecegini kabullenmis bir sekilde beklerken luceyle konusup isi bozdular ve tudor beye kaldik
o zaman gelelim bu sezona. elestirilerim sunlar-> cok pahaliya iyi ama cok iyi olmayan bir kadro kuruldu. su ana kadarki performans iyi olsa da oyun olarak bir kac mac haricinde sikintilar mevcut. hucum/defans dengesini olusturmus bir kadro cikaramiyor. oyuncular dogru yerlerini bulabilmis degil. bence feghouli, belhanda gibi adamlardan yararlanamiyoruz dogru durust. hucum olarak da eksigiz bana gore. ilk haftalardaki galibiyetlerde kilidi garynin bireysel yetenekleri ve gomisin fantastik vuruslariyla actik. sansli oldugumuz maclar mevcut idi. mesela osmanli maci fln. zaten antalya maci da malum. ve de en son fb ve ts maclari da uste binince su an dogal olarak bu adamla takim nereye gidiyor diye dusunmek lazim. gecen sene de jora bu zamanlarda yol al demege baslamistik. basaksehir maci kaderini belirler. ben gelmeden onceki kadar umutlu degilim dogal olarak. ama yine de 10 mac 23 puan ve lideriz, o yuzden bekleyip gorelim