Ercan Kinay
Cezalı
- 10 Şubat 2016
- 18.910
- 3.724
- 358
Müzmin sakat tolga ellalem
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ilginç ilginç mesajlar var handikap negredo hat-trick falan
Yanlış yardımıyım ben
Bunları yazıyorum aga sonra ayrıntılı olarak ilgilenelimHava-civa uyeleri es gec heis bosver.
O zaman Tudor kesin oynatmaz Feghouli'yi benden söylemesi. Bir de yasin analizini görelim rtaş"Lato ve Tolga derbide yok" açıklaması geldi.
Böylece iki takımın da 11'i %99 ihtimalle şu anda belli.
MusleraKanatlarda karşılıklı oynayacak oyuncuları, diğer pozisyonlarda aynı pozisyonu oynayanları karşılaştırıyorum:
Mariano Maicon Serdar Linnes
Fernando Badou
Feghouli Belhanda Garry
Gomis
vs.
Fabri
Gökhan Pepe Tosic Adriano
Atiba Tolgay
Quaresma Talisca Babel
Cenk
Linnes-Garry vs. Gökhan-Quaresma: Linnes ligin en kolay çalım yiyen beklerinden biri. Bu yüzden Quaresma'yla tek başına baş edemez, Rodriguez'in kademe anlayışı maçın tamamına yayılmak zorunda. Hem Quaresma hem Gökhan iyi gününde olursa o kanadı savunmamız çok zor. Bizim sol kanadı kolayca geçip stoperleri kanada kadar açmayı becerebilme ihtimalleri var. Bu da Talisca ve Cenk'in işini kolaylar. Özetle bu eşleşme bizim yumuşak karnımız.
Mariano-Feghouli vs. Adriano-Babel: Burada tek parametre var, o da Feghouli'nin gününde olup olmayacağı. Babel de Adriano da çok formda ama Mariano'nun bi eksiği yok. Feghouli iyi olursa o kanatta ibre az da olsa bizden yana olur.
Fernando-Badou vs. Atiba-Tolgay: Top kullanma olarak Tolgay bu karşılaştırmada Beşiktaş'ı çok net öne çıkarıyor. Ama bu eşleşmede avantajlı olabileceğimizi düşünüyorum çünkü Şenol Güneş'in sıkıntıya girdiğimiz maçlarda yaşadığımız Fernando baskısını yaptıracağını sanmıyorum. Zaten Beşiktaş'ın oyun düzeninde de orta saahda 1 kişiye özel baskı kuracak bir yapı yok. Bu yüzden orta sahada cidden lig kalitesinin üzerinde bir oyun izleyebiliriz. Fernando, Talisca'nın ceza sahasına gireceği anları kollayıp stoperlerin arasına girecektir. Benzer şekilde Atiba da Belhanda'yı kaçırmamaya çalışacak. Başta söylediğim gibi top kullanma konusunda Tolgay'ın Badou'ya büyük üstünlüğü olsa da atletik olarak Badou Tolgay'a üstün. Kaçırdığı adamı daha kolay yakalayabilecek depara sahip. Belhanda'nın Talisca'ya göre gole etkisi çok az olsa da oyunun hamuruna daha fazla katkı veriyor. Bu yüzden o bölgede az da olsa biz öndeyiz bence.
Belhanda vs. Talisca: Üsttede kısaca bahsettim aslında. Talisca orta sahada oynayan bir santrafor bence. Oyuna, oyun içi paslaşmalara katkısı çok az. Ama öyle bi gol yeteneği var ki, ceza sahasına demarke girmesine izin vermek intihar olur. Belhanda ise, iyi olduğu durumu değerlendiriyorum tabii ki, oyunun hamurunu geliştiriyor. Dönen top kazanıyor, pas geçişlerini sağlıyor, duvar oluyor, pres yapıyor. Eğer Belhanda iyi olursa bu pozisyon kafa kafaya gelir. Ama Belhanda bu sezon daha çok yaptığı gibi laubali oyun oynayıp çok top kaybedecekse başımız çok ağrır. Çünkü bu top kayıplarında Quaresma veya Babel'den boş olanı çok kolay topla buluşturan harika pasör Tolgay var. Belhanda'nın top kaybetme ihtimali yüksek bölge de Tolgay'ın çok uzağı değil. Her top kaybında Quaresma-Linnes kabusunu izleme ihtimali var.
Maicon-Serdar vs. Pepe-Tosic: Burda Tosic'in nasıl bir gününde olduğuna göre biz de önde olabiliriz, Beşiktaş da. Ama hem sol bekten hem Atiba'dan seken her topu süpüren Tosic, Beşiktaş'ı öne çıkarır. Feghouli'nin içeri girip asansör içinde çalım atabilen bi oyuncu olduğunu bu eşleşmede mutlaka hesaba katmak gerek. Feghouli Tosic'e Beşiktaş'lıları dellendiren intihar komandosu dalışlarını yaptırabilir. Bu da skor, kart veya oyun üstünlüğü anlamına gelir. Bizde ise Maicon'un ve Serdar'ın Cenk'in vuruş yapmak için geliştirdiği yöntemleri iyi izlemesi şart. Şutunu geliştirdiği için maç içinde bu açılara doğru sürüyor topu ve o şekilde çalım deniyor. Ayrıca Talisca'nın ceza sahasına girişlerine Fernando kadar Maicon-Serdar ikilisinin de dikkat etmesi lazım.
Muslera vs. Fabri: Muslera'nın yan topları bazı maçlarda tamamen boşvermesi bu eşleşmede Fabri'yi bi tık öne çıkarır mı? Olabilir de olmayabilir de. Fabri'nin de saçma sapan hatalar yapmaya müsait bi kaleci olduğu gerçek. Kalecilik meziyetleri olarak Muslera net olarak önde. Umarım bu maça yan toplara ve kornerlere özel olarak dikkat ederek çıkar Muslera. Bir de bu maçta Beşiktaş'ın penaltı kullanma ihtimalini çok yüksek görüyorum çünkü kolay çalım yiyen bi Linnes ve zaman zaman birebirde kamikaze dalışı yapan Maicon-Serdar var. Quaresma'nın duran toplara atlama olayının taraftardaki etkisini mutlaka görmüşlerdir. Bu yüzden penaltıyı kim atacaksa atsın stresli olacak. Penaltıda stresli oyuncular genelde ayak içinin baktığı köşeye vururlar. Diğer köşeye vurmaktan korkarlar. Bunlar da maç öncesi aldığım notlar.
İyi bir rakip analiziyle kazanılabilecek bir maç olduğunu düşünüyorum. Ve (Tudor'u teknik, taktik açıdan eleştirenleri bir kenara ayırıyorum) medyada cülus peşinde yeniçeri kılıklı spor yorumcularının kazanırsak kıvrandıklarını izlemeyi neredeyse şampiyonluk kadar çok istiyorum. Dertleri Tudor'la falan değil çünkü.
Son olarak Feghouli, Feghouli, Feghouli... Mutlaka çok iyi oynamalı.
O zaman Tudor kesin oynatmaz Feghouli'yi benden söylemesi. Bir de yasin analizini görelim rtaş
F8331 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
olcayı iterken eli mi sakatlanmış heisin?Kadrolara Feghouli yaziliyor ancak Tudor buyuk ihtimalle sakatliktan dondu, fizik durumu iyi degil diyerekten 11’de yer vermeyecektir. Linnes’e de bu kadar takmis ve 3’lu savunmaya bu kadar duskun oldugu dusunulunce soyle bir kadro gorursek surpriz olmaz:
Muslera
Maicon-Serdar-Denayer
Mariano-Fernando-Badou-Garry
Belhanda-Gomis-Yasin
Sent from my iPhone using GSCimbom Forum
..Ilginç ilginç mesajlar var handikap negredo hat-trick falan
Yanlış yardımıyım ben
Şaşkınım..![]()
Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
gereken yapılacaktırŞaşkınım![]()
Kadrolara Feghouli yaziliyor ancak Tudor buyuk ihtimalle sakatliktan dondu, fizik durumu iyi degil diyerekten 11’de yer vermeyecektir. Linnes’e de bu kadar takmis ve 3’lu savunmaya bu kadar duskun oldugu dusunulunce soyle bir kadro gorursek surpriz olmaz:
Muslera
Maicon-Serdar-Denayer
Belhanda-Gomis-Yasin
Kadrolara Feghouli yaziliyor ancak Tudor buyuk ihtimalle sakatliktan dondu, fizik durumu iyi degil diyerekten 11’de yer vermeyecektir. Linnes’e de bu kadar takmis ve 3’lu savunmaya bu kadar duskun oldugu dusunulunce soyle bir kadro gorursek surpriz olmaz:
Muslera
Maicon-Serdar-Denayer
Belhanda-Gomis-Yasin
Hiç düşük bir ihtimal değil maalesef.Kadrolara Feghouli yaziliyor ancak Tudor buyuk ihtimalle sakatliktan dondu, fizik durumu iyi degil diyerekten 11’de yer vermeyecektir. Linnes’e de bu kadar takmis ve 3’lu savunmaya bu kadar duskun oldugu dusunulunce soyle bir kadro gorursek surpriz olmaz:
Muslera
Maicon-Serdar-Denayer
Belhanda-Gomis-Yasin