Önder Özen: "Galatasaray'ın kendi içinde sorduğu 2 soru var. 1) Neden derbi kazanamıyorum? 2) Zor deplasmanda neden güçlü bir oyunum yok. Eğer Galatasaray kazanırsa bu sorular ortadan kalkacak ve takım büyük bir ivme yakalayacak."

2sinin cevabı da tudor ve hakemler

Tam bu başlığa güzel güzel analizler yazayım diyorum sonra aklıma Tudor geliyor, hevesim kaçıyor, vazgeçiyorum.

Alnitak Alnilam Mintaka

Maçla ilgili tek beklentim; bazen herkesin beklentisinin dışında gelişen maçlar olur ya öyle olması sadece, beklentiler gerçekleşirse sonuç malum zaten. Şöyle saçma sapan gidip bir korner golü atıp gelsek ya.

Boşverin derbiyi, 3200 Phaeton dünyaya en çok yaklaşan Asteroit olacak. Hatta Asteroit olup olmadığı kesin değil. Yoksa?

Son düzenleme:
Maçla ilgili tek beklentim; bazen herkesin beklentisinin dışında gelişen maçlar olur ya öyle olması sadece, beklentiler gerçekleşirse sonuç malum zaten. Şöyle saçma sapan gidip bir korner golü atıp gelsek ya.

O olay tek fb’ye olur. En sevdikleri iş camia olarak.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tam bu başlığa güzel güzel analizler yazayım diyorum sonra aklıma Tudor geliyor, hevesim kaçıyor, vazgeçiyorum.

Alnitak Alnilam Mintaka

.........................GOMİS....................

Gary Rod...............................Fegouli

...............Belhanda.......Ndiaye...........
........................Fernando...................

Şu kadroyla çıkalım da artık ne olursa

Konya deplasmanında ilerdeki hücum 4 lüsü bu şekildeydi bi cacık yapamadık ama garry çıkana kadar. Selçuk ortaya geçti tolga sola,takım topladı. Ne biçim iştir anlamadım. Ha bana sorarsan işlemesede 2 kanat her zaman orjin olucak

denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın denayer oynamasın
Aklı basında bir renktasimiz

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

37’lik Adebayor’un çalım manyağı yaptığı, N’doye denen kazmanın dalga geçtiği adam tabii oynamasın. Denayer’in gelmesini çok istiyordum ama büyük rezillik oldu maalesef

Size ne olm adamın özel hayatından istediği maça da gider istediği maçı da izler

Boş yapmayalım

Neden mi büyük maç kazanamıyoruz çünkü Garry, Feghouli, Linnes, Serdar gibi oyuncularımız yoktu ve bu maçlar da tam 11 oynamadık neden mi beşiktaş maçını kazanacağız çünkü bu oyuncular oynayacak ve doğru sistemi oynayıp 3 puan alıp dönecez. Beşiktaş kapanan veya kendi yarı sahasında pres yapan takımları açamıyor hele ki beşiktaşın üzerimize geleceğini düşünürsek arka da boşluklar bırakacaklardır ki bizim adımıza keyifli maç olabilir hele ki Garry, Feghouli, Ndiaye, Belhanda, Fernando gibi topu kaptıktan sonra dikine inanılmaz şekilde dripling atan futbolcularımız varken keyifle maçı seyrederiz. Açıkçası beşiktaş 15-16 sezonunda olsaydı çok zor maç olabilirdi ama 2 seneden beri oyun kaliteleri düştü sadece 2 futbolcunun ayağına bakıyorlar onlar da Queresma ve Babel eğer ki bu adamlara da nefes aldırmazsan beşiktaşın tüm gücü kaybolur. Duran toplarda da denayer ve tolga olmayışı bizi olumlu yönde etkiler bu oyuncular sürekli ceza sahası içinde adamını kaçırıyordu bunlar olmadığı zaman duran toplarda veya hareketli akan oyunda açılan ortalarda da sıkıntı olmaz

Neden mi büyük maç kazanamıyoruz çünkü Garry, Feghouli, Linnes, Serdar gibi oyuncularımız yoktu ve bu maçlar da tam 11 oynamadık neden mi beşiktaş maçını kazanacağız çünkü bu oyuncular oynayacak ve doğru sistemi oynayıp 3 puan alıp dönecez. Beşiktaş kapanan veya kendi yarı sahasında pres yapan takımları açamıyor hele ki beşiktaşın üzerimize geleceğini düşünürsek arka da boşluklar bırakacaklardır ki bizim adımıza keyifli maç olabilir hele ki Garry, Feghouli, Ndiaye, Belhanda, Fernando gibi topu kaptıktan sonra dikine inanılmaz şekilde dripling atan futbolcularımız varken keyifle maçı seyrederiz. Açıkçası beşiktaş 15-16 sezonunda olsaydı çok zor maç olabilirdi ama 2 seneden beri oyun kaliteleri düştü sadece 2 futbolcunun ayağına bakıyorlar onlar da Queresma ve Babel eğer ki bu adamlara da nefes aldırmazsan beşiktaşın tüm gücü kaybolur. Duran toplarda da denayer ve tolga olmayışı bizi olumlu yönde etkiler bu oyuncular sürekli ceza sahası içinde adamını kaçırıyordu bunlar olmadığı zaman duran toplarda veya hareketli akan oyunda açılan ortalarda da sıkıntı olmaz

Biz kapanmayı hiç beceremiyoruz. Tarihte Kadıköy şampiyonluğu ve 2-2’lik Juve maçı hariç(ki o maçta da aslında amaca ulaşamadık, son dk süpriz gol geldi) kapanıp da istediğimizi aldığımız maç olmadı. O yüzden çıkıp hücum oynamalıyız

Biz kapanmayı hiç beceremiyoruz. Tarihte Kadıköy şampiyonluğu ve 2-2’lik Juve maçı hariç(ki o maçta da aslında amaca ulaşamadık, son dk süpriz gol geldi) kapanıp da istediğimizi aldığımız maç olmadı. O yüzden çıkıp hücum oynamalıyız

Açık oynarsak tam onların istediği bir oyun stili olur adamlar CL'de açık oynayan takımlara karşı çok rahat goller attılar ve gollerin hepsi de aynı şekilde Queresma adamı geçip orta açar talisca veya cenk golü atar ikincisi de babel bi anda sağa çeker ceza sahasında boşluk bulup şut çeker üçünsü ve sonuncusu da Cenk açık alanda hızıyla rakip stoperleri alt eder ya asist yapar ya gol atar. Aslında beşiktaş takımın geçen sene ki taktikleri de böyleydi onların oyun planı tamamen belli ama avrupa da bir çok takım bu tuzağa düştüler gollere bakarsak zaten görürüz.

Ama kapanan takımlara karşı gençlerbirliği, akhisar, malatya, trabzon, başakşehir, kasımpaşa gibi takımlara maç boyunca pozisyona giremeden maçı bitirdiler çünkü rakipler artık uyandı tek yaptıkları Queresma ve Babel'in önünü veya kat edebileceği alanları kapatmak çünkü beşiktaşın geçen seneden beri en zayıf bölgesi merkez bölgesidir hatta bu bölgeden gelip de rakibe attıkları gol sayısı lig de ya var ya yok hatta hatırladığım kadarıyla 1 tane atmışlardı. Eğer ki beşiktaş'ı yenmek istiyorsak 4-4-1-1 veya 4-2-3-1 sistemiyle çıkıp kanat oyuncularını hızlı tutmamız lazım çünkü beşiktaşın sağ ve sol beklerini oyuna sokmazsak Queresma ve Babel yalnız kalacaklardır her seferinde topu alıp geriye doğru oynamak zorunda kalacaklar. Ayrıca beşiktaş dakikalar geçtikçe eğer ki skoru yakalamadığı vakit arka tarafı inanılmaz boş kalıyor yukarıda saydığım takımlar hep son dakikalar da çok ciddi gol pozisyonlarından yararlanamadılar ya da bir kısmı yararlandı.

Bir de beşiktaşın en zayıf noktası orta sahadan dikine çıkarken yapılan paslarda 4-5 oyuncusu tamamen düşüyor hele ki topu kaptırmışlarsa kesinlikle pozisyon oluyor burada Feghouli'yi çakma forvet değil sağ çizgiyi boydan boya kullanmalı aynı şekilde de Garry'de sol çizgiyi boydan boya kullanmalı bu iki oyuncuyu çizgiye indirip geriye çıkardığımız da beşiktaşın defans çizgisi bozulacaktır ve hatalar yapacaklardır. Aslında 90 dakika defans yapalım demiyorum sadece kontrollü oynayalım kendi yarı sahamız da alanları iyi parsellemek gerekiyor hücum konusunda futbolcular gereğini yapar geçmiş maçların aksine beşiktaştan fazla pozisyona girebiliriz

2008'de 1-0 kazandığımız Fb maçı ve çoğu Anadolu deplasmanı,Süper Final'de kazandığımız 0-2 Bjk maçı,nispeten 4. yıldız taktığımızda 2-0 kazandığımız Bjk maçı,diğer son maçları Muslera optimum performans gösterdiği için yazmıyorum.Daha da vardır yani eminim.

2008'de 1-0 kazandığımız Fb maçı ve çoğu Anadolu deplasmanı,Süper Final'de kazandığımız 0-2 Bjk maçı,nispeten 4. yıldız taktığımızda 2-0 kazandığımız Bjk maçı,diğer son maçları Muslera optimum performans gösterdiği için yazmıyorum.Daha da vardır yani eminim.
Yazdıklarının tamamı şampiyonluğa birkaç maç kala yaşanan veya şampiyon olduğumuz maçlar. Önde olduğumuzda ve avantaj elimizde olduğumuzda bunu geri çevirmemek en iyi yaptığımız iş. Bu yüzden en fazla şampiyonluğu olan takımız.

Geri
Üst Alt