#17 Burak Yılmaz

Herhalde taraftarın, bu denli birbirine yakın oranda ikiye bölündüğü başka oyuncu az olmuştur, Hakan Şükür geliyor aklıma bir tek; ''Van Basten den neyi eksik?'' çiler ''Şaban'' cılara baskın çıkmıştı nihayetinde...

Burada Burak' ı destekler durumda olmamın sebebi stilini çok beğeniyor olmam değil, verdiği katkıya haksızlık edildiğini düşünmemdir ki bunda kendisinin Beşiktaşlı olmasının sebep olduğu önyargı yadsınamaz...

Elbette çok yönlü bir forvet oyuncusu değil; hücumdayken topu takımda tutmaya (Gerek yerden, gerekse havadan) en uzak bir forvet tipi olması, rakamsal dizilişte sıkıntıya sebep oluyor; tek forvet oynayan oyuncuda ilk aranan özelliktir...Çift forvetli sistemde diğer forvetin ''Versatil'' özellikte olması kaçınılmaz oluyor (Umut + Burak = işkence, Drogba iyi de yaşı malum)...Gerek hücumda gerekse savunmada yaptığı aptalca fauller tahammül sınırlarımı çoktan aştı!...Bunlar olumsuz yanları...

1.88 m boyundaki az oyuncuda görebildiğimiz atletik özelliklere sahip ''Fırlak'' bir oyuncudan beklenmeyecek net gol vuruşlarına sahip olmasıdır, kendisini gol krallıklarına taşıyan (Hakan Şükür'de belki de tek eksik olan unsur)...Fiziksel olarak sürekli en üst düzeye yakın kalabilmesi iyi bir profesyonellik örneğidir, gücünden eksildiğinde yok olacağının farkındalığını gösterir...

Burda olumsuz yorum yapanların atladığı kritik bir nokta olduğunu düşünüyorum;

Kendi takımının hücum organizasyonuna katkısı sınırlı bir forvet olmakla birlikte, rakip takımların savunma organizasyonu içinde tam bir ''Bela'' dır Burak Yılmaz; standart savunma formasyonlarının dışında ekstra tedbirler almak zorunda bırakır, ya beklerinden biri hücumu hiç düşünmeyecek, ya orta sahadan biri daha defansif oynayacak ya da bizim diğer forvet oyuncumuz ya da ofansif orta saha oyuncumuz daha serbest kalacak; belki bunlardan birkaçı bilikte olacak...

Beğenmediğim yönleri olmasına resmen kendisine haksızlık ediliyor. Mevcut oyuncular içinde gole en yakın adam. Tipik iyi bir golcü.

pozisyona girmek de bir meziyet bunu hep atliyorsunuz, en buyuk hataniz

Pozisyona girmek tabi ki önemli birşey fakat abartıyoruz, golcünün işi gol atmak. Bir kaleci gol yediğinde "ama doğru yere atladı" demek kadar abes bence "pozisyona girdi" demek.

Bir taraftarın,bir forvetten gol ve olduğu zaman asist dışında ne bekleyebilir merak ediyorum.? Burak bunları yapıyor mu.? Bence yapıyor.Eee daha ne istiyoruz.? Uçmasını filan mı.?

Pozisyona girmek tabi ki önemli birşey fakat abartıyoruz, golcünün işi gol atmak. Bir kaleci gol yediğinde "ama doğru yere atladı" demek kadar abes bence "pozisyona girdi" demek.

sonuçta golünüde atıyor adam ama başka golcü 1 pozisyona girip atıyosa burak 3 pozisyona girip atıyor ama aşşağı kalmıyor atıyor sonuçta ha artısı şu gününde olursa o 3'ünüde gol yapar o zamanda 33 gol filan atıyor sezonda...

sonuçta golünüde atıyor adam ama başka golcü 1 pozisyona girip atıyosa burak 3 pozisyona girip atıyor ama aşşağı kalmıyor atıyor sonuçta ha artısı şu gününde olursa o 3'ünüde gol yapar o zamanda 33 gol filan atıyor sezonda...

Burak'ın sıkıntısı şu. Burak sadece golcülüğüyle ön plana çıkıyor (son zamanlarda diğer yönlerini geliştirmek için çabalasa da durum bu). Bu yüzden de insanlar gol atmasını bekliyor. Her pozisyonu gole çevirmesini istemek haksızlık olur tabi ki ama bu sezon çok sayıda müsait pozisyonları golle sonuçlandıramayarak tepkileri haklı olarak üzerine çekti. Geçen Bursa maçında kaçırdıklarına akıl sır erdirmek zor mesela.

Drogbasız Galatasaray'ı gördük. Bayağı iyi pres yapabiliyor zaman zaman.

Burakın gol atma arzusu inanılmaz derecede yüksek bir maçta 10 gol dahi atsa 11 ci golü atmak için herşeyini ortaya koyuyor bıkmadan,usanmadan deniyor ama vazgeçmiyor ve atletik bir yapısı var bu ona

avantaj sağlıyor rakip stoperlere karşı özelliklede ağır stoperlere karşı.Onun için burak teknik olarak değil ama fizik ve mental olarak büyük oyuncudur benim için.Kazmalığına ve kaçırdığı inanılmaz gollere

rağmen.Beğenmeyen arkadaşlara azda olsa hak veriyorum yinede.

her ne kadar en ıyı turk golcu olsada burakla topu ılerıde tutamıyoruz top hemen kendı sahamıza gerı gelıyor...oyuzden drogba tarzında bı oyuncu sart oglu sart takıma...illa uzun boylu kafayla top ındırmesıne gerek yok top geldıgı zaman ılerı pas atabılecek tutup dribling yapabılecek oyuncu da olabılır...

bugun tuttugun takimda burak yilmaz gibi bir dunya yildizi oynadigi icin allaha ne yaptin?

-Tapatalk-

Gol atmak günümüz futbolunda santraforların birinci görevi bile değil. (Tabi ki gol atmalı ama ondan önce yapması gerekenler var) Bunu düşünenler için tabi ki Burak'ın yeterli gelmesi doğal. :)

Burak Yılmaz eksiklerini geliştirmek için uğraşıyor, eskiden bu kadar topla oynamazdı, sürekli savunma arkasına koşular yapmaya çalışırdı, şimdi daha fazla geriye gelip daha fazla yoruluyor doğal olarak da gol vuruşlarındaki yüzdesi de bu yüzden düşük.

Kendisinden beklenenleri yavaş yavaş yapmaya başladı diyebilirim kendi adıma, ayağını ve oyun zekasını biraz daha geliştirirse çok üst düzey bir oyuncu olabilir.

daha önce defalarca söylediğim gibi, seneye 5 yabancının sahada olabileceğini düşünürsek burak yılmaz galatasarayda vazgeçilmezdir. adam hırslı, kendini geliştirmeye çalışıyor. hernekadar bazen olmadık işler yapsa da türk olarak yerine daha iyisini koyma şansımız yok.

Gittiği gün çok kişi göbek atar artık...

Tapatalk

Burak benim düşmanım değil, Galatasaray'ın bir futbolcusu.Sonuna kadar desteklerim ama eleştiririm de.Karşımdaki adam Burak'ı, ama gol atıyor asist yapıyor, pozisyona giriyor diye savunduğunda bana da doğal olarak kaçırdığında, pozisyona giremediği durumlarda eleştirme hakkı vermiş oluyor farkında olmadan.Ama ben kolay kolay gol kaçırdı diye bir adamı eleştirmemeye çalışırım genelde.

Burak'ın hiç bir zaman bu takımda birinci forvet olamayacağını düşünüyordum, hala da o fikirdeyim.20 gol de atsa fikrim değişmeyecek çünkü Burak oynarken Galatasaray anca onun önüne top atarak pozisyon bulabilir, onu kaleciyle karşı karşıya bırakmazsan gol bulamazsın.Bütün hücum aksiyonun bu olur.Kapanan takımlar da seni çok kolay kilitler.Zaman zaman yan toplardan da atıyor filan ama çok nadir.Yani net özelliği değil.

Oyuna katkı kısmına gelmiyorum bile.O konuda çok kişi neyin ne olduğunu biliyor.

Bir de bazı arkadaşlara inanamıyorum özellikle.Burak'ın kötü zamanlarında, "satın gitsin, Umut bundan daha yetenekli" diyorlar.Burak gol atmaya başlayınca da, "elinde böyle yerli mi var" argümanını koyuyorlar ortaya.Çok değil bir kaç ay öncesi yorumlara bakmanız yeterli bu durumu görmek için.

Girdiği pozisyonların üçte birini gole çevirse sezonluk 100 gol atar. Adamın özelliği var gücüyle pozisyona girmeye çalışmak. Bu da stoperlerle mücadele demek, mücadele olunca dengesi bozuluyor, ya da çok hızlı geldiği için düzgün bir vuruş yapamıyor. Burak muazzam bir oyuncu. Sadece mental açıdan iyi olmalı. Aşırı duygusal. Tribün drogbaya yaptığı tezahürati Burak'a yapsa coşar..

Aşırı duygusal. Tribün drogbaya yaptığı tezahürati Burak'a yapsa coşar..

Eğer tezahürat yaparak ileride top tutabilir ,daha iyi top kontrol edebilir,savunmada saçma sapan fauller yapmayabilir,hücumda ahmakça fauller yapmayabilir,topu aldığında biraz olsun etrafına bakabilir,her topu kendine istemeyebilir,karşı karşıya 3 tane kaçırmayabilirse tezahürat yapalım valla.Ciddi diyorum bunlar bir tezahürata bakar dersen yapalım taraftar olarak...

Eğer tezahürat yaparak ileride top tutabilir ,daha iyi top kontrol edebilir,savunmada saçma sapan fauller yapmayabilir,hücumda ahmakça fauller yapmayabilir,topu aldığında biraz olsun etrafına bakabilir,her topu kendine istemeyebilir,karşı karşıya 3 tane kaçırmayabilirse tezahürat yapalım valla.Ciddi diyorum bunlar bir tezahürata bakar dersen yapalım taraftar olarak...

Bu adam Fenerbahçe'de bir hiçti. BJKde de bir hiçti. Trabzona ilk geldiğinde başlarda iyi değildi. Ama Trabzon ısrar etti, sabretti. Adam havaya girdiğinde müthiş oynuyor. Ama morali bozulursa oynayamıyor. Klasik türk futbolcusu. Desteklersen emin ol olur.

[media]https://www.youtube.com/watch?v=do1bTPd2RAs[/media]

Geri
Üst Alt