#17 Burak Yılmaz

2013 kışından 2014ün devre arasına kadar hiçbir şekilde belirleyici olamadı. Drogbayla,Selçukla gittik. Yalan değil. 1 sene eder.

Ya git allah askina, Burak'i savunacagim diye absürd argümanlar ile gelme bana. 3-4 ay desen bile tamam derim ama bir sene ne yahu.

Oldboy yiğit doğru söylüyor r'taş. Burak Avrupa'da kafaya oynayan her takımda oynar. Bask doğumlu Selçuk da Bilbao'da falan oynar. 100 Burak sever, 10.000 Burak düşmanını yok eder :D Talha Küllü

ilk sezonu kötümü nerede yasiyorsun sen? Adam kac macini kurtarmis ilk sezonda, insaf.
Gol attı diye ben bir forveti beğenmem. 2011-2012 sezonunda Elmander, Necati ve Baros daha az gol attı ama takım çok daha iyi futbol oynadı. Onun için isterse 50 gol atsın umrumda değil. Ba'da bir sürü gol attı bu sezon ama yoklara oynuyor. Burak bu aralar neredeyse ofsayta düşmüyor potansiyelli atağı öldürmüyor bunu ilk iki sezonunda ve bu sezon başı hiç görmedim.

Potansiyelini bildiğimiz adamı koruyacağız tabi. Her futbolcunun formsuz bir dönemi olur Sneijder 1 sene top oynamadı bizde ama hiçbir zaman onu iğnelemedik. Çünkü kalitesini biliyorduk. Burakda Selçukda türkiyede parmakla gösterilen adamlar. Ayrıca Burak Avrupanın kafaya oynayan takımlarında bile forma giyebilecek bir adam. Selçukda Everton,Bilbao,Valencia gibi takımları rahatlıkla kaldırabilecek bir adam.
Kötü olduğunda "kötü" demeyip "potansiyelli" demek alakasız. Verilen zarar ortada. Mancini'yi eleştirip duruyordun. Potansiyeli daha yüksekti ama, neden elestirdin?

Form olayı farklı. Burak'in stili ortada. Takim oyununa katkı vermek gibi bi çabası yok. Tek esprisi pozisyona girip gol atmak. İlk sezonunda yanılmıyorsam bi İBB maçında çok koşmuş, pas falan yapmıştı Terim kendisini açık açık eleştirdi diye. "Hah oldu" dedik, 3 mac sonra ayni Burak. Ayni hikaye yine olacak.

Sneijder'in 1 sene katkı sağlamadığı da senin uydurman. Devre arasında geldi, Drogba ile beraber şampiyonluğa taşıdı Selçuk ve Burak yokları oynarken. Ha bi de Sneijder 5 ay top oynamamış olarak yepyeni, futbolun dümdüz olduğu yabancı bi ülkeye geldi.

Bos teorilere ayıracak vaktim yok. Selçuk su yaştan sonra doğru dürüst bi takımda zor oynar. Burak ise stiline uygun takımlarda etkili olabilir, ama bizde değil.

iN5i

En kötü oldugu sezonda 16 gol, 8 assist yapmis bir oyuncudan bahsediyoruz. Goal.com en iyi 50 oyuncu listesinde 20.olan, Uefa yilin takimina aday olan Buraktan baska son 10 senede Turkiyede liginden bir oyuncu oldu mu?

Futbolda artik yas sorunu yok. Kendine iyi bakan bir oyuncu 34ü birakalim, 35-36ya kadar bile üst seviyede oynayabilir. 10 sene önce futbolda yas sorunu vardi.

90 dakikada bile devamliligi olmayan Kewell, sahada yürüyen Nondaya bile Buraka verilen degerin kat kat fazlasi verildi. İsmi Burak degilde Burakinho olsaydi, farkli olurdu.

GSnin Buraki satmayi bir kenara birakalim, L.Adriano stilinde bir forvete ihtiyaci var. O profilde bir forvette Turkiye Ligine gelir mi, orasi da kesin degil. Bugün Dortmund,Roma gibi takimlar bile forvet yoklugundan kontraatak forveti almak zorunda kaliyorlar. L.Adriano gibi birini birakirlar mi bilinmez. Burak Clde 8 gol attigi sezon bu sezonki gibi komple bir forvete dönüsse, büyük bir takima transfer olurdu. O dönem bile Lazioya 18 milyon euroya gidiyordu. A.Madrid, Fiorentina falanda istemis, maddi gücleri yetmemis. Lazioya transferide son anda Aysal bloke etti zaten.

Burak Hamza Hoca döneminden beri böyle. Terim zamaninda asla böyle bir Burak izlemedim. Son maclarda sakatligi nedeniyle pek kasmadi, begenmedim.

Bu arada Mancini ne umut veriyordu? Mancini geldigi gün GSnin ligi kaybettigini söyledim. City taraftari tanidigim kim varsa, onlarda ayni seyi söyledi. Mancini İbrahimovic, Maicon, Silva, Yaya Toure, Aguero, Kompany gibi lider oyuncular sayesinde kazandigi lig sampiyonluklari nedeniyle abartiliyordu. Gercek Manciniyi simdi görüyoruz. Oynattigi futbol 2000lerden önce oynaniyordu.

Son düzenleme:
En kötü oldugu sezonda 16 gol, 8 assist yapmis bir oyuncudan bahsediyoruz. Goal.com en iyi 50 oyuncu listesinde 20.olan, Uefa yilin takimina aday olan Buraktan baska son 10 senede Turkiyede liginden bir oyuncu oldu mu?

Futbolda artik yas sorunu yok. Kendine iyi bakan bir oyuncu 34ü birakalim, 35-36ya kadar bile üst seviyede oynayabilir. 10 sene önce futbolda yas sorunu vardi.

90 dakikada bile devamliligi olmayan Kewell, sahada yürüyen Nondaya bile Buraka verilen degerin kat kat fazlasi verildi. İsmi Burak degilde Burakinho olsaydi, farkli olurdu.

GSnin Buraki satmayi bir kenara birakalim, L.Adriano stilinde bir forvete ihtiyaci var. O profilde bir forvette Turkiye Ligine gelir mi, orasi da kesin degil. Bugün Dortmund,Roma gibi takimlar bile forvet yoklugundan kontraatak forveti almak zorunda kaliyorlar. L.Adriano gibi birini birakirlar mi bilinmez. Burak Clde 8 gol attigi sezon bu sezonki gibi komple bir forvete dönüsse, büyük bir takima transfer olurdu. O dönem bile Lazioya 18 milyon euroya gidiyordu. A.Madrid, Fiorentina falanda istemis, maddi gücleri yetmemis. Lazioya transferide son anda Aysal bloke etti zaten.

Boşver hocam anlamıyorlar. Adamlara ille yabancı olacak. Dediğim gibi adamın adı Didier Burakba olsa çok farklı şeyler yazılırdı.

Şerafettin, Burak'ın ilk sezonunda laf atılabilecek herhangi bir şey olamaz bence. Artıları eksilerinden çok daha fazlaydı o sezon.

Gol attı diye ben bir forveti beğenmem. 2011-2012 sezonunda Elmander, Necati ve Baros daha az gol attı ama takım çok daha iyi futbol oynadı. Onun için isterse 50 gol atsın umrumda değil. Ba'da bir sürü gol attı bu sezon ama yoklara oynuyor. Burak bu aralar neredeyse ofsayta düşmüyor potansiyelli atağı öldürmüyor bunu ilk iki sezonunda ve bu sezon başı hiç görmedim.

bu sezon basi Ched haric herkes kötüydü tabiki Burakda dipte olanlardandi inkar edilmez gercek.

Burak 3 sezon bizimle 1,5 sene müthis 1,5 sezon kötü. Kontrati hataliydi. Ayni maasa yada maximal 300k zam olsa kimse agzini acmazdi. Eminim. Olan oldu artik. Burak yedege cekilse inanin dahada hirslanir, eskisi gibi trip atmaz, kendisini dahada gelistirir, inanin

Liverpoolda,Arsenalde,Juvede çok rahat oynar. Halada arkasındayım bu sözlerimin.
Arsenal'i kaç kere izledin? Adamlar forvetlerinden müthiş verim hedefliyor pas konusunda. Arsenal'in Norwich'e falan attığı gole bak mesela. Ozil'in bi gol bi asist yaptığı Napoli maçına bak. Giroud'nun %30'u kadar pas yapamaz.

Mac izlemeden yorum yapıyorsun, takımların taktiksel anlayışları konusunda gram fikrin yok. Dortmund - Juve maçını Tevez orta sahaya gelerek kazandırdı resmen. Burak bunu yapar mi? Hayır. Morata da birçok kez top tuttu, defans yaptı.

Liverpool'a kısmen uyabilir. Sırf bitiriciligi olan bi forvet onlara yarayabilir ama onların da aradığı forvetler genelde pas oyununda etkili olanlar.

iN5i

Drogba şampiyon yaptı bizi Burak yoklara oynadı 2.devre.

Sen hala yazıyor musun bu başlık altına :) utanman yok mu senin :) ne yüzsüz herif çıktın.tükürdüğünü yalattırırlar adama.Telles içinde iyi topçu diyen futboldan bi haber kahvehane adamısın.Ne desen tersi oluyor.Git tenis falan izle.

Son düzenleme:
adam 2.devre yoklari oynamis diyor yazdigim istatistiklere bakta azicik utan

Geri
Üst Alt