öyle diyonda, Peki Drogba (juve haric) hangi oyuncumuz chelseaye, 3x Real madride karsi iyi oynadi.
Bak ben Burak satilmasin demiyorum, cok isterim italyada iyi oynaip milleti möt etmesi. Ama bizim akillilar yerini umut,Niasse ve Sercan ile dolduracaklar. Ben ondan korkuyorum
İyi soru. Cevap alamadınmı. Alamazsın. İrrasyonel bakan adamlara veriyi önüne koyunca gözüne far tutulmuş tavşan gibi kalırlar çünkü. Onların yaklaşımı senin bu örnekle Sneijder'i ve Drogba'yıdamı tartışacağız.
Verilen istatisliğinde içeriğine bakalım. Oynadığı 45 maçın 15'i Beşiktaş ve Fenerde. Burak'ın 5 sezondan öncesi zaten sıfır. Karar vermek için bunumu değerlendirmeye alacağız. Onlarda kimbilir 3 dk'mı oynadı, hangi mevki oynadı. Onuda bilmiyoruz.
2010-2011 sezonu 2 maç 0 gol. Maçın biri iptal olmuş. Trabzonun golü yok.
2011-2012 7 maç, 1 gol. Trabzonun toplam 5 golü var. (En az 1 gol atmalıymış)
2012-2013 sezonu. 9 maç 8 gol. Tüm takım 14 gol. Muazzam. 3 gol attığımız Real Madrid maçında oynamamış.
2013-2014 sezonu. 6 maç golü yok. (Burdada 2 gol atmalıymış) Tüm takım 9 gol. Tartışmaşız yıldızlarımızda 8'er maçta 2'şer gol. Aman ne fark. Bu arada 3 golde Umut atmış.
2014-1015 sezonu. 6 maç 2 gol. Tüm takım 4 gol.
Oynadığı 5 sezonun 3'ünde takımları nerdeyse gol atmamış zaten. Bir sezonda uçmuş. Birinde kötü. Kaliteleri tartışılmaz Sneijder, Drogba, Pandev bizim takımda daha iyisinimi yapmış. Aşağı yukarı benzer performanslar.
Gelelim Türkiye ligine. Gerçi biz Sneijder'imiz olduğundan davet mektubuyla gidiyoruz her sene şampiyonlar ligine ama olsun. 154 maç. 108 gol. 32 asist.
Oyuncunun kalitesi futbolda muhakkak çok önemli bir kriterdir. Tork'a benzer. Zor şartlarda, zor rakiplerde farkı ortaya çıkar. Kimse Burak'ın ne Sneijder, ne Drogba, ne de Pandev kalitesinde bile olduğunu söylemiyor zaten. Ancak performans çok daha önemli bir kriterdir. Onun için ne dünya yıldızları kalitelerinden birşey kaybetmedikleri halde, performansları düştüğü için futbolu bırakıyorlar. Gazozuna oynasaydık. Bende Maradona'yı isterim takımda. Şu performasla bu adama laf söyleyenin, utanması yoktur. Başka birşey demeye gerek yok.