17. Geleneksel GSCimbom Eurovision Şarkı Yarışması | Şampiyon Mehmet İşler!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Abi serbest olunca olanları görüyoruz. Bütün yarışmalar birbirinin kopyası gibi. En baba şarkıları paylaşsan da, aradan nostaljik bir şarkı çıkıp açık ara götürüyor yarışı. Ya tamamen nostaljik olsun. Ve herkes ona göre hazırlansın. Yada yeni şarkılar olsun. Karışık olunca insanlar eski şarkılara ister istemez ekstradan hatır puanı veriyor. Türk şarkılarını saymıyorum bile. 1-2 tane zar zor paylaşılıyor. Onların da yüzüne bile bakan yok. Örneğin geçen yarışmaların birinde Feridun Düzağaç Beni Bırakma şarkısı vardı. Arada kaynadı gitti resmen. Halbuki sadece türk şarkılarının olduğu bir konseptte en az ilk 5'e girebilecek bir parça.

Evet, Türkçe temalı bir yarışma olabilir, daha evvel de olmuş galiba.

Ayrıca bu zevk meselesi Aslan. Zevkler ve renkler tartışılmaz. Bütün 12 puanları alan ve kazanan bir şarkı yok sonuçta. Herkes yeter ki dinlesin şarkıları, sevdiğine, beğendiğine versin puanları. En yükseği alan kazanıyor zaten.

Hazırlık yaparız demişsin ya, bak ben sana samimi birşey söyleyim, dört kez katıldım, iki sefer kazandım. Dört yarışmada da aklıma ilk gelen şarkıyı gönderdim. Tabi sevdiklerim arasından.

Kazanmak, kaybetmek boş, ne güzel oturup 24 tane şarkı dinliyoruz işte. Ben öyle bakıyorum.

iyi çakallık v for vandetta ile oyları süpürmek, 12 yi kaptın direk:ka21:

O müzik filme cuk oturuyor tabi. LOTR versiyonu aynı duyguyu vermemişti o da var net'de.

Sırf film sahnesi kolaylığı olmasın diye aslında canlı performansı ile katılacaktım ama ses kalitesi iyi olan bulamayınca vazgeçtim mecburen.

Şarkı girişi monoton olduğu için yükseliş 2.dk'dan sonra oraları ve alt yapıyı dinletmek açısından iyi de oldu gerçi.

Girmez orada da yine Ezgi'nin Günlüğü, Barış Manço, Cem Karaca şarkıları giriyor üst sıralara.

Eski şarkıların birinci olmasında bir problem de yok aslında, yeter ki karbon kopya şarkılar olmasın.

Arda Abi'nin 2 yarışmadır gönderdiği şarkılar gibi kendi içinde orjinalliği olan şarkılar her türlü hak ediyor üst sıraları.

Ayrıca daha önce yine bir yarışma başlığında paylaştığım 2 Türkçe şarkı ile katılan olsa bugüne kadar şimdiye en kötü bir ilk 5, bir de ilk 2 alırdı. Serkan hatırlar belki onunla konuşmuştuk Türk şarkıların yarışması başlığında.

Ben de o kadar şarkı ile katıldım bugüne kadar en iyi şarkım

[media]https://www.youtube.com/watch?v=clhH4sae0S0[/media]

idi, ama dördüncülüğü paylaştı.

Valla ben kendi adıma konuşayım, serbest konseptte 10 puan vermiştim o şarkıya. Sadece türk şarkılar olsa 12 puan da verirdim. Tabi bu playlistin kalitesine göre de değişebilir. Buarada paylaştığın şarkı çok güzel. Galiba ben bu parçaya yüksek bir puan vermiştim yanlış hatırlamıyorumsa.

Konsept taraftarı değilim. Son yarışmadaki liste gibi listeler olsun yeter. Bunun yolu illa ki konsept koymak değil. :)

jurilerden biri alizee hayranı, diğeri ise red hot chill peppers, şarkıları dinlemeden isimleri görünce 24 puanı bastılar direk

s.a yarışma var dediler geldik.

[media]https://www.youtube.com/watch?v=bzeL6InOcto[/media]

Bence jüri olması en iyisi. İsmi açıklanmadıkça ona göre seçim yapma şansın da yok. Kendi zevklerine göre oy veriyorlar, heyecan artıyor.

İşte benim sevmediğim de o zaten. Kendi zevklerine göre veriyorlar ve 2 kat fazla veriyorlar.

Aynı oranda olsa belki tamam ama ne bileyim ya ben sevmedim. :)

Samimi söylüyorum 24 yarışmacıdan gelen oylarla 2. ci iken, juri oylarıyla 1. olsam benim içime sinmezdi.

Allahtan dün öyle birşey olmadı.

Bir sonraki yarışmaya şarkım hazır. :D

Ek: Live performance için de hazır... :)

Beyler konsept olacaksa canlı performans konsepti akar. Hem daha önce hiç yapılmamış, hem de canlı performanslarda yeni-eski şarkı diye bir şey farketmez bence. Ses güzelse hakkı verilir.

jurilerden biri alizee hayranı, diğeri ise red hot chill peppers, şarkıları dinlemeden isimleri görünce 24 puanı bastılar direk

Alizee ile kim katılsa birincilik garantiydi. 6.yarışmada jüri olmasan o hırsla üst üste 3.kez şampiyon olmak için ben katılırdım onunla.

Seri bozulmasa ve gittiğim yoldan vazgeçmesem, araya farklı formatlar girmese

6.yarışma Alizee-La Isla Bonita

7.yarışma- Fikret Kızılok-Gönül/ Ayna-Ölünce Sevemezsem Seni /Barış Manço- Dönence

8. yarışma- Jose Feliciano-Rain

9. yarışma- Goran Karan-Stay With Me

10. yarışma-Rolling Stones-Angie

11. yarışma-Jeff Buckley-Hallelujah

12. yarışma-Il Divo-Isabel/ Adagio

13. yarışma-No Doubt-Don't Speak

14. yarışma- Dido-Life For Rent

15. yarışma-Natalia Imbruglia-Torn

şeklinde 10 yarışmalık şarkı listem vardı. Şimdi de var ama ara sıra Florence-Shake it Out gibi sadece o gün dinlediğim şarkıları da gönderdiğim oldu.

Buarada aklıma yeni bir fikir geldi. Bir kere de eurovision bidon şarkı yarışması yapılsın. :D

Alizee ile kim katılsa birincilik garantiydi. 6.yarışmada jüri olmasan o hırsla ben katılırdım onunla seri yapmak için.

Seri bozulmasa ve gittiğim yoldan vazgeçmesem, araya farklı formatlar girmese

6.yarışma Alizee-La Isla Bonita

7.yarışma- Fikret Kızılok-Gönül/ Ayna-Ölünce Sevemezsem Seni /Barış Manço- Dönence

8. yarışma- Jose Feliciano-Rain

9. yarışma- Goran Karan-Stay With Me

10. yarışma-Rolling Stones-Angie

11. yarışma-Jeff Buckley-Hallelujah

12. yarışma-Il Divo-Isabel/ Adagio

13. yarışma-No Doubt-Don't Speak

14. yarışma- Dido-Life For Rent

15. yarışma-Natalia Imbruglia-Torn

şeklinde 10 yarışmalık şarkı listem vardı. Şimdi de var ama ara sıra Florence-Shake it Out gibi sadece o gün dinlediğim şarkıları da gönderdiğim oldu.

bence Arda abinin parça 1. olmalıydı, bu arada dido ile ikinci kez zafer düşünseydin çarşı karışırdı kardeş:mad:

bence Arda abinin parça 1. olmalıydı, bu arada dido ile ikinci kez zafer düşünseydin çarşı karışırdı kardeş:mad:

O zamanlar Alizee daha garanti olurdu yine. :D

Çünkü o zaman ben, Kerim ve Özgür onursallarım dışında pek nostalji tarzı paylaşan veya oy veren yoktu.

Pink Floyd, Scorpions şarkıları ilk 10'a bile giremiyordu.

Bir nevi nostalji düzenini biz yarattık. Yarışmalardan sonra Özgür Abi ile karşılıklı hep bu şarkı da güzel falan diyerek övüyorduk hep 80'ler şarkılarını hatırlıyorum.

Sonra sen geldin zaten,talk dirty'den sonra gördün ateşi bastın körüğü mübarek, derken Tolga, yeni gelenlerin hepsi teşvik oldu bu tarza, Levent Abi, YCK, ve Ozan Kesgin, Ozan Tokgöz dışında farklı tarz kalmadı nerede ise yarışmada.

İlk yarışmalara bak disco, elektro, rock müzikten geçilmiyor zaten. :D

Aslında dünya kupası da yaklaşıyorken resmi veya resmi olmayan Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası müzikleri arasından bir yarışma da yapılabilir mi acaba, eğer bir kategori yapılacaksa?

Benim aklıma en az 15 tane çok acayip şarkı geldi gaza geldim birden. :D

Arkadaşlar Somada yaşananlardan sonra konunun bir süre kapalı kalması daha uygun olur, müsadenizle kilitliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt