- 22 Kasım 2008
- 14.943
- 481
- 1.708
Abi serbest olunca olanları görüyoruz. Bütün yarışmalar birbirinin kopyası gibi. En baba şarkıları paylaşsan da, aradan nostaljik bir şarkı çıkıp açık ara götürüyor yarışı. Ya tamamen nostaljik olsun. Ve herkes ona göre hazırlansın. Yada yeni şarkılar olsun. Karışık olunca insanlar eski şarkılara ister istemez ekstradan hatır puanı veriyor. Türk şarkılarını saymıyorum bile. 1-2 tane zar zor paylaşılıyor. Onların da yüzüne bile bakan yok. Örneğin geçen yarışmaların birinde Feridun Düzağaç Beni Bırakma şarkısı vardı. Arada kaynadı gitti resmen. Halbuki sadece türk şarkılarının olduğu bir konseptte en az ilk 5'e girebilecek bir parça.
Evet, Türkçe temalı bir yarışma olabilir, daha evvel de olmuş galiba.
Ayrıca bu zevk meselesi Aslan. Zevkler ve renkler tartışılmaz. Bütün 12 puanları alan ve kazanan bir şarkı yok sonuçta. Herkes yeter ki dinlesin şarkıları, sevdiğine, beğendiğine versin puanları. En yükseği alan kazanıyor zaten.
Hazırlık yaparız demişsin ya, bak ben sana samimi birşey söyleyim, dört kez katıldım, iki sefer kazandım. Dört yarışmada da aklıma ilk gelen şarkıyı gönderdim. Tabi sevdiklerim arasından.
Kazanmak, kaybetmek boş, ne güzel oturup 24 tane şarkı dinliyoruz işte. Ben öyle bakıyorum.