- 22 Kasım 2008
- 14.943
- 481
- 1.708
Niye illa sınırlama ve kurallar getirmek istiyorsunuz?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
biliyoruz yahu ama kullanıyorsunuz bir şey demiyoruzsilmemi istersen sileyim kalsın dersen kalabilir
onu yaparsam geriye kalanlar beni taşlar
Onu bunu bilmem aga. Geçtiğimiz yarışmaya kaydolmak için saatlerce pusuya yattım. Bir 10 dakika boşluğumuza geldi. O ara kayıtlar başlamış hatta bitmek üzereydi. Kaçırsam yazık olmayacak mıydı bana?![]()
biliyoruz yahu ama kullanıyorsunuz bir şey demiyoruzsilmemi istersen sileyim kalsın dersen kalabilir
alpay ısrarla puanım ne zaman eklenecek diyor,gscimbomda kimsenin puanı kalmaz diyorum ama dinletemiyorum
ee tamam işte bana karşı da kara propaganda yürütülüyor ama oyunları bozuyorum her seferinde:cool-96:
Maksat değişiklik olsun.Bunlarda bir garip üstadım, sınırlama getirdim sınırlama olmasın dediler, sınırlama yapmadım sınırlama olsa dediler![]()
Hacı ona bakarsan kara propaganda listenin başına beni yazarsın haklı olarak.
Ama yukarıda yazdığım gibidir benim için durum.
Mesele derece almanı engellemek değil aksine birincilik için teşvik etmek sizi.
Örneğin
Right Here Waiting ile Tolga bundan 4 yarışma önce katılsa en kötü 2. büyük ihtimal 1. olurdu. Ama şimdi 5. oldu.
2 yarışma sonra katılsa yine ilk 3'e girer.
Üst üste Fransızca şarkıların başarılı olmasından sonra Belle ile katılıp test edip onayladım bunu.
O şarkı 20. olacak kadar kötü kesinlikle değil en az 7-10 arası olması lazımdı, ama millet direk eledi kafadan zaten.
1-2 yarışma içinde bu duygusal tarz müzikler içinde geçerli olacak. Yine bir şekilde ilk 10'a girer ama hedefin 2. kez birincilikse POPÜLER VEYA DEĞİL FARKLI TARZ şarkılara da yönelmelisin.
En canlı örnek dediğime Acun'un her PROJE TUTTU AMA VAR MISIN YOK MUSUN ÖMRÜNÜ TAMAMLADIKTAN SONRA KAÇ DEFA YENİDEN BAŞLADI HİÇ BİRİ TUTMADI.
O hesap bu da.
Olmasa daha iyi illa olacaksa önce ki sayfalarda öneri verdim ben size kalmış.
Müzikte sınır iyi değil zaten. İyiyse film müziği de Türkçe şarkı da, enstrümental müzik de olmalı birinci. Ve hatta bana göre böylesi daha kolay olur o yeni tarz ile katılanlar için. Yarışma oraya doğru gidiyor.
sırf fransızca şarkı ile katılayım diye katılanlar var ,halbuki doğru seçimler yapılsa ilk 3'e girecek fransızca şarkılar mevcut hala,sondu zaten bende sıkıldım artık, farklı konseptler deneyeceğim bundan sonra talk dirty gibi:redface:
Maksat değişiklik olsun.Bunlarda bir garip üstadım, sınırlama getirdim sınırlama olmasın dediler, sınırlama yapmadım sınırlama olsa dediler![]()
Abi serbest olunca olanları görüyoruz. Bütün yarışmalar birbirinin kopyası gibi. En baba şarkıları paylaşsan da, aradan nostaljik bir şarkı çıkıp açık ara götürüyor yarışı. Ya tamamen nostaljik olsun. Ve herkes ona göre hazırlansın. Yada yeni şarkılar olsun. Karışık olunca insanlar eski şarkılara ister istemez ekstradan hatır puanı veriyor. Türk şarkılarını saymıyorum bile. 1-2 tane zar zor paylaşılıyor. Onların da yüzüne bile bakan yok. Örneğin geçen yarışmaların birinde Feridun Düzağaç Beni Bırakma şarkısı vardı. Arada kaynadı gitti resmen. Halbuki sadece türk şarkılarının olduğu bir konseptte en az ilk 5'e girebilecek bir parça.
Fazla kural işin tadını kaçırır derim. Aynı şarkının tekrar yarışmaması dışında bence serbest olmalı.
Ben kişisel olarak çok efsane şarkılar ile yarışılmaması taraftarıyım, zaten kulağımız aşina, biliyoruz, ne gerek var diye düşünüyorum. Ama bu benim fikrim, sadece beni bağlar, herkes istediği ile katılmakta özgür.
Ayrıca sürekli yüksek hitli, efsane şarkıların kazandığı fikrine de katılmıyorum. Listeye bakınca ne efsane şarkılar yarışmış ama derece yapamamış.
Juri kuralı da benim hoşuma gitmedi mesela, 2012' deki play-off' a benzettim.
Kontrol edebilecek olsak bütün şarkıların baştan sona dinlenmesi kuralını getirmek isterdim ama kontrol etmek tabi ki mümkün değil.
Bu arada Emrah sana alıntı yaptım ama genele yazıyorum tabi. Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla gibi oldu![]()
Girmez orada da yine Ezgi'nin Günlüğü, Barış Manço, Cem Karaca şarkıları giriyor üst sıralara.
Eski şarkıların birinci olmasında bir problem de yok aslında, yeter ki karbon kopya şarkılar olmasın.
Arda Abi'nin 2 yarışmadır gönderdiği şarkılar gibi kendi içinde orjinalliği olan şarkılar her türlü hak ediyor üst sıraları.
Ayrıca daha önce yine bir yarışma başlığında paylaştığım 2 Türkçe şarkı ile katılan olsa bugüne kadar şimdiye en kötü bir ilk 5, bir de ilk 2 alırdı. Serkan hatırlar belki onunla konuşmuştuk Türk şarkıların yarışması başlığında.
Ben de o kadar şarkı ile katıldım bugüne kadar en iyi şarkım
[media]https://www.youtube.com/watch?v=clhH4sae0S0[/media]
idi, ama dördüncülüğü paylaştı.