#18 Bafétimbi Gomis

Seni engellemek beni üzer. Ama 2 görüşün bende şüphe yaratmadı değil. 1.si Ndiaye gitsin demen, 2.si Eren tercihin. Taraftar gözüylede baksan, objektifte baksan, hatta rakip takımın taraftarı gözüylede baksan, Eren tercihine herkes güler tahminim. Fenerdeki Valbuena'yı ve Alex'i kesen Aykut gibisin. Eren'in tek tercih edilebilirliği yaşının 29 olması ve Türk statüsünde oynaması. Genç olsa Gomis'i kessin derdim, daha öğrenir derdim ama Kasımpaşa'daki Eren bile kesemez Gomis'i şuan bence.

gomisle beraber oynayacaklari bir sistem kurulabilir , ben eren e geldiginden beri cok guveniyorum . Baslarda da hic yaniltmadi , ilk macinda karabuk olsa gerek 90 da bir gol atmisti , sonra rizeye rovasatasi filan derken havasini bulmustu

sonra riko ve tudor kesti surekli , terim biraz da mecburen oynatti ve once kayseri deplasmaninda sonra sivas deplasmaninda 3 gol atti toplamda

eren in tek zayif tarafi mental acidan guclu ve kendini hazir tutan bir oyuncu degil , oynamadikca bayiyor bir tip , ama bazi oyuncular oynatildikca kendilerini her gecen hafta gosterirler . Savunmayi gomis kadar rahatsiz edemez ama gomis e cok onlem alinan maclarda tek vuruslar , dogru yerlere kosularla cok skor katkisi verir , eminim buna , yeter ki oynatilsin

Uyarıyı gördüm, dikkate alacağım ama pişman değilim. Çünkü son yazdığı mesaj ile Gomis konusunda daha az önce yazdığını, yani yine kendini inkar etti.

Benim sevmediğim bir şey vardır bu dünyada, insanlara böyle tepeden yaklaşmak. Bunu yapanlara karşı bu yaptığım kendime göre burnunu sürtmek sonrası hiç bir pişmanlık duymam. Çünkü hakaret etmedim, saldırgan bir tavır da sergilemedim. Sadece yanıldığını ifade ettim ve nasıl forumda son günlerde bu yanılmayı kabul etmek gerektiğini defalarca dile getirdi ise, kendisinin de bunu yapıp yapmayacağını görmek istedim. Bir yerde bir şeyi talep ediyor isen, üstelik bayağa aktif bir şekilde, o zaman ilk önce kendinden başlayacaksın.

28 yılda öğrendiğim bir şey varsa ağırlıklı olarak son 5-6 yılda ki tecrübem ile sabit:

İnsanları değiştiremezsin. Sen ne dersen de, karşında ki olduğu gibi davranmaya devam edecek. İtici gelen insanlar illa ki olur. En doğru yol da ignore edip geçmek bu durumda. Çünkü sinirleri yıpratmaktan başka bir şey değil iki taraf içinde.

gomisle beraber oynayacaklari bir sistem kurulabilir , ben eren e geldiginden beri cok guveniyorum . Baslarda da hic yaniltmadi , ilk macinda karabuk olsa gerek 90 da bir gol atmisti , sonra rizeye rovasatasi filan derken havasini bulmustu

sonra riko ve tudor kesti surekli , terim biraz da mecburen oynatti ve once kayseri deplasmaninda sonra sivas deplasmaninda 3 gol atti toplamda

eren in tek zayif tarafi mental acidan guclu ve kendini hazir tutan bir oyuncu degil , oynamadikca bayiyor bir tip , ama bazi oyuncular oynatildikca kendilerini her gecen hafta gosterirler . Savunmayi gomis kadar rahatsiz edemez ama gomis e cok onlem alinan maclarda tek vuruslar , dogru yerlere kosularla cok skor katkisi verir , eminim buna , yeter ki oynatilsin

Pas oyununda Eren çok düşürüyor takımı. Tam golü koklayan dedikleri forvet tarzı da değil. Nerede durulacağınıda bilmiyor. Kafa toplarında fena değil. Statik bir forvet, topsuz koşu yapmıyor bi Burak gibi. Herşeyden azar azar var. Ve dediğin gibi, mental açıdan çok zayıf. Gomis'te ise hepsi orta düzeyde var ama hırsla ve yılmadan oynuyor, bir kez kaçırdığında -Eren'de olduğu gibi- onun için maç bitmiyor, birkaç kez daha deniyor, olana kadar. Eren gol kaçırdığında tam bir Guiza oluyor. Özgüveni diplerde oluyor ve açıkçası denemiyor. Aut atışında topa zıplayıp, ıskaladığında ensesini tutarak çömelmek dışında pek bir vasfı olmayan adamı izlemek istemem açıkçası.

Bugün halısaha maçı yaptık, çoğu Beşiktaş ve Fenerbahçeli arkadaşlardı. maç sonu iki takım taraftarınında söylediği cümle şu, Gomis BJK veyahut FBde olsa açık ara liderlermiş. Hatta çğou nezih öğretmenler olsa bile kod ad olarak 30 cm BJKde olsa şuan lig bambaşkaydı vs gibi kullanıyorlardı :asd: Bu bile bence yeterli bir argüman.

Gomis erenden daha komple bir forvet . Ozellikle de ulkemizde fizik avantaj diger liglerden daha da onemli belki de

ama benim anlayisim sunu kabul etmiyor , bir adama sans geldiginde onu iyi degerlendiriyorsa , o adama sans verilmeye devam edilmesi lazim , zaten ilk falsosunda yine kesersin .

mesela erenden gecelim . Simdi linnes mi mariano mu ?

mariano en isabetli transfer deniyordu ama kotu oynadi linnes e sans geldi , cok iyi oynasa da hemen mariano ilk 11 e girerse bana bu biraz ters geliyor

cunku bu kez linnes , eren , veya x oyuncu bu duruma tepkisiz kalamaz , icten ice serer , herkes semih senturk degil ki , ya da ahmet hassan

eren ne zaman sonradan kurtarici diye oyuna alindi ise hic bir ise yaramadi , ama ise yaradigi donemler de kendisine 11 de sans geldigi maclar zaten

eger onu iyi kullanamadi ise yine oynamasin tamam , ama sansini iyi kullanan oyuncuyu da biraz motive tutmak lazim

lO3O7p.jpg

saçları kavrayan berad galiba

Gomis erenden daha komple bir forvet . Ozellikle de ulkemizde fizik avantaj diger liglerden daha da onemli belki de

ama benim anlayisim sunu kabul etmiyor , bir adama sans geldiginde onu iyi degerlendiriyorsa , o adama sans verilmeye devam edilmesi lazim , zaten ilk falsosunda yine kesersin .

mesela erenden gecelim . Simdi linnes mi mariano mu ?

mariano en isabetli transfer deniyordu ama kotu oynadi linnes e sans geldi , cok iyi oynasa da hemen mariano ilk 11 e girerse bana bu biraz ters geliyor

cunku bu kez linnes , eren , veya x oyuncu bu duruma tepkisiz kalamaz , icten ice serer , herkes semih senturk degil ki , ya da ahmet hassan

eren ne zaman sonradan kurtarici diye oyuna alindi ise hic bir ise yaramadi , ama ise yaradigi donemler de kendisine 11 de sans geldigi maclar zaten

eger onu iyi kullanamadi ise yine oynamasin tamam , ama sansini iyi kullanan oyuncuyu da biraz motive tutmak lazim

Son derece haklısın. Şans geldiğinde değerlendiren oyuncuyu küstürmemelisin. Ama geçen haftaya kadar şans gelip gol atamazsa oyuncu, kupa maçlarını bile es geçerse ona yedek oyuncu denir. Eren'in istatistikleri:
[TABLE="class: list-table, width: 100%"]
[TR]
[TD="width: 58, align: center"]Maç[/TD]
[TD="width: 47, align: center"]Gol[/TD]
[TD="width: 47, align: center"]Asist[/TD]
[TD="width: 58, align: center"]Şut/M[/TD]
[/TR]
[TR="class: opta-stat"]
[TD]14[/TD]
[TD]3[/TD]
[TD]2[/TD]
[TD]1,1[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 47, align: center"]İ.Ş/M[/TD]
[TD="width: 58, align: center"]Pas[/TD]
[TD="width: 47, align: center"]Drip./M[/TD]
[TD="width: 58, align: center"]T.K/M[/TD]
[/TR]
[TD]0,7[/TD]
[TD]%68[/TD]
[TD]0,3[/TD]
[TD]0,4[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 47, align: center"]H.T.K/M[/TD]
[TD="width: 47, align: center"]İ.M.K[/TD]
[TD="width: 47, align: center"]B.P/M[/TD]
[TD="width: 47, align: center"]İ.O/M[/TD]
[/TR]
[TD]2,4[/TD]
[TD]%57[/TD]
[TD]6[/TD]
[TD]0,0[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Bafetimi Gomis istatistik:
[TABLE="class: list-table, width: 100%"]
[TR]
[TD="width: 58, align: center"]Maç[/TD]
[TD="width: 47, align: center"]Gol[/TD]
[TD="width: 47, align: center"]Asist[/TD]
[TD="width: 58, align: center"]Şut/M[/TD]
[/TR]
[TD]19[/TD]
[TD]15[/TD]
[TD]4[/TD]
[TD]2,7[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 47, align: center"]İ.Ş/M[/TD]
[TD="width: 58, align: center"]Pas[/TD]
[TD="width: 47, align: center"]Drip./M[/TD]
[TD="width: 58, align: center"]T.K/M[/TD]
[/TR]
[TD]1,7[/TD]
[TD]%80[/TD]
[TD]0,8[/TD]
[TD]0,3[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 47, align: center"]H.T.K/M[/TD]
[TD="width: 47, align: center"]İ.M.K[/TD]
[TD="width: 47, align: center"]B.P/M[/TD]
[TD="width: 47, align: center"]İ.O/M[/TD]
[/TR]
[TD]1,3[/TD]
[TD]%41[/TD]
[TD]10[/TD]
[TD]0,0[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Messi 1 maç gol atamadı diye ertesi maç kesilir mi? Ronaldo 1 maç oynamadı diye kesilir mi? Keza Gomis son maçlarda gol atamazken bile gayet iyi oynarken, Eren gol attığı maçlarda da kötü oynadı açıkçası. Feghouli asisti güzeldi birtek.

Ilk olarak cok bos yapan taraftarimiz var maalesef.

Bugün mac basliginda da yazmistim Gomis bu mac kesilmemeli bana göre diye. Nedenn kesik yememesini güzelce de kanitladi sanirim, görmek istemeyenler bile görmüstür artik herhalde.

Cins cins yorumlarla insanlarin sinirlarini zorlamayalim lütfen. Eren mi... Hahahay.

Tesekkürler.

Gomis'in psikolojisi için bir şey daha.

Maçta dakika ilerledikçe , skor almak için bütün sorumluluğu kendisinde hissediyor. Alması gerekenden fazla sorumluluk alıyor gol atamamışsa eğer.

Mesela Feghouli'nin Gomis'in önüne yuvarlayıp Gomis'in sağ çaprazdan kalecinin üstüne sert vurduğu topta , Gomis normalde şut fake verip rakibi yatırır , ki bu pozisyonda da rakip Selim Ay Gomis ayağını hazırladığı anda önüne doğru yattı.

Ama bu maçta skor lazım olduğu için daha az risk alıp rakip kale kova olduğu için üstüne sert şut çekmeyi denedi.

Cidden sağlam profesyonel , maç içinde nolursa olsun düşünerek herşeyini veriyor , iyi ki var.

Fatih Terim:
- Gomis'e Çin ilgisini ciddiye almıyoruz.
- Fernando haftaya İstanbul'da. Sahalara dönüşü daha erken olabilir.
- Belhanda daha çok sorumluluk alacak.
- Ciddi analizler yaptık, oyuncularla tek tek görüştük.
- Hamzaoğlu oyunculuğumu, yardımcılığımı yapmış aile dostum.

abv juve

Çin'e transferi gerçekleşmek üzere minvalinde haberler devam ediyor. Fatih Terim'in karşı çıkmasına rağmen böyle bir salaklık yapılmaz umarım.

Geri
Üst Alt