#18 Bafétimbi Gomis

jardel ligin 2.yarısı yatışa geçmişti. Adamın başını yedi emre ile okan. O attığı gollerin hepsi yarım dönemde.
Şu an hala hatırladıkça ana avrat düz giderim bu götü yere yakınlara. Ankaragücü maçında sahaya niye inmedik bilmiyorum hala; oysa ki en müsait an, o andı! Bütün stadın üstlerinden geçmesi lazımdı..

Deplasmanlarda genel olarak kotu olmamizin sebebi bence takim fizik olarak cok iyi degil. Arenada gazla taraftar baskisiyla o fizik acigi kapatiyoruz. Deplasmanda destek olmayinca foyalar ortaya cikiyor. Fizik gucu yuksek isiran bir takim olsak deplasmanlarda bu kadar pes etmeyiz. Takimin performansi ve pozisyon yaratmasi Gomisi dogrudan etkiliyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Şu listede korkunç yerlere gelebilir.

gOrrBR.png

Yerli forvet anlamında cidden şansımız tutuyor.Fb ve Bjk'de bu yok mesela.Özellikle Fb'de.Hakan Şükür,Arif,Ümit Karan,Necati,Burak.Serkan Aykut,Hasan Kabze,Umut Bulut gibi isimler bile bir yere kadar önemli katkılar verdi.

Müsaaden ile düzeltiyorum. Takım ne zaman takım halinde deplasmanda oyun oynamaya başlar, ki özellikle Kasımpaşa maçının ilk yarısı hiç fena değil idik ve mağlubiyeti hak etmedik, işte o zaman ben Gomisin iç saha performansına deplasmanda da yaklaşacağını düşünüyorum.

Ama Gomis'de de bir tutukluk oluyor Sivas ve Kasımpaşa maçlarında önüne top geldi normalde olsa zımba gibi köşeye atar ama atamadı umarım takım halinde bu sıkıntıyı yeneriz

sezon başı fanzinde yazdığım gomis analizi aşağıda beni yanıltmadı aslan parçası, burdaki konusunu açmakta bana nasip oldu çok istediğim bir oyuncuydu. geldiğinde 30+ demiştim sanırım cidden 30+ yapacak.

Galatasaray’da Drogba ve Burak’ın gidişinin ardından gelen oyuncuların bir türlü istenilen düzeyde performans göstermediği bölge forvet bölgesi. Podolski,Eren ve Sigthórsson o bölgede istediğimiz katkıyı asla gösteremedi. Sigthórsson maç bile oynamadan gitti. Eren geçen sezon saman alevi gibi parladı sonrası tam bir hüsran.
Bu yıl Gomis haberleri transfer dönemi başlamadan 1 ay öncesinden çıkmaya başladı. Taraftarı heyecanlandıran Türkiye Süper Ligi’nde iş yapabilecek bir oyuncu çünkü kendisi. Top saklaması, hava toplarını servis etmesi ve 2006-2007 sezonu ile 2014-2015 sezonu arasında hep çift hanelerde gole ulaşmış bir forvet. Premier Ligte geçen 2 sezon Gomis açısından kariyerinin en kötü dönemiydi ve sonucunda Marsilyaya kiralandı. Geçen sezon Marsilya ile 34 Maçta 21 Gol, 4 Asist ile oynadı ve adeta küllerinden yeniden doğdu. Bu sezon Galatasaray’ımızda forma giyecek Afrika Aslanın toplam kariyer istatistiği ; 523 Maçta, 188 Gol, 45 Asist.
Kalp ritmiyle ile ilgili ciddi problem var deniyor fakat önlemler alınmış sözleşme açısından ve kontrolde ciddi bir şeye rastlanmamış, birazcık bizim basının abartması gibi duruyor zaten o. Umarım sağlık açısından sorun yaşamaz.
Gomis ile ilgili 3 başlıkta analiz yapacağız ;
1. Maliyet
2. Takım Oyununa Katkısı
3. İstatistik(Gol ve Asist)
Maliyet
Yaşından dolayı bonservisini ucuza aldığımız Gomis’in maaşı biraz yüksek ve ek olarak imza parası var. Sözleşme 3 yıllık, her yıl net 3.350.000€ kazanacak oyuncunun 2.500.000€ imza parası ve 200.000$ şampiyonluk bonusu da var. Tabi puan bazlı sistemde 5.000€ maç başı primi var.
Kariyer olarak baktığımız zaman bu göz ardı edilebilecek bir durum maliyet konusu. Gomis’i iyi kullanabilirsek bizde kariyer rekoru kırabilecek bir forvet. Genç ve Gomis ayarında bir golcü istesek bu rakamlar daha yüksek olacaktı ve yüksek bonservis bedelleri olacaktı. Maliyeti güzel diyemeyiz ama kesin olarak abartılacak/eleştirilecek bir durumda yok.
Takım Oyununa Katkısı
Galatasaray taraftarının alıştığı defans forvette başlar mantığının tutmayacağı bir isim. Gomis’in defansif katkısı ve hücum presleri zayıf. Nadir pres yapar ve takım savunma halindeyken genelde gezinir sahada. Bu konuda katkısı alıştığımızın/istediğimizin dışında.
Hücum katkısı üst düzey olacaktır. Tabi ki bu sadece Gomis’e bağlı değil, takımın düzenine bağlı olarak kanatlar ve orta saha ciddi manada destek olursa gol yollarında sıkıntı çekmeyeceğimiz bir sezon bizi bekliyor. Hava toplarında Fransa ve İngiltere’de başarılıydı. Bizde de iş yapacaktır. Gomis pivot ve gezici forvet rolünü oynar. Çok hızlı bir forvet değil. Stoperle teke tek kaldığında çalımlayıp geçmesi beklenemez. Ceza sahasında topla buluşturacağız ki oda gollerini yazacak, hızı ve patlama gücü iyi değildir. Top indirir kanatlara, göbeğe servis yapar. İleri de top saklar takımı atakta diri tutar. Aldığı ilk topları en müsait adam oynayıp oyunu açar. Zaten hazırlık maçında ve UEFA eleme turu ilk maçında bu özelliğini gösterdi. Hücumsal anlamda takıma ciddi katkı vereceğini düşünüyorum. Defansif katkısı göz ardı edilmeli. Çünkü Gomis ileri hatta savaşan, hırçın , takımı ateşleyecek bir karaktere sahip.
İstatistik
Daha öncede belirttiğim gibi 2006-2007 sezonu ile 2014-2015 sezonu arasında hep çift hanelerde gole ulaştı. Gol yollarında umarım kanatlardan ve orta sahadan gerekli desteği alırsa ve ceza sahası içinde topla buluşturabilirsek Vagner Love ve Eto’nun 20+ gol attığı bu ligde Gomiste aynı sayılara ulaşacaktır. Ceza sahası dışından gol atmasını ben beklemiyorum şahsen kariyerinde de o tip gol sayısı çok az. Ancak ceza sahası içinde bitiriciliği gerçekten üst seviye.
Yaş 31 olmasına rağmen geçen yıl attığı 21* gol fiziğinin ve oynama isteğinin göstergesidir. Fiziğini kullanarak çok iyi goller atıyor. Gomis’te en çok dikkatimi çeken özellik ise ceza sahası içinde topu kaleye göndermekten korkmaması. Gelişine vurur, indirir vurur, çeker vurur, köşeleri görmeyi sever. Zaten bitiricilik dediğimiz olayda bu oluyor J
Kanat ve orta saha ile uyumunu atlatırsa Gomis 15-20 arası gol atacaktır diye tahmin ediyorum ve bu yıl şampiyonluğun yanında gol kralı da bizden çıkar diye temenni ediyorum.
*Attığı 21 golün ; 4’ü kafa, 3’ü penaltında.

Kısaca toparlar olursak; Takımın uyumu ve kanat/orta saha oyuncularının yardımıyla çok gol atacak. Takımı ileri bölgede tutacak ve atağa çıkaracak.
Karakterli bir oyuncu. İdmanda sorun çıkarmaz, çalışmayı sever her şeyden önce uyumludur. Gollerden sonra Melo’nun Pitbull Sevincine benzeyen Aslan Sevinci vardır. Önemli maçlarda gol atarsa bunu yapacaktır diye düşünüyordum ancak ilk 3 hafta attığı her golden sonra yaptı J
Maliyeti de orta hallidir. Katkı sağlarsa göz yumulur, konuşulmaz.
Östersunds maçlarını bir kenara bırakırsak ligde oynadığı maçlarda beni hiç yanıltmadı. Özellikle ceza sahası içinde ki bitiriciliğine en az şaşıranlardanım. Gomis’i o bölgede topla rahat buluşturduğumuz sürece daha çok gol atacaktır. Pres konusunda bu kadar pres yapacağını beklemiyordum ama takımın ateşlenmesiyle oda sağa sola pres yapıyor basıyor bir nevi.

İnşallah Gomis ile de kupalar ve şampiyonluklar kazanırız. Galatasaray forması altında nice başarılar Afrika Aslan’ı…

gomis kpaşa maçında bayıldığında paşa tribünleri tekbir getirmiş aşağılık köpekler hükümet yalakası şerefsizler iğrençsiniz

Gomis-Rodrigues ikilisini şu form durumları ile STSL'de durdurmak imkansız ...

Geri
Üst Alt