#18 Bafétimbi Gomis

İyi başladı bu çok iyi oldu. Bu maç golü bulamasa homurdanmalar başlardı. Aslan parçası bu sene iyi işler yapacak belli etti.

Aman diyelim
bf1c9a17de2388eac188f5936b909dd0.jpg

F5121 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

reis cikar golgesinde serinleyelim dedik.

cikardin birak serinlemeyi ne gunesi ne ayi gorebiliyoruz.

oyle boyle degil.

sadece gol atma değil abi,adam topu tutuyor,takıma ruh katmış kimse farketti mi bilmiyorum ama selçuk malına koştu,takımı sahiplenen lider havası da var(tamam selçuktan nefret ediyorum ama takım arkadaşına gitti moral verdi daha yeni gelmiş bir oyuncu için fazla karakter)

Oyuncularin negatif yönlerine cok fazla odaklaniyorsunuz. Bunlar hazirlik maci, ve adamlar yeni. Oyuncular ile ilgili hüküm keseceginize, özelliklerini tanimaya bakin. Bir kere Gomis 10 yildir Fransa´da 10-15 civari gol atan bir oyuncu, altini atmaz, üstüne ciktigi olmustur. Premier ligde de cok basarili olmasa da, yine de cogu maclarda ilk 11 banko oynamistir.

En büyük özelligi de hic bir zaman salt gol atmak degildi, ki ben Gomis´i daha cok 2010 öncelerinden hatirliyorum, Ettiene dönemlerinde. Guarin, Ilan, Feridouno, Dabo, Payet gibi adamlar ile, cok entresan takimlari vardi. Yamyam gibi topcu bu adam, aslinda 30´ndan sonra bu tarz adamlar nekadar etkili olabilir soru isareti, ama gecen sezon ki Marseille performansi net olarak yillanmis sarap oldugunu gösterdi benim icin. Bu adam brawler tipinde bir oyuncu, savunma ile bogusur, yipratir, yorar. Gol pozisyona girer, takim arkadaslarinin pozisyonuna girmesini saglar. Fizigini iyi kullanir, top ile birlikte sirtinda stoper varken, cok iyi dönebilir... Cok gol kacirir, ancak Ettiene zamanlarina göre, son vuruslarinda da bir tecrübe oldugunu söylemek lazim.

Aslinda bu özelliklerinin cogunu hazirlik maclarinda da gösterdi. Ancak atamadigi goller, cok fazla fokus edilmis gibi ki, bu özellikleri görmezden geliniyor. Defanslari yipratiyor, cok rahat top alip, veriyor adam. Sac bas yoldurdugu maclar illaki olacaktir, hatirlarsaniz en iyi hücum oynadigimiz 11/12 sezonda elmanderin de tek 10 golü vardi ki, rahat 25 atacak kadar pozisyona girmistir. O da farkli önemli görevler yapiyordu saha icinde, özellik ile defansif acidan, rahatlatiyor arkasinda ve yanindaki topculari. Elmander gibi bir oyuncuyu izlemis taraftar, bu yönün nekadar önemli olabilecegini, neden hic aklinda bulundurmuyor anlamiyorum acikcasi.

Gomis yine de cok gol atacak bu ligde. En son kafayi yormaniz gereken seye, en cok kafa yoruyorsunuz. Gol disinda gösterdikleri isiltilar, daha ölmedigini, hala ac, ve vahsi oldugunu gösteriyor. Benim icin hazrlik macinda gol atmasindan daha önemli. Illaki ligde 15 civari gol atacaktir en az. Cok rahat gol pozisyonuna giriyor cünkü, ve gol atabildigini kanitlamasina gerek yok.

Su gol pozisoynda asirtma denemesi de karakter yapisina bir isaret. Cok gol kacirdiginin kendisi de farkinda, ancak kendisini etkilemedigini göstermek adina, orada rahat vurus varken, zoru denedi. Bu mentalitede bir adam, gelecektir illaki kendisine.
Şaşırtmadın yine aklımızdakileri,duyduklarımızı,gördüklerimizi özetler yorumu yapmışsın gereken zor zamanda.
Kaçırır,atar ama sonuçta oynatır ruh katar.:hat:

Pek bilmiyordum kendisini

En büyük korkum statik bir forvet görüntüsünde olması idi

Ama gördük ki böyle değilmiş

Maç içinde devamlı golü kovalıyor

Kaçırabilir ama devamlı kovalaması bize çok şey katar

Umarım böyle devam eder

Yav beyler Fransa liginde bu kadar gol atan adamın boş olma ihtimali yok zaten. He kötü maçları olacak mı olacaktır elbet. Fakat bizm kanat ve orta saha oyuncularımızım daha yakın oynaması lazim bu adama. Çünkü nereye koşacağını biliyor defansı hirpalıyor vs. Drogba'dan sonra iyi bir forvet aldık sonunda.

SM-G900FQ cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Tam bir sayko yalnız. Tutkuyla oynuyor. Maça daha çok seyirci gelirse ve takımla bütünleşirse cidden efsane olur. Bugün yer yer boşluklar vardı hala.

gomisin ofsaydları şaşırtmasın en az burak kadar ofsaytta kalan bir oyuncu. asisti ve 2 golüde muazzamdı.

İlk haftadan kobrayı saldı reis.Bizim ligimizde bu zenci forvetlerin çoğu iş yapıyor.Bence forvete hep zencileri transfer etmek lazım.

Geri
Üst Alt