#18 Bafétimbi Gomis

Ben size tersini sorayim . Sampiyonluk gelmemis olsaydi yahut gomis ligi 15 golle bitirmis olsa idi , dursunun sohbet esnasinda "sampiyonluk gelmezse hesabindan keserim" sozunun "profesyonel gomis" acisindan nasil bir gecerliligi olurdu mesela ?

Yaziya dokulmemis her detay yok demektir . Taraflar bu tip sebepleri bir hakmis gibi lanse edemez , bahsedemezler

Bir ornek ile pekistireyim

Gomis puan basina 5 bin euro aliyor mesela . 5 bin euro yu bile kontratina yazan bir adam , 1 milyona yakin bir farki mi anlasmasina katmayacak ve sozde birakacak

Nasil inaniyorsunuz bunlara asil aklimin ermedigi bu

Bu sezondan çok beklentim yok. Umarım transfer sezonu kapanmadan gomis gider de görürsünüz ne kadar boş düşündüğünüzü.
Konu benim için kapanmıştır. Bambaşka boyutlardayiz çünkü.

ASUS_Z00AD cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Sozlesmeyi buna gore yaparim. Sampiyonluk bonusu gibi bir sey ekletirim, ya da sampiyon olunursa maasi su olur gibi bir madde. Diyelim ki ekletemedim ama o durumda da sadece dile getiririm, menajerime basin aciklamasi yaptirmam ve kuluple aramda tutarim mevzuyu.

Ben zaten Emre Akbaba'nin yerinde olsam ve profesyonel davransam su an Basaksehir'deydim. Galatasaray'in verdigi sozle gelecegimi ve yillik 2m Euroluk kazanci riske atmazdim. Ama Emre de bizim gibi Cimbom sevdalisi oldugu icin oncelikleri baska.

Kupa macinda yapmadi iste. Para yoksa ben boyleyim diyor. 2-3 bir seyler fisekleyin bari diyor.

Kulubun icinde bulundugu kisakcta istememesi bile gerekir ama alamiyorsa da diretmemesi gerekir.
Sürecin doğru yönetilmediği bir gerçek ama bence sözlü olsa bile böyle bir şeyi hemen hemen herkes dile getirir.

Emre Akbaba örneğini verme sebebim ise, hani deminden beri diyor sunuz ya sözlü ifade edilen bir şeyin bir hükmü yok diye, kanuni olarak yok evet ama işte sözü alan kişi yerine getirilmesini bekliyor ve bunu zamanı geldiğinde dile getiriyor.

Yine bu örnek ile futbol dünyasında bazı şeylerin sözlü dile getirildiğini göstermek istedim, özellikle bu kolaylık sağlayacağız sözünü bir çok kez duymuşuzdur veya bir başka örnek, önemli bir maç öncesi verilen ekstra prim sözleri. Malum Türk kulüplerinde bu ekstra prim sözleri çok verilir, tutulmaz ve çarşaf çarşaf verilmedi diye medyaya düşer.

Yine Emre Akbaba olayına geri döneceğim. Emre bu sözün verildiğini yanlış bilmiyor isem kendi açıkladı. Bu durumda sözleşmesi dışında sözlü ifade edilen bir şeyi talep ettiğine göre, bu adamı da hain olarak görmek gerekiyor, oysa forumda şimdiden efsane ilan edildi. Kimse yanlış anlamasın, Gomisin davranışı doğrudur demiyorum, Onura da yazdığım gibi sırf FFP yüzünden bir sürü para aldım deyip bu sözü unutması gerekir idi, dikkat çekmek istediğim nokta sözlü olarak ifade edilmiş ne önemi var yahu denmesini doğru bulmuyorum. Bu yüzden benim için Gomis kadar bu bombanın pimini çeken Dursun da hatalı.

Sen bı sözleşme imzalamissan o sözleşmeye uyacaksin. Bizim de fedakarlık gibi bir beklentimiz yok zaten.
Eski yönetim sana bı söz verdi diyelim. O yonetim görevine devam etseydi en fazla bunu dile getirebilirsdin ki o da kapalı kapılar ardında. Öyle menajeri sağda solda konuşturamazsin. Yeni yönetime gidip bana söz vermişlerdi diyip trip atıp maçta yoklari oynayıp sonra penaltı kaçırıp pic gibi gulemezsin. Bu malı şartları da bile bile yeni yönetime gidip zam konusunu açmasi bile hainliktir. Hiç boşuna kılıf uydurmayin. Sen profesyonelligin tanımını yanlıs biliyorsun sanırım.
yani zam alamadığı için golü kaçırıp güldü mü diyosun?
Eğer böyle düşünüyorsan çık biraz hava al. Sağlıklı bi düşünce değil bu.

Bu sezondan çok beklentim yok. Umarım transfer sezonu kapanmadan gomis gider de görürsünüz ne kadar boş düşündüğünüzü.
Konu benim için kapanmıştır. Bambaşka boyutlardayiz çünkü.

Neyi göreceğiz anlatir misin bı. Çok merak ettim ondan soruyorum. Ne olur yani Gomis giderse. Gomis denen adını bile anmak istemedigim şahısın bu saatten sonra nasıl bı katkı vereceğini düşünüyorsun? İtin bı tarafına soktugumuz Eren oyuna sonradan girip daha iyi oynadı. Ne anlatıyorsun yav. Adam 120 dk iplemedi bile. Gelmiş profesyonellikten filan bahsediyorsun komedi yani.

Bunu kanitlayamam ama benim de hissim , stadyumda iken kameranin cekmedigi esnada da baktigimda aldigim hava , gomisin alamadigi zam icin oyunu sabote ettigi yonunde

Dedigim gibi , burada sebebin ne oldugunu forumdan kimse bilemez

Belki benim dedigim gibi , belki ise alakasi bile yok . Herkes istedigi gibi dusunebilir

Ben size tersini sorayim . Sampiyonluk gelmemis olsaydi yahut gomis ligi 15 golle bitirmis olsa idi , dursunun sohbet esnasinda "sampiyonluk gelmezse hesabindan keserim" sozunun "profesyonel gomis" acisindan nasil bir gecerliligi olurdu mesela ?

Yaziya dokulmemis her detay yok demektir . Taraflar bu tip sebepleri bir hakmis gibi lanse edemez , bahsedemezler

Bir ornek ile pekistireyim

Gomis puan basina 5 bin euro aliyor mesela . 5 bin euro yu bile kontratina yazan bir adam , 1 milyona yakin bir farki mi anlasmasina katmayacak ve sozde birakacak

Nasil inaniyorsunuz bunlara asil aklimin ermedigi bu
Misal önemli bir maç öncesi sözlü olarak verilen ekstra prim sözü gibi.

Size katildigim tek nokta , ki hep soylerim . Imzayi attiktan sonra oyuncuya mecbursun . Lincoln de yapmisti bunu , bulent i protesto etti ve dizim agriyor dedi yarim sezon sakat olmamasina ragmen yatti

Gomis ile restlesirsen , tamam sorun degil der yatar parayi da alir

Bunu engelleyici bir cozum henuz uretilmedi , olabilse selcuk sabri hamit gibilere coktan uygulanirdi

:)
Screenshot_2018-08-07-00-32-54.webp

Adam şeyine takımiyor diyorum. Benim kafam gayet yerinde...
1 maça göre değerlendiremezsin sen bunu işte. Sezon başı herkes formsuz. Nagatomo hariç hepsi döküldü. Sen kalkmış sırf bu zamdan dolayı gomis profesyonel Değil diyosun. Bu düpedüz onyargidir. Sezon içinde erene kalırsak görürüz nası bi mal ile karşı karşıya kalacağız.
Bide gomisi gömmek için ereni övmek de güzel kafaymis. Rakibin yanlış savunmasına kaleci hatası da eklenince saçma bi gol oldu. Başka da bi gram yararı olmadı. Ha her çıktığı hava topuna kendini yere attı sağolsun süreye güzel oynadı.

Ama gomis in dusen formundan oturu yapilmiyor ki bu sert elestiriler

Burada mevzu , bize rest cekercesine tum mac boyunca isteksiz ve hakli olmadigi bir konuda tripkar davranmasi , bir nevi amacina ulasmis gibi kupa kaybedilince de irite edici gulmesi etmesi

Bunun performans dusmesi ile alakasi yok

Bugun gomis e bu durumda zam yapsan , takimin geri kalani demez mi "biz de sozlu taahhut almadigimiz icin magduruz , o zaman ekstradan zam alan gomis kurtarsin takimi , ne kadar ekmek o kadar kofte , bizden bu kadar"

Sakin olun. Karşılıklı fikir yürütülüyor sadece, böyle bir birinize girmeyin.

Müsaade var ise sana bir soru sormak istiyorum.
Önce ben sana sorayım.
Sen iş hayatından örnek vermişsin ondan aklıma geldi.
X sektöründe çalışıyorsun. Bı kontrat yapmışsın işvereninle. Şu kadarlik barajı geçersen kontratı gözden geçiririz demiş sana ve sen de imzayı atmışsın.
Yıl sonunda hedeflenen noktayi da asmissin ama şirketin müdürü (kontratı yaptığın adam) değişmiş. Yeni müdüre eski müdür bana söz vermişti kontrati iyileştirme konusunda dersen sana ne cevap verir? Sonra gidip bana verdiğiniz sözü tutmadiniz diyip is performansini iplemezsen ne olur?

Bunu kanitlayamam ama benim de hissim , stadyumda iken kameranin cekmedigi esnada da baktigimda aldigim hava , gomisin alamadigi zam icin oyunu sabote ettigi yonunde

Dedigim gibi , burada sebebin ne oldugunu forumdan kimse bilemez

Belki benim dedigim gibi , belki ise alakasi bile yok . Herkes istedigi gibi dusunebilir
Ahmet Çakar vari komplo teorisi.

Herzaman destekledigim bir oyuncuydu

Dünkü kötü futboluna bir yorumum yok gününde olmayabilir futbol da bunlar var

Ama penalti'yi kacirdiktan sonra ki tavirlari,akhisar'li oyuncu ile sakalasmasi kahkaha atmasi tam bir skandal

tavirlarindan yola cikarak sabote etti diyecek olursak bu yoruma hic kimse karsi gelmez diye düsünüyorum

Taraftarin sevdigi bir isimdi fakat ayip etti,umarim cezasiz kalmaz

Önce ben sana sorayım.
X sektöründe çalışıyorsun. Bı kontrat yapmışsın işvereninle. Şu kadarlik barajı geçersen kontratı gözden geçiririz demiş sana ve sen de imzayı atmışsın.
Yıl sonunda hedeflenen noktayi da asmissin ama şirketin müdürü (kontratı yaptığın adam) değişmiş. Yeni müdüre eski müdür bana söz vermişti kontrati iyileştirme konusunda dersen sana ne cevap verir? Sonra gidip bana verdiğiniz sözü tutmadiniz diyip is performansini iplemezsen ne olur?

Ya da tersini soralim mesela . Bir yoneticin , kotu performansta maasinin yarisini keserim ona gore anlasalim demis . Sonra mudur degismis , sen de isyerinde tabiri caizse batirmissin

Hesabina yatan paranin yarisini eft ile sirket hesabina iade mi edersin

Bu yuzden sozlesme diye kontrat diye bir kistas konmus zaten

Hatta bazi cok ozel durumlarda sekil sarti konmus . Mesela gayrimenkul satis vaadi sozlesmelerinde noter huzurunda yapilmamasi durumunda sekil sartina uymamaktan oturu saticinin sorumlulugu bulunmaz

Bir ornek olsun diye yazdim bunu . Tek gercek imza altina alinmis kontrattir

Önce ben sana sorayım.
Bana bu söz verilmiş ise ve ben verilen sözün şartlarını yerine getirmiş isem her türlü bunu dile getiririm.

Yeni gelen müdür ne cevap verir kestirmesi güç, kabul edebilir, beni bağlamaz diye bilir, hani kanıt diye bilir ama bütün bunlar bana bir söz verildiği gerçeğini değiştirmez. Kabul edilmediği takdirde o an verilen sözün tutulmaması ile kala kalmış olurum.

Performansımı etkiler, çünkü şu katma değeri ortaya koyarsan bunu yaparız deniyor ve bu yapılmıyor ise ben verdiğim emeğe saygı gösterilmediğini düşünürüm.

Şunu da ekleyeyim, ben bunu dile getirmem veya dile getirip tutulmaz ise beni etkilemez diyen adam yalan söylüyordur bana göre. Anca aidiyet duygusu olan biri dile getirmez veya söz verileni alamaz ise aynen devam eder.

Ama gomis in dusen formundan oturu yapilmiyor ki bu sert elestiriler

Burada mevzu , bize rest cekercesine tum mac boyunca isteksiz ve hakli olmadigi bir konuda tripkar davranmasi , bir nevi amacina ulasmis gibi kupa kaybedilince de irite edici gulmesi etmesi

Bunun performans dusmesi ile alakasi yok

Bugun gomis e bu durumda zam yapsan , takimin geri kalani demez mi "biz de sozlu taahhut almadigimiz icin magduruz , o zaman ekstradan zam alan gomis kurtarsin takimi , ne kadar ekmek o kadar kofte , bizden bu kadar"
Yaw daha sezon başlamadı iyi misiniz siz?
Ne gördünüz de beğenmiyonuz? Yada bana begendiginiz futbolcuları sayar misiniz?
Normal bir sezonda form Tutman 5 8 hafta bulur aşağı yukarı. Tabi dünya kupasında 8 9 oyuncun aktif oynamadıysa. Önemli olanda bu haftalarda ritmi yakalayıp sezon sonuna kadar yaymaktir zaten şampiyonluğu getiren de budur.

Önce ben sana sorayım.
1 günlük iplememeyse hiç bise olmaz. Yani diğer günler hatasını anlayıp işine odaklanırsa ilişkileri gayet sağlıklı bi şekilde devam eder.

Geri
Üst Alt