#18 Bafétimbi Gomis

Arkadaslar o zaman yazili kontrat denen seyi tamamen ortadan kaldiralim

Sozlu halledelim herseyi . Nasilsa anayasayi bir kere delmekle bir sey olmaz

Fegouli ye de talimatlar maksimum 5 sene izin verdigi icin sozlesme 2022 ye kadar yapilabilmis ama sozlu olarak jubileni GS de yapacaksin dendigi icin otomatikman 2029 a uzamis

Bu ornekleri sayisiz cogaltabiliriz

Allah askina ya . Nerede gorulmus yazi altina imza altina alinmamis sey futbol dunyasinda

Var mi avrupadan boyle bir ornek

Bana bu söz verilmiş ise ve ben verilen sözün şartlarını yerine getirmiş isem her türlü bunu dile getiririm.

Yeni gelen müdür ne cevap verir kestirmesi güç, kabul edebilir, beni bağlamaz diye bilir, hani kanıt diye bilir ama bütün bunlar bana bir söz verildiği gerçeğini değiştirmez. Kabul edilmediği takdirde o an verilen sözün tutulmaması ile kala kalmış olurum.

Performansımı etkiler, çünkü şu katma değeri ortaya koyarsan bunu yaparız deniyor ve bu yapılmıyor ise ben verdiğim emeğe saygı gösterilmediğini düşünürüm.

Kenan abi sen sana verilen sozler tutulmadi diye gidipte isyerini sabote edmezsin
Gomis etti dun basbaya sonunda kupa olan bir macta insan bu kadar vurdumduymaz olur mu yav.
Pismis kelle gibi siritiyor birde.

Yanlis örneklerden yola cikiyorsunuz

Madem anlasmalarini Sözlü olarak yapiyordu ozaman sözlesmeye ne gerek var,4.5 milyon yillik ücreti sözlesmesine yazdirmasina gerek yoktu ozaman sonucta Sözlü yapiyormus Anlasmalarini

Hangi ülkeye gidersen git,sözlesmende yani yaptigin kontrat ta ne yaziyorsa odur ondan baskasi yalandir

Ya da tersini soralim mesela . Bir yoneticin , kotu performansta maasinin yarisini keserim ona gore anlasalim demis . Sonra mudur degismis , sen de isyerinde tabiri caizse batirmissin

Hesabina yatan paranin yarisini eft ile sirket hesabina iade mi edersin

Bu yuzden sozlesme diye kontrat diye bir kistas konmus zaten

Hatta bazi cok ozel durumlarda sekil sarti konmus . Mesela gayrimenkul satis vaadi sozlesmelerinde noter huzurunda yapilmamasi durumunda sekil sartina uymamaktan oturu saticinin sorumlulugu bulunmaz

Bir ornek olsun diye yazdim bunu . Tek gercek imza altina alinmis kontrattir
Yahu bana bir tane şirket söyler misin şunu, yani kötü performansta maaşının yarısını keserim cümlesini söyleyen? Motive amaçlı böyle sözler verilir, her sektörde bula bilirsin bunu. Performansın kötü olur ise olacakları zaten az çok tahmin edersin, mesela işten çıkarılma gibi veya futbolcu özelinde yedek kalıp maç başını alamama gibi.

Yaw daha sezon başlamadı iyi misiniz siz?
Ne gördünüz de beğenmiyonuz? Yada bana begendiginiz futbolcuları sayar misiniz?
Normal bir sezonda form Tutman 5 8 hafta bulur aşağı yukarı. Tabi dünya kupasında 8 9 oyuncun aktif oynamadıysa. Önemli olanda bu haftalarda ritmi yakalayıp sezon sonuna kadar yaymaktir zaten şampiyonluğu getiren de budur.

ASUS_Z00AD cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Abicim sen maci izledin mi ? Gomis in tavirlari sana sadece performansi dusuk imaji verdi ise sana saygi duyar uzatmam

Ama bana boyle gelmiyor . Basit bir performans dusuklugu ile insanlarin 70% nin sabotaj olarak isimlendirdigi olcude olan isteksizlik ve tripkar tutumu ayirt edebilecek durumda goruyorum kendimi

Kenan abi sen sana verilen sozler tutulmadi diye gidipte isyerini sabote edmezsin
Gomis etti dun basbaya sonunda kupa olan bir macta insan bu kadar vurdumduymaz olur mu yav.
Pismis kelle gibi siritiyor birde.
Şu kadarını söyleyeyim eden var biliyorum.
Ben eder miyim, sanmıyorum ama motivasyonum düşer, o ekstra katkıyı vermek gelmez içimden.
Gomisin tavırları rahatsız edici bu zaten tartışmaya kapalı bir durum.

Bu arada o mudur kendi kişisel yerinin değil calistigi kurumu temsil eder. Yani sözü bireysel değil kurumsal olarak düşünmek gerekir. Yani gelecek olan diğer müdüre babalar gibi açar mevzuyu. Hakkıdır da çalışanın. Çünkü gerekli her prosedürü yerine getirmiştir çalışan. Ha bu sebepten doğacak form düşüklüğünun yüksek payıda isyeridir. Çalışan değil.

Yahu bana bir tane şirket söyler misin şunu, yani kötü performansta maaşının yarısını keserim cümlesini söyleyen? Motive amaçlı böyle sözler verilir, her sektörde bula bilirsin bunu. Performansın kötü olur ise olacakları zaten az çok tahmin edersin, mesela işten çıkarılma gibi veya futbolcu özelinde yedek kalıp maç başını alamama gibi.

Iste aslinda ayni seyi diyoruz . Nasil bir sirket maasin yarisini keserim diyemiyorsa , calisan da bana bu bu denmisti diye is birakma eylemi yapamaz

Gomis inki bu tanima uyuyor , tam bir is yavaslatma veya grev uyguladi dun

Bir futbolcunun maasi gecikmeli ödendiginde sikayet etmesi ne kadar dogruysa kontratinda yazmayin birseyi istemesi de okadar yanlis

Futbolcularin her dedigi olacaksa dünyada futbol kulupleri kalmaz

Dursun bu arada elestirilmez diyemem . Boyle gecerliligi olmayan laubali bir konusma yapti ise , kesin kez burada pay sahibidir

Hatta hatt gomis diyebilir ki "ben bu lafa guvendim fedakarlik yaptim sozlesme suremde ve ucretimde , bana kazik atildi , guvenim bosa cikarildi"

Bunu dese haksiz diyemem . Ama hakli oldugunda , bunu sozlesmesine yansitmamis olmasinin yuku de kendisine aittir

Aslinda tum bu sorunlar yonetimsel kaynakli . Oyle paralar veriliyor ki , simarik simarik "su benden cok aliyor" muhabbeti olusuyor

Selcuk ile burak bu kiskancligi yasamasinlar diye kurusu kurusuna ayni paraya imza atmislardi

Iste aslinda ayni seyi diyoruz . Nasil bir sirket maasin yarisini keserim diyemiyorsa , calisan da bana bu bu denmisti diye is birakma eylemi yapamaz

Gomis inki bu tanima uyuyor , tam bir is yavaslatma veya grev uyguladi dun
Yahu ben bir sürü çalışan gördüm verilen sözler tutulmadığı için eski motivasyonunu yitiren. Yanımda çalışıyor iki tane, adamlara hala daha başımızda olan patron kademeli zam sözü verdi ve sonradan tutmadı. Şu an bu iki kişinin performansı gece ile gündüz kadar farklı.

Hiç bir şirket çalışanına böyle olur ise böyle asar keserim demez, çünkü iş gücünü her zaman motive tutmaya bakar. Bunun için bazı sözler verilir, teşvik etmek için.

Misal Almanya'da yılbaşı primi vardır. Bu prim genel olarak sözleşmelerde yazmaz, özellikle küçük ve orta çaplı şirketler bunu sözleşmelere yazmaz yasal bir yükümlülüğün altına girmemek için çünkü zorunlu bir prim değil, ama buna rağmen verilir. Bir sürü şirket biliyorum işçilerine sözlü olarak şu kadar kazanç sağlar isek bu sene yılbaşı primi ödenecek diyen, sözlü olarak.

Yine keza bir çok şirket, özellikler büyük şirketler her sene işçilerine başarı primi öderler. Bu prim de yine mecburi değildir ve genel olarak sözleşmede yazmaz ama buna rağmen teşvik amaçlı canlı tutulur ve verilir.

Son düzenleme:
Söz möz gecin bunlari

Kontrat ta ne yaziyorsa odur,gerisi fasa fiso

Gomis eger bana söz verildi yeni sözlesme yapilsin diyorsa net haksiz,bu konu tartisilmaz

Tartisan Can sıkıntısından birseyler salliyordur

1 maça göre değerlendiremezsin sen bunu işte. Sezon başı herkes formsuz. Nagatomo hariç hepsi döküldü. Sen kalkmış sırf bu zamdan dolayı gomis profesyonel Değil diyosun. Bu düpedüz onyargidir. Sezon içinde erene kalırsak görürüz nası bi mal ile karşı karşıya kalacağız.
Bide gomisi gömmek için ereni övmek de güzel kafaymis. Rakibin yanlış savunmasına kaleci hatası da eklenince saçma bi gol oldu. Başka da bi gram yararı olmadı. Ha her çıktığı hava topuna kendini yere attı sağolsun süreye güzel oynadı.

Adam (!) sabote etti takımı 120 dk, sonra penaltı kacirip kupadan ettigidip kahkaha attı
Bana bu söz verilmiş ise ve ben verilen sözün şartlarını yerine getirmiş isem her türlü bunu dile getiririm.

Yeni gelen müdür ne cevap verir kestirmesi güç, kabul edebilir, beni bağlamaz diye bilir, hani kanıt diye bilir ama bütün bunlar bana bir söz verildiği gerçeğini değiştirmez. Kabul edilmediği takdirde o an verilen sözün tutulmaması ile kala kalmış olurum.

Performansımı etkiler, çünkü şu katma değeri ortaya koyarsan bunu yaparız deniyor ve bu yapılmıyor ise ben verdiğim emeğe saygı gösterilmediğini düşünürüm.

Şunu da ekleyeyim, ben bunu dile getirmem veya dile getirip tutulmaz ise beni etkilemez diyen adam yalan söylüyordur bana göre. Anca aidiyet duygusu olan biri dile getirmez veya söz verileni alamaz ise aynen devam eder.
Peki.

Verdigin orneklerde su var mi mesela ?

"Kenan sana bu ikramiyeyi veririm ama digerleri avcunu yalar"

Verdigin orneklerde bir esitlik prensibi var . Biz bir takimiz ve takim sporu icra ediyoruz . Eger takima motivasyon olarak bir derbi galibiyetine normalde mecbur olunmayan bir prim yazilirsa bundan herkes faydalanir

Ama gomis 29 gol atti diye ek para hakedecekse , bir sonraki sezon garry tum paslarindan vazgecip kendi vurur , gomise verse 15 gol atacaktiysak 7-8 tane atariz ama garry de aslan gibi "simdi de benim ek prim please" der ve bunun onu alinamaz

Takim sporlarinda en onemli sey adalet duygusunu zedelememektir . O yuzden bunu en iyi o takimin parcasi olan gomis bilmek zorunda

Muslera cok top cikardi hadi zam , garry cok asist yapti +1 sene sozlesme , jem paul karacan gole giden adami indirdi 50 bin euro ek imza parasi

Bunun sonu alinir mi boyle

Abicim sen maci izledin mi ? Gomis in tavirlari sana sadece performansi dusuk imaji verdi ise sana saygi duyar uzatmam

Ama bana boyle gelmiyor . Basit bir performans dusuklugu ile insanlarin 70% nin sabotaj olarak isimlendirdigi olcude olan isteksizlik ve tripkar tutumu ayirt edebilecek durumda goruyorum kendimi
1 abicimli konuşmazsak sevinirim. Maci izledim her ne kadar statda senin gibi sabote durumunu hissedemesem de beni sizin kadar rahatsız edici bise yoktu. Penaltı kacirabilir akabinde gülebilir yani. Mesela yasin yapsa delirirdim açık konuşayım. Çünkü neden? Yasin sneijder li bir dönem hariç hiçbi zaman verim sağlamadi. Üstüne Sürekli zam Talep etti. Hakketti mi tabi ki hayır.
Gelelim Gomis e. Hangi maçtı hatırlamıyorum kaybedilen puanlar var, Yasin ve türevleri tatil beldelerinden snapler atarken bu gömdüğünuz gomis rejenerasyon çalışmaları yapıyordu sabahın 7 sinde evinin altına kurduğu salonda kendi özel parasıyla getirttigi antrenman hocasıyla. . O gün benim bu Adama saygım inanılmaz Arttı işte. Sonra noldu? Sezon boyunca üst seviye oynayıp şampiyonluğu getirdi. Eee sen bu adama sezon içinde söz de vermişsin iyi performans sağla artıralım senin Maaşı diye.
Bu adam bu sene bunu dile getirdi diye göze battı işte.
Şu para mevzuları olmasa gomis penaltıyı kaçırıp gülse seni bu kadar rahatsız eder miydi?
Etmezdi.

Kimse de kusura bakmasın herhangi bir insan (kendim dahil) zam sözü verildiyse gider ister. İstemeyen de geri zekalidir . Ha bundan dolayı performans düşer mi? Evet düşer. Ama bu performans düşüklüğü ne kadar sürecek benim İçin önemli olan budur. Tek maça göre kimseyi yildiz ilan etmiyorsam, tek maça göre de kimseyi gömmem. Ustelik sezon başı, el İnsaf.

Bu paragöz hıyar için enerji tüketip tartışmak da gereksiz aslında. Bu yüzde ben yatıyorum. Size de tavsiye ederim. Yarın ola hayrola memedashlar.

Tersten yola cikalim

Gomis dursun yönetimine Sözlü olarak gelecek sezon maasinda 1 milyon indirime gidecegini söylemis,dursun Bunu yeni yönetime bildiriyor ve yeni yönetim gomis'ten indirim talep ediyor,gomis'in cevabi ne olur sizce ?

Kontrat ta ne yaziyorsa odur

Bu konunun tartisilmasi yanlis

Tersten yola cikalim

Gomis dursun yönetimine Sözlü olarak gelecek sezon maasinda 1 milyon indirime gidecegini söylemis,dursun Bunu yeni yönetime bildiriyor ve yeni yönetim gomis'ten indirim talep ediyor,gomis'in cevabi ne olur sizce ?

Kontrat ta ne yaziyorsa odur

Bu konunun tartisilmasi yanlis
Lan niye istesin böyle bişeyi? Sen maaşından indirim ister misin patronun dan? Ama Zam istersin dimi? Bu kadar basit durum işte.

Verdigin orneklerde su var mi mesela ?

"Kenan sana bu ikramiyeyi veririm ama digerleri avcunu yalar"

Verdigin orneklerde bir esitlik prensibi var . Biz bir takimiz ve takim sporu icra ediyoruz . Eger takima motivasyon olarak bir derbi galibiyetine normalde mecbur olunmayan bir prim yazilirsa bundan herkes faydalanir

Ama gomis 29 gol atti diye ek para hakedecekse , bir sonraki sezon garry tum paslarindan vazgecip kendi vurur , gomise verse 15 gol atacaktiysak 7-8 tane atariz ama garry de aslan gibi "simdi de benim ek prim please" der ve bunun onu alinamaz

Takim sporlarinda en onemli sey adalet duygusunu zedelememektir . O yuzden bunu en iyi o takimin parcasi olan gomis bilmek zorunda

Muslera cok top cikardi hadi zam , garry cok asist yapti +1 sene sozlesme , jem paul karacan gole giden adami indirdi 50 bin euro ek imza parasi

Bunun sonu alinir mi boyle
Evet var, misal yine bahsettiğim senelik ödenen primden yola çıkayım. Her şirkette olduğu gibi bizim şirkette de farklı departmanlar var. Şirket atıyorum mesela prim miktarını toplam 10000 Euro olarak belirliyor.

Dağılım şu şekilde, departman şefleri bu pastanın yüzde ellisini alıyor, satış departmanı parayı kazandığı için yüzde otuz, diğer departmanlar geri kalan miktarı. Oysa ben mesela kendi kendime ne diyorum, biz yani bilgi işlem departmanı olmasa sistem çalışmaz dolayısı ile satış departmanı satış yapamaz. Patronun umrunda mi, tabiiki hayır.

Bu benim moralimi bozuyor mu, gayet tabii. Dile getirdim mi, tabiiki. Sonuç, aynen devam ve bu zaman ile insanı etkiliyor.

Bak işte sonunda doğru bir laf ettin, bunun sonu alınır mı böyle diyerek. Böyle alınmaz, işte bu yüzden bu sözü daha en baştan vermeyeceksin. Bireyin umrunda olmaz takım falan boşuna kendimizi kandırmayalım.

Eğer söylenen doğru ise ben olayı şöyle tahmin ediyorum. Muhtemelen Gomis daha fazla para istedi daha gelmeden önce. Dursun şu an için böyle anlaşalım, şampiyon olursak tekrar gözden geçiririz demiştir diye tahmin ediyorum, söylenenlerin yalancısıyım.

Lan niye istesin böyle bişeyi? Sen maaşından indirim ister misin patronun dan? Ama Zam istersin dimi? Bu kadar basit durum işte.

Yas 34

Yas ilerledikce performansin düsme ihtimali yüksek,biz seninle 2 yillik sözlesme yaptik 4.5 verdik ama seneye oturup konusalim dendigi zaman gomis tamam derse Sözlü olarak anlasma olur

Kontrat ta yazmadigina göre krali gelse sözlesme sartlarini degisemez,gomis nasil Sözlü olarak seneye oturup konusalim zam konusu diyebiliyorsa tersini de yönetim diyebilir

Ama kontrat ta madde olarak eklenmedigine göre verilen sözün hic bir anlami kalmaz

Geri
Üst Alt