#18 Bafétimbi Gomis

7 milyon istememiştir 1 milyon euro istemiştir, adamı senin ülkenin para birimi ve politik durumu ırgalamaz. 1 milyon euro dediğin cüzzi bir miktar, verilmeli ve kadroda tutulmalıydı. yok bu bana çok geldi diyorsan o zaman aynı 1 milyona bir oyuncu kiralar ona da 1-2 milyon maaş vererek 3 milyona kapatırdın forvet işini. tabi gomisi takımda tutmak, yeni birini kiralamaktan çok daha ucuzdu. iş bilmez yönetim ve teknik ekip ne yüzle hala görevinin başında durabiliyor? hasan şaş, ümit davala, terim, mustafa cengiz, abdurrahim denilen ne işe yaradığı belli olmayan ve diğer tüm yönetim ekibi, hatta arşiv tutan memuruna kadar istifasını verip yeni ve profesyonel yönetim kadrosu oluşturulmalı. 2+2=4 aynı adamlarla farklı sonuç beklememeliyiz.

Bu herif kendi gitmek istedi.Menajere açıklama yaptırarak zam istenmez.Temcit pilavı gibi tekrar tekrar ortaya bunu getirmenin amacı nedir?.Sallayacaksanız yönetime sallayın bu herifin gideceği 2 ay önceden belliydi.Adam akıllı bir transfer yapamadılar.Almanya ispanya ingilitere fark etmez bütün büyük takımlar oyuncularını satabiliyor.Ama yerine yenisini koyuyor esas mesele bu.

Gittigi kulup ile 21 milyon euroluk sozlesme yapti

Ilk senesi 9 , sonraki 7 ve bir sonraki 5 seklinde . Tabi o cografyaya gitmesinin bedeli olacakti buradakinden fazla

Bizde de 1 sene kaldi , ama 3,35 e ek olarak primlerle 4 milyon euro senelik kazandi ,ustelik pesinen de 2,5 milyon euro imza parasi almisti

Yani bizden de 6 milyon uzerinde gelir elde etti kaldigi surede

Tabi 6 milyona satilinca , hem kulup hem kendisi icin ekonomik anlamda win-win bir durum oldu ama sportif anlamda da kendisi CL oynama sansini kacirdi , biz de atacagi gollerden olduk
Zam istemestir dogrudur ona birsey demem de...son zamanda cikan haberlerin ve yapilan aciklamalarin (Gomis ile ilgili) 80% yalan oldugu cok bariz. 'Damage control'.

Yonetim de biliyor kelle gitti gidiyor taraftarın sabrı taşmak uzere yalan soylemeye basladilar.

Ileride başkan olmayı hedefleyen Apo şimdiden kovulursa bir daha o kapıdan içeri giremez.

Bilmeden neye gore rakam yaziyorsunuz anlamadim ki ?

nasıl bilmeden? medyada ve yönetimde söylenen paralar bunlar. zaten vurgulamak istediğim şey para değil. yönetimdeki 3 kağıtçılar rakamı çok göstermek için TL olarak yansıtıyor. örneğin 7 milyon TL istedi lafı dönüyor ortada. istediyse o 7 milyon TL değildir, 1 milyon eurodur diyorum. adam TL üstünden zam isteyecek değil. zaten anlamanı da beklememiştim.

1 milyon euro zam istedigini nereden biliyorsun ? Medyanin tutumunu biliyoruz

Neden 750 bin yahut 1,5 milyon degil mesela

Hem medyanin yanli tutumunu hem de medyada cikan rakami kaale aldigini ayni mesaja eklemissin

Kisaca 1 milyon diye bir rakam yok

1543481161537.webp

1 milyon euro zam istedigini nereden biliyorsun ? Medyanin tutumunu biliyoruz

Neden 750 bin yahut 1,5 milyon degil mesela

Hem medyanin yanli tutumunu hem de medyada cikan rakami kaale aldigini ayni mesaja eklemissin

Kisaca 1 milyon diye bir rakam yok
,
anlamamakta diretecek misin hala?

1 milyon euro istedi demiyorum ki ben. 1 milyon euro var da demiyorum. ortada varsayımlar var ve bu varsayımların tamamen yönetimdeki üç kağıtçıları aklamaya yönelik algı operasyonu olduğunu söylüyorum. Gomis tutupta TL cinsinden zam istemeyecek, euro üzerinden ister. dolayısıyla TL üzerinden istenildi gibi bir algı var. çünkü 1 milyon euro , 6-7 milyon TL yapıyor. daha da anlamazsan 3. kez uğraşmaya niyetim yok seninle. genellikle anlamıyorsun zaten dikkat ediyorum senin mesajlarına. ya anlamıyor ya da geç anlıyorsun veya başka türlü anlıyorsun. genel olarak anlama yollarında problemin var.

Kısacası 6-7 milyon TL istedi şeklindeki söylentiler için, eğer istediyse de o 6-7 milyon TL değildir 1 milyon eurodur diyorum. yani 1 milyon euro istedi demiyorum.

"7 milyon istememiştir 1 milyon euro istemiştir, adamı senin ülkenin para birimi ve politik durumu ırgalamaz. 1 milyon euro dediğin cüzzi bir miktar, verilmeli ve kadroda tutulmalıydı."

Ilk mesaj bu

"1 milyon euro istedi demiyorum ki ben"

Son mesaj da bu :)

"7 milyon istememiştir 1 milyon euro istemiştir, adamı senin ülkenin para birimi ve politik durumu ırgalamaz. 1 milyon euro dediğin cüzzi bir miktar, verilmeli ve kadroda tutulmalıydı."

Ilk mesaj bu

"1 milyon euro istedi demiyorum ki ben"

Son mesaj da bu :)

tamam işte 1 milyon euro istedi yazmıyor ki orda. 7 milyon tl istememiştir o olsa olsa 1 milyon eurodur diyorum. zor ya allah yardım etsin sana, bu zekayla bu yaşa nasıl geldin anlamak güç

"1 milyon euro dediğin cüzzi bir miktar, verilmeli ve kadroda tutulmalıydı."

Kivirmayalim

"1 milyon euro dediğin cüzzi bir miktar, verilmeli ve kadroda tutulmalıydı."

Kivirmayalim

aSD:AS:DD: neyin kafası bu ya
bu ne alaka şimdi dolar kuruyla?

bunu kadroda tutmayıp forvet kiralasan zaten 1-2 milyona patlar + maaşı var. 1 milyon euro verilip kadroda tutulmalıydı dedim zaten. nerede kıvırmışım cidden hayretle izliyorum. şuan şaşkınlık içerisindeyim. umarım şaka falan değilsindir hahaha sdasdd ulan ya ne değişik adamlar var

abdurrahim gibilerin algıları yönetmesine istinaden, euro olarak değil de tl olarak örnek vermesine ilişkin ortada dolanan 7 takamı için o 7 milyon= 1 milyon eurodur diye yazdım. şöyle bakınca 7 milyon TL göze daha çok geliyor. ama dediğim gibi özellikle senin bunu algılayacağını sanmıyorum. defalarca münakaşaya girdik ve beni hiç yanıltmadın. şimdi de yanıltmanı beklemedim. tamamen şaka gibi bir numunesin

U donusleri affedemiyorum

Ilk mesajindaki 7 milyonun tl 1 milyonun euro olarak medya tarafindan saptirilmasina vurgunu elestirmedim , yazinin bir bolumu o

Fakat eger verilmeli 1 milyon tutulmaliydi dersen , o zaman gomis bu rakamda zam istedi (ister euro ister tl olarak telaffuz edilsin) demektir

Ben de 1 milyon (yahut 7 milyon tl) zam istedigini , rakamin bu oldugunu nereden biliyorsunuz dedim

TL olarak edemezsin, ayrıca bu adam zam istediyse kıytırık TL cinsinden istemeyecek tabiki, dünyanın her yerinde olduğu gibi ve dünyada kabul gören ve maaşını aldığı döviz üzerinden isteyecektir. sen rakamlara takılmışsın, ben ise ortadaki algıyı söylüyorum. o 7 milyon TL değildir 1 milyon eurodur diyorum.

ha 10 milyon TL diye bi rakam dönseydi o 10 milyon TL değil 1,6 milyon eurodur derdim. 20 milyon TL olsa onun karşılığı neyse onu derdim. rakamlara bu kadar çok takılma yani. ana fikre odaklan. ben yönetimde olmadığım için rakamları bilemem. ortada söylenti var ve o söylentiyi ben çıkarmadım o söylentiyi sadece yorumladım tıpkı diğer üyeler gibi. gomis yönetimle masaya oturduğunda mutlaka euro üstünden zam istemiştir. dolayısıyla yazarken de istediği ya da maaş aldığı para birimi yazmalıyız. gomis eğer TL cinsinden maaş alsaydı TL olarak yorumlardık.A haber gibi euroları TLye çevirip algı yapmayalım.

ayrıca neden bu kadar zorlandın bunu anlamakta :D aslında çok basitti

Ben kur cinsini medyanin yahut albayrakin toplantisinda rakam buyuk gorunsun diye tl soylemesi ile ilgili elestiri yapmadim

Mesajinin bir bolumunde gomis in sadece 1 milyon euro zam istedigine ve bunun verilmesi gerektigine yonelik gorusler var

Ben bunu aradan cekip "nereden cikiyor 1 milyon" dedim

Adamin derdi suydu , bu adama 9-7-5 seklinde kontrat onerildi , gomis ise turkiyede kalmak icin bunun bir miktar azina raziydi , burasi dogru

Ama aradaki fark 1 milyon degildi , hatta zam bile istemedi fakat ilk sene kazandigi parayi bire bir kazanmaya devam etmek istedi , bu da imza parasi ile birlikte 6 ile 6,5 milyon euro arasiydi

Kalan 2 sene icin bu talebi kabul edilmeyince , bu kez de 4 milyon euro ya varan ucretinden 1 senesi opsiyonlu yani 1+1 sozlesme istedi

Bu da kasaya 4 milyon (belki +4 daha) yuk manasina geldigi icin reddedildi

Ustune ustluk terimin ve yonetimin yapmak isteginde oldugu 2-3 transfer icin de bonservis girdisi elde etmek gerekiyordu ve ciddi tek teklif gomis e geldi ve satildi

Ama butun bunlardan ziyade esas sorun , hazirlik maclari ve super kupada , istedigi olmayinca somurtan , umursamaz hareketler sergileyen gomis in hal ve tavirlariydi

Hepsi birlesince gitti

Gitmesinin dogru ya da yanlisligi ayri mevzu ama mesele 1 milyon euro meselesi degildi

Bu boyle diye , medyanin ve ozellikle yoneticilerin rakamlari 7-8 kur carpani ile harmanlamasi da esgecilmemeli , o da ayri

Baskanin toplam alacagi 21 milyon euro yu kast edip "150 milyon tl sini gule gule harcasin" demesi de gomis in bu paragozlugune karsi yapilmis , bence hatali ve itibarsizlastirma anlami iceren bir sozuydu

Ben kur cinsini medyanin yahut albayrakin toplantisinda rakam buyuk gorunsun diye tl soylemesi ile ilgili elestiri yapmadim

Mesajinin bir bolumunde gomis in sadece 1 milyon euro zam istedigine ve bunun verilmesi gerektigine yonelik gorusler var

Ben bunu aradan cekip "nereden cikiyor 1 milyon" dedim

Adamin derdi suydu , bu adama 9-7-5 seklinde kontrat onerildi , gomis ise turkiyede kalmak icin bunun bir miktar azina raziydi , burasi dogru

Ama aradaki fark 1 milyon degildi , hatta zam bile istemedi fakat ilk sene kazandigi parayi bire bir kazanmaya devam etmek istedi , bu da imza parasi ile birlikte 6 ile 6,5 milyon euro arasiydi

Kalan 2 sene icin bu talebi kabul edilmeyince , bu kez de 4 milyon euro ya varan ucretinden 1 senesi opsiyonlu yani 1+1 sozlesme istedi

Bu da kasaya 4 milyon (belki +4 daha) yuk manasina geldigi icin reddedildi

Ustune ustluk terimin ve yonetimin yapmak isteginde oldugu 2-3 transfer icin de bonservis girdisi elde etmek gerekiyordu ve ciddi tek teklif gomis e geldi ve satildi

Ama butun bunlardan ziyade esas sorun , hazirlik maclari ve super kupada , istedigi olmayinca somurtan , umursamaz hareketler sergileyen gomis in hal ve tavirlariydi

Hepsi birlesince gitti

Gitmesinin dogru ya da yanlisligi ayri mevzu ama mesele 1 milyon euro meselesi degildi

Bu boyle diye , medyanin ve ozellikle yoneticilerin rakamlari 7-8 kur carpani ile harmanlamasi da esgecilmemeli , o da ayri

Baskanin toplam alacagi 21 milyon euro yu kast edip "150 milyon tl sini gule gule harcasin" demesi de gomis in bu paragozlugune karsi yapilmis , bence hatali ve itibarsizlastirma anlami iceren bir sozuydu

dediğim gibi varsayımları değerlendirdim. ortada 1 milyon euro yok. ortada 7 milyon varsayımı vardı. bende bu 1 milyon euro yapar ve verilmeliydi dedim. yani öyle bir şey eğer "var ise" verilmeliydi. fakat konu hakkında bilgim yok hepiniz gibi ben de bu konuda bilgi sahibi değilim. ortada dolanan verilere yönelik yorum yaptım hepsi bu

Gomis'e 1 milyon euro verdin mi diğerleri de zam isteyecek adamların başı kel mi?Kaldı ki zaten Gomis imza parası bonuslar filan derken 7 milyon euroya yakın para aldı maaş olarak.

Ben anlamıyorum arkadaş.Herhangi bir kulübün herhangi bir taraftarına sordun mu Futbolcuya dayalı düzen istemiyoruz derler.Ama iş icraata geldiği zaman Menajeri üzerinden açıklama yaptırtıp zam isteyen oyuncuya istediği verilmediği zaman bu seferde niye zam yapılmadı diyoruz Dansöz gibiyiz ortamız yok.

Bazi olaylar vardir , kabahat paylasilir , bu da oyle bir olay

Oyuncu gitmek isteyebilir ama nasil kulup isteyince gonderemiyorsa , oyuncu da istediginde , onceden avantajli kontrat yapmis kulube saygi duymali

Ama duymayip "iyi yollamazsaniz oynamam , isteksiz takilirim" deyince de bir sey yapamayacagin icin mecburen "para getir git bari" demek zorunda kaliyorsun

Ben anlamıyorum arkadaş.Herhangi bir kulübün herhangi bir taraftarına sordun mu Futbolcuya dayalı düzen istemiyoruz derler.Ama iş icraata geldiği zaman Menajeri üzerinden açıklama yaptırtıp zam isteyen oyuncuya istediği verilmediği zaman bu seferde niye zam yapılmadı diyoruz Dansöz gibiyiz ortamız yok.

öncelikle farkına varmamız gereken şey önce zam yapılmamalı deyip sonra yapılmalı denilmesinin aynı kişiler tarafından söylenmediğidir. yani bir kesim zam yapılmasın diyor diğer kesim zam yapılsın diyor. taraftarlar ya da topluluklar birden çok seçenekli konularda daima bölünürler. yani taraftarın önce zam yapılmasın sonra yapılsın demesi gerçek dışı bir söylemdir. zam yapılmasın diyen kesim hala zam yapılmasını savunurken diğer kesim zam yapılmalıydı diyor.

gelelim diğerlerinin istemesine, yeni sözleşmelerde zaten herkes zam alıyor. tarık bile zam aldı. hollandada 100 bin euroya oynayamayacak adamlara 2 milyon eurolar veriyoruz. ayrıca bu adam 30 küsür gol atmışsa zam isteyebilir ve alması haktır. diğer isteyenler de performansına göre değerlendirilir. zaten berbat oynayanlara da zam verilmemeli.

Geri
Üst Alt