#18 Bafétimbi Gomis

Birincisi malum darbeci ile kiyaslamalar olmus , komik . Darbecinin futbolculuk yeteneginin yarisi dahi yok gomiste ,adaletsiz bir kiyaslama . Darbecinin yasattiklarinin yarisini bile yasatabilecek forvet gelmez bir daha . Buyuk futbolculari buyuklerle kiyaslayon , darbecinin seviyesi kane , neymar seviyesidir oynadigi doneme gore

Ikincisi , gerek sutopu oynadim orada, gerek basketbolda amator hakemlik yaptigim donemde sunu bilip yasadim , sutopunda penalti , hele basketbolda serbest atis dunyanin en kolay seyidir . Futboldaki penalti bunlar kadar garanti degildir ayakla oynanmasindan oturu ama iyi atilan 100 penaltinin 2-3 unu kaleci kurtarabilir , bu yuzden oncelikli olan kaleyi tutturmaktir

Gomis 3 penalti kacirdi , konya macindaki penalti bir kaleci basarisiydi ama yine abanacagin zaman atacagin koseyi kaleciye belli edersin , ve sansi artar . Anca popescu penaltisi atarsan yeri de belli etsen cikmaz , yahut bir ornek de ronaldo nun juventus penaltisi

Fakat sonraki 2 kacan penaltida kaleci yok , yani bos kaleye de atsa gol olmayacak cunku gol olacak cerceveyi tutturamiyor , bu sorunun cozumu cok basit , baskasina attirmak . Cunku penalti kacirdikca sadece gomis i kaybetmiyoruz , diger "ben atarim" diyenlerin hevesi de her mactan sonra azaliyor

Bu mactaki ve bjk macindaki penaltilar ki kader penaltisi degildi , birinde rakip 10 kisi ve 1-0 ondeydik , dun ise yine ondeydik ve dk 90 di , goztepe maci skor 2-0 maglubuz , dk 57 , 2-1 e getirip sonra beraberlik arayacagin mactaki penaltiyi nasil atacaksin kimle atacaksin ?

Oyuncularla ilgili ben demistim lafini iki kisi icin soyleyebilirim , birisi rodrigues , bir yerimi yirttim , surat kazanilamayacak nimettir ve bu adam oynatilmadikca sampiyonluk hayaldir diye tudor zamani

Ikincisi de ostersund macindaki kafa vurusundan beri gomis

Bu arada seni başında Öster maçından sonra söylemiştim sanırım. Gomis her maç 5-6 pozisyona girer 1 tanesini atar. Çok katkı sağlar ama çok saç baş da yoldurur diye.

Sene başında Allah'tan yüksek yüzdeyle oynadı da taraftar 3.-5. haftadan tenekeyle kovalamadı adamı.
Bunu televiziondaki bir yorumcu soylemisdi. Ali Ece miydi.

Aynen buydu , cok gol atar , fakat bir tutuldu mu o can ciger adam tefe konur diye . Burada seyirciyi suclamiyorum cunku hakkaten bitik hali cekilmiyor ve insanlarin ikinci bir eren e tahammulu yok

Gomis i fransa milli takim td si olsam , karizmasi , kattigi deger , adamligi icin koyarim takima ama terim dogru yoneteyim derken kaybediyor oyuncuyu

Son olarak aglamaya gelince , kesinlikle samimi degil , ki insallah degildir , kandirmaya calismistir cunku eger samimi ise daha tehlikeli gelecek icin

En son bu hisse ersun yanal milli takim danimarka deplasmaninda sanirim nihatin kacirdigi penaltida kapilmistim , teknik direktor olarak hungur hungur aglamisti kenarda

Seneye performansı daha da düşecektir.. kalan 2 maçta 5 gol atsa bile iyi bir paraya satılmalı..
Bari hatırası güzel kalsın...

la la la la layyyyyyyyy
bafetimbi gomisssss

Malatya'ya 5 tane sallarsan rahatlarsın heis.
Gol atarsan penaltı kullan yoksa stres yapıyon.
Defol falan dedik de maçın sıcağına, resimleri falan görünce üzüldüm. Kusuran galma.

Reis Akhisar maçında tam boşulamadı... Darısı Malatya ya artık.

Gomis kariyeri böyledir 2 3 hafta sallanır oyun olarak sonra döşemeye başlar

Şampiyon GALATASARAY yazdıracağız

gomisi severim ama en ufak baskıyı bile kaldıramadığını ligin 2.yarısında net bi şekilde gösterdi derbilerde ve deplasmanlarda etkisiz olmasının sebebi bu. sonuçta bebek değil bu adam her zaman taraftar pışpışlayamaz biraz baskıyla başedebilmeli.

Sırf Gomis özelinde değilde rotasyon o kadar dar ki bir oyuncuyu 15-20 dakika bile dinlendirecek durumumuz yok iyide olsa kötüde olsa sürekli oyunda. Oyuncuların bir yerden sonra patlaması normal geliyor bana.

Sırf Gomis özelinde değilde rotasyon o kadar dar ki bir oyuncuyu 15-20 dakika bile dinlendirecek durumumuz yok iyide olsa kötüde olsa sürekli oyunda. Oyuncuların bir yerden sonra patlaması normal geliyor bana.
her sene +30 oynayan oyuncuda normal bu düşüşler. anca ronaldo messi de olmuyor zaten bu düşüş olayı. o ikiliyi de parmakla gösteriyoruz zaten.
yasin gibi adamların maçın ertesi günü kosa kosa cesmeye tatile kostuğu zamanlarda bu adam sabahın 7sinde bisiklet basındaydı. gomis'i savunmak için fazla gecerli bi sebep. her sene +30 yapıp sakatlanmamasının sebebi de bu. fazla pofesyonel, işine fazla saygısı var ama bi o kadar da duygusal.

Yine söylüyorum eşek olsa bu kadar yüke çatlardı adam ilk maçtan son maça kadar hepsinde oynadı

Arkadaslar yasla ilgili bu dususu normal buluyorsunuz anlamiyorum , hadi ornek verelim

Sirf madridden ramos , ronaldo ve modric i sayarim , farkli mevkilerden , benzer yaslarda ve gomisten cok daha fazla mac yapan , her mac sahada olan ve gomis ten cok daha diri ve fit duran

Gomis i adamligi ile kimse elestirmiyor ama gelin vucut anatomisini rakamsal degerler uzerinden ornegin ronaldo ile kiyaslayalim , bakalim ne cikacak ?

O yuzden bu bahane gecerli bir sebep degil

Ayrica biz bu sene stresli maclar oynadik ama sizce ronaldolarin , modriclerin oynadigi rakiplerle , kendi ligindeki barcelonalar atleticolarla cifter cifter oynadik mi ?

Madrid , hem psg yi , hem juventusu hem munih i eledi , hic bir oyuncusu bana misin demedi , biz kalkmisiz akhisara , alanyaya tek lig kulvarinda oynayan kadrodan adamlari "aman yorulmasin aman incinmesin" diye sarip sarmaliyoruz

O zaman cok afedersiniz CL ye girersek bize grupta munih , city veya liverpool cikarsa cimleri yoldururlar bu mantalite ile

gomisin aslında golden ziyade mac icinde topsuz oyunda bize katkısı inanılmaz ,ligte gomisin yaptıklarını yapabilen 2.bir forvet yok

bu ayarda bir forvet almaya kalksan tonla para vermen gerekecek

eger takım ileride top tutabiliyorsa bunun sebebi gomistir,penaltı kaçırma tarzı seyler tamamen hocayla alakalı
Evet yegane sıkıntı bu.

10 milyon euroya sattın mesela, yerini doldurabilecek o adamı da maks o paraya alman, bulman lazım.

Hangi derbide etkisizdi
gomisi severim ama en ufak baskıyı bile kaldıramadığını ligin 2.yarısında net bi şekilde gösterdi derbilerde ve deplasmanlarda etkisiz olmasının sebebi bu. sonuçta bebek değil bu adam her zaman taraftar pışpışlayamaz biraz baskıyla başedebilmeli.

Seken toplarda veya cepheden cok gol kacirdi , fb deplasmanindaki garry nin donen topu , dun penaltidan sonraki ve yine defanstan sekeni

Ama bunlar icin kizamiyorum cunku bazi oyuncu koseye atayim der daha tasa vurur , gomis ise kaleye sert vurayim olursa olur mantigi ile vuruyor

Bence dogruyu yapiyor

Trabzon maçı 2 nci gol kendi eseri Baş Akşehir maçı bütün topları aldı bjk maçı tek başına pepeyi madara etti üstün e penaltı aldırdı

sirf 27 gol atti diye eleştirilmeyeceği anlamina gelmiyor

burak yilmaz da bir zamanlar çok gol atiyordu ama onu da hakli olarak elestirdik

gomise gelince bazi maçlarda çok yalniz kaldigi dogru ancak penalti kaçirip 100% pozisyonlari degerlendiremezse elestirilir. deplasman maçlarda da fazla etkili olamiyor. kaybedilen sivas maçinda 1-2 100%lük pozisyonlari degerlendiremedi mesela, bu tür maçlarda daha etkili olmasi lazim
kalacaksa bol bol rotasyon yapmak lazim

Geri
Üst Alt