"Fernando ile Feg de totalde Berkan'ın senede çıktıkları maça beraber anca çıkıyorlardı
. "İşte tam olarak anlatmaya çalıştığım da bu benim, Feghouli'nin 30 Fernando'nun senede 25 maça çıktığı takım doğru planlama ile şampiyon oldu 2 sene üst üste
Şimdi Berkan & Taylan senede isterse 60 maça çıksın bu takımı şampiyon olmasını geçtim yarışta tutabilirler mi?
"Hani o kadar yeteneksizmiş ya övülen Kuntla Torrent öncesinde Terim niye ısrarla oynattı, o kadar yeteneksizse herhangi biri oynayabilirdi onun yerine." Zaten takımımızda 72 tane orta saha var da Torrent ve Fatih Terim Berkan aşkına yanıp tutuşuyordu
"MT'de de oynadı, Avrupa maçlarında da genel olarak iyi oynadı." Avrupa liginde grup maçlarında gayet iyiydi doğruya doğru, ama Avrupa Liginde grup maçlarında ortaya koyduğumuz 0-0 oyununu önümüzdeki sene ligde kaç maç ana plan olarak kullanırız? Çünkü Berkan'ın Galatasaray seviyesinde sırıtmadan oynayabilecek tek plan budur. Galatasaray %30 - %35 arasına topa sahip olsun Berkan da topsuz oyunda 13-14 km koşsun dursun bu adam 13-14 km koşarken kaç tane rakip oyuncuyu pasla/dribling ile geçmiş veya oyunan düşürmüş? Kaç tane uzun pasında isabet sağlamış? Kaç kilit pas atmış? Kaç top çalma denemesi yapıp kaç tanesinde başarılı olmuş? Rakip yarı sahada kaç top kapmış ? Senede 45-50 maça çıktığı sezonda Galatasaray'ın merkez orta sahasında oynayan bir oyuncu kaç gol kaç asist yapmış? Kaç penaltıya sebep olmuş mesela Berkan bu sezon?Bunların hiçbir önemi yok zaten
Bilmiyorum şu 2-3 gönderide yaptığın yorumlara bakıyorum da cümle cümle nerdeyse hepsine karşıyım, benim ve senin görüşlerin çok farklı
1. 5 m euro alanla 500 bin euro alanı kıyaslayıp 500 bin euro alan yüzünden batıyoruz diyen sensin, buna katılma ihtimalim zaten yok.
2. Euronun 3-5 olduğu zamanlardaki ortama göre kıyas yapmak mantıklıysa aynı şekilde ben mantıksız olmayı kabul ediyorum çünkü bir çoğunuz finansal yönü zerre dikkate almıyorsunuz. Halbuki çok basit gelir giderden büyük olmalı.
3. Gelelim bahsettiğin müthiş yapılanmaya. Tjk'nin ŞL oynadığı sene göt zoruyla son maçta şampiyon oldun, diğerini de 8 puan geriden pek de parlak olmayan sezonda aldın, rakibin de Başakşehirdi. O sezon ne kadar zarar ettik peki, 50 milyon euro. Bu tabii kimsenin umrunda değil şampiyon olduk di mi, 9 sene borç öderken görücez şimdi yaşanacakları.
4. Ama ben finansal anlamda demedim. Messiyle Morutan'ı kıyaslayalım o zaman finansı bir yana bırakıp, böyle mantık mı olur?
Neymiş başka adam yokmuş da Berkan oynuyormuş. Kardeşim bu adam bok gibi değil mi, herhangi biri daha iyi oynayabilir. Hani kim gelse Terim'den daha iyi olacaktının bir başka versiyonu herhalde bu.
Kaç çalım atmış da kaç top çalmış da konusuna hiç girmiyorum. Taylan 3 m2de oynarken, Cica hayalet gibi gezinirken Berkan da kasmasaydı da görseydin Avrupa maçlarında ne olacağını. Kıyaslara bak, oynadığın takımlardaki orta sahaların hepsi Berkan'da iyidi; niye 1 maç dışında yenilmedin peki desem ama %30-35 diyeceksin, özellikle açtım baktım.
Lazio : 54-46 biz
Marsilya 64-36 onlar
Moskova 55-45 onlar
Moskova 50-50 : öne geçmesek bu fark oluşmazdı.
Marsilya 59-41 onlar, erken skor bulup topu verdik.
Lazio 62-38
2 ve 6. maçlar dışında bariz bir fark yok. Neymiş Taylanla Boey de Avrupa'da iyi oynamış, Taylan bok gibi oynadı. Boey'in oynadığı maç sayısı ise 1.5 hangi Avrupa bu. Nou Camp mı?
Götüm başım ağrıyor deyip 3 m euroları götüren adamlar yatarken bu maçların hepsinde sahada Nelsson, Kerem, Marcao, Berkan, Aanholt vardı. Bu seviye istikrarlı her maça çıkabilen adamlar da her zaman değerlidir.
Siz gidip milyon euroları alıp yatanlar üzerinden nostaljiye devam edin finansal yanı bir kenara bırakırsakla başlayan cümlelerinizle.
Futbolda her şey çıktıdır, başarısız takımda her şey kötü gözükür, başarılı takımda bir çok şey unutulur. İlk şampiyonlukta o 70 m euro maaş alan kadro deplasmanda maç kazanamıyordu, ikincisinde de durum aynıydı. Avrupa'da onda biri maaş alan çoluk çocuğa ezildiler. O gün de mevzu 30-35tir kesin.