Şampiyonluğun katkısı ne? ŞL mi? Max aldığın 30 m euro, Feg, Belhanda, Gomis, Fernando, Mariano, Maicon, Muslera'nın total maaşı kadar yani. Fernando ile Feg de totalde Berkan'ın senede çıktıkları maça beraber anca çıkıyorlardı. Ver herkese 3-5 yine şampiyon olursun eğer kıstas buysa.

Ozorn, Sekidika ile de alakası yok MT'de de oynadı, Avrupa maçlarında da genel olarak iyi oynadı. Taylan ve Cicaldau'nun yanında en çok sorumluluk alan adam olunca bütün ihale ona kalıyor ne hikmetse

Hani o kadar yeteneksizmiş ya övülen Kuntla Torrent öncesinde Terim niye ısrarla oynattı, o kadar yeteneksizse herhangi biri oynayabilirdi onun yerine. Süreklilik çok önemlidir futbolda, idmanda yapabildiklerini sahada da yaparsan öne çıkmaya başlarsın.

Takım iyi sezon geçirse satılması gayet kolay olacaktı şimdi ise kalacaktır ama senin dediğinin aksine 40 milyon TLden ki hala borcu bitmedi, hadi senin dediğin olsun 4 m euroyu da kazandırıp gidecektir, göreceğiz işin sonunda.

Kur olmuş 16, hala euro 3-5ken gelen adamlar tartışılıyor. Yayın ihalesi 500 m euroydu bugün 150 vermiyorlar bunların sebebi de Berkan gibiler değil 3e 5e yapılan transferler. Borç dağ oldu, yönetemediler hazır adam alamayınca da geride kalmaya başladılar.

Krepin Diatta'nın Brugge'deki ilk maçını açıp izlersen ne demek istediğimi daha iyi anlarsın. Her oyuncuya bok atıp Melo, Fernando dersen nostalji yaparsın başka bir şey değil. Daha iyisini istiyorsan da Gedson oradaydı % 50sine 6 bonservis, 1.5 maaş verip 10 m euro fesih bedeliyle alsaydın.
10m fesih işi asparagas galiba admirim belmas beceriksizim çulsuzum demek yerine böyle bi yalanı tercih etti muhtemelen

Son zamanlarda her hücumda Berkan'ın bir dokunuşu oluyor.Şeytanın bacağını bir gün kıracaktır.Ben kendisine güveniyorum

Şampiyonluğun katkısı ne? ŞL mi? Max aldığın 30 m euro, Feg, Belhanda, Gomis, Fernando, Mariano, Maicon, Muslera'nın total maaşı kadar yani. Fernando ile Feg de totalde Berkan'ın senede çıktıkları maça beraber anca çıkıyorlardı. Ver herkese 3-5 yine şampiyon olursun eğer kıstas buysa.

Ozorn, Sekidika ile de alakası yok MT'de de oynadı, Avrupa maçlarında da genel olarak iyi oynadı. Taylan ve Cicaldau'nun yanında en çok sorumluluk alan adam olunca bütün ihale ona kalıyor ne hikmetse

Hani o kadar yeteneksizmiş ya övülen Kuntla Torrent öncesinde Terim niye ısrarla oynattı, o kadar yeteneksizse herhangi biri oynayabilirdi onun yerine. Süreklilik çok önemlidir futbolda, idmanda yapabildiklerini sahada da yaparsan öne çıkmaya başlarsın.

Takım iyi sezon geçirse satılması gayet kolay olacaktı şimdi ise kalacaktır ama senin dediğinin aksine 40 milyon TLden ki hala borcu bitmedi, hadi senin dediğin olsun 4 m euroyu da kazandırıp gidecektir, göreceğiz işin sonunda.

Kur olmuş 16, hala euro 3-5ken gelen adamlar tartışılıyor. Yayın ihalesi 500 m euroydu bugün 150 vermiyorlar bunların sebebi de Berkan gibiler değil 3e 5e yapılan transferler. Borç dağ oldu, yönetemediler hazır adam alamayınca da geride kalmaya başladılar.

Krepin Diatta'nın Brugge'deki ilk maçını açıp izlersen ne demek istediğimi daha iyi anlarsın. Her oyuncuya bok atıp Melo, Fernando dersen nostalji yaparsın başka bir şey değil. Daha iyisini istiyorsan da Gedson oradaydı % 50sine 6 bonservis, 1.5 maaş verip 10 m euro fesih bedeliyle alsaydın.
"Fernando ile Feg de totalde Berkan'ın senede çıktıkları maça beraber anca çıkıyorlardı. "İşte tam olarak anlatmaya çalıştığım da bu benim, Feghouli'nin 30 Fernando'nun senede 25 maça çıktığı takım doğru planlama ile şampiyon oldu 2 sene üst üste

Şimdi Berkan & Taylan senede isterse 60 maça çıksın bu takımı şampiyon olmasını geçtim yarışta tutabilirler mi?

"Hani o kadar yeteneksizmiş ya övülen Kuntla Torrent öncesinde Terim niye ısrarla oynattı, o kadar yeteneksizse herhangi biri oynayabilirdi onun yerine." Zaten takımımızda 72 tane orta saha var da Torrent ve Fatih Terim Berkan aşkına yanıp tutuşuyordu

"MT'de de oynadı, Avrupa maçlarında da genel olarak iyi oynadı." Avrupa liginde grup maçlarında gayet iyiydi doğruya doğru, ama Avrupa Liginde grup maçlarında ortaya koyduğumuz 0-0 oyununu önümüzdeki sene ligde kaç maç ana plan olarak kullanırız? Çünkü Berkan'ın Galatasaray seviyesinde sırıtmadan oynayabilecek tek plan budur. Galatasaray %30 - %35 arasına topa sahip olsun Berkan da topsuz oyunda 13-14 km koşsun dursun bu adam 13-14 km koşarken kaç tane rakip oyuncuyu pasla/dribling ile geçmiş veya oyunan düşürmüş? Kaç tane uzun pasında isabet sağlamış? Kaç kilit pas atmış? Kaç top çalma denemesi yapıp kaç tanesinde başarılı olmuş? Rakip yarı sahada kaç top kapmış ? Senede 45-50 maça çıktığı sezonda Galatasaray'ın merkez orta sahasında oynayan bir oyuncu kaç gol kaç asist yapmış? Kaç penaltıya sebep olmuş mesela Berkan bu sezon?Bunların hiçbir önemi yok zaten

Bilmiyorum şu 2-3 gönderide yaptığın yorumlara bakıyorum da cümle cümle nerdeyse hepsine karşıyım, benim ve senin görüşlerin çok farklı 😄

Tolga Ciğerci den daha iyi bir orta saha değil. Tolga Ciğerci yi çok eleştirdiğimiz isabetsiz şutları, çok basit pasları bile yapamıyor olması filan Berkan da daha bile kötü üstüne üstlük işin defans tarafında Tolga Ciğerci kadar bile iyi değil Tolga Ciğerci yi geçtim Seri kadar bile iyi değil. Hani Galatasaray seviyesini geçtim de bir alt seviyede bile şu saçma sapan yabancı sınırlaması olmasa oynayamazdı

Çok uzun süreli, başarılı bir kariyeri olacağını sanmıyorum. Zaten 24 yaşına ve 1.5 senedir profesyonel düzeyde futbol oynuyor. Benim zoruma giden biz bu Tolga Ciğerci ve Berkan Kutlu ikilisine toplam 7 mil.€ bonservis ödedik. Drogba,Sneijder,Muslera veya Melo,Fernando,Feghouli gibi oyunculara bağlanan paraları çokça eleştirdim ama Galatasaray ı asıl maddi bataklığa sürükleyen bu Berkan,Tolga gibi transferler

Hep bonservislere takildigimiz için bu duruma geldik Feghouliyi 4.5 a almışız adam tertemiz 12-15 milyon arası parayı götürdü bizde.. Şu an sözleşme uzatıp satsan 5 lira para veren çıkmaz..
Ben artık yıllık maaşa daha çok dikkat ediyorum..Feghouli gibi adamlar 20 milyon Euro eksiye sokuyor bizi bugün itin gotune sokulan cicaldunun 4 yıllık maliyeti 10 milyon civarı 5 e satsan yine mantıklı iş diğerine göre.. Bir de tutmayan isimlerden bahsediyoruz bu isimler tutmaya başlarsa işte o zaman hem şampiyonluk hem SL geliri hem de oyuncu satışıyla çok güzel yerlere gelebiliriz.. Mutlaka tecrübeli isim de şart ama maximum 1-2 transfer yaparsın bu şekilde sonuç odaklı ts visca işi gibi ...

"Fernando ile Feg de totalde Berkan'ın senede çıktıkları maça beraber anca çıkıyorlardı. "İşte tam olarak anlatmaya çalıştığım da bu benim, Feghouli'nin 30 Fernando'nun senede 25 maça çıktığı takım doğru planlama ile şampiyon oldu 2 sene üst üste

Şimdi Berkan & Taylan senede isterse 60 maça çıksın bu takımı şampiyon olmasını geçtim yarışta tutabilirler mi?

"Hani o kadar yeteneksizmiş ya övülen Kuntla Torrent öncesinde Terim niye ısrarla oynattı, o kadar yeteneksizse herhangi biri oynayabilirdi onun yerine." Zaten takımımızda 72 tane orta saha var da Torrent ve Fatih Terim Berkan aşkına yanıp tutuşuyordu

"MT'de de oynadı, Avrupa maçlarında da genel olarak iyi oynadı." Avrupa liginde grup maçlarında gayet iyiydi doğruya doğru, ama Avrupa Liginde grup maçlarında ortaya koyduğumuz 0-0 oyununu önümüzdeki sene ligde kaç maç ana plan olarak kullanırız? Çünkü Berkan'ın Galatasaray seviyesinde sırıtmadan oynayabilecek tek plan budur. Galatasaray %30 - %35 arasına topa sahip olsun Berkan da topsuz oyunda 13-14 km koşsun dursun bu adam 13-14 km koşarken kaç tane rakip oyuncuyu pasla/dribling ile geçmiş veya oyunan düşürmüş? Kaç tane uzun pasında isabet sağlamış? Kaç kilit pas atmış? Kaç top çalma denemesi yapıp kaç tanesinde başarılı olmuş? Rakip yarı sahada kaç top kapmış ? Senede 45-50 maça çıktığı sezonda Galatasaray'ın merkez orta sahasında oynayan bir oyuncu kaç gol kaç asist yapmış? Kaç penaltıya sebep olmuş mesela Berkan bu sezon?Bunların hiçbir önemi yok zaten

Bilmiyorum şu 2-3 gönderide yaptığın yorumlara bakıyorum da cümle cümle nerdeyse hepsine karşıyım, benim ve senin görüşlerin çok farklı 😄
Virgülünden noktasına kadar doğru bir post

Berkan orta sahanın kanayan yarasıdır ve bu sene az da olsa kar ile satabilceğimizi düşünüyorum
Belki de berkan yerine düzgün bi 8 alsaydık taylan ve cica da sahada parlayacaktı çünkü kabul edelim ki her ne kadar beğenmesek de ikisinin vaad ettikleri berkandan çok daha fazla geçen sene gedson geldikten sonraki taylanı herkes hatırlıyodur sanırım

Gel gelelimki ben berkanı eğer bu sene satmazsak sittin sene satabilceğimizi düşünmüyorum her maaşı düşük adamı kar ile satsaydık los galacticos olurduk ki kar ile satmamız mucize gibi kol gibi olan 4 milyon yuro ilen

He tabi bir sözüm de vasıfsız scout ekibine ulan o kadar yerli orta saha var milli takım havuzunda ala ala bu kabiliyetsizi mi aldık ya nası bi rezillik bu

Berkani bu sene satamazsan seneye yanina 2 tane adam gibi oyuncu getirirsin bu ne lan dersin.
Futbolu bireysele indirmemek gerekiyor.

Bu sekilde bireysel olarak bakarsan busquest dünyanın en yetenek fukarası futbolcularından birisi olabilir. Ama adam yıllarca barcelonanın orta sahasında neler yaptı.
Futbolcuyu doğru kullanmayı bilmiyoruz kardeşim. Cicaldau diye adam aliyorsun sneijder performansı verse diye bekliyorsun. Taylandan melo çıkmasını istiyoruz.

Net olarak söyleyeyim berkan o yıllardır iskandinav ülkelerinden ne topçu çikiyor diye hayiflandiğimiz topçular kategorisinde bir futbolcu, bana kalsa taylan da o kategoride olabilirdi ama yaşı gereği o kategoriye sokamiyorum. 5-6 yaş genç olsaydı belki.

Şu konuda çok netim Galatasaray seviyesinde futbol oynamak için hele ki doğrudan ilk 11 oyuncusu olması için mevki farketmeksizin yapıcı oyuncular olması gerekiyor mesela Avrupa maçlarında %30 - %35 topa sahip olduğumuz maçlarda sadece Berkan değil Cicaldau, Boey, Taylan filan da çok başarılı oldular

Ama önümüzdeki senenin kadro planlamasını yapıyoruz, sadece lig ve kupa var elimizde Berkan'ı güvenip tek başına 6 numaraya yazar mıydınız? Bu işi Alanya'da tek başına yapamadı ki Galatasaray'da yapsın e bu sene kullandığımız gibi doğrudan sol iç orta sahaya yazalım 40 maçın tamamında oynasın bu sene ki gibi 0 gol 2 asist ile önümüzdeki sezonu kapatması fazlasıyla muhtemel değil mi? Berkan'ın rakip yarı-sahadayken yaptığı isabetli pas maç başına 20.2 (%78 isabet sağlamış) maç başına 2.4 uzun top atabilmiş (%57 isabet) maç başına 1 kilit pas atabilmiş ee ne bileyim bir anda müthiş pas becerisi mi yükleyeceğiz Berkan'a da oyun kurucu olarak mı kullanacağız? Maç başına 1.7 tackle 0.9 top kapma ile içerisinden bir Kante çıkmasını mı bekleyeceğiz? Tamam uzun pasla, kilit pasla rakibi oyundan düşürememiş de dribling ile ne yapmış diye bakıyorum maç başına 0.6 dribling yapabilmiş o da yok. Sonra 13-14 km koşarken kaç ikili mücadele kazanabilmiş diye bakıyorum maç başına sadece 3.3 ikili mücadele kazanabilmiş (%46 başarı) rakiplerimizde oynayan Dorukhan maç başına 5 ikili mücadele kazanmış (%60 başarı sağlamış), Adama Traore 4.5 ikili mücadele kazanmış (%60 başarı sağlamış), Ruben Ribeiro 6.1 ikili mücadele kazanmış (%55 başarı sağlamış), Hadziahmetovic 4.8 ikili mücadele kazanmış (%55 başarı sağlamış) Crespo 7 ikili mücadele kazanmış (%58 başarı sağlamış) Biglia 5.6 ikili mücadele kazanmış (%60 başarı sağlamış)

Tamam senede 45-50 maça çıkar hepsinde de 13-14 km koşar koşmasına da 90 dakika boyunca koşmak haricinde ne yapmış bunların hiçbir önemi yok mu? Skor üretememiş, iyi bir pasör değil, takımın defansını tutamamış, top çalamamış, ikili mücadelelerde başarı sağlayamamış, dribling ile rakibi geçememiş, uzun paslarında başarı sağlayamamış, kilit pasları yapamamış olmamış yani

Eğer önümüzdeki sezon Avrupa maceramızda yaptığımız gibi %30 - %35 topa sahip olayım 0-0 oyunu oynayalım demiyorsak sadece Berkan da değil Taylan, Cicaldau ve Boey gibi adamların da sürekli ilk 11 oynamadığı bir takım kurmamız gerekiyor. Tam tersine bu takımın yapıcı oyunculara ihtiyacı var. Topun bizde olduğu, rakibi oyunumuzla sindirmemiz şampiyonluk yarışında biz de varız oyunu oynamak için Berkan, Boey, Cicaldau veya Taylan gibi oyuncular fazlasıyla kalitesiz kalıyor

1. 5 m euro alanla 500 bin euro alanı kıyaslayıp 500 bin euro alan yüzünden batıyoruz diyen sensin, buna katılma ihtimalim zaten yok.

2. Euronun 3-5 olduğu zamanlardaki ortama göre kıyas yapmak mantıklıysa aynı şekilde ben mantıksız olmayı kabul ediyorum çünkü bir çoğunuz finansal yönü zerre dikkate almıyorsunuz. Halbuki çok basit gelir giderden büyük olmalı.

3. Gelelim bahsettiğin müthiş yapılanmaya. Tjk'nin ŞL oynadığı sene göt zoruyla son maçta şampiyon oldun, diğerini de 8 puan geriden pek de parlak olmayan sezonda aldın, rakibin de Başakşehirdi. O sezon ne kadar zarar ettik peki, 50 milyon euro. Bu tabii kimsenin umrunda değil şampiyon olduk di mi, 9 sene borç öderken görücez şimdi yaşanacakları.

4. Ama ben finansal anlamda demedim. Messiyle Morutan'ı kıyaslayalım o zaman finansı bir yana bırakıp, böyle mantık mı olur?

Neymiş başka adam yokmuş da Berkan oynuyormuş. Kardeşim bu adam bok gibi değil mi, herhangi biri daha iyi oynayabilir. Hani kim gelse Terim'den daha iyi olacaktının bir başka versiyonu herhalde bu.

Kaç çalım atmış da kaç top çalmış da konusuna hiç girmiyorum. Taylan 3 m2de oynarken, Cica hayalet gibi gezinirken Berkan da kasmasaydı da görseydin Avrupa maçlarında ne olacağını. Kıyaslara bak, oynadığın takımlardaki orta sahaların hepsi Berkan'da iyidi; niye 1 maç dışında yenilmedin peki desem ama %30-35 diyeceksin, özellikle açtım baktım.

Lazio : 54-46 biz
Marsilya 64-36 onlar
Moskova 55-45 onlar
Moskova 50-50 : öne geçmesek bu fark oluşmazdı.
Marsilya 59-41 onlar, erken skor bulup topu verdik.
Lazio 62-38

2 ve 6. maçlar dışında bariz bir fark yok. Neymiş Taylanla Boey de Avrupa'da iyi oynamış, Taylan bok gibi oynadı. Boey'in oynadığı maç sayısı ise 1.5 hangi Avrupa bu. Nou Camp mı?

Götüm başım ağrıyor deyip 3 m euroları götüren adamlar yatarken bu maçların hepsinde sahada Nelsson, Kerem, Marcao, Berkan, Aanholt vardı. Bu seviye istikrarlı her maça çıkabilen adamlar da her zaman değerlidir.

Siz gidip milyon euroları alıp yatanlar üzerinden nostaljiye devam edin finansal yanı bir kenara bırakırsakla başlayan cümlelerinizle.

Futbolda her şey çıktıdır, başarısız takımda her şey kötü gözükür, başarılı takımda bir çok şey unutulur. İlk şampiyonlukta o 70 m euro maaş alan kadro deplasmanda maç kazanamıyordu, ikincisinde de durum aynıydı. Avrupa'da onda biri maaş alan çoluk çocuğa ezildiler. O gün de mevzu 30-35tir kesin.

Bir de neymiş Galatasaray büyük oyuncularla oynarmış, topa sahip olurmuş vs vs. Enes'ten ziyade genel kanı bu yönde.

Bu da işin ayrı komik kısmı.

Mevzu Florentino Perez bizi Avrupa Süper Ligine alır şeklinde bir yalanı takip eden taraftarların, Perez'in "GS gibi takımlar ŞL oynuyor." şeklindeki açıklamasıyla karşılaşmasına benziyor.

Son düzenleme:
Tüm sezon çoğu içine ettiği maçlarda 90 dakika oynadı ilk defa bi maçı kusursuz götürüyordu ondada kenara alındı

Kagit ustunde sol ic oynamasina ragmen pres yapacagim rakip kovalayacagim diye pozisyonunu kaybediyor

Berkan, Hayvan Çiftliği romanındaki Boxer karakteri gibi. Çalışkan, azimli, iyi niyetli ancak becerileri kısıtlı maalesef. Eğer yanına, yöresine iyi orta saha oyuncuları yerleştirilirse o zaman çalışkanlığı ve temposundan yararlanabiliriz. Yabancı sınırının kapıda olduğu bir dönemde her halükarda takımda kalması taraftarıyım.

Buda kalsın taylanda kalsın yanına bşr tane adam alındın o zaman düzelirler.Gerçekten pes arkadaş yemin ederim pes.Hala neyini savunuyorsunuz arkadaş bu adamların.yetersiz atkadaş işte yetersiz

Birde Feg örnek verilir bu tarz transferler bizi batırdı denir.Hayır arkadaş o durum sadece feg özelinde geçerlidir.Fegin kötü sözleşmesi bu tür transferlerin komple hatalı olduğunu göstermez.

Karma yapacaksın karma. Planlamayı doğru yapacaksın.Transferleri çorbaya çevirmeyeceksin.transfer dönemlerinde genel olarak fiyaskolara imza atmayacaksın.transferlerin tutma oranı yüksek olacak.gerçekten birazcık doğru transfer dönemleri geçirsek o zaman ne fegin sözleşmesi konuşulurdu nede başkasının sözleşmesi.o kadar kötü transfer dönemleri geçirdikki doğal olarak başarısızlık geldi ve her oyuncunun sözleşmesi inanılmaz batmaya başladı.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

bugunku mactaki asist aninda ivedi dusunup ,kafasini kaldirip kereme pasi sade oynamasi pozitif kare idi...

genel anlamda ise ozellikle son iki maci dikkate alirsam, son iki mac ozelinde kotu hibrid orneklerinden malesef...

misal pulgar bugun sahanin en cok kosan ismi resmi olarak yazilan bu.
fakat artisi var. pulgar bu kosu yuzdesini yaparken, oyunun iki yaninda da var idi... gol karesinde asist olan pasi derinlemesine geriden pulgar bulusturmustu berkan'la...

durna toplar da olsun, orta da diyagonal ,dikine, kis ave uzun paslarda bolca takim arkadaslarini geriden besledi pulgar. klasik serie a topcusunun iyi orneklerinden salt bir pozitif dm mac performansi ornegi idi kendisi...

pulgar'in son mac ve bugunku macindan olumlu ornek vermemin nedeni;
bu bolgede hem taylan hem berkan zaman zaman yan yana , zaman zaman tek baslarina oynadilar. cogunda kosu mesafesi olarak pulgar gibi one ciktilar sahanin lideri oldular, fakat tek farkla, bu ikisi pulgar kadar toplu ve topsuz verimli olamadi mi ne pas dagitiminda, ne sade,ivedi ayaktan verimli pas topu cikariminda. misal pulgarin iki macta attigi one ve diyagonal paslarin cogu atak oldu lehimize. futbolun dogrularini sade bsit ama efektif verimli kullandik pulgar bolgesi ve civari ozelinde. bu onemli nuans kanimca.

suna geliyorum, hem taylan, hem berkan salt kosu ile asiri duz kaliyorlar. misal berkan, binde bir bugunku gibi asist olursa kiymete biner mi yorum taraftarlara kalmis. bilinen denklem; futbolun dogrulari ve parametreleri coktur. genel toplamda eksikleri olan, arti eksi denkleminde eksileri onde olan bir goruntude berkan, taylan ...
mevcut durumlarinda kanimca her ikisi de ilk 11 oyuncusu degil, ikisi bir arada hic bile degil.
oynadiklari yerin gerekliliklerini yerine getirme hususunda eksikleri ve yetersizlikleri mevcut,
buda takim geneline etki ediyor ister istemez... bu gibi durumlari saha icinde kopanse etmek kolay degil. yasayip gorduk ozellikle bu sezon ve gecen sezon ozelinde....

neyse. umarim bol bol serie a ,epl izliyordur. sade ,basit efektif top kullanimi ve sahada yer tutumu gibi gibi nuanslari gelistirmesini temenni ediyorum bir abisi olarak...

Yahu hala bomboşken attığı basit uzun paslar yüzünden övülüyo vallahi oes billahi pes taylan bu dengesizden bin kat daha topçu yav göz var nizam var estetiklikten uzak bi oraya bi buraya koşar yine de ikili mücadelede geri kalır

Şut çekmeyi bilmezsin top sürmeyi bilmezsin pas vermeyi bilmez top kontrol etmeyi bilmezsin koşmayı bile bilmezsin seni futbolcu yapanın ta

yok mu yav buna isviçreden almanyadan düşme adaylarından falan bir talip?
kalan 3 maçta hamza,baran herhangi biri oynasın sezon öncesi kampıyla bunun yerini çok rahat alır
bu herife verdiğimiz parayı kurtarmamız lazım

Yabancı kuralından dolayı mecbur kalacak takımda hatta yine ilk 11 de olacak.

Geri
Üst Alt