18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99.Yıl Dönümü

Arkadaşlar sorun olmasın diye fotoları alıntılamadım...

Çok şanslı bir askerlik geçirmişsin hem yöre hem tarihi hemde önemi açısından. Çok çok güzel yerler.

O, anıt ile ilgili tek kızdığım nokta devlet teşviki ile bir mimara yaptırılmasına rağmen o mimarın adını taşıyor (imza atmış) olması. Şehitlik orası. Kendini satma, pazarlama yeri değil.

İnsanın duygu dolduğu bir yer orası. Özel bir yer. Bende hep baskılı foto var. 98-99 senesi malum. O yüzden ekleyemiyorum.

Doğrudur. O bahsettiğin imza olayı hakkında bilgim yok. Benim bulunduğum bölük hem 18 Mart hem 24-25 Nisan Zaferlerinin tören hazırlıklarını yapmak ile yükümlüydü.

Çok ilginç olaylar yaşadım burada.

Dur yolcu, bilmeden gelip bastığın,

Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.

Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın,

Bir vatan kalbinin attığı yerdir!.

Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda,

Gördüğün bu tümsek Anadolu'nda

İstiklal uğrunda, namus yolunda,

Can veren Mehmed'in yattığı yerdir!

Bu tümsek, koparken büyük zelzele,

Son vatan parçası geçerken ele,

Mehmed'in düşmanı boğduğu sele,

Mübarek kanını kattığı yerdir!...

Düşün ki haşrolan kan, kemik, etin

Yaptığı bu tümsek, amansız, çetin,

Bir harbin sonunda bütün milletin,

Hürriyet zevkini tattığı yerdir!...

NECMETTİN HALİL ONAN

Doğrudur. O bahsettiğin imza olayı hakkında bilgim yok. Benim bulunduğum bölük hem 18 Mart hem 24-25 Nisan Zaferlerinin tören hazırlıklarını yapmak ile yükümlüydü.

Çok ilginç olaylar yaşadım burada.

Güzel bir görev ednmişsin. Benimde "askerlik" dışında benzerdi. Aydın ili Çanakkale Şehitleri Anma haftası için 2-3 ay öncesinden gittik. Çekimler yaptık. Geziler kamplar, türküler söyledik. Aynalı Çarşı'da türküsünü söyledik. Güzel günlerdi. Allah herkese nasip etsin. İmkanı olan da gitsin.

[media]https://www.youtube.com/watch?v=DEc0ABNJiJc[/media]

Güzel bir görev ednmişsin. Benimde "askerlik" dışında benzerdi. Aydın ili Çanakkale Şehitleri Anma haftası için 2-3 ay öncesinden gittik. Çekimler yaptık. Geziler kamplar, türküler söyledik. Aynalı Çarşı'da türküsünü söyledik. Güzeü günlerdi. Allah herkese nasip etsin. İmkanı olan da gitsin.

Amin inşallah. Benim bulunduğum bölükte sadece 2 çavuş vardı. Rabbim bu görevi bize nasip etti ama güzeldi. Kampetler de yatmak dışında. :) Olsun yine de güzeldi.

Mutlaka izlenmeli.

[media]https://www.youtube.com/watch?v=uP68LqzZSUg[/media]

Balkan savaslarinda ve irakin isgalinde nerdeymis? Yada su siralar filistine ugramayi dusunuyormu? Senin bu paylastigin sehitlerimizin mucadelesine ve mustafa kemalin askeri dehaligina hakarettir. Sehitlerimiz huzur icinde yatsin en kisa zamanda canakkalei ziyaret edecegim.

Balkan savaslarinda ve irakin isgalinde nerdeymis? Yada su siralar filistine ugramayi dusunuyormu? Senin bu paylastigin sehitlerimizin mucadelesine ve mustafa kemalin askeri dehaligina hakarettir. Sehitlerimiz huzur icinde yatsin en kisa zamanda canakkalei ziyaret edecegim.

Bana da saçma gelen yapısı olsa da yine de insanlara saygı göstermeliyiz. Maalesef bu böyle. Hikayeler her zaman üretilir. Zaten kaynakta yok...

Kesinlikle görmelisin.

Arkadaş hakaret felan demiş.Benim açımdan bir insana ilahi bir destek geliyorsa.O insan zaten çok üst seviyelerdedir.Hakaret değil iltifat olur.Dolayısıyla olayı komikleştirmeye gerek yok.Bu şekilde düşünen insanlar bunu askerler hiçbir şey yapmadı manasında değil,ellerinden gelen her şeyi yaptılar.Allah'ta onların bu azmi ve dirayetinden dolayı destek oldu manasında söylüyorlar.Tabi doğrudur yanlıştır.Hiçbir zaman bilemeyeceğiz.Ama ortada başarıya gölge düşürme söz konusu değil.Aksine yaratıcının takdirini kazanmış bir ordu düşüncesi olduğu için iki kat daha fazla saygı duyuluyor.

Bana da saçma gelen yapısı olsa da yine de insanlara saygı göstermeliyiz. Maalesef bu böyle. Hikayeler her zaman üretilir. Zaten kaynakta yok...

Kesinlikle görmelisin.

Bide yesil sariklilar diye sacmalik uydurmuslardi. Benim tedirgin eden sey soyle seylere kendilerini asiri kaptirip sonrada cumhuriyet dusmani mucahit olmalari sozum meclisten disari o videyu paylasan arkadasi kastetmiyorum ama cogu din tuccari boyle seylerle zihin yikiyorlar o yobazlara sorsan askeri taktik felan hikaye iman gucumuzle kazandik islam sayesinde! Ama gel gor canakkalede turk ordusunun basinda hristiyan bir alman komutan vardi hemde 500 tane alman askeri ile birlikte simdi cikip almanlar dese: "hersey kotuye gidiyordu general liman sanders yanina gelen alman askerine; yuce ruh isaya dua edelim o bize yardima gelecektir, dedi ve ertesi sabah ordu yeniden dogmus gibiydi ingilizler adeta.bozguna ugradi generalin yanina gelen asker hakliydiniz komutanim isa bizimle dedi ve savas kazanildi." Diye hikaye uydursalar bizimkiler ne kadar saygi duyar?

Bide yesil sariklilar diye sacmalik uydurmuslardi. Benim tedirgin eden sey soyle seylere kendilerini asiri kaptirip sonrada cumhuriyet dusmani mucahit olmalari sozum meclisten disari o videyu paylasan arkadasi kastetmiyorum ama cogu din tuccari boyle seylerle zihin yikiyorlar o yobazlara sorsan askeri taktik felan hikaye iman gucumuzle kazandik islam sayesinde! Ama gel gor canakkalede turk ordusunun basinda hristiyan bir alman komutan vardi hemde 500 tane alman askeri ile birlikte simdi cikip almanlar dese: "hersey kotuye gidiyordu general liman sanders yanina gelen alman askerine; yuce ruh isaya dua edelim o bize yardima gelecektir, dedi ve ertesi sabah ordu yeniden dogmus gibiydi ingilizler adeta.bozguna ugradi generalin yanina gelen asker hakliydiniz komutanim isa bizimle dedi ve savas kazanildi." Diye hikaye uydursalar bizimkiler nedekar saygi duyar?

Bu insanın kendini geliştirmesi ve eğitimi ile ilgili. Elbette bunun mahalle baskısı faktörü de var. Bence de yanlış. Oradaki güç inanç. Birliktelik ve korkusuzluk. Diğer tüm şeyler meta-fiziki durumlar ki bunun da kanıtı yok. Kızmamak lazım ama eleştirmek güzel. Çok çektin o zihniyetten. Umarım son bulurlar.

Arkadaş hakaret felan demiş.Benim açımdan bir insana ilahi bir destek geliyorsa.O insan zaten çok üst seviyelerdedir.Hakaret değil iltifat olur.Dolayısıyla olayı komikleştirmeye gerek yok.Bu şekilde düşünen insanlar bunu askerler hiçbir şey yapmadı manasında değil,ellerinden gelen her şeyi yaptılar.Allah'ta onların bu azmi ve dirayetinden dolayı destek oldu manasında söylüyorlar.Tabi doğrudur yanlıştır.Hiçbir zaman bilemeyeceğiz.Ama ortada başarıya gölge düşürme söz konusu değil.Aksine yaratıcının takdirini kazanmış bir ordu düşüncesi olduğu için iki kat daha fazla saygı duyuluyor.

Arkadasim o videoya gore hz muhammed kabrini terk etmis ve canakkalede aşil gibi savasmis gibi anlatilmis yani medineyi birakip gelmese kaybetmistik o savasi once izle videoyu.

Arkadasim o videoya gore hz muhammed kabrini terk etmis ve canakkalede asil gibi savasmis gibi anlatilmis yani medineyi birakip gelmese kaybetmistik o savasi once izle videoyu.

Belki de onlar olmasa kazanamayacaktık, belki de hiçbir ilahi yardım gelmedi. Önemli olan milletimin kazandığı zafer değil mi? Tartışmaya bile gerek yok..

Ruhları şad olsun!

Nerede hakaret var,bunu bana izah edermisin?Kim Mustafa Kemal ve orda savaşan askerlerin azim ve dehasına laf söyleyebilir? Bu kimsenin haddine değildir ve tarışmaya kapalı bir konudur benim için.Lâkin bu zafer askeri deha,vatan sevdası ve iman gücünün birleşmesi ile destan haline gelmiştir.

Ayrıca Peygamberimiz (S.A.V.) ile alakalı o yazdığın kelimeleri senden silmeni rica ediyorum.Gerçekten çok yakışıksız olmuş.

Allah hepsinden razı olsun.Kabirlerine nur dolsun mekanları cennet olsun atalarımızın.

Gün geçmesin ki böyle bir konu bile siyasetle ve alakasız şeylerle kirlenmesin...

Teşekkür ederim ya gerçekten teşekkür ederim !!!. İnsanın aklına nerden gelir nasıl gelir neden gelir bu tür şeyler...

Yeteri kadar bunları konuşacağınız konu varken kalkıp burada bile bunları konuşmanın size ne faydası olacak.

Ne diyeceğiz; " Vay be dur bak sen haklıymışsın" mı... Neyse... Teşekkürler...

Geri
Üst Alt