18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99.Yıl Dönümü

Çocuk yaşta şehadet şerbetini içen ecdadımız;

canakkale-cocuk-askerler.jpg

TEK BACAĞI İLE MİLLİ MÜCADELEDE YER ALDI.

Bu çocuklardan küçük Mehmet ve İsmail, 1920 yılının Ağustos ayında şehrin durumu ile ilgili orduya dilenci kılığında bilgi götürürken düşman askerlerine yakalandılar ve hiçbir konuda düşman kuvvetlerine bilgi vermediler. Serbest bırakıldıktan sonra ateş açılması nedeniyle küçük Mehmet 4, İsmail ise 9 yerinden yaralandı. Mehmet’in hastanede ayağı kesilerek kurtarıldı. Ancak İsmail hastanede şehit oldu. Bir ayağı kesilen Gazi Mehmet, geri döndükten sonra tek ayağıyla Milli Mücadelede yine görev aldı.

bombaci-mechul-asker.jpg

Bazı zihniyetler olsaydı şayet onların orada ne işi vardı derlerdi. Bizde o diyenlere tarihte, milli mücade karşıtları diyoruz.

Hepiniz ruhu şad olsun Mehmet'ler. ATAM sende çok yaşa fikirlerinle.

Sadece insan vardı sadece Türk demeyin kardeşim..Bu kadar kibirli olmayın..Sosyal bir mesaj verirken bile kibrinizden ölüyosunuz..Kürt,Türk,Çerkez,Abaza... hepsi insan..Olaya bu yönden bakmak lazım

arkadaş senin burdaki Türk lafına garezin ne?sadece Türk vardı diyoruz yaşadıgımız Türkiyede burası Türkiye bunu unuttun galiba.Çanakkale zaferimizi kutluyoruz şurada onun üzerinden bile siyaset yapıyorsunuz.sadece Türk vardı katılıyorum.

Bundan 99 sene önce

Çanakkale'deki 15-16 yaşındaki çocukların havalı

sevgilileri yoktu."O olmazsa yaşayamam" dedikleri tek şey; 'VATAN'dı.

Tekrar tekrar Allah hepsinden razı olsun.

Galatasaray Mekteb-i Sultaniye'si Öğrencileri Çanakkale Savaşında

[media]https://www.youtube.com/watch?v=6MzVCDtyNok[/media]

arkadaş senin burdaki Türk lafına garezin ne?sadece Türk vardı diyoruz yaşadıgımız Türkiyede burası Türkiye bunu unuttun galiba.Çanakkale zaferimizi kutluyoruz şurada onun üzerinden bile siyaset yapıyorsunuz.sadece Türk vardı katılıyorum.

Kusura bakmayın ama bir kürt olarak söylemlerinize katılmıyorum katılmayacamda..Neyse siz yine bildiğiniz gibi okuyun

Arkadaşımız birleştiriciliği, birlik ve beraberliği vurgulamış. Bu mesajda kötü bir şey ifade edilmemiş. Yanlış bir yerden bakıyorsun. Söylediklerin genel anlamda doğru ama o mesajla alakasız.

★★★SⅢ Tapatalk★★★

Ben yanlış anlamış olabilirim..Birlik vurgusuna sonuna kadar katılıyorum..

Sadece insan vardı sadece Türk demeyin kardeşim..Bu kadar kibirli olmayın..Sosyal bir mesaj verirken bile kibrinizden ölüyosunuz..Kürt,Türk,Çerkez,Abaza... hepsi insan..Olaya bu yönden bakmak lazım

Yanlış yerden bakıyorsun olaya..."Millet" olarak kullanılan "Türk" adı, ırk adı değildir..Kafatasçı milliyetçilerin söylediklerine kulaklarını tıkamanı ve Anayasaya bir göz atmanı veya subjektif milliyetçiliğin ne olduğunu okuyuvermeni tavsiye ediyorum...Onun bunun gazına gelmeyin,bu milletin adı Türk milletidir. Türk milletinin içinde Kürt,Çerkez,Abaza ırkına mensup kardeşlerimiz de mevcuttur...

Hem "Türk" lafını biz kullanmıyoruz sadece,yabancılar da böyle derler,tarihte milletimizin adı budur hep, hatta geçmişte Winston Churchill bile söylemiş bu savaş için ki bir yabancı kadar olamadık çok yazık...Birilerinin yanlış yönlendirmesine gelmeyin..Irkımız ayrı olsa da hepimiz Türk milletinin asli birer ferdiyiz :

Vatanını sevip bu millet ve vatana aidiyet duygusuyla bağlanan herkes kardeşimizdir. Hiç birinin birbirinden farkı yok. Hainlerede tabiki yer yok. Gerisi laf-ı güzah.

★★★SⅢ Tapatalk★★★

Kusura bakmayın ama bir kürt olarak söylemlerinize katılmıyorum katılmayacamda..Neyse siz yine bildiğiniz gibi okuyun

ister katıl ister katılma.biz olanı soyluyoruz.GS formasında Türk bayragı var senın bunada ıtırazın oldugunu ben adım gıbı bılıyorum.sen askerde egıtıme katıldın mı marşlarda Her Türk Asker doğar. diye bagırırken herhalde durdun orda komutanım ama ben söylemınıze katılmıyorum dedın herhalde.senın ben kürtüm demen beni rahatsız etmıyor ama sen biri Türklugu ovunce hemen tepkı göstermen ayıp..fıkırlerını gözden gecır bence.

ister katıl ister katılma.biz olanı soyluyoruz.GS formasında Türk bayragı var senın bunada ıtırazın oldugunu ben adım gıbı bılıyorum.sen askerde egıtıme katıldın mı marşlarda Her Türk Asker doğar. diye bagırırken herhalde durdun orda komutanım ama ben söylemınıze katılmıyorum dedın herhalde.senın ben kürtüm demen beni rahatsız etmıyor ama sen biri Türklugu ovunce hemen tepkı.fıkırlerını gözden gecır bence.

Sonuçta ülkenin ismi Türkiye halkına da Türk halkı denmesinden daha doğal ne olabilir ben onu anlamıyorum.

Amerika da bir sürü ırka mensup kalabalık topluluklar var mesela.

Amerikan vatandaşı insanları kastederken örneğin orada çok İtalyan yaşıyor diye İtalyanlar mı diyelim yani? :D

Bu çok saçma olmaz mı?

Ayrıca vatan bütünlüğüne kastı olmayan herkes kardeşimizdir.

2 tane sağlam arkadaşım var 2 side Kürt asıllı yani demek istediğimiz benim ve birçok kişi için önce karşıdakinin ''insan'' olması gerekir gerisi teferruattır.

Sonuçta ülkenin ismi Türkiye halkına da Türk halkı denmesinden daha doğal ne olabilir ben onu anlamıyorum.

Amerikan vatandaşı insanları kastederken örneğin orada çok İtalyan yaşıyor diye İtalyanlar mı diyelim yani? :D

Bu çok saçma olmaz mı?

2 tane sağlam arkadaşım var 2 side Kürt asıllı yani demek istediğimiz benim ve birçok kişi için önce karşıdakinin ''insan'' olması gerekir gerisi teferruattır.

dedıklerıne aynen katılıyorum.

Bu çok saçma olmaz mı?

Yahu hadi İtalyanları bırakın Kürtler azınlık statüsünde de değiller, asli vatandaşlar... 1000 yıllar boyunca aileler içiçe girmiş,ama politika uğruna,rant uğruna "Türk" söylemi ırk kökenine indirgenip, asli kimlik,üst kimlik olmaktan çıkarılmak isteniyor. Bu milletin adının "Türk milleti" olmasından daha doğal ne var anlayamıyorum."Türkiye" adı üstünde... Kaç bin yıllık "Türk" sözcüğünü bu kadar basite indirgeyip,bunun üzerinden siyasi söylem geliştirmek kimsenin haddine değil...

Şu başlığı bari böyle siyaset kokan,insanların değerlerine laf uzatan şeylerden uzak tutalım....Türk milletinin kazandığı bu şanlı zaferi birilerinin gazına gelmeden kutlamasını bilin...

''Çanakkale'de başarılı olamadık...

Nasıl başarılı olurduk ki ? Zira Türkler yuvasına girilmiş aslanların hiddetiyle, cüret ve cesaret kahramanlığı ile savaşıyorlardı. BÖYLE BİR MİLLET GÖRMEDİM.''

Sir Julien Corbet

Eğer hala bu ülkede Çanakkale'yi gidip görmeyenler varsa lütfen en kısa zamanda gidip görsünler..

Geri
Üst Alt