#19 Lorik Cana (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #19 Lorik Cana

Gecen sene Elano'nun yanina soyle bir adam lazim, boyle bir adam lazim diyenler simdi de ayni safsatayi Cana icin demeye baslayacaklar mi acaba? Efendim iste Lorik soyle bir topcudur ondan verim alabilmen icin yanina soyle bir adam koyman lazim yoksa verimli olmaz bla bla bla.

Cana bildiğin defansif orta saha. 5. defans yani. Ondan b2b oynamasını bekleyen taraftarlar biliyorum ben. :)

Bak Cana'yı tanımadan konuştuğun çok belli.Birkaç hafta bekle illa ki eleştirip hıncını almak istiyorsan.Oyun anlayışının kalmadığı sürelerde bir oyuncudan ön libero görevlerini üstlenebildi mi diye konuşmak ne kadar mantıklı.

Aslında bu takımda bizim haketmeyeceğimiz birkaç oyuncu var.Lorik de onlardan biri.Niye getirdik ki böyle adamı,zaten Sunderland taraftarı ağlıyorudu adam giderken.Sizin gibi düşünenlerin böyle yorumlarını gördükçe,en sevdiğim oyunculardan birinin, tuttuğum takımımın formasını giydiğine üzülüyorum.

Gecen sene Elano'nun yanina soyle bir adam lazim, boyle bir adam lazim diyenler simdi de ayni safsatayi Cana icin demeye baslayacaklar mi acaba? Efendim iste Lorik soyle bir topcudur ondan verim alabilmen icin yanina soyle bir adam koyman lazim yoksa verimli olmaz bla bla bla.

Atilla Altun'a.

Allah aşkına o kadar sallanacak adam varken daha 2 3 maç zor oynamış adama sallamayın ya lütfen.

cana ya sallayan da mi var?? vay vay, ulen adamin suçu ne anlatin, ne bekliyorsunuz cana dan? 10 kisi calimlayip gol mu atsin,?

hasta etmeyin 12-16 yas arasi gençlerin yorumlarini koymayin suraya, playstation de futbol oynuyo bu adam,

abi bu adam bildiğin iyi. eğer kötü oynuyorsa suç bu adamda değildir. onu oynatamayan insanlarda ya da ne bileyim civarında oynayan futbol yoksunu adamlardadır.

O değilde bizim hiç normal diyeceğimiz oyuncumuz yok.İlk defa Cana geldi dedik sistem adamı,takım oyuncusu falan diye adam ceza sahası dışından rövaşataya kalktı.:asd:Hakkaten normal futbolcumuz yok.(Bu iyi veya kötü bir anlam içermiyor)

Savunan arkasaları da anlamıyorum ki Cana'yı sevenlerden biriyim ama su ana kadar ki oyununu baz almayacagız da neyi baz alacagız? Tamam fizik olarak hazır değil, uyum sureci haklı sebepler.

Ama su da bir gercek, uyum ve dusuk fizik gucle acıklanmayacak bir verimsizligi gozukuyor hoş zaten Rijkaard pek oynatmıyor da.

Yine bir istatistik, bu lige yerli-yabancı kim gelirse gelsin, ilk 6-7 maçında cizdigi tablodan farklı bir çizgiye ulasan oyuncu oranı %20'yi geçmiyor.

Yani ilk geldi bir maçta ne oynadıysa o şekilde gitti %80. Prates geldi iyi basladı uc asagı beş yukarı oyle gitti. Concecaio, De Boer, İliç, Saidou, Heinz, Carrusca, Baros, Kewell, Meira, Neill, Lincoln, Song, Mondragon, Ribery, Petre, Bratu, Tamas, İnamoto, Xavier aklına gelen varsa eklesin... 19 oyuncu saymışım ilk geldigi gunle sonrası arasında fark olan(olumlu ya da olmusuz) Lincoln ve Mondragon var sadece. 19'da 2. 19/2 yani %10.

Hadi iyimser olalım %20. Cana'nın performansı artırma olasılıgı budur istatisk olarak.

Herkes bitti bir Cana kaldı zaten sallanacak.Şu takımda yanında adam gibi adamlar olsa Cana'dan verim alabiliriz.Ben Cana'ya inanıyorum ama yanlış zamanda geldi.

Savunan arkasaları da anlamıyorum ki Cana'yı sevenlerden biriyim ama su ana kadar ki oyununu baz almayacagız da neyi baz alacagız? Tamam fizik olarak hazır değil, uyum sureci haklı sebepler.

Ama su da bir gercek, uyum ve dusuk fizik gucle acıklanmayacak bir verimsizligi gozukuyor hoş zaten Rijkaard pek oynatmıyor da.

Yine bir istatistik, bu lige yerli-yabancı kim gelirse gelsin, ilk 6-7 maçında cizdigi tablodan farklı bir çizgiye ulasan oyuncu oranı %20'yi geçmiyor.

Yani ilk geldi bir maçta ne oynadıysa o şekilde gitti %80. Prates geldi iyi basladı uc asagı beş yukarı oyle gitti. Concecaio, De Boer, İliç, Saidou, Heinz, Carrusca, Baros, Kewell, Meira, Neill, Lincoln, Song, Mondragon, Ribery, Petre, Bratu, Tamas, İnamoto, Xavier aklına gelen varsa eklesin... 19 oyuncu saymışım ilk geldigi gunle sonrası arasında fark olan(olumlu ya da olmusuz) Lincoln ve Mondragon var sadece. 19'da 2. 19/2 yani %10.

Hadi iyimser olalım %20. Cana'nın performansı artırma olasılıgı budur istatisk olarak.

Çok saçma bi istatistik

Şimdi Canaya sallamaya gerek yok Cana bu takımın ön liberosu.Oyunun gidişatını değiştirecek pas trafiğini düzenleyecek bir adam değil önündeki ikilinin yapması gerekir bunu.Maç önceside demiştim Cananın oynayıp oynamaması fazla birşeyi değiştirmez bu kadroda.Ancak sizin gibi arkadaşların yüzünden M.topal gibi bir adamı harcadık mesela geçen sene.

Alakasız saçma.Elano da geldi çok iyi başladı gol attı Kayseri'ye sonrası kötü.

Buradan alıp genelleyip Cana satılsın demek daha saçma

Alakasız saçma.Elano da geldi çok iyi başladı gol attı Kayseri'ye sonrası kötü.

Buradan alıp genelleyip Cana satılsın demek daha saçma

Kendi içerisinde mantıklı, Elano iyi başladı demek yanlış bana gore sadece sonradan girdigi bir maçta top bile oynamadn topa gelişine vurdu ve gol oldu, şimdi buna iyi oyun diyorsan tamam, sen oyle kabul et, ama bana gore iyi başlamadı, sadece gol attı.

Deplasmandaki Pana maçından bahsediyorum, o maçta takım olarak bile iyi oynamadık aslında. Elano ikinci yarı girdi ve gelişine guzel vurup gol attı tıpkı Dk'daki gibi yoksa oyun olarak 20 dk'da birsey yapmadı.

O saydığın oyuncuların hepsinde oynadıkları bölge sebebiyle bazı şartlar aranır.Lincoln yaratıcı oyuncu bi kaç maçta belli edebilir. Atıyorum Song partneriyle uyumu vs. gibi şartlar aranır.

Ama sen şu durumda bu bölgedeki oyuncudan böyle birşey bekleyemezsin.Çünkü zaten takım olarak dağılmışsın.Bunu tespit edecek sağlıklı ortam yok.

Bu mantığa göre futbolcu hakkındakki yorumu 2 maçta yapabiliriz.Bu da bana oldukça saçma geliyor.Alakasız.Adam belki 3 maç sonra %100 kapasite oynayacak.Oynayamaz diye bilir misin bu istatistiklere bakarak, normalde denmez ama denirse saçma olur.

O saydığın oyuncuların hepsinde oynadıkları bölge sebebiyle bazı şartlar aranır.Lincoln yaratıcı oyuncu bi kaç maçta belli edebilir. Atıyorum Song partneriyle uyumu vs. gibi şartlar aranır.

Ama sen şu durumda bu bölgedeki oyuncudan böyle birşey bekleyemezsin.Çünkü zaten takım olarak dağılmışsın.Bunu tespit edecek sağlıklı ortam yok.

Bu mantığa göre futbolcu hakkındakki yorumu 2 maçta yapabiliriz.Bu da bana oldukça saçma geliyor.Alakasız.Adam belki 3 maç sonra %100 kapasite oynayacak.Oynayamaz diye bilir misin bu istatistiklere bakarak, normalde denmez ama denirse saçma olur.

Katılıyorum genel olarak dmc verimi daha geç anlaşılan bir pozisyon ama Cooncecaio'yu ilk seyrettiğimizde herkes sok olmuştu. Hatta F.Gökşen dayanamadı basına acıkladı bunu. Cana konusunda zaten Rijkard adam gibi 90dk oynatmadıgı için daha erken, ben de zaten dolu dolu 6-7 maçtan bahsediyorum. Cana hazırlıkmaçı dısında 90dk'sı kaç tane daha? Ama oynasın 6-7 maç o zaman buyuk ihtimal belli olur olup, olmayacagı bunu diyorum.

Yani önceki tecrübelerle,bir futbolcunun geçireceği sezonun kabaca taslağını çıkarabiliyorsak,bu adamları 2haftalık trial sürelerinde getirelim,ona göre transfer ederiz.

Hangi oyununu baz alalım demişsin.İlk Karpaty ve Bursaspor maçında yoktu.Arada dizine darbe aldı tam antrenman yapamadı derken,bu maçta oyun anlayışının sıfır olduğu anlarda oyuna girdi.Bu adamın ön libero olduğunu atak keseceğini unutuyoruz.Dün takımda kademe diziliş diye birşeyler kalmadığından,yaptığı hatalar elbette var.Ama ileri çıkıp kritik müdahaleler yapması ve 2 kere önemli noktalarda topu alması da var.Hakem faul çaldı ayrıdır,fransada ve ingilterede vermezler ama o faulü :)

Yeni gelen oyunculara takımla beraber 5-6 maçlık bir fırsat tanımak lazım ,fikir sahibi olmak için.Cana'yı biraz dikkate alsın orta saha,Mustafa gibi el kol hareketi yapmasın yeter.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt