#19 Lorik Cana (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #19 Lorik Cana

Yok Cana var diye level atlayacağımızı düşünmedim halen de düşünmüyorum. Fakat orta sahaya bir transfer yapıldıysa bu tercih daha doğru bir şekilde yapılabilirdi ve orta sahamız bundan daha iyi olurdu. Ya zaten Cana gönderilse de sorun düzelmezki gönderilsin de demiyorum. Artık bu oyuncularla özellikle yerlilerle bu şekilde bir futbol yönetimi ile hiçbir şey düzelmez. Cana işte uzamasın tartışma yeteri kadar tartıştım. :) Cana bence insanların abarttığı kadar bir oyuncu değil. İyi bir kesici fakat diğer özellikleri çok iyi değil. Alınsın işte önüne iki tane box to box :)

ben sana en büyük hatayı sölim Selen, aynı şeyleri düşünüyoruz aşşağı yukarı... Elano varken niye Misimoviç alındı ? onun yerine güzel bir mücadeleci çift yönlü ortasaha alınsa daha iyi olmazmıydı? Sezon sonuna kadar tutardın elinde, sezon sonu Elano'nun yerine daha çok katkı sağlayacak bir oyun kurucu alırdın, ara dönemde kimse iyi futbolcusunu vermez zor, zaten ara dönemde iyi bir futbolcu geliyorsa ya sorunludur yada ultra maximum sıfırlarını sayamayacağımız bir paraya gelmiş olur.

Ernst canadan iyidir,Ayhanda necipten iyidir benim gozumde su an itibariyle. Canaya gelince uzun uzun aciklamaya gerek yok bastada dedigim gibi cana en fazla sezon sonunu gorur,kapasitesi Galatasarayin bundan sonraki hedefleriyle ortusmeye musait degil sahip oldugumuz diger bir cok oyuncuda oldugu gibi aci ama gercek .Aslantepeyle yeni bir devir basliyor ,10 senelik kis uykusu ,kriz donemi bitiyor cok kelle gidecek.

ben sana en büyük hatayı sölim Selen, aynı şeyleri düşünüyoruz aşşağı yukarı... Elano varken niye Misimoviç alındı ? onun yerine güzel bir mücadeleci çift yönlü ortasaha alınsa daha iyi olmazmıydı? Sezon sonuna kadar tutardın elinde, sezon sonu Elano'nun yerine daha çok katkı sağlayacak bir oyun kurucu alırdın, ara dönemde kimse iyi futbolcusunu vermez zor.

Bizim yönetim delidir ne yapsa yeridir :) Dediğin gibi olsa çok daha iyi olurdu da işte bizim yönetim girince devreye herşey olabiliyor. 3 tane nar topu gibi sol bekimiz var ikinci bir forvetimiz yok ( Hakan yetersiz falan ayrı bir tartışma fakat sonuçta 3 tane sol bekimiz var şimdi ) :)

Edit: Nar değil nur olacaktı şimdi hatırladım.

Ernst canadan iyidir,Ayhanda necipten iyidir benim gozumde su an itibariyle. Canaya gelince uzun uzun aciklamaya gerek yok bastada dedigim gibi cana en fazla sezon sonunu gorur,kapasitesi Galatasarayin bundan sonraki hedefleriyle ortusmeye musait degil sahip oldugumuz diger bir cok oyuncuda oldugu gibi aci ama gercek .Aslantepeyle yeni bir devir basliyor ,10 senelik kis uykusu ,kriz donemi bitiyor cok kelle gidecek.

Ayhan, Necip'in verdiği katkının yarısını veriyorsa bende adam değilim bukadar da büyük konuşuyorum.

Bizim yönetim delidir ne yapsa yeridir :) Dediğin gibi olsa çok daha iyi olurdu da işte bizim yönetim girince devreye herşey olabiliyor. 3 tane nar topu gibi sol bekimiz var ikinci bir forvetimiz yok ( Hakan yetersiz falan ayrı bir tartışma fakat sonuçta 3 tane sol bekimiz var şimdi ) :)

o sıkıntıda çözülecek inş. ;)

Bencede buyuk konusuyorsun,elin tavugu komsuya kaz gorunurmus ,necibin kirk firin ekmek yemesi lazim arti Ayhandaki teknik kapasiteye sahipde degil yetenek itibariyle.

Tecrübesi desen anliyacağımda neyse birader, yaz çiz karala kafana göre takıl :D

Birebir tartismaya gerek yok,birsey kazandirmazda ,fakat seni necibin gencligi tav etmesin ikisinin gencliginide bilen biri olarak diyorum ki ayhanin yarisi etmez,bunu necibin gelisme payinida katarak soyluyorum.

Ayhan yaşlandı ve artık iyice saçmalamaya başladı hem futbol olarak hem de saha içerisindeki davranışları olarak. Tez zamanda kellesini isteriz :)

Birebir tartismaya gerek yok,birsey kazandirmazda ,fakat seni necibin gencligi tav etmesin ikisinin gencliginide bilen biri olarak diyorum ki ayhanin yarisi etmez,bunu necibin gelisme payinida katarak soyluyorum.

Ayhan şuan katkı sağlıyormu ? sağlamıyor, zarar veriyormu ? veriyor bitti daha neyini anlatmaya çalışıyorsunki ? Cana'ya kılıf uyduracağına bir aç gözlerini dostum. Ayhan'ın istatistikleri seni kandırmasın, günümüz futbolunda yana geriye oynan toplar iş yapmaz ileriye dikine oynayacaksınki bir katkın olsun. Necipte bunu çok iyi yapıyor. Kalkıpta Ayhanı savunmayın. Sabriyi savunsanız eyvallah derim aama şu adamı savunmayın !

Schuster : Türkiyede futbol 60lardan kalma dediğinde birde adama kızıyorsunuz.. fark edemiyormusun ? 8 antrenör nedemek ? Rijkaard geldi kadro yetersiz dedi sövdünüz adama, Hagi diyor kalitesiz onada sövüyorsunuz. Eşşeğe altın semer vursan eşşek gene eşşektir, bunu bu gece ikinci sefer söylüyorum Mourinho gelse şu takımı oynatamaz, kalite az, kalitesiz çok. Birde buna karşın Cana bu takımın topcusu değil, Ayhan çok iyi topcu diyorsun gözünü sevim yaşınıda bilmiyorum abim yaşındaysan k.bakma.

Sahsi gorusun derim,yapacak bir sey yok ne kadar eski tadida olmasa ayhan bu haliyle bile baris,mustafa ,cana ucundende iyidir .Arti necibin bunu iyi yaptigi filan yok abartiyorsun,her hafta her maci izliyorum yapma gozunu seveyim.Emre colagi bende pek tutmuyorum orasi ayri konu.

Hangi maç hatırlamıyorum. Fakat Misi ve Ayhan'ın beraber oynadığı bir maç. Tek maç ya da tek pozisyon üzerinden örnek olmaz fakat gene de bazı şeyleri gösterir. Misi topu Ayhan'a attı ve Ayhan aldığında topu yan pozisyonda idi. Sonra Misi ileri doğru koşmaya başladı ve Ayhan yan pozisyonda yani topu tam sırtı dönük olarak almadığından Misi'yi takip edebiliyordu nereye gittiğini. Misi ile arasında 5-6 metre oluştu işte ve Ayhan'ın bir ya da iki metre ilerisinde iki futbolcu var. Bu iki futbolcu arasındaki mesafe de Ayhan'ın pas atacağı kadar geniş. O pozisyonda en kolayı ayağının dışı ile hafifçe topu Misi'ye atması ve atağın hızlanması idi. Klasik bir ver-kaç gibi ve de çok kolayından bir ver-kaç. Bir şekilde Misi'de onun için koştu ve koşarken Ayhan'a baktı. Zaten Ayhan'ın ne yaptığını anlatmaya gerek yok herkes tahmin ediyor, o meşhur etrafında döndü, birşeyler saçmaladı ve topu defansa doğru geri verdi.

Ayhan artık futbolunu böyle otomatiğe bağlamış ve ben buna çoğu maçta tanık oluyorum. Yapılması kolay yerine daha zoru seçmek için uğraşıyor ve olur olmadık her pozisyonda da hatta zoru da deneyerek topu geriye ya da yana oynuyor. Ayhan'ın şu anki hali çok kötü ve futbol zekası olarak hiç iyi bir görüntü çizmiyor.

Ayrica topu ileriye devamli dikine oynamak icin ileride o topu alabilcek, tutabilecek oyuncularda gerekli bu is tek tarafli degil sonucta.bizde kim kime dikine oynayacak,al mehmet batdali sabaha kadar dikine oyna ,oynadiginla kalirsin .

Ayrica topu ileriye devamli dikine oynamak icin ileride o topu alabilcek, tutabilecek oyuncularda gerekli bu is tek tarafli degil sonucta.bizde kim kime dikine oynayacak,al mehmet batdali sabaha kadar dikine oyna ,oynadiginla kalirsin .

kanatlara açabilirsin, ne bileyim ara pası denersin, ver kaç yaparsın. Geriye dönerken Ayhan kaç maç yaktı bizi say say bitmez, adam geriye pas atıyor ahamda yanlış adam takım ilerde yakalanıyor sonuç ya gol yada kellik başlangıcı :D

Efendim gene zamanında bir pozisyon vardı hatırlarım çok eski zamanlarda idi :) Bizim takımda sadece bir defa gördüm belki olmuştur daha fazla fakat dikkat etmedim. Bu sefer başrolde Neill ve Cana vardı ki ikisini de eleştiririm. Neill bir pozisyonda ileride kaldı ve karşı takım atak yapmaya başlayınca yerine doğru koşmaya başladı. Cana hemen onun yerine geçti ve Neill kendi yerine koşmak yerine Cana'yı orda görünce Cana'nın pozisyonunu aldı ve rakibe önde bastı. Sonra bir de bunu Servet de kaç kere gördük. Servet hiç yapmaz böyle şeyleri, çok istikrarlıdır o konuda, koşar sürekli yerine koşar arkasında kim var insanlar nerede bakmaz. Otomatiğe bağlamış çünkü o da. Yerli kalitesi takımda gerçekten berbat. Alan oyununu hiç biri bilmiyor. Pozisyon almasını da bilmiyorlar. Ben izleye izleye öğrendim bizim futbolcular oynaya oynaya öğrenemediler hala :)

Ayhan'ın falan da alan oyunu bilgisi çok kötü. Necip'e bu öğretilebilir fakat Ayhan'a ve bizim Mustafa gibi diğer oyuncularımıza öğretilemez çünkü hepsi futbollarını otomatik bir şekle getirmişler.

Ayhan şuan katkı sağlıyormu ? sağlamıyor, zarar veriyormu ? veriyor bitti daha neyini anlatmaya çalışıyorsunki ? Cana'ya kılıf uyduracağına bir aç gözlerini dostum. Ayhan'ın istatistikleri seni kandırmasın, günümüz futbolunda yana geriye oynan toplar iş yapmaz ileriye dikine oynayacaksınki bir katkın olsun. Necipte bunu çok iyi yapıyor. Kalkıpta Ayhanı savunmayın. Sabriyi savunsanız eyvallah derim aama şu adamı savunmayın !

Schuster : Türkiyede futbol 60lardan kalma dediğinde birde adama kızıyorsunuz.. fark edemiyormusun ? 8 antrenör nedemek ? Rijkaard geldi kadro yetersiz dedi sövdünüz adama, Hagi diyor kalitesiz onada sövüyorsunuz. Eşşeğe altın semer vursan eşşek gene eşşektir, bunu bu gece ikinci sefer söylüyorum Mourinho gelse şu takımı oynatamaz, kalite az, kalitesiz çok. Birde buna karşın Cana bu takımın topcusu değil, Ayhan çok iyi topcu diyorsun gözünü sevim yaşınıda bilmiyorum abim yaşındaysan k.bakma.

Ayhana haksizlik ediyorsunuz,tamam yaslanmis olabilir eski tadi olmayabilir ama yigidinde hakkini verin.Adam yokluk zamanlarinda yillarca takimin orta saha yukunu cekti kendisiyle uc sampiyonluk gorduk en azindan,bugun savundugunuz cana ile ortada hic bir sey yok daha ve olmasida cok zor.Galatasaraya gelen bir suru iyi kotu oyuncu gorduk ve diyorumki kendisi bu takimin hedefleri icin yetersizdir .Ayhanida hagi isterse tesekkur edilir efendice gonderilir.

Rijkaardla ilgili yeterince konustum daha fazla konusmak istemiyorum gorusum belli kendisi hakkinda. Bilen bilir rijkaard gonderilmeden aylar once kensinin gitmesi gerektigini ,gonderilirsede cozum olarak yeni hocanin Terim -Hagi ikilisinin disina cikmayacagini soyledim.Oyumda hagiden yanaydi kendisini iyi tanirim teknik kapasitesi iyi olmayan oyunda insiyatif alamiyacak oyuncuyu istemez.Su anda kendisine hatiri sayilir bir butcede vadedilmis durumda ve hep beraber gorecegiz kimlerin gidip kalacagini.Yasimda 32 herkes kendini yazarken rahat hissetsin diye forumda belirtmeye gerek gormedim sadece.

Takımda Cana kadar oynayan adam yok.Kurban olsun Bam gibileri. İleride kaptan olur Cana ve herkesi utandırır rahat olun.

Cana EPL de ilk senesinde takımında kaptan olmuşken takımımıza gelmiş bi oyuncudur...yedek kalan yada kariyeri düşüşte bir oyuncu değildir...takımımızda çırpınan bikaç oyuncudan biridir...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt