#19 Lorik Cana (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #19 Lorik Cana

Her futbolcu önce kendi görevini yerine getirir. Onun üzerine yaptıkları ekstra katkıdır. Ama takım oyunu oturmamış bir takımda Cana gibi bir görev adamı ekstra(sizin beklediğiniz tarzda) katkı veremez, çünkü Cana direk sonuca etki edecek tarzda bir oyuncu değil.

O yüzden Cana beklentilerimi karşılamıyor derken ilk önce takım olarak ne verilmiş ona bakacaksınız. Öbür türlü bu analiz olmaktan öte karalama kampayasından başka bir şey ifade etmez. Cana'nın oyun karakteri budur, o bölgede oynayan oyuncuların tümüne yakının oyun karakteri budur. Durum böyleyken, sizin B2B görevini Cana'dan beklemeniz çok büyük bir beklenti olmuş.

Mehmet Topal ilgili karşılaştırma da çok yersiz olmuş zira Topal Avrupa'da kariyer yapmak isteyen bir oyuncuydu ve çok sık sakatlanan bir yapısı vardı. Dolayısıyla katkısı sınırlı bir oyuncunun kalitesi ne kadar üst düzey olursa olsun iyi bir paraya elden çıkarılması çok mantıklı bir hareket.

Ayrıca at gözlüğü takmayan her taraftar için ''adam ne oynadı be!'' kıvamında bir adamdır Cana. Çünkü futbol oynamak önce yürek işidir, yüreğinizi oraya koymazsanız ne ayaklarınıza ne de beyninize hükmedemezsiniz. Cana oynadığı bütün maçlarda ekstra katkı vermiştir takıma. Ama katkıyı sadece gol, gol pası gibi, istatistiklere yansıyan bilgiden ibaret sananlar için ne kadar cevap yazılsa nafile. Zira onlara kalsa ön liberoda bile Messi oynamalı.

Ben Cana kötü futbolcu demedim.Kariyeri ve maliyeti daha iyi bir performans göstermesini gerektirirdi diye düşünüyorum.Kendisi de röportajında ilk yarıdaki performansını yeterli bulmadığını ifade etti zaten.Fizik olarak hala hazır olamadığı için kesiciliği de çok güven vermiyor,şu anki haliyle hamle üstünlüğü olan bir oyuncu değil maalesef,yani ben kendisinden gol ya da asistler beklemediğim gibi esas defansif olarak beklentilerimin karşılığını görememiş durumdayım.Umudumu kesmedim henüz,inşaallah toparlanacaktır...Ama oynadığı oynayacağı ilk yarıdaki futbolu ise çokta gerekli bulmadığımı,daha iyisini bulmanın çokta zor olmadığını söylemek durumundayım;ille fikir birliği olması gerekmiyor tabi.

Cana transferi açıklandığında hiç bir futbolcuya nasip olmayan bir güvenoyu almıştı taraftardan,bende çok sevinenlerdendim...Peki ''adam ne oynadı be!'' dedirtecek kaç maçı var aklınızda kalan?...Kimse kendisinden Zidanvari ince işler beklemedi zaten...Topla o yerin dibine batırılan Mehmet Topaldan daha fazla yapabildiği ne var?.Kesici olarakda topaldan artısı yok.Onca zaman geçti hala veremedi fazla kilolarını ki çok özel yetenekleri olmayan bu tip oyuncuların atletik performansının üst düzey olması şarttır.Saha içinde gayretli olması ve elinden geleni yapması benim kendisinden beklentilerimi karşılamadı henüz.''yanındakilerle bu kadar'' safsatasını çürüten,her haliyle kalitesini belli eden Neill diye de bir örnek olduğunu hatırlatırım.Taraftarı mest eden kavga olayı da çok gerekli değildi,orda Neill gerekli tepkiyi göstermiş,olay sönmek üzere idi,pek bir kahramanlık görmedim ben;Lincolnü kovalayan Volkan yarmasını indirmedi yani sonuçta...

Şaka diyorum geçiyorum.

Türk vatandaşı olması mumkun değil, fcn deki yazısyı okuyun, eger olabilseydi ancak dogumunda olabilirdi yani vatandaşlığı geçebilseydi o zaman geçebilirdi şimdi 5 yıl beklemesi lazım.

Performansı, 28 yaşına girmiş, yıllık 2öm euro garanti + maç başı alan bir on libero için oldukça vasat ve tek yönlü bana göre. Kötü değil ama iyi bir teklif gelirse de satılmalı bence.

Oynadığı andan itibaren takımın en iyi oyuncusu oldu.Takıntı olmuş bazılarına.Cana kalacaktır bu takımda. Kaptan da olur.

Her futbolcu önce kendi görevini yerine getirir. Onun üzerine yaptıkları ekstra katkıdır. Ama takım oyunu oturmamış bir takımda Cana gibi bir görev adamı ekstra(sizin beklediğiniz tarzda) katkı veremez, çünkü Cana direk sonuca etki edecek tarzda bir oyuncu değil.

O yüzden Cana beklentilerimi karşılamıyor derken ilk önce takım olarak ne verilmiş ona bakacaksınız. Öbür türlü bu analiz olmaktan öte karalama kampayasından başka bir şey ifade etmez. Cana'nın oyun karakteri budur, o bölgede oynayan oyuncuların tümüne yakının oyun karakteri budur. Durum böyleyken, sizin B2B görevini Cana'dan beklemeniz çok büyük bir beklenti olmuş.

Mehmet Topal ilgili karşılaştırma da çok yersiz olmuş zira Topal Avrupa'da kariyer yapmak isteyen bir oyuncuydu ve çok sık sakatlanan bir yapısı vardı. Dolayısıyla katkısı sınırlı bir oyuncunun kalitesi ne kadar üst düzey olursa olsun iyi bir paraya elden çıkarılması çok mantıklı bir hareket.

Ayrıca at gözlüğü takmayan her taraftar için ''adam ne oynadı be!'' kıvamında bir adamdır Cana. Çünkü futbol oynamak önce yürek işidir, yüreğinizi oraya koymazsanız ne ayaklarınıza ne de beyninize hükmedemezsiniz. Cana oynadığı bütün maçlarda ekstra katkı vermiştir takıma. Ama katkıyı sadece gol, gol pası gibi, istatistiklere yansıyan bilgiden ibaret sananlar için ne kadar cevap yazılsa nafile. Zira onlara kalsa ön liberoda bile Messi oynamalı.

+1905.

Xavi ve iniesta nın yanında çok vasat gözüküyor. ayrıca bir alex değil sonuçta

017dn.jpg
[/URL][/IMG]

[video=youtube;a6DLVskk2m4]https://www.youtube.com/watch?v=a6DLVskk2m4[/video]

"Is it true, that you are so hard, that when you jump an earthquake happens in Asia ?"

"Is it true, when superman was growing up, he wanted Lorik Cana pyjamas ?"

"Is it true, that you have no control button on your computer, because Lorik Cana has always in control?"

:lol::lol::lol::lol::lol::happynew:

Xavi ve iniesta nın yanında çok vasat gözüküyor. ayrıca bir alex değil sonuçta

Anlatılmak istenen çok basit aslında;oyun tarzı itibariyle hücum organizasyonuna pek katılmayan,pas akışkanlığına katkısı sınırlı,hücum pres yapmayan,çift stoperin önünde sadece defansif özellikleriyle takımda yer bulabilen bir oyuncudan bahsediyoruz.Bu tip bir oyuncu için yabancı kontenjanı kullanılmasına da bir itirazım yok,ancak fizik olarak çok diri ve rakipleri yıldırıcı bir hamle üstünlüğüne sahip olması şartıyla...İlk yarı itibariyle bunları gösterebilmiş değil,Rijkaard her maç 50-60 larda oyundan alırkende tükenmiş halde oluyordu,Hagi geldikten sonra da değişen pek bir şey olmadı,gücünün bittiği yerde çift dalmalara filan başlaması bazılarını mestedebilir,ben acizlik olarak görürüm.

Maçta çok gayretli,gücünün son limitine kadar mücadele ediyor,arkadaşlarını teşvik ediyor,röportajlarında çok güzel mesajlar veriyor,bunları takdirle karşılıyorum...Ancak antrenmanlarda da aynı gayreti göstermiş olsa fizik kondüsyonu çok daha iyi olması gerekirdi diye düşünüyorum...

Cana nın çok daha iyi performans göstermesini -başka herhangi bir futbolcu için istediğimden daha çok- istediğimi de belirteyim,Cana düşmanı değilim yani...

Total futbol, asist yapan gol atan,aynı zamanda defansif görevlerini de yerine getirebilen orta saha oyuncularının varlığını kaçınılmaz kılıyor. Lorik cana yüreğiyle oynayabilir,savaşabilir,ama maalesef yeterli değil.Taraftar olarak bana da sempatik gelen bir oyuncu,gösterdiği performans ise hayal kırıklığı.

Anlatılmak istenen çok basit aslında;oyun tarzı itibariyle hücum organizasyonuna pek katılmayan,pas akışkanlığına katkısı sınırlı,hücum pres yapmayan,çift stoperin önünde sadece defansif özellikleriyle takımda yer bulabilen bir oyuncudan bahsediyoruz.Bu tip bir oyuncu için yabancı kontenjanı kullanılmasına da bir itirazım yok,ancak fizik olarak çok diri ve rakipleri yıldırıcı bir hamle üstünlüğüne sahip olması şartıyla...İlk yarı itibariyle bunları gösterebilmiş değil,Rijkaard her maç 50-60 larda oyundan alırkende tükenmiş halde oluyordu,Hagi geldikten sonra da değişen pek bir şey olmadı,gücünün bittiği yerde çift dalmalara filan başlaması bazılarını mestedebilir,ben acizlik olarak görürüm.

Maçta çok gayretli,gücünün son limitine kadar mücadele ediyor,arkadaşlarını teşvik ediyor,röportajlarında çok güzel mesajlar veriyor,bunları takdirle karşılıyorum...Ancak antrenmanlarda da aynı gayreti göstermiş olsa fizik kondüsyonu çok daha iyi olması gerekirdi diye düşünüyorum...

Cana nın çok daha iyi performans göstermesini -başka herhangi bir futbolcu için istediğimden daha çok- istediğimi de belirteyim,Cana düşmanı değilim yani...

Cana topu gayet de iyi kullanan bir oyuncu. Yanlız şunu görmek lazım topu iyi kullanmak için önünde pas almaya çalışan futbolcuların olması şart. Evet tekniği belki üst düzey değil ama pas mental özelliklerle gerçekleştiriliyor çoğu zaman.

Sürekli hareketli bir orta sahayla gayet düzgün bir pas trafiği içinde yer bulması mümkün Lorik Cana'nın. Ha evet Pirlo gibi takımı geriden yönetemez ama eski Fenerbahçe'li Kemalettin gibi bir oyuncu da asla değil.

Nitekim bu orta saha yapısıyla Elano da son derece durağan bir futbol sergiledi.

İlerleyen maçlarda görücez ki Cana - Culio ve yeni transfer edilecek oyuncudan oluşacak üçlü son derece iyi performans gösterecektir.

Dün Culio'da ki liderlik vasfı bu ışığı verdi. Emre Çolak'ı yönetmesi, Barış'ı yönetmeye çalışması, Ayhan'a top ondayken sağ kanattan bindirme yapmış Serkan'ı bağıra bağıra göstermesi (gerçi azarı işiten Ayhan topu dibindeki Culio'ya verdi) orta sahamızda bu ışığın olduğunu gösterdi.

Fatih Terim Milan maçı sonrası şunu keşfetmişti, biz defans yapmayı beceremiyoruz becerebildiğimiz hücum yapmak. Ve bu keşif sayesinde de UEFA kupasını Türkiye'ye getirdi.

Umarım Hagi de Şekerspor karşısında bile Barış, Hakan, Ayhan 3 lüsünün düştüğü durumu görür ve sonradan oyuna giren Culio, Kazım, Emre 3 lüsünün takımı nasıl değiştirdiğini anlar, futbolun kazmalarla değil iyi futbolcularla oynandığını keşfeder. Kendinin niçin Hagi olduğunu, niçin efsane olduğunu hatırlar. Çünkü BAM 3'lüsü bu takımda olmamalıdır. Emre varken, Cana varken Culio varken futbola ihanettir.

Demin okudum forumdan bir arkadaş yazmış, BAM çok tehlikeli bulaşıcı bir virüstür diye. Aynen öyle. Bunlardan bir tanesi bile takımın işleyişini bozabilmekte.

Kadro kalitemizi kullanalım. O zaman Cana gibi kapasitesi yüksek takım oyuncularının kalitesi ortaya çıkacaktır.

[video=youtube;a6DLVskk2m4]https://www.youtube.com/watch?v=a6DLVskk2m4[/video]

"Is it true, that you are so hard, that when you jump an earthquake happens in Asia ?"

"Is it true, when superman was growing up, he wanted Lorik Cana pyjamas ?"

"Is it true, that you have no control button on your computer, because Lorik Cana has always in control?"

:lol::lol::lol::lol::lol::happynew:

say expressivo daki kadının sesi , yemezler :) :) :)

[video=youtube;NZ0zvM-PjXw]https://www.youtube.com/watch?v=NZ0zvM-PjXw&feature=related[/video]

Epl de ön libero fransa şampiyonunda ön libero ama bizde olamaz niye???(çünkü çok anlıyoruz futboldan..)

Epl de ön libero fransa şampiyonunda ön libero ama bizde olamaz niye???(çünkü çok anlıyoruz futboldan..)

Görüşlerimi yeterince yazdım,uzatmak istemiyorum aslında...Gittiği sezon taraftarın sevgilisi olup kaptanlığa getirildiği Sunderland da T.D. Steve Bruce sezon sonuna doğru kendisini istemedi ve sebebini de ''EPL in temposunu kaldıramadı'' şeklinde izah etti demecinde...Şu andaki durumu da bu doğrultuda devam ediyor,TSL içinde yeteneklerinin ve mevkisinin gerektirdiği tempoya henüz ulaşabilmiş değil,yoksa kimsenin kariyerine laf ettiği yok,maçta canını dişine takıp mücadele etmesinede...Röportajlarında felsefe yapmaktaki başarısını antrenmanlarda da gösterir,fizik kondüsyonunu üst düzeyde tutarda,rakip oyuncular karşısında acizlikten çoğu kartlık dalışlarını terkederse başımızın üstünde yeri var...Anlatabilmişimdir umarım...

Görüşlerimi yeterince yazdım,uzatmak istemiyorum aslında...Gittiği sezon taraftarın sevgilisi olup kaptanlığa getirildiği Sunderland da T.D. Steve Bruce sezon sonuna doğru kendisini istemedi ve sebebini de ''EPL in temposunu kaldıramadı'' şeklinde izah etti demecinde...Şu andaki durumu da bu doğrultuda devam ediyor,TSL içinde yeteneklerinin ve mevkisinin gerektirdiği tempoya henüz ulaşabilmiş değil,yoksa kimsenin kariyerine laf ettiği yok,maçta canını dişine takıp mücadele etmesinede...Röportajlarında felsefe yapmaktaki başarısını antrenmanlarda da gösterir,fizik kondüsyonunu üst düzeyde tutarda,rakip oyuncular karşısında acizlikten çoğu kartlık dalışlarını terkederse başımızın üstünde yeri var...Anlatabilmişimdir umarım...

Ronaldinho'ya Messi'den iyi diyen sendin galiba ,eğer doğruysa Cana'yı topu poposunda sektirip şov yapmadığı için eleştirmen hiç şaşırtmaz beni.Çünkü mevkisinin gereklerini yapıyor bu adam merkez orta saha oyuncusu değil çünkü.

Link gönderir misin?

Yalan söylüyorsun bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt