- 11 Aralık 2009
- 18.429
- 11.201
- 1.998
Cevap: #19 Lorik Cana
Ben Cana kötü futbolcu demedim.Kariyeri ve maliyeti daha iyi bir performans göstermesini gerektirirdi diye düşünüyorum.Kendisi de röportajında ilk yarıdaki performansını yeterli bulmadığını ifade etti zaten.Fizik olarak hala hazır olamadığı için kesiciliği de çok güven vermiyor,şu anki haliyle hamle üstünlüğü olan bir oyuncu değil maalesef,yani ben kendisinden gol ya da asistler beklemediğim gibi esas defansif olarak beklentilerimin karşılığını görememiş durumdayım.Umudumu kesmedim henüz,inşaallah toparlanacaktır...Ama oynadığı oynayacağı ilk yarıdaki futbolu ise çokta gerekli bulmadığımı,daha iyisini bulmanın çokta zor olmadığını söylemek durumundayım;ille fikir birliği olması gerekmiyor tabi.
Her futbolcu önce kendi görevini yerine getirir. Onun üzerine yaptıkları ekstra katkıdır. Ama takım oyunu oturmamış bir takımda Cana gibi bir görev adamı ekstra(sizin beklediğiniz tarzda) katkı veremez, çünkü Cana direk sonuca etki edecek tarzda bir oyuncu değil.
O yüzden Cana beklentilerimi karşılamıyor derken ilk önce takım olarak ne verilmiş ona bakacaksınız. Öbür türlü bu analiz olmaktan öte karalama kampayasından başka bir şey ifade etmez. Cana'nın oyun karakteri budur, o bölgede oynayan oyuncuların tümüne yakının oyun karakteri budur. Durum böyleyken, sizin B2B görevini Cana'dan beklemeniz çok büyük bir beklenti olmuş.
Mehmet Topal ilgili karşılaştırma da çok yersiz olmuş zira Topal Avrupa'da kariyer yapmak isteyen bir oyuncuydu ve çok sık sakatlanan bir yapısı vardı. Dolayısıyla katkısı sınırlı bir oyuncunun kalitesi ne kadar üst düzey olursa olsun iyi bir paraya elden çıkarılması çok mantıklı bir hareket.
Ayrıca at gözlüğü takmayan her taraftar için ''adam ne oynadı be!'' kıvamında bir adamdır Cana. Çünkü futbol oynamak önce yürek işidir, yüreğinizi oraya koymazsanız ne ayaklarınıza ne de beyninize hükmedemezsiniz. Cana oynadığı bütün maçlarda ekstra katkı vermiştir takıma. Ama katkıyı sadece gol, gol pası gibi, istatistiklere yansıyan bilgiden ibaret sananlar için ne kadar cevap yazılsa nafile. Zira onlara kalsa ön liberoda bile Messi oynamalı.
Ben Cana kötü futbolcu demedim.Kariyeri ve maliyeti daha iyi bir performans göstermesini gerektirirdi diye düşünüyorum.Kendisi de röportajında ilk yarıdaki performansını yeterli bulmadığını ifade etti zaten.Fizik olarak hala hazır olamadığı için kesiciliği de çok güven vermiyor,şu anki haliyle hamle üstünlüğü olan bir oyuncu değil maalesef,yani ben kendisinden gol ya da asistler beklemediğim gibi esas defansif olarak beklentilerimin karşılığını görememiş durumdayım.Umudumu kesmedim henüz,inşaallah toparlanacaktır...Ama oynadığı oynayacağı ilk yarıdaki futbolu ise çokta gerekli bulmadığımı,daha iyisini bulmanın çokta zor olmadığını söylemek durumundayım;ille fikir birliği olması gerekmiyor tabi.