#19 Lorik Cana (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #19 Lorik Cana

Kadir bu bir açıklama değil. Bir arguman ortaya atıyorsan eğer doğruluğuna emin olmak zorundasındır. Cana'yı beğenmiyorlar laf etmiyorum ama sırf adama çamur atmak için bu tip laflar söylemek ayıp ki hala bilmiyorum Cana'nın öyle bir rekoru olup olmadığını kendisine soruyorum.

Ben eminim zaten sert girdiğine. İkili mücadeleleri çok seviyor, rakibe yapışıyor adeta. Kart görmeye fazlasıyla müsait bence.

Yabancı yerli diye işin içinden çıkamazsın.Burada şovenizm yapmayacaksınız önce. Takımda eli yüzü düzgün yerli futbolcu sayısı üç veya dört idir en fazla.

Ben Cana'nın Galatasaray performansını bir Barış bir Mustafa Sarp'tan öte görmüyorum.Culio denen adam şu Cana'dan 100 kat daha yeteneklidir.Biri Sunderland'ten,biri Cluj'dan geldi.Bilmeyen adama sorsan Cana gelse gelse Cluj'dan gelmiştir der geçer.

Sunderland daha önce anlaşmaya vardığı Marsilyalı orta saha oyuncusu Lorik Cana’yı resmen kadrosuna kattı.

Sunderland yönetimi, Arnavut orta saha oyuncusu Lorik Cana’yı renklerine bağladığını açıkladı. Premier League ekibinin, oyuncunun takımı Marsilya’ya 6 milyon avro ödeyeceği açıklandı.

Cana’nın transferinin kendisini sevindirdiği belirten Sunderland Teknik Direktörü Steve Bruce, “Lorik’in kadromuza dâhil olması beni çok sevindirdi. O'nun çok önemli takımların transfer listesinde olduğunu biliyorduk dedi.

Oyuncunun Marsilya için öneminin herkes tarafından bilindiğini belirten Bruce, “Marsilya gibi büyük bir takımın kaptanı olmak kolay değil. Bu transferin Sunderland için çok faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

Kariyerine İsviçre’nin FC Lausanne kulübünde başlayan orta saha oyuncusu, Marsilya’ya gelmeden önce bir diğer Fransız temsilcisi PSG’de oynamıştı. 2005 yılında Marsilya’ya transfer olan Cana, kısa sürede Marsilya’nın vazgeçilmez isimlerinde biri olmuştu.

Goal.com

Şu kıyas sevdanız ne anlayamıyorum. Cana ile Culio başlı başına farklı oyuncular yahu, ne alaka ikisini kıyaslıyorsunuz.

Ben Cana'nın Galatasaray performansını bir Barış bir Mustafa Sarp'tan öte görmüyorum.Culio denen adam şu Cana'dan 100 kat daha yeteneklidir.Biri Sunderland'ten,biri Cluj'dan geldi.Bilmeyen adama sorsan Cana gelse gelse Cluj'dan gelmiştir der geçer.

Sen yanlış görüyorsun o zaman.Culio ile Cana'yı bir tutarak futbolcuları mevkisel olarak kıyaslaman gerektiğini unutmuşun. Mustafa Sarp kaç kere topa basmış, kaç kere defanstan gol çıkarmış, pres yapmış.Cana dediğin adam en azından diğerleri gibi rakibi ilzlemiyor, futbolu aklıyla oynuyor. Ayrıca şu takımda en son eleştirilmesi gereken adamın tek bireysel hatalı maçından sonra yerin dibine sokulması mustafa sarp gibileri hakettiğimizin göstergesidir.

biraz cozutmaya başladık galiba tamam geçen maç kötüydü ama bu kadar yüklenecek ne var ondan önceki maç da süper oynamıştı.

O değilde bir futbolcu değişik mevkilerde denenmeye başlandığı zaman işler iyi gitmiyor demektir ki gitmiyor...Cana stoper oynayacaksa ilk isteyen kulüp ''Cana sahibi'' yapılsın zaten...

Pas yapmakta bu kadar zorlanan bir ''Büyük takım'' hiç görmedim 30+ yıllık futbol takipçiliğimde ve böyle bir takıma Cana stilinde bir önlibero alınmasını da dehşet bir planlama fiyaskosu olarak görüyorum,tamda Adnans & Rijkaard a yakışır cinsten;başka bir takım için çok gerekli olabilir Cana ama bu takıma -en formda haliyle bile- asla uymazdı...

Takımın bekleri malum,önliberosu Cana iken kimlerdi sizin hayal ettiğiniz hem savunmaya destek olacak,hem pas akışkanlığını sağlayacak,hem de hücum zenginliği yaratacak 2 adet ''B2B'' ve biz alabilirmiydik,varsa böyle insanüstü yaratıkları?...

Dediğim gibi,transferini en baştan -stil olarak- yanlış bulsamda Cana bu ''leş'' takımda önlibero olarak yer bulur bulmasına,umarım biraz daha diri bir fizikle izleriz kendisini...

Sunderland daha önce anlaşmaya vardığı Marsilyalı orta saha oyuncusu Lorik Cana’yı resmen kadrosuna kattı.

Sunderland yönetimi, Arnavut orta saha oyuncusu Lorik Cana’yı renklerine bağladığını açıkladı. Premier League ekibinin, oyuncunun takımı Marsilya’ya 6 milyon avro ödeyeceği açıklandı.

Cana’nın transferinin kendisini sevindirdiği belirten Sunderland Teknik Direktörü Steve Bruce, “Lorik’in kadromuza dâhil olması beni çok sevindirdi. O'nun çok önemli takımların transfer listesinde olduğunu biliyorduk dedi.

Oyuncunun Marsilya için öneminin herkes tarafından bilindiğini belirten Bruce, “Marsilya gibi büyük bir takımın kaptanı olmak kolay değil. Bu transferin Sunderland için çok faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

Kariyerine İsviçre’nin FC Lausanne kulübünde başlayan orta saha oyuncusu, Marsilya’ya gelmeden önce bir diğer Fransız temsilcisi PSG’de oynamıştı. 2005 yılında Marsilya’ya transfer olan Cana, kısa sürede Marsilya’nın vazgeçilmez isimlerinde biri olmuştu.

Goal.com

Haticeyi konuşmayalım artık biraz neticeden bahsedelim lütfen.Bu şekilde olaya bakacaksak;Elano'nun haticesi dünya güzeli ama neticesi koskocaman bir 0!

Şu kıyas sevdanız ne anlayamıyorum. Cana ile Culio başlı başına farklı oyuncular yahu, ne alaka ikisini kıyaslıyorsunuz.

Sistemin 4-3-3 ise orta sahadaki üçlüyü ben karşılaştırırım renkdaş.Bizim orta alandaki 3 adamımız da asgari Culio tarzında olmalı.Burda çoğu renkdaşım Cana alındığında, eminim ki ondan beklentisi,en az Culio kadardı fakat Cana,çakılı oynuyor orta saha ile defans bölgesi arasındaki mesafede sabit bekleyen adam karşılayan biri olarak karşıma çıktı.Neill bile ki kendisi Gaziantep maçında yoğun maç temposu ve uçak yolculuğundan kaynaklı son yarım saat oyundan iyice düşmesine rağmen,ön libero da oynadığı dönemlerdeki Cana'dan çok daha verimli oldu.Bakın ben Gaziantep maçı sonrası Cana'nın kötü performansını dayanak göstererek ''vurun abalıya'' yapmıyorum lütfen yanlış anlaşılmasın,ben Cana'nın ilk maçından bu maçına kadar elle tutulur bir artısını göremedim.Büyük takımlar eksik yada yetersiz gördükleri bölgelere görev adamları transfer eder ise küçülmeye mahkum kalırlar.Galatasaray büyük takımdır,oyuncuları yetenekli olmalıdır.Saha içinde birden fazla görevi yerine getirmelidir.Sadece gol atıp,asist yapan Alex bile bu ülkede belli dönemlerde tartışılıyorsa,ne ön libero nede stoperlik görevini yerine doğru düzgün getiremeyen Cana'yı ben her platformda tartışırım.

Ülkemize gelmiş en iyi ön liberolardan ve şu anda da en iyisi olan Lorik Cana'ya saygılarımla... İnşallah uzun yıllar bizle kalırsın !

Haticeyi konuşmayalım artık biraz neticeden bahsedelim lütfen.Bu şekilde olaya bakacaksak;Elano'nun haticesi dünya güzeli ama neticesi koskocaman bir 0!

Bu forumda kimse kimseyi idrak edemiyor galiba. Adamın performansından yana çoğu kişinin şikayeti yok zaten. Kalitesine laf atılıyor. Bu mesaj iyi bir yanıt olabilir öyle düşünenlere.

Sen yanlış görüyorsun o zaman.Culio ile Cana'yı bir tutarak futbolcuları mevkisel olarak kıyaslaman gerektiğini unutmuşun. Mustafa Sarp kaç kere topa basmış, kaç kere defanstan gol çıkarmış, pres yapmış.Cana dediğin adam en azından diğerleri gibi rakibi ilzlemiyor, futbolu aklıyla oynuyor. Ayrıca şu takımda en son eleştirilmesi gereken adamın tek bireysel hatalı maçından sonra yerin dibine sokulması mustafa sarp gibileri hakettiğimizin göstergesidir.

Tekrar yazıyorum sistemin 4-3-3 ise orta alandaki üçlün benzer özellikte olmalı,yani bize asgari en az 2 Culio daha lazım.4-3-3 oynuyorsan çakılı bir ön libero olan Cana ile sistemini sahaya yansıtamazsın nitekimde 4-3-3'ü bir türlü oynayamıyoruz.Burda yine dönüp dolaşıp teknik heyet ve yönetime geliyoruz.Cana'yı 4-3-3'te oynatma fikri kimden çıktıysa bu kişinin futbol bilgisini acilen yeniden gözden geçirmesi gerekir.Bu kişi Rijkaard olabilir.Ayrıca Rijkaard'tan habersiz yada Rijkaard'ın listesinde olmadığı halde Cana transfer edildiyse ki bu bana daha yüksek ihtimal gibi geliyor,yönetim yani transfer komitesi tek şuçludur.

Konu transferlerden açılmışken,Hagi döneminde transfer edilen Stancu ve Culio aynı zamanda Yekta 4-3-3'e uygun oyuncular.Hele Culio tam bir sol iç oyuncusu.Bu noktada Hagi keşke teknik direktör değilde scout olarak futbol hayatına devam etseydi demeden geçemiyorum.Kimse kusura bakmasın.

Cana konusuna geri dönersek futbolu aklıyla oyunuyor demişsin fakat ben fiziğinle oynadığını düşünüyorum.Fizik açıdan çok kötü bir Cana'ya hiç bir teknik direktör dayanamaz diye düşünüyorum.Öte yandan her insanda az çok akıl vardır fakat futbol aklı herkese nasip olmaz.Cana futbolu aklıyla oynuyorsa,futbol yeteneği aklı kadar iyi olmayabilir.Yani top Cana'dayken,kendisi çok şey düşünebilir fakat futbolculuk yeteneği bu düşünceleri yerine getiremez.Bunu da ihtimaller arasına alabiliriz.

Mustafa Sarp cümlenizde alakalı alakasız her konu başlığı altında defalarca denk gelip okuyabileceğimiz ve hatta ezberlediğimiz bir başka cümle.Rijkaard'ın teknik direktörlüğü tartışıla dursun,onun döneminde belkide en fazla forma şansı bulan kişi Mustafa Sarp'tır.Galatasaray'da oynayacak kapasitede olmamasına rağmen Mustafa Sarp'ın belkide pas yüzdesi Cana'dan daha fazladır.Yaptığı asist ve golleri de hesaba katabiliriz.Biz bu adama burun kıvırırken,demediğimizi bırakmazken,Cana ile bazı renkdaşlarım sanki kapitülasyon antlaşması yapmış gibi onunla alakalı aşırı pozitif yaklaşımlarını da anlayamıyorum.Eminim benim gibi düşünen bir çok renkdaşım vardır.

Ölü taklidi yapın beyler.

iyi oyuncu bence kim ne derse desin yüreğiyle oynuyo

bize gelen futbol oynamayı unutuyor. bamın en etkileyici tarafı bu olsa gerek. kalbürüstü orta saha oyuncularını da kendilerine benzetiyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt