#19 Lorik Cana (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #19 Lorik Cana

Hiçbir haber ve övgü, Cananın çok fazla faul yaptığını, 10 pastan 3ünü rakibe attığını, çok fazla sarı kart gördüğü, gerçeğini değiştirmiyecek bu yorumalrın önemi yok.

Elano konusunda da tartışmıştık seninle ama bu konu çoook farklı. Bu adamı yedirmeyeceğim lan hiç birinize, yetti artık. Takımda diğerlerine ses çıkarmayın gelin bunlara ses çıkarın. Daha bir oyuncunun pas yüzdesinin yüksek olmasının en büyük sebebi takımda ki diğer arkadaşlarıdır bunu bile bilmiyorsunuz ve takım olamamış bir yerde yanlış yerde oynatılan adamı eleştriyorsunuz. Yok öyle bundan sonra. Bir kez daha zikretmek istiyorum;

Lorik Cana ligte ki en iyi ön liberodur.

tamam selen ikna oldum arsenal icin yeterli bir adam degil sanirim cana:)

Seninle anlasamadigimiz nokta Cana'nin oyun kurma yetenegi o oldugu surece orta sahada diger oyunculara oyun kurma yønlendirme pas trafigi konusunda daha fazla yuk binecegi ve Cana'nin topla køtu oldugu. Anlastigimiz nokta defansif anlamda iyi olmasi ki hepsini okuyorum forumlarinda diger Cana basliklari da var sanirsam bakmak lazim biraz.

Seninle anlasamadigimiz nokta Cana'nin oyun kurma yetenegi o oldugu surece orta sahada diger oyunculara oyun kurma yønlendirme pas trafigi konusunda daha fazla yuk binecegi ve Cana'nin topla køtu oldugu. Anlastigimiz nokta defansif anlamda iyi olmasi ki hepsini okuyorum forumlarinda diger Cana basliklari da var sanirsam bakmak lazim biraz.

cok da mutlu olurum

bak gormek istedigim kadroya

cana culio arda

yada cana culio yekta

cana sarp ayhan degil

onlarda cana fabregas walcott arsavin demisler:)

bunun aynadaki goruntusu sudur

cana arda keita culio

Peki Selen, sana göre ön liberonun görevleri nedir? Sahada ne yapmasi gerekiyor? Sadece merak ettimde.

Elano konusunda da tartışmıştık seninle ama bu konu çoook farklı. Bu adamı yedirmeyeceğim lan hiç birinize, yetti artık. Takımda diğerlerine ses çıkarmayın gelin bunlara ses çıkarın. Daha bir oyuncunun pas yüzdesinin yüksek olmasının en büyük sebebi takımda ki diğer arkadaşlarıdır bunu bile bilmiyorsunuz ve takım olamamış bir yerde yanlış yerde oynatılan adamı eleştriyorsunuz. Yok öyle bundan sonra. Bir kez daha zikretmek istiyorum;

Lorik Cana ligte ki en iyi ön liberodur.

O istatistik Sunderlandeki oyunua ait.

O istatistik Sunderlandeki oyunua ait.

Sayfalarca oradaki faydasını anlattık.Siz dersiniz Arda için bu takımda fazlası olmaz değeri düşer diye.Aynı şey Cana içinde geçerli. Kaldı ki bana göre iyi oynadı şu ana kadar ama fazlası olmaz bu takım düzeninde.İnsaflı olun.

Okudum fikrim degismedi. Gelsin savasir vs. vs. diyenleri zaten hic okumadim ki bilinen seyler. Øven yazilarda var elestirenler de var ki øvenlerin arasinda teknik pas pozisyon bilgisi vs. vs. diye øven cok az yazi var ki zaten cok fazla ilgi gøstermemisler basligina. Sayfalar dolusu bilgi yok yani. Dalga gecenler de var.

Yalniz bu Song konusunda da biraz dalga gecmisler gibi bizle.

at last galatasaray sgin a DM they was dreaming about song and they end up with cana (buraya kendisi lol yapmisti gulme smileyi cikti sildim) gibi

Neill varken Cana'yı ortasahada düşünen zihniyete sadece gülünür. Önce adam gibi pas versin Cana. Sonra önlibero oynar (bir gün tabii).

Bu arada, bu adam Marsilyada da stoper oynadı, milli takımında zaten oynamakta. Ama adamın hırsı ve isteği takdire şayan lakin bir işe yarıyor mu hayır. Serkan bir hata yaptı Cana daha büyük bir hata.

Neill varken Cana'yı ortasahada düşünen zihniyete sadece gülünür. Önce adam gibi pas versin Cana. Sonra önlibero oynar (bir gün tabii).

Bu arada, bu adam Marsilyada da stoper oynadı, milli takımında zaten oynamakta. Ama adamın hırsı ve isteği takdire şayan lakin bir işe yarıyor mu hayır. Serkan bir hata yaptı Cana daha büyük bir hata.

Neill stoperdir bu bir. İkincisi Cana'nin asıl görevi pas dağıtmak değildir, gelen topu kesip oyun kurucu (artık kimse bilemiyorum) olan arkadaşına aktarmaktır. Ama bizim takımda oyun kurucu Sarp, Sabri gibi isimler. Cana ne yapsın ?

i think some fans are overrating cana because fans like to see crunching tackles and thats what lorik cana does

but a wenger type midfielder

1) technically good

2) Mobile

3) good passing

wenger was never gonna buy cana even for £1 million

Another one

What is all the hype around Cana my people? He isn't that good. Without the YouTube video's not many of us would of heard of Lorik Cana. In those Video's you see him cruching into oppenents, but in the real World he doesn't do that alot. I watch Ligue1 all the time and i often seee him as a quite good leader but he looks really quiet on the pitch. His footballing ablity isn't that good either. You could say the same things about Flamini but Flamini was different. Loirk is basically this big beast who straggles and limps across the pitch.

He isn't that good and i would rather see Matuidi sign as an Arsenal player.

Another one :

actually agree with da gunners cana is overrated and clearly his manaher didnt want him

Var bøyle yazilar hatta Wenger'in hic istemedigine dair falan yazilar. Rumours diyenler vs. vs.

Yani bulurum Serdar bu tarz yazilar ki var da zaten. Bu tartisma hicbir yere gøturmez.

Marsilya'da stoper oynadı diyen arkadaş hayatında bir kere marsilya maçı izlediyse adam değilim.Element uydurmayın.

%73 pas ortalamasi ile oynamasin (:

Topla çok iyi olan,çok iyi pas yüzdesiyle oynayan önliberolar nadirdir.Bir Alex Song'u bir Essien'i ancak rüyanda görürsün yani.Kaldı ki bu adamlar üst düzey futbolcularla oynuyorlar.Pozisyon almak diye birşey var futbolda biliyor musun bilmem.Senin önündeki oyuncular düzgün pozisyon alamazsa pas hatası yapman kaçınılmazdır.Busquets gibi vasat bir oyuncu neden pas hatası yapmadan oynayabiliyor?Xavi sayesinde.Bence sen ön libero nedir,görevleri neler,işlevi ne bunları öğren ilk önce.Sayfalarca tartışmışsın ama tek argümanın şu kıytırık yüzde.Yetmez.

Bir tespitte bulunacağım,müsaadenizle...

Topiclerde baskın bir çoğunluğu teşkil eden üye grubunun genel bir tavrı dikkatimi çekiyor;

Meira,Rijkaard,Leo,Elano,Kewell,Baros,Neill,Gio,Cana,Misimoviç gibi üst düzey kariyer sahibi,ya da top class takımlarda,liglerde bulunmuş adamlar sözkonusu olduğunda haddinden ve gereğinden çok fazla korumacı bir tavır içine giriliyor;Haşmetin tabiriyle ''Buraya dikkat'':Belli üyeler bunların hemen hepsinin yılmaz savunucusu durumunda...

Bizim takımdaki en fiyasko halleri bile çoğu defa mazur görülmenin bile ötesine geçilip destansı performanslar gibi yansıtılıyor;''Sistem,BAM,Balta,hain Servet,iş bilmez Hagi'' gibi bahaneler,tartışılması kabil olmayan mutlak gerçekler olarak bıktırıcı bir şekilde ortaya konmak suretiyle...

Kariyer ve istatistikler elbette yeni takımında iyi bir performans göstermesi açısından umut verici donelerdir ama her şey değildir...

Ben şahsen kariyerini ve yeterli zamanı tanıdıktan sonra bizdeki performansını birlikte gözönünde bulundurmaktan yanayım,objektif olarak...

Son maçlarına doğru ''Leo Fiyasko'' dediğimde çok tepki almıştım;''Kurtarış yapmıyor ama sistem kalecisi'' gibi akla zarar yorumlarla,güya ayak tekniği çok iyiymiş,gördük ayaklarını...Elano nun kalitesine hepimiz inandık da niyeti mi yoktu,gücü mü yetmiyordu anlayamadık,bana ne şimdi Brezilya da attığı gollerden...

Bunun sosyolojik bir boyutu olduğu kesin;''Bizden adam olmaz...'' anlayışı sadece futbolla sınırlı değil,maalesef...

Adamlara milyonlar veriliyor,niye kariyerleri karşısında eziliyoruz ki?,iyiye iyi dediğimiz gibi,beğenmediğimizi ifade etme hakkımız da var...

Hakan Şükür-Arif-Ergün-Aurelio-Uche-Gökhan Gönül-Abdullah Avcı gibi isimsizde olsa verimli ve istikrarlı olsun,Cenk Tosun gibi önceki takımında 5. forvet olsun ama dinamik-teknik-takım oyuncusu olsun,katkı sağlasın...İçi geçmiş ''İsim'' lerden çekiyoruz hep;hem bağlanan ümitler,hem verilen onca para çöpe gidiyor...

Bu söylediklerim genel manada düşünülsün...

Cana ise stoper olarak ne verilen bonservis ve yıllık ücrete ne de yabancı kontenjanına asla değecek bir oyuncu değil,hemen aklıma gelen Gökhan Keskin-Matheus-Rijkaard-Sammer-Desailly gibi orta sahadan devşirilen defans oyuncuları teknikleri ile fark yaratmışlardır,kaldı ki defansif mana da da ''Tek hamlelik'' hali malum...

Önlibero olarak oynasın ve takımda kalıp kalmayacağına karar verilsin,şimdiye kadarki performansının çok üstüne çıkmalı,pek umutlu değilim maalesef...

Topla çok iyi olan,çok iyi pas yüzdesiyle oynayan önliberolar nadirdir.Bir Alex Song'u bir Essien'i ancak rüyanda görürsün yani.Kaldı ki bu adamlar üst düzey futbolcularla oynuyorlar.Pozisyon almak diye birşey var futbolda biliyor musun bilmem.Senin önündeki oyuncular düzgün pozisyon alamazsa pas hatası yapman kaçınılmazdır.Busquets gibi vasat bir oyuncu neden pas hatası yapmadan oynayabiliyor?Xavi sayesinde.Bence sen ön libero nedir,görevleri neler,işlevi ne bunları öğren ilk önce.Sayfalarca tartışmışsın ama tek argümanın şu kıytırık yüzde.Yetmez.

Su an 4 buyuklerdeki herkesin pas ortalamasi Cana'nin ustunde. Selcuk Sahin bile Cana'dan daha fazla top calmis ki defansif acidan birsey demiyorum. Fakat siz cok abartiyorsunuz Cana'yi ve pas istatistigi %73. En køtusu 4 buyuklerdeki.

Dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz.İstatistik hakkında Fergie'nin lafı vardır.

Dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz.İstatistik hakkında Fergie'nin lafı vardır.

Evet ayni yere geliyoruz cunku iyi degil bu konularda denildiginde hayir iyi deniliyor. Sadece oyuncu gelmeden efsane olarak geldi video sayesinde ve simdi bu durum devam ediyor.

Su an 4 buyuklerdeki herkesin pas ortalamasi Cana'nin ustunde. Selcuk Sahin bile Cana'dan daha fazla top calmis ki defansif acidan birsey demiyorum. Fakat siz cok abartiyorsunuz Cana'yi ve pas istatistigi %73. En køtusu 4 buyuklerdeki.

Yazdıklarımı okumadan cevap vermişsin ya da anlamamışsın ne yazık ki.Şöyle kısaca anlatayım;

DMC Selçuk MC Emre B.

DMC Selçuk İnan MC Colman

DMC Aurelio MC Guti

DMC Cana MC Mustafa Sarp ( Barış,Ayhan)

Çok basit bir açıklaması var atomu parçalamıyoruz.Futbol iyi futbolcularla oynanır.İyi futbolcular da iyi futbolcularla yükselir.Bu kadar basit.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt