#19 Lorik Cana (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #19 Lorik Cana

Elano çok kaliteli orta saha oyuncularıyla da oynasa durum değişmezdi. O fizik-kondisyonla ve istikrarsızlıkla anca Brezilya ve Hollanda gibi liglerde başarılı olur. 34'lük Alex bile 60. dakikadan sonra maç kopartıyor, Elano 55. dakikadan sonra morto.

Kahin misin ahmetim.

Yine yazmak istiyorum. Ne demiştik; Alexandre Song haberlerine inanmayın :) Catermole'u da alabilsek, Cana ile muhteşem ikili olurlar.

Of varya o zaman harbiden öpen takım oluruz:D.Yalnız cattermole EPL de bile 6-7 maçta bi kırmızı yiyo,böyle bi sorun var:asd:

İdealimdeki orta saha; Cana, Catermole, Witsel. Her maç film çekerler, keyifle izleriz. :)

Ernst teknik bi kere (!) Dağılalım

Sunderland orta sahası Catermole-Cana-Richardson idi.Richards sol bekte şimdi gerçi ama iyi adamdır.

Serdar ben kaleciyi hatirliyorum. Herkes dediki Aykut oynasin o oynadi herkes dediki Ufuk niye oynamiyor o oynasin. Olmaz demiyorum øyle bir orta saha sadece oynasinlar beraber ki keske Avrupa'ya gitsek o zaman gørurduk bøyle bir orta saha yeterli mi degil mi diye. BAM tum kriterleri altust etti.

onlardan biride benim

ufuk u oynatmiyor diye rijkaaarda salliyordumm

adam ne buyuk adammis

sarpla canerle falan adam top oynatiyordu ve su ankinden daha efektif bir takimdi ne kadar kotu oynasada

ne dediyse dogru cikti ama kimse yediremiyor su an itiraf etmeye:)

ama sahitsin belkide

kadro kalitemizin cok ustunde top oynuyoruz diyordum o zamanlardanda

balta ve sabriden bek olmayacagini da anlatti bize

daha coook sey anlatti ama bu sempanze yonetim ne hale getirdi adami

simdi hagiye basaramazsan gidersin diyorlar sanki ben getirdim adami 2 gun once

yolda gorsem yuzlerine tukurmemek icin kendimi zor tutarim

terim ve hakanda postayi oydu tabi akilli adamlar

Evet,sahiplerinden birini buldu tespitim...''Kariyeri iyiyse sonuna kadara savunurum'' diyorsun,tamda kastettiğim anlayış...Ben hepsi kötü demiyorum ki...Transfer her zaman riskli bir iştir,şu veya bu sebepten tutmayabilir...

Meira geldiğinde takım kötü durumda değildi,bende umutluydum kendisinden ama olmadı,kötüydü işte...Birde Neill e bak,şüpheyle yaklaşılıyordu;çok kötü bir takıma gelmişti,iki maçta kendisini kabul ettirdi,aile-kamp uyum-yanındakilerin kalitesizliği gibi mazeretlere ihtiyaç duymadı...

Hakikaten Yunus'un dediği gibi boşa yazmışım.Ben ne diyorum sen ne diyorsun?Franco'yu tek bir defa bile savunmadım.Bariz belliydi kötü olduğu.Kariyeri iyiyse sonuna kadar savunurum demiyorum.Senin savunduğun kazmalar onları bozuyor diyorum.Bunları görememek çok enteresan diyorum.Ben de bir tespit yapayım madem.

Forumdaki birkaç zat herşey açık ve net ortada olmasına rağmen çoğu Türk futbolcunun dandirik olduğu gerçeğini kabullenemeyip durmadan yabancılara bok atıyor,ucuz milliyetçilik yapıyorlar.Bakalım benim tespitimin de sahiplerini bulacak mı?20 küsür yabancı gelmiş ama hep göçmeye devam etmişiz ne gariptir ki yerliler hiç değişmemiş bu süreçte.:asd:

Neyse hakikaten cacık olmaz ülke futbolundan zihniyet değişmedikçe.

benim iligimi ceken tek istatistikler bizim puan ve ligdeki siralamiz

İstatistik olarak aktarılmayacak şeyler vardır. Mesela çok kritik bir atak vardır hızlı top atılır, Sabri koşar topa dokunmaz ama adamı bozar topu Servet kapar. İstatistik olarak bunu göremezsin. Veya Anıl Dilaver'in golünde Cana'nın Anıl'ı tebrik ettikten sonra asist yapan arkadasını git tebrik et demesini istatistik olarak gösteremezsin. Bunu Barış yapmaz işte. Barış gider forma numarasını gösterir.

Baris'i falan gec zaten. Onlarin hepsi kriter aliniyor, olmaz onlar kriter falan. Zaten Cana yeniden tartisirsak uzar. Gayet profesyonel bir oyuncu savasci zaten yok øyle degil dersek tas oluruz. Fakat diger turlu ben yazdim yazacaklarimi.

Benim temel derdim oyuncu degerlendirilirken kriterin BAM yapilmasi ya da Hakan yapilmasi o ondan iyi diye ne kadar yeterli bunlar gercekten fazla dusunulmuyor. Mesala Culio ne kadar yeterli tamam BAM'dan iyidir su anda oynayanlar oyuncular icinde en iyilerdendir fakat mesala kriterimiz 2000 olsun BAM yerine. Yani BAM'a bakarak bu iyi falan da herkesin kendi kafasinda bir yerde koydugu Galatasaray isminde kim ne kadar yeterli.

1-0 yenik basladik bence biz BAM'dan falan dolayi.

Edit: Culio sadece isim mesala Yekta da olabilir yani oyuncu degerlendirirken gercek kafamizda kurdugumuz Galatasaray'da Culio ne kadar yeterli Yekta ne kadar yeterli. Isim baskalari da olabilir sorun degil. Stancu da olur Neill de olur Servet de olur Hakan da olur Insua da olur.

Pele overrated imiş beyler.Brezilya liginde oynamış hep adam :D

World cup panpa....

İstatistik olarak aktarılmayacak şeyler vardır. Mesela çok kritik bir atak vardır hızlı top atılır, Sabri koşar topa dokunmaz ama adamı bozar topu Servet kapar. İstatistik olarak bunu göremezsin. Veya Anıl Dilaver'in golünde Cana'nın Anıl'ı tebrik ettikten sonra asist yapan arkadasını git tebrik et demesini istatistik olarak gösteremezsin. Bunu Barış yapmaz işte. Barış gider forma numarasını gösterir.

Bunu nasıl yorumlayabiliriz ki? Milyon tane pozisyon olur böyle. Herkes kendisine göre birşey bulur, arkasından adam geliyordu onu düşündü vs. sallarsın yani.

Ama Xavi'nin euro 2008 istatistikleri çok nettir mesela. Sadece onları okusan maçını izlemiş kadar olursun. Top kapma teşebbüsü, top kapma oranı, hücum pas yüzdesi ve sayısı vs. Bu tarz veriler sağlam yorumlar yaptırır.

Görünen köy kılavuz istemez. Adam İngiltere'de oyundan çıkma rekoru kırmış. Tamam yetenekli bir oyuncu, milli takıma kadar seçilmiş, ama bal yapmayan arı.

Dünya kupasinda 2 macta 2 gol atip ve 1 asist yapan Elano'dan bahsediyoruz burda demi.

İliç çok kral oyuncuydu be. 11-15 gol sadece ligde. Yazık oldu.

World cup panpa....

Bunu nasıl yorumlayabiliriz ki? Milyon tane pozisyon olur böyle. Herkes kendisine göre birşey bulur, arkasından adam geliyordu onu düşündü vs. sallarsın yani.

Ama Xavi'nin euro 2008 istatistikleri çok nettir mesela. Sadece onları okusan maçını izlemiş kadar olursun. Top kapma teşebbüsü, top kapma oranı, hücum pas yüzdesi ve sayısı vs. Bu tarz veriler sağlam yorumlar yaptırır.

Xavi'den bahsetmeyin abi gelip şuraya. Sahada görünmek için illa top çalmak, gol atmak mı gerekiyor? Neill'e tapmamım nedeni ne tekniğiydi ne de iyi oyuncu olmasıydı. Rijkaard kenardan ileri çıkın dediğinde Servet'e dönüp ileri diye eliyle gösteriyordu. Herkesi uyarıp orta sahaya çekiyordu. Hadi bunu açıklayın istatistikle?

Bizde ne yapmış, onuda yazsana. Hangi maça damgasını vurmuş mesela ?

Bu adam sonucta iyi bir takimda is yapmis mi ?? Yapmis. BAM'li orta sahanin önüne biz dünyanin sayili 10 numaralarindan(Misimovic) birini koyduk, oda bisey yapamadi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt