1915 Olayları Zırvalığı!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Boş işler! Etnik milliyetçilik ve teokrasi bildiğin zehirdir. İnsanlar herşeyi kendi değerleri üzerinden yontuyor. Etnisite ve din yüzünden adam öldürmem. Bunlar yüzünden toplumlar sürekli her yönden geri kalıyorlar, birbirlerini öldürüyorlar, gelecek nesillere de bu virüsleri bulaştırıyorlar.

Ya simdi ben ne yapacagim??

Babanim babasi turk- babannem kurt- annemin babasi pers- annannem kafkas ayriyeten dedelerin soylarinda araplij- ermenilik yahudilik bile varmis

Insan olmak onemlidir, irklara takilmayin

Gesendet von meinem GT-S5830 mit Tapatalk 2

Bu ne Okan? :) Cem Yılmaz'ın esprisi geldi aklıma. :D Biraz ondan biraz şundan... :)

Ya simdi ben ne yapacagim??

Babanim babasi turk- babannem kurt- annemin babasi pers- annannem kafkas ayriyeten dedelerin soylarinda araplij- ermenilik yahudilik bile varmis

Insan olmak onemlidir, irklara takilmayin

Abi bu memlekette yaşayan inan ki çoğu kişi böyleyiz. Mesela İngiltere'de, Fransa'da, Almanya'da biraz daha tek tip insanlar vardır (bir model vardır yani siz daha iyi bilirsiniz tabi ben oralarda yaşamadım), bizde bir bakıyorsun Birleşmiş Milletler gibiyiz. Hep farklı farklı suratlar.

Mesela benim dedeler Kafkasya'dan göç etmişler, en yakın arkadaşlarımdan birisi Diyarbakırlı. Hiç alakamız yok görünüş olarak ama asıl güzellik burada zaten.

Bu ne Okan? :) Cem Yılmaz'ın esprisi geldi aklıma. :D Biraz ondan biraz şundan... :)

Levent abey anadolu gibi biryerde bir insanin ben turkum ben kurdum.ben ermeniyim ben suyum diye ayrim yapmasi komik.

Her insanin iyisi var kotusu var. Soykirim olmus yani biz erzurumluyuz direkt birinci agizdan cocuklugumuzdan beri isitiyoruz bunlari. Ermenilerinde katlettigi koyler var ozellille askalede, bizim koyun yakinlarinda toplu mezarlar var.

Demek istedigim bu konular sacma, almanlar gibi ozur dilenir sonra dostluk tekrardan olusur dogrusuda budur.

Levent abey anadolu gibi biryerde bir insanin ben turkum ben kurdum.ben ermeniyim ben suyum diye ayrim yapmasi komik.

Her insanin iyisi var kotusu var. Soykirim olmus yani biz erzurumluyuz direkt birinci agizdan cocuklugumuzdan beri isitiyoruz bunlari. Ermenilerinde katlettigi koyler var ozellille askalede, bizim koyun yakinlarinda toplu mezarlar var.

Demek istedigim bu konular sacma, almanlar gibi ozur dilenir sonra dostluk tekrardan olusur dogrusuda budur.

Altta yazdıkların için yorum yapamam. Çünkü çok geniş bir bilgiye sahip değilim.

Ancak üstte yazdıkların konusunda hemfikirim seninle. Anadolu üzerinde yaşayan bir kişinin gerçekten kim olduğunu söylemek imkansız.

tepe.jpg

Kavga sonrası ortalık sakin..

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Soykırım görmek istiyorlarsa Ermenilerin Hocalı'da yaptıklarına,Çinlilerin Uramçide yaptıklarına,Fransızların Cezayir de yaptıklarına,Amerikalıların Irak'ta yaptıklarına, Rusların Ukrayna da yaptıklarına, İngilizlerin İrlanda'da yaptıklarına, İspanyolların Peru'da yaptıklarına, Portekizlilerin Brezilya'da yaptıklarına, İtalyanların Trablusgarp'ta yaptıklarına, Sırpların Srebrenitsa da yaptıklarına baksınlar...

Anasını sattığımın Dünyasında herkes çok temiz bir tek biz soykırım yapmışız... Soykırım yapmış olsaydık şuan Ermeniler bastıracak gücü bulamazdı.. Soykırıma uğrayan ülkeler gibi Bosna gibi, Tunus gibi, Cezayir gibi, Irak gibi sessiz sedasız köşesinde otururdu!! Evet çok temiz bir millet olmayabiliriz ancak kesinlikle toplu bir soykırım yapmadığımız ortada...

farkı yok benim gözümde, bugün kurdıstan özerklik kurulsa hepsi ayakları mabadına vura vura kurdıstan topraklarında yaşamaya koşarlar,hoş 3 gün yapamazlar geri dönmeye kalkarlar. Ha istisnalar yok mu var TCnin ekmeğini yiyip ekmek yediği yere ihanet etmeyen ama dediğim gibi istisna bunlar. Kandırılmasınlar efendim ben de lazım adamın biri laz ayaklanması laz özerk devleti dese değil isyana katılmak bi tarafımla gülerim açıkçası. Hele hele iyi kötü okuma oranının arttığı şu günlerde hıç kanmasınlar. Bugun bdp oylarına bakıyorum dağdan indirip meclise soktuğumuz adamın partisi almış başını gidiyor demek ki dediğim gibi, sadece 3-5 istisnadan bahsediyoruz.

hep derim yine diyorum TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR

beyin terk!

buldugunuz salakca kiliflar soykirim yapildigi gercegini degistirmiyor

eger insansaniz ve bu ulkenin bir ferdiyseniz gercegi gormek ve kabul etmek zorundasiniz

sirf kokeni, adi, tipi farkli diye yurdundan surulen, oldurulen ve zulmedilen milyonlara uzulmuyosaniz o zaman tez zamanda forumdan uzaklasip omrunuzun geri kalanini murhanin testislerinde gecirmenizi tavsiye edecegim

Oooo faşizim alırım bir dal.

Çare hitler.

az kitap okuyun. salt milliyetçilik duygularıyla burda boş boş konuşmayın.

eger insansaniz ve bu ulkenin bir ferdiyseniz gercegi gormek ve kabul etmek zorundasiniz

sirf kokeni, adi, tipi farkli diye yurdundan surulen, oldurulen ve zulmedilen milyonlara uzulmuyosaniz o zaman tez zamanda forumdan uzaklasip omrunuzun geri kalanini murhanin testislerinde gecirmenizi tavsiye edecegim

Ben 100 yıl önce sürülen, öldürülen zulmedilen insanlardan çok bugün öldürülen sürülen insanlara üzülmeyi tercih ederim çünkü bir 100 yıl sonra ona üzüleceğiz ama üzülmekten başka yapabileceğimiz birşey olmayacak...

Ben 100 yıl önce sürülen, öldürülen zulmedilen insanlardan çok bugün öldürülen sürülen insanlara üzülmeyi tercih ederim çünkü bir 100 yıl sonra ona üzüleceğiz ama üzülmekten başka yapabileceğimiz birşey olmayacak...

azıcık empati kurabilseydin bunları söyleyemezdin.

Onca yıl beraber yaşanıp bu insanlar buradan sürülmedi de niye o tarihte sürüldü diye sorarlar adama

Bir sürü ırktan insan Osmanlı çatısı altında uzun süre huzurlu bir şekilde yaşamış.

Savaşta diğer devletlerle uğraşılması yetmiyormuş gibi bir de içeride devlet kurulması vaad edilip ayaklandırılan Ermenilerle uğraşmak zorunda kalınmış.

Sözde hümanist düşüncelerini başka yerlere sakla.

Biz de insanlar ölsün ya da ülkeden gönderilsin istemeyiz ama çeteler halinde ülke savaş halindeyken içerden çökertmeye çalışan hainlere devletin ne yapmasını bekliyorsun?

Ortaya konan yalan dolan rakamlar bile iftira atıldığının kanıtı

Bu yalana ben asla inanmam.

Suan Ermenistan'in nufüsü 4 milyon bile degilken 1 milyon insan öldürüldü demek komik oluyor.

Ermenilerin o az nüfusa ragmen bu dünyaya verdikleri zararin haddi hesabi yok.

Keza israil de bunlar gibi, hatta daha beter.

Kendimi sen kimsin la demekten alamiyorum!

1937 Tunceli olaylari gibi bunlarda carpitiliyor kesinlikle.

Elbette arsivlerde hersey yok ama Ermeniler azinlik olduklari halde boynundan büyük islere kalkisan bir millet olarak hafizalara kazindi.

Ve asla 1915'i KATLIAM olarak KABUL ETMIYORUM

azıcık empati kurabilseydin bunları söyleyemezdin.

Bak dostum en nefret ettiğim şeylerden biri insanların tartışmanın ortasında sanki bir b.k biliyormuş muhabbetin profuymuş gibi azcık okuyun öğrenin tarzı şeyler yazmasıdır.. Sen bildiklerin varsa söyle tartışalım laf ebeliği yapman yersiz konu hakkında fikrimi söylüyorum sen azcık kitap okuyun empati kurun falan diyorsun..

O gün yaşayanlar için empati kurabilirim ve onların çektiklerini anlayabilirim ancak bugün ermeni soykırımı yaptılar diye timsah gözyaşları akıtanları ve onun yardakçılarını anlamak için empati kurmama gerek yok!! Bugün ermenilere size soykırım yaptılar diye sırtını sıvazlayan malum güçler zamanında en kral soykırımı yapanlar olduğunu da görebilseniz keşke..

turkiyede ermeniler ve orta avrupada jewlar

bu ikisinin basina gelenleri kiyaslayabilecegin bir ornek yok

native amerikalilar da var tabi ama o daha eski

o yuzden simdi falan filan bunlari gec

o yıllara kadar sadık vatandas dedıgımız ermenıler rusların kıskırtmasıyla orduyu arkadan vurur hale geldı..herkes az cok bılır bunu onemlı olan ondan sonra neler yasandıgı..bu durumu engellemek adına turk hukumetı tehcır yasasını cıkarırken tehcır sırasında ermenı vatandaslarına karsı baskınlar yapıldıgı dogrudur bınlerce ınsanın oldugu de dogrudur.ancak soykırım olması ıcın sıstematik bi sekılde duzenlı ve hukumet kararıyla olması gerekır..savas sırasında yenılgıyı kabullenemeyen ve sebebını ermenılere baglayan turk askerı ve ozellıkle kurt asıretlerının yaptıgı kanaatındeyım.bıde avrupalı devletler su sıralarda rum soykırımı dıye bısey uydurmak uzereler 1915-23 arası sozde 500bın de rum oldurulmus...bascalan ermenı soykırımını da kabullenmek uzere dıkkat etsın basımıza daha buyuk belalar acacak.bu konuyla ılgılenen arkadaslara nemesis operasyonunu ıncelemelerını tavsıye edıyorm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt