1915 Olayları Zırvalığı!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ya boşversene masum halkı öldürenlere,tecavüz edenlere karşı ne yapılmasını bekliyorsun?

Amerika gibi kendi kulesine füze atıp bol keseden savaş sebebi yaratıp Irak'a girmedik en azından ama onların yaptıkları faciaları,katliamları konusmuyor kimse.

Fransızların,sırpların,Ermenilerin yaptıkları gerçek katliamlar dünyada yankı bulmuyor nedense ölen müslümansa bir değeri olmuyor.

Dediğim mecbur kalınmıs bir olay soykırım sözcüğünü kabul etmemiz mümkün değil.

sen yasadigin ulkenin gecmisini kabullen yahut kendini tc bireyi olarak gorme ondan sonra baskasina bakarsin

people in glass houses etc

Dünya böyledir.Güçlüysen, medya elindeyse kimse sana dokunamaz, dokunmak bir tarafa seni alkışlar.21. yüzyılda 1 milyona yakın insanı katledersen mesela kimse sana ses çıkaramaz, çıkaranların da sesi duyulmaz zaten.

Ölen insanlar keşke ölmeseydi.Ancak "sistematik şekilde soykırıma tabi tutuldu" demek farklıdır, o dönemde, tehcir şartlarından ötürü ölümlerin olduğunu kabullenmek farklıdır.

Benim bu konuda en çok dikkatimi çeken şey Alex Kuchov'un çok fazla ünlem işareti kullanması.

Ermeni konusu ise büyük bir siyasi propaganda aracı. Kapı gibi delillerde koysanız bu iddiaları devam edecek. O yüzden fazla kasmaya gerek yok.

Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış.

sacma asil bu soykirim, fransanin yaptigi degil. fransa isgal ettigi cezayirde almanlari oldurecek degildi. o zaman osmanli her isgal ettigi yerde soykirim yapmistir? bunu diyebilirmisin yahut dubur kismin bunu bu ulkede soylemene afiyet eyler mi? osmanli kendi halkindan ermenileri ayirip onlari katletti/baska yere yolladi. asil soykirim odur

Eğer Osmanlı işgal ettiği her yerde 1-1,5 milyon insanı öldürmüş ve milyonlarca kişiye tecavüz,işkence etmişse evet soykırım yapmış her işgal ettiği yerde.. Türkiye'deki Ermeniler için kendi topraklarında sürülerek öldüler diye üzülüp, Fransızların başka ülkeyi işgali sırasında milyonlarca silahsız insanı öldürmesi, işkence etmesinde gösterdiğin soğuk kanlılık ve doğal la bu havan beni benden aldı..

Hepimiz olelim bence, dunya bir kendine gelsin

Gesendet von meinem GT-S5830 mit Tapatalk 2

Eğer Osmanlı işgal ettiği her yerde 1-1,5 milyon insanı öldürmüş ve milyonlarca kişiye tecavüz,işkence etmişse evet soykırım yapmış her işgal ettiği yerde.. Türkiye'deki Ermeniler için kendi topraklarında sürülerek öldüler diye üzülüp, Fransızların başka ülkeyi işgali sırasında milyonlarca silahsız insanı öldürmesi, işkence etmesinde gösterdiğin soğuk kanlılık ve doğal la bu havan beni benden aldı..

yani turkiyede olan bi olay icin ve de olayi yasayanlarin torunlarindan hikayelerini duydugum olay icin tavrim zaten farkli olur o baska da cumlemde soykirim kelimesinin kullanimini anlatiyodum

idrak pls

Belgeler böyle bir soykırımın olduğunu söylüyor her ne kadar inkar edilse de. Ben de olduğuna inanıyorum. Ama yükselme devrinden itibaren uzunca yıllar neredeyse Dünya'nın 4'te 1'ini ele geçirmesine rağmen hiç kimseye soykırım uygulamamış, hatta tüm uluslarla barışçıl, hepsini kucaklayan bir politika izlemiş bir Osmanlı neden çökme aşamasına geldiği bir dönemde Ermeni devletine soykırım uygulama ihtiyacı hissetmiş bunu da düşünmek lazım. İngilizi, Fransızı, Rusu, Yunanı, Ermenisi, İtalyanı birleşip 7-8 koldan bir ülkeye saldırıp masum on binlerce kişiyi öldürürken soykırım yok, Osmanlı Ermeni'leri öldürünce mi soykırım oluyor. Tarih öncesi devirlerden günümüze dek nice kişi ölmüş suçsuz yere ölmeye de devam ediyor, 100 sene önce ölmüş Ermeniler mi değerli oldu. Kaldı ki bu ülke kendi içinde bile sağ-sol çatışmalarından, Maraş, Sivas katliamlarından, Asala'dan, PKK'dan, Hizbullahçılardan bile milyonlarca kişiyi kaybetti. 100 yıl önce Ermeniler ölmüş çok mu..

Burdaki bazı arkadaşlar milliyetçilik ile faşizmi birbirine karıştırıyor oysaki birbiriyle hiç alakası olmayan bir düşüncedir milliyetçilik vatanini ve milletini sevendir ama faşizm başka irklari asagilamaktir yani biz her solcuya ateist diyemeyiz mesela.

Ermeni olaylarında ise herkes burdan ermenileri eleştiriyor ama ermeniler bir hiç onun arkasındaki güçler aslında bu hakaretleri hak ediyor ermeniler sadece bir piyon çünkü biz Ermenilerle beraber yüzyıllardır beraber yasamisiz ama sanayi inkilabindan sonra emperyalist güçler milletleri birbirine dusurmustur aynısın şu an Kürtler için yapılıyor ve bizide onlara karşı nefret ettirerek ayrımı daha iyi yapıyorlar bence Ermenilerden çok asıl düşmanlara yogunlasmaliyiz abd,rusya ve ab

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ne kafasin ne ayaksin sen?Benim ordum onlarca cephede savasirken sen düsmanla bir ol köylerime saldir insanlarimi katlet en adi hainlikleri yap sonrada burada beni nasil sürersin fasistsin soykirimcisin diye zirvala.

Yaptiklari hainlige karsi Devletin sürmekten baska hangi secenegi vardi?

2. dünya savasindaki gaz odalarini ölüm kamplarini bu sürgün olayiyla kiyaslamakta ayri bir beyin göstergesi.

Cok güzel post. Katiliyorum!

yani turkiyede olan bi olay icin ve de olayi yasayanlarin torunlarindan hikayelerini duydugum olay icin tavrim zaten farkli olur o baska da cumlemde soykirim kelimesinin kullanimini anlatiyodum

idrak pls

Sen tarafı olarak diğer soykırımlardan farklı olarak görüyorsan ve daha hassaslaşıyorsan.. Buradaki diğer insanların neden bunu kabul etmediğini veya senin gibi düşünmediğini sorgulayamazsın keza onlarda soykırım yapmakla suçlanan taraf durumdalar ve hassaslar... Bak işte ben bunu da anlamıyorum bir Ermeni, Ermeni milliyetçiliği yaptığı zaman sıkıntı yok, ya da bir Kürt, Kürt milliyetçiliği yaptığında sıkıntı yok.. Türk savunduğunda ooo Irkçılık..

Burdaki bazı arkadaşlar milliyetçilik ile faşizmi birbirine karıştırıyor oysaki birbiriyle hiç alakası olmayan bir düşüncedir milliyetçilik vatanini ve milletini sevendir ama faşizm başka irklari asagilamaktir yani biz her solcuya ateist diyemeyiz mesela.

Ermeni olaylarında ise herkes burdan ermenileri eleştiriyor ama ermeniler bir hiç onun arkasındaki güçler aslında bu hakaretleri hak ediyor ermeniler sadece bir piyon çünkü biz Ermenilerle beraber yüzyıllardır beraber yasamisiz ama sanayi inkilabindan sonra emperyalist güçler milletleri birbirine dusurmustur aynısın şu an Kürtler için yapılıyor ve bizide onlara karşı nefret ettirerek ayrımı daha iyi yapıyorlar bence Ermenilerden çok asıl düşmanlara yogunlasmaliyiz abd,rusya ve ab

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Rusya ile dost ülke degil miyiz suan? Ben mi yanlis hatirliyorum? Secim galibiyetinden sonra Putin bizzat arayip tebrik etti.

Çoğunuz 1 seneden fazladır bu forumdasınız ama ciddiye alınmaması gereken adamları öğrenememişsiniz. :)

Rusya ile dost ülke degil miyiz suan? Ben mi yanlis hatirliyorum? Secim galibiyetinden sonra Putin bizzat arayip tebrik etti.

Onlar göstermelik şeyler

İnsan bazında genelleme yapamayız ama Türkiye'nin hükümet olarak hiç bir dostu oldugunu sanmıyorum

Sen tarafı olarak diğer soykırımlardan farklı olarak görüyorsan ve daha hassaslaşıyorsan.. Buradaki diğer insanların neden bunu kabul etmediğini veya senin gibi düşünmediğini sorgulayamazsın keza onlarda soykırım yapmakla suçlanan taraf durumdalar ve hassaslar... Bak işte ben bunu da anlamıyorum bir Ermeni, Ermeni milliyetçiliği yaptığı zaman sıkıntı yok, ya da bir Kürt, Kürt milliyetçiliği yaptığında sıkıntı yok.. Türk savunduğunda ooo Irkçılık..

Tarih bilgisi olmayan, Türk devletlerinin her zaman ele gecirilmeye calisildigi ortada. Osmanli döneminde yasadigimiz zaferler olmasa biz olmazdik.. Canakkale, Kurtulus Savasi v.b

Hala burada yanar dönerli konusan arkadaslar var, Ermeniler buradaki cogu kisi zehirlemis anlasilan..

Tarih bilgisi olmayan, Türk devletlerinin her zaman ele gecirilmeye calisildigi ortada. Osmanli döneminde yasadigimiz zaferler olmasa biz olmazdik.. Canakkale, Kurtulus Savasi v.b

Hala burada yanar dönerli konusan arkadaslar var, Ermeniler buradaki cogu kisi zehirlemis anlasilan..

kes bebe

Ruslar tarihte bizim İngiltere'yle beraber en çok anamızı ağlatan millet olmuştur. Osmanlı'nın Duraklamasında Gerilemesinde Rusların çok ciddi katkısı var ama asıl olay o değil, sonuçta bunlar tarih, herkesin herkese yaptığı şeyler yani. Asıl olay Rusların Orta Asya Türklerine uyguladığı asimilasyon politikası.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt