1959 Öncesi Şampiyonluk Başvurusu Hakkında TFF Başkanı Konuştu

Ben sayılmasına karşı değilim. Sayılsın ama 1903'den itibaren sayılsın ve neden 15 senelik şampiyonluk isteniyor onuda açıklasınlar. Ben açıklama yapıyorum o senelerde Galatasaray 1 şampiyonluk var onların 9. Ama 1903 den beri sayılırsa biz 37 onlar 28 şampiyonluk var, g#tleri yiyorsa bu şekil sayılsın. Suç bizim yönetimde toplayacaksın basın mensuplarını 1903'den beri kimin kaç şampiyonluk sayısı varsa takımların isimleri ile şampiyonluk sayısını söyleyerek verilsin biz böyle kabul ediyoruz diyeceksin ve niye sadece 15 yıl sayılıyor diye mala anlatır gibi anlatacaksın sonra izle eğlenceyi. O zamanki takımlar hepsi tff bilmem ne baskı yapacak olay kendiliğinden kapanacak

SM-A315F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
1903'ten beri sayiliginda bizim.o kadar oluyor mu gercekten?

Neyse, şu başvurunun sonucunu açıklasınlar kulüp yolunu çizsin.

Ben bu kadar rahat bakamıyorum olaya. Bir anda 12 numara denen oluşuma bilgi gitmesi hiç hayra alamet değil. Daha önceden bizim oyuncumuzun ceza alacağını da önceden bildirmişlerdi.

Acaip stresim ben de bir an önce ne olacaksa olsun herkes yoluna baksın.

Ya babalar siz aklınızı mı oynattınız..

ASLA diyorum ASLA sayılamaz..

1959 da profesyonel lig başladı bununla ilgili gazetelerde de yazıyo..

Gelmeyin bu itlerin oyununa ya..Canımsınız..

2014 te de onların adamları vardı federasyonda gene saydıramadılar..Boş iş, benim tanıdığım fenerliler bile boş iş diyo.Siz de çok ciddiye almayın

Ben sayılmasına karşı değilim. Sayılsın ama 1903'den itibaren sayılsın ve neden 15 senelik şampiyonluk isteniyor onuda açıklasınlar. Ben açıklama yapıyorum o senelerde Galatasaray 1 şampiyonluk var onların 9. Ama 1903 den beri sayılırsa biz 37 onlar 28 şampiyonluk var, g#tleri yiyorsa bu şekil sayılsın. Suç bizim yönetimde toplayacaksın basın mensuplarını 1903'den beri kimin kaç şampiyonluk sayısı varsa takımların isimleri ile şampiyonluk sayısını söyleyerek verilsin biz böyle kabul ediyoruz diyeceksin ve niye sadece 15 yıl sayılıyor diye mala anlatır gibi anlatacaksın sonra izle eğlenceyi. O zamanki takımlar hepsi tff bilmem ne baskı yapacak olay kendiliğinden kapanacak

SM-A315F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bu kadar eskiye gitmeye bile gerek yok fenerin mantığına göre aynı yıl 2 adet şampiyon çıkıyor.. bugünkü mantıkla süper lig ve Türkiye kupasi o zaman biz de Türkiye kupalarını da eklemeyi teklif edelim ezer geçeriz zaten

Screenshot_2021-03-26-23-43-12-80.webp

Bu adam boşuna mı bu açıklamayı yaptı sizce? Garantisi verilmiş. Nihat ın çıkıp inceliyoruz demesine bakmayın.

Yarın geç kalınmadan acilen güç gösterisi yapmak lazım bakın kabul ettirecekler bu şampiyonlukları

Bu lanet kulüp Türk futbolunun başına bela. Her sene gündemi meşgul edip insanları geriyorlar. Gerginlikten beslenen karanlık taraf bunlar. Lağım çukurunda debelenirken etrafa da sıçramayı iş edinen şeytani bir oluşum,bir pranga.

Türk futbolunun şımarık çocuğu, beş para etmez zihniyetin maşasıdır fb. Fb ile iş tutanların başları beladan kurtulmaz.

Kabul etsinler de şu kepazeliği bize de bu bataktan çıkmak için bahane olur. Yıllardır iyi futbol izleyemiyoruz bir de üstüne bol bol haksızlık , aptallık , sinir stres. Kulüp de o dakika ligden çekilmeli.

Herkes Türkiye'nin üçte biri Galatasaraylı bu seçmenleri karşılarına alamazlar diyorsunuz da ben öyle düşünmüyorum.

Bir kere her taraftarı siyasi seçim veya tercihini Galatasaray'a bağlı bir fanatik taraftar kılamazsınız öyle. Yani Galatasaray'a şöyle davrandılar böyle davrandılar diye siyasi seçimi etkilenmez büyük çoğunluğun.

Bu yüzden öyle Türkiyenin üçte biri diye bir durum olduğunu sanmıyorum.

Senelerdir ülkede ve ülke futbolunda yaşananlar ortadayken sırf bu şampiyonluk saydırma mevzusundan dolayı davasından! dönecekler veya oy değiştirecek arkadaşlar hiç zahmet etmesinler. Bu saatten sonra yolundan dönenin yolunu seveyim! 19 senede ülkenin anasını sevmişler tık yok, neymiş şikebahçe şampiyonluk saydırmış! Lan adı üzerinde zaten şikebahçe işte. Şikeciler ve rüşvetçiler her daim ittifak halindeydi zaten yeni mi uyandın?

Ayrıca bu şampiyonluk saydırma mevzusunun tam olarak bu döneme denk gelmesi manidar ve tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Bazı güçler tarafından gezi tarzı toplumsal bir infial oluşması ve insanların sokağa dökülmesi için son zamanlarda her şey yapılıyor her şey deneniyor lakin henüz muvaffak olabilmiş değiller. Siyasi olarak muhafeleti gaza getiremediler şimdi de futbol üzerinden deneniyor gibi geliyor. Çünkü çökmüş ekonomi bir şekilde unutturulmalı ve gündemden her daim uzak tutulmalı.

Bu açıdan baktığınız zaman sözde şampiyonluklar kabul edilecek gibi görünüyor. Yani işin içinde futbol dinamikleri değil siyasi dinamikler var gibi geliyor. Bizzat malum kişi tarafından bu işin kaşınması emri verilmiş bile olabilir şaşırmam.

Klasik alinin gündem değiştirme taktigi taraftarı böle gaza getiriyo olmayınca kabul edilmeyince bize karşı oynanan oyunlar tff istifa felan bu yolla tff yi baskı altına alıp hakemleri etkilemeye çalışacak seçimde yaklaşıyo başarısız bir başkanlık dönemi geçirdi ancak böyle oyunlarla taraftarın destegini alabilir

Türkiye'de ne zamandan beri adalet var? Geçirirler ne olacak ki... Şu anda aday olsa Galatasaray taraftarının %100ünün kabul edeceği Haluk Ulusoy bile siyasi baskı nedeniyle Beşiktaş'a havadan 2 şampiyonluk vermedi mi? İtiraz edildi de ne oldu? Şu an en üstünden, en altına kadar fanatik fenerlilerin olduğu bir düzen var. Geçirirlerse ne olur? Anca sosyal medyada bir hafta kadar itiraz edilir sonra unutulur... Ama onlar sürekli hatırlatır. Hani hoca dedi ya "rütbemiz farklı" diye...

Asıl sorun bu zamana kadar Beşiktaş'a verilen havadan şampiyonluğa itiraz etmeyişimiz. Bu zamana kadar aklımız neredeydi? Ayrıca "35 milyon taraftarımız var, bizi kimse karşısına alamaz", "oy vermem" falan demeyin, şikecilere ceza verilmemesini bırak, aklandığında da tıpış tıpış gidip oy verdiniz! Bak, şike kupası adamların müzesinde kabak gibi duruyor. Ne bu düzen değişir, ne bizim insanımız değişir! Üzgünüm ama durum bu!

Millet düşmüş ekmek, iş, aş derdine. Insanların aklında gelecekleri var. Benimsedikleri bir hayat felsefesi var. Bu durumda temelde bir 'oyun' olan futbol taraftarligi uzerinden verip verecekleri oyların sayisi pek fazla olmayacaktir

Gereksiz saçma sapan bir tartışma. Diğer konuya da yazdım. 1959 öncesi turnuva şampiyonlukları neden sayılmalı, neden sayılmamalı gerekçeleri 60 sene önce tartışılmış, bitmiş. 60 sene sonra neyin muhabbeti bu? Yıldız savaşları, şampiyonlukta öne geçme çabaları, sevinçleri, hüzünleri hepsi boşuna mıydı? 2009’da bizzat Aziz Yıldırım üst üste 3 sene şampiyon olup 4. yıldızı ilk biz takıcağız vaadiyle salonu ayağa kaldırmıştı.

Birde 59 öncesine haksızlık ediyorsunuz diyorlar buda diğer saçmalık. Sonuçta turnuva şampiyonlukları, madalyaları müzelerde duruyor ve tarihte yazıyor. Geçmişteki bir şampiyonluğu günümüzde oynanan bir turnuvaya refere etmeyince yok mu sayılmış oluyor?
O zaman TSYD şampiyonlukları da yok sayılıyor !?

Geri
Üst Alt