2. Abdülhamit'in Torunu, Galatasaray Adası'nı İstiyor!

Evet cikarsa kimsenin mal güvenligi kalmayacak,akpliler bana bisey olmaz demesin,Türkiyede kimin nezaman basa gececegi belli olmaz

En buyuk hata buyuk padisahlarla gerizekali mal padisahlari ayni kefeye koyup ecdad demek.....

Misal

Fatih sultan mehmet son derece guclu bilgili ilimi irfani cok genis, heryere medrese acip insanlarinin egitimine önem veren, halkina esit davranan zulum yapmayan ii bi liderdi

Peki ayni seyleri son padisahlar icin söyleyebilirmiyiz????

Ulke yanarken dolmabahce sarayina parayi basan mallarla dolu

Anadoluda aclik sefalet cahillik kusatmalar yasanirken bu padisahlar napiyordu?

En buyuk hata buyuk padisahlarla gerizekali mal padisahlari ayni kefeye koyup ecdad demek.....

Misal

Fatih sultan mehmet son derece guclu bilgili ilimi irfani cok genis, heryere medrese acip insanlarinin egitimine önem veren, halkina esit davranan zulum yapmayan ii bi liderdi

Mason olarak Osmanliya karsi olmana sasirmadim diyebilirim masonum

Eh Nutuk'u kaynak olarak gösterdi diyorsun da Nutuk kitabını bir kere bile eline alıp okudun mu?

Bir de İlber Ortaylı ve Halil İnalcık kitapları da roman kitabı değildir. Bu kitapların belgeler ile desteklenmediğini nereden biliyorsun? Alıp okudun mu? İnternet sitelerinden tarih mi öğrenilirmiş?

Her şeyi geçtim bence sen Anti-Atatürkçü kişilere, kurumlara veya kitaplara inanmayı zihnen seçmişsin bile. Kaynak, belge vs... diye bahane üretmene gerek yok istediğin şeye inanabilirsin. "Mustafa Kemal Atatürk hain mi?" diye başlık açılan sitelerden öğrendiğin tarih bilgileriyle sana mutluluklar dilerim. Hani o başlıkta ismi zikredilen şahsiyet bu ülkenin kurucusu belki farkında değilsindir diye son bir not olarak eklemek istedim.
Sizdeki imkanlar bizde yoktu dedim daha önceki postumda demi rdas? Ben size paylaşın birşeyde onu okuyayım bu zaten çok uzun zamanım yok dedim 50 takla attınız ama elle tutulur bişey paylaşmadiniz...

Bizim burada İlber Ortaylınin kitabını boşver Türkçe bi kitap araki bulasın...

Daha öncede dediğim gibi sizdeki imkanlar bizde yok... Varsa netten arayıp buluyorsun... Varsa İlber in kitabından kaynaklı ve ispatli birşey eminimki nette de vardır bunun fotosu veya herneyiyse... Yollayın bi link okuyayım diyorum... Utanmasaniz beni Atatürk düşmanı ilan edeceksiniz... Neden? Çünkü bilgi ve belge paylasamiyorsunuz... Ee neden suçlu ben oluyorum o zaman?

Bak arkadaş vahdettin dedi ben erinmedim girdim aradım buldum, kaynaklı ve paylaştım... Çok uzun bu vaktim yok bunu okuyamam siz birşey verin onu okuyayım dedim (daha kısa olması umuduyla) ama siz bana şu şu şu adam yazdı dediniz...

1. Benim onun kitaplarını burada bulup okuma imkanım yok (ha Amsterdam da varsa olabilir ona birşey demiyorum ama siz dediniz diyede 100 - 150 km gidecek halim yok...

2. Belgesi varsa paylaşın dedim... Eger belgeli kitapsa okurum neden okumayayim ve inanırım da ama belgesiz İlber şöyle demiş Misiroglu şöyle demiş hiç birini takmam arkadas...

NOT: Atatürk düşmanı ilan edeceksin ya neredeyse beni... Ne alaka ?

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

Osmanlı'dan kalan borcu Türkiye Cumhuriyeti ödedi.

Öncelikle Osmanlı'dan kalan borcu ödeyen Türkiye Cumhuriyeti'ne milyarlarca TL'lik borçlarını ödesinler.

C3laeJCWIAAh8cF.jpg

C3hObtQXUAA2sKf.jpg

C3kkwjHWEAAfqCC.jpg
Aynen kardeş Oğuz Han da Ermeniymiş tövbe tövbe araştırmadan etmeden gelip buraya saçma sapan bilgiler taşımayın

Öğrenme merakın var, bu güzel. Ama iyi araştırmak lazım.

Okuduğum kadarıyla ters algı oluşturmuşlar.

ilk olarak bahsedilen "isyan ettiğimiz yalandır, fitnedir" çıkışı, milli mücadele öncesi hazırlık dönemine ait. Milli mücadele temsil heyeti, o dönem İstanbul hükümetini milli mücadeleye katmak için çok uğraş verdi ama başaramadı.
ikinci bahsedilen isyan etmemiz gerekiyor çıkışı milli mücadeleden 5 yıl sonra varılmış bir sonuçtur. İstanbul hükümeti düşmanın esareti altına girmiş, devlet fiilen yıkılmıştı yani. Artık isyan edilen halifelik ve padişah değil, onları esareti altında tutan düşmanadır.

ilkokul 5. sınıf kafasıyla yazılmış bir yazı o. Takılma bunlara.
Hah rdas şöyle olun canımı yeyin yaa... Basım üstünde yerin var kardeşim, konuş... Seninle sabaha kadar bu konuları konuşmak isterim :hat:

Atatürk düşmanı ilan edecekler adamlar te Allahım yarabbim yaa

Milletin nasıl söğüşleneceğini görmüşler. E ortam da süper Allah için. Bir de utanmadan sultan, prens unvanlarını falan kullanıyorlar.

Şu millet Osmanlı'nın son döneminde olanları az okusa bırak Osmanlı torunuyuz demeyi sokağa çıkamazsınız !
Sanirm o unvanlari kullanmalari kanuna aykiri. Oyle bir sey okumustum bir yerde.

Galatasaray Adası'nı İsteyen N. Osmanoğlu, Osmanlı Tuğralı Doblo'ları da Motorlu Taşıtlar Öşür Vergisi'ne Bağladı.

C3rG10XXAAAeLYT.jpg

Misal

Zülüm yapmayan, konusu disinda katliyorum rengim. Fatih Sultan Mehmet´in de zülümler listesi, tüm padisahlarin gibi kabariktir.

Saldırmadan soyle mehmet ve Gürkan kardeşim gibi tartışıp konuşmak çokmu zor Allah askina? Şurada birşey öğrenmeye çalışıyoruz biri küfür etmek istiyorum diyor (onun kuyruk acısı var) öteki Atatürk düşmanı ilan edecek neredeyse...

Mehmet ve Gürkan kardeşlerim ilginiz alakanıza ve medeni bi şekilde anlatma ve ogretme cabaniz için teşekkür ederim.

@Serkan Şafak

Google amcaya Vahdettin hainidir diye yazdım ve şimdi bunu buldum... Temelli okumadim tabi çok uzun yazı ama belgeleriyle anlatılıyor... Okumaya değermi sence ? Boş boşuna okadar okumayayim :hat:

vahdettin hain mi | Belgelerle Gercek Tarih

Üşenmedim ilk makaleyi okudum.

Güleyim mi ağlayayım mı bilemedim.

Belgelerle ortaya koymuş falan demişsin bir de yahu arkadaş da..k mı geçiyorsun ? Belge dediğin şey '' Memlekete beyanname '' Meclisin halkı ulusal kurtuluş mücadelesine daveti... TBMM'nin sitesinden ulaşabilirsin o belgeye, Allahım yarabbim yahu bana sanki arşivden yoğun çalışmalar sonucu belge çıkarmış...

Azıcık tarih bilseniz böyle tuhaf tuhaf şeylere itibar etmezsiniz.

Yıl 1920, halkı işgalcilere karşı örgütlemeye çalışıyorlar, dört bir yanımız işgal edilmiş vaziyette. Ayrılıklara zerre tahammül yok çünkü insan kaynağı kıt, ya yek vücut karşı koyulacak ya da işgalcilere boyun eğilinilecek başka bir seçenek yok. İşte bu ortamda meclis beyanname yayınlıyor ve diyor ki; halifeye isyan ettiğimiz yalandır... Kafa karışıklığının ve olası fikir ayrılıklarının önüne geçilmek isteniyor ki yek vücut karşı konulabilsin.

Yunan mezalimi nedir bilir misin ?

Al bak o dönem yaşananlardan bir kare;

Yunan-Mezalimi.jpg

Bu şartlar altında kurtuluş organize ediliyor, yunan mezaliminin ne olduğunu daha iyi anlamak için hulki cevizoğlu'nun işgal ve direniş kitabını okuyabilirsin, orada hiç bir yerde yayınlanmamış fotoğraflarda var. Çenesi koparılan bir Türk kızı vardı mesela, insanın kalbini sıkıştıran sinirden dört dönmesine sebep olan öyküler ve fotoğraflar var.

Neyse sildim diğer yazdıklarımı gerek yok.

Tamam doğru diyorsun her belge doğrudur diye bi kaide yok ama adam Atatürkün kitabındanda alıntı yapmış ve fotolarda var, kaynaklarınida belirtmiş...

Şimdi sen bana diyorsunki belgelere inanma yalandır... Tamam kabul ama belgesiz konuşan bi yazarın doğruları söylediği ne malum ? Belgelere inanmayın ama mesela İlber bey veya ismini yazdığın tarihciler söylediyse doğrudur a getiriyorsun sen kısmen rdas...
Yok öyle bi dunya kusura bakma...

Mesela ateistler gözleriyle görmediklerine inanmaz, illa bilim ile iliskilendireceklerdir... Bende biraz öyleyim, o anlattı diye inanmam. İspat isterim... Ha doğruyu anlatıyordur ona birşey demiyorum ama yalanda söylüyor olabilir... Benim birşeye ikna olmam için ispat gerekir belge gerekir... Bir kisi şöyle dedi diye doğrudur demem...

Nutuk' dan;

"Ulusu ve yurdu Genel Savaşa sürükleyenler, kendi başlarının kaygısına düşerek, yurttan kaçmışlar. Padişah ve Halife olan Vahdettin, soysuzlaşmış, kendini ve yalnız tahtını koruyabileceğini umduğu alçakça yollar araştırmakta. Damat Ferit Paşa'nın başkanlığındaki Hükümet, güçsüz, onursuz, korkak, yalnız padişahın isteklerine uymuş ve onunla birlikte kendilerini koruyabilecek herhangi bir duruma boyun eğmiş. "

Kemal ATATÜRK

Fatih Celik İyi niyetlisin anladığım kadarıyla da şu okumadan link paylaşma huyundan vazgeç yahu :)

Geri
Üst Alt