2. Başkan Işın Çelebi Oldu !

Cevap: 2. Başkan Işın Çelebi Oldu !

Mehmet Helvacı artık Galatasaray hakkında daha rahat yorum yapıp, sohbet edebilicez derken... Ben bu zamana kadar içimde kalanları söyleyemedim. Azıcık söyliyim dedim de, beni görevden aldılar. Artık rahat rahat söylerim. Nasıl olsa 2. Başkan değilim artık demeye getiriyor. Ortalık yine kızışıcak.

Sevgili Murat, senin yazdıklarına cevap vermek veya düşüncelerini değiştirmek gibi bir amacım yok. Ben sadece kendi düşüncelerimi ve Helvacı'yı neden haklı gördüğümü ya da en azından birçok üyenin düşündüğü gibi bir adam olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Ayrıca insanlardaki bu Helvacı nefretinin bir yanılsama, hedef şaşırtma olduğunu düşünüyorum. Başkanın manevraları sonucu günah keçisi Helvacı olmuştur, olayların buraya gelmesinden sorumlu olanlar işten sıyrılmıştır. Bu kadar basit. Madem Ali Haşhaş başkanla geldik, başkanla gideriz diyor, Helvacı da başkanla gelmiştir, başkanla gider. Helvacı'nın da 2. başkan olarak olanlarda kusuru vardır, ama tek kusurlu değildir, hain main hiç değildir. Bir insanı kulübe ihanetle suçlamak başlı başına suçtur. Bunun kararını genel kurul verir. Helvacı hainse o zaman başkan bunu ispatlasın, üyeliğini iptal etsinler. Benim düşüncem bu.

Sürekli benim yazılarıma cevap veren bir arkadaş var burda. Dostum yazdıklarını google translate'e yazdım, o bile tercüme edemedi Türkçe'ye. Ne diyorsun?

Helvacı'yı savunanlar adamı delirtir diyen sevgili Adem, delirip delirmemek senin elinde dostum, benim elimden birşey gelmez. Sen bugüne kadar yönetimin yaptıklarından delirmemişsen, benim söylediklerim de seni delirtmez, merak etme.

Bağnazlığa gerek yok,

Herkes sandığınız gibi mükemmel değildir. Herkes mükemmel derecede hatalı da değildir. Bir yanlışı olur, iki yanlışı olur, üç yanlışı olur ama insan bu hatalarından ders alacak kapasitesi dahi olmasa çırpınır, her defasında yapmaktan utanır; kimileri alışır, kimileri de alıştırılır. Her tanıyorum dediğini tanıyor olduğundan emin olmalısın, aziz dostum.

Helvacı Adnan Polat yönetiminin ilk senesinde bu kadar çok konuşkan bir adam değildi. Ancak Adnan Polat'ın başkanlıktaki ikinci döneminden sonra sürekli konuşmaya başladı, denge savaşına girdi. Sürekli yönetimi kamuoyunun önüne attı hem de sürekli... Hatta kulislerde Rijkaard'ın gönderilmesinde bu adamın parmağının olduğu dahi söylenir. Doğrudur, yanlıştır umurumda değil. Ancak ve ancak kimse çıkıp bu adam; muhalefet ile ortak hareket etmiyor diyemez.

Galatasaray'ın menfaatleri filan demeyin. Galatasaray'ın menfaatleri günümüzün Türkçesiyle popomun menfaatleri olarak çevriliyor. Bu her iki taraf içinde geçerlidir. Bu yüzden mutaassıpça tavır takınmaya gerek yok. Mantıklı düşünen her birey; Adnan Polat'ın hatalı olduğunu söyler ama o gittiğinde her şey düzelir diyemez. Bilhassa şu zamanda hiç diyemez.

Zaten Alkan'ın Helvacı'yı tanıması ne kadar garanti verebilir ki bize? Kaldı ki Alkan'ın çok iyi tanıdığını kim bilebilir? Adamın içten pazarlıklı tavırları var, kimse inkâr edemez bunu. Başkanlık makamına göz dikmişse içten pazarlıklıdır. Bunu Alkan'a belli edecek hali yok, Galatasaray yönetimi içinde yaptıklarını da belli edecek hali yok. Mehmet Helvacı kötü bir Galatasaray'lıdır. Cemal Özgörkey ve Faruk Süren gibi, hem de çok kötü. Buradaki en umursamaz taraftardan daha az Galatasaray'lıdır. Bu kadar da net söylüyorum.

Helvacı'ya adam diyen, benim gözümde adam değildir.

Doğru demişsin. Kimse mükemmel değildir. Ama söylediklerime karşılık bağnazlık dersen yanlış olur, bilip bilmeden konuşmak olur, bu da senin gibi yazılarını okumaktan zevk aldığım birkaç adamdan birine yakışmaz. Helvacı haklı veya mükemmel adam demiyorum. İyi kötü tanırım, o ayrı. Yine söylüyorum, kendisini tanıdığım için söylemiyorum bunları. Ama çok boş ve artık hakaret sınırlarını aşan haksız eleştiriler yapılıyor, bu da doğal olarak beni savunmak zorunda bırakıyor. Belki de mesleki bir durumdur, bilemiyorum. ;) Başkanla da tanışmışlığım, konuşmuşluğum vardır. Kızıyla lisede 6 sene aynı sınıfta okudum, iyi arkadaşımdır. Seneler önce karşılaştığımızda, umarım ileride bir gün başkan olursunuz, sizin gibi yöneticileri özledik, vs. diyebilmişimdir. Son seçimden önce bir yerde karşılaştığımızda umarım yine seçilirsiniz diyebilmişimdir kendisine, burada da istikrar uğruna Adnan Polat'ın tekrar seçilmesini temenni ettiğimi yazmışımdır. Saygımda asla azalma olmaz ama inancım kalmadı artık başkana. Çok eleştiriyorum burada ama elbette bize eleştirmek kolay.

Hoca gibi hukuk camiasında saygın bir adamın bu hallere düşmesine açıkçası üzülüyorum. Özhan Canaydın çok istemişti onu yönetimde, kıramadı ve kabul etti. İşini gücünü de bıraktı. Sonuçta bazı şeylerden feragat etti. Tıpkı başkanın ve diğerlerinin de ettiği gibi. Ama herkes emeğinin karşılığını alamıyor bu hayatta. Bazen ısrar etmek, inat etmek daha çok zarar verir, bunu da görmek lazım. Değişim, istikrarı bozmadığı zaman iyidir. Ortada bir istikrar olmadığı için, ki şu 4-5 senede istikrar kurulamamıştır, değişim artık gereklidir. Üstelik bu işi hakkını vererek yapabilecek bir sürü insan varken, değişim kaçınılmazdır. Benim görüşlerim bunlar, daha fazla bu konuyu tartışmak istemiyorum. Lütfen absürd şeyler yazacak olanlar zahmet etmesinler.

Zaten Alkan'ın Helvacı'yı tanıması ne kadar garanti verebilir ki bize? Kaldı ki Alkan'ın çok iyi tanıdığını kim bilebilir? Adamın içten pazarlıklı tavırları var, kimse inkâr edemez bunu. Başkanlık makamına göz dikmişse içten pazarlıklıdır. Bunu Alkan'a belli edecek hali yok, Galatasaray yönetimi içinde yaptıklarını da belli edecek hali yok. Mehmet Helvacı kötü bir Galatasaray'lıdır. Cemal Özgörkey ve Faruk Süren gibi, hem de çok kötü. Buradaki en umursamaz taraftardan daha az Galatasaray'lıdır. Bu kadar da net söylüyorum.

Son mesajımdan önce yazmış olduğun için cevap verme gereği hissettim. Çok iyi tanıdığımı iddia etmiyoru, kimseye garanti de vermiyorum, benim sözüm nedir ki? Murat, sen hiç tanımıyorsun ama, ekranlardan gördüğün kadarıyla konuşuyorsun. Çok sağlıklı bir değerlendirme yapabileceğini düşünmüyorum. Başkanlığa aday olduğunu nereden çıkardın? Kendisinin böyle bir açıklaması yok. Ayrıca böyle bir düşüncesi de yok. Ayrıca olsa bile başkan olabilmesi mümkün değil, bunu bilecek kadar da akıllı bir adam.

Doğru demişsin. Kimse mükemmel değildir. Ama söylediklerime karşılık bağnazlık dersen yanlış olur, bilip bilmeden konuşmak olur, bu da senin gibi yazılarını okumaktan zevk aldığım birkaç adamdan birine yakışmaz. Helvacı haklı veya mükemmel adam demiyorum. İyi kötü tanırım, o ayrı. Yine söylüyorum, kendisini tanıdığım için söylemiyorum bunları. Ama çok boş ve artık hakaret sınırlarını aşan haksız eleştiriler yapılıyor, bu da doğal olarak beni savunmak zorunda bırakıyor. Belki de mesleki bir durumdur, bilemiyorum. ;) Başkanla da tanışmışlığım, konuşmuşluğum vardır. Kızıyla lisede 6 sene aynı sınıfta okudum, iyi arkadaşımdır. Seneler önce karşılaştığımızda, umarım ileride bir gün başkan olursunuz, sizin gibi yöneticileri özledik, vs. diyebilmişimdir. Son seçimden önce bir yerde karşılaştığımızda umarım yine seçilirsiniz diyebilmişimdir kendisine, burada da istikrar uğruna Adnan Polat'ın tekrar seçilmesini temenni ettiğimi yazmışımdır. Saygımda asla azalma olmaz ama inancım kalmadı artık başkana. Çok eleştiriyorum burada ama elbette bize eleştirmek kolay.

Hoca gibi hukuk camiasında saygın bir adamın bu hallere düşmesine açıkçası üzülüyorum. Özhan Canaydın çok istemişti onu yönetimde, kıramadı ve kabul etti. İşini gücünü de bıraktı. Sonuçta bazı şeylerden feragat etti. Tıpkı başkanın ve diğerlerinin de ettiği gibi. Ama herkes emeğinin karşılığını alamıyor bu hayatta. Bazen ısrar etmek, inat etmek daha çok zarar verir, bunu da görmek lazım. Değişim, istikrarı bozmadığı zaman iyidir. Ortada bir istikrar olmadığı için, ki şu 4-5 senede istikrar kurulamamıştır, değişim artık gereklidir. Üstelik bu işi hakkını vererek yapabilecek bir sürü insan varken, değişim kaçınılmazdır. Benim görüşlerim bunlar, daha fazla bu konuyu tartışmak istemiyorum. Lütfen absürd şeyler yazacak olanlar zahmet etmesinler.

Çok basit bir cümle. Başkanlığa aday oluyorsa bu Helvacı daha çok zararı önlemek istemiyordur, net.

Bağnazlık boş konuşmak değil yahu çoğu böyle söylüyor ama yanılıyor. Bağnazlık bir fikre yahut inanca aşırı derecede bağlanmaktır. Benim gibi fikir arayan biri, fikri olana boş konuşuyor demez.

Neyse acil çıkmam gerektiği için devam edemeyeceğim, size iyi forumlar. :)

Murat, sen hiç tanımıyorsun ama, ekranlardan gördüğün kadarıyla konuşuyorsun. Çok sağlıklı bir değerlendirme yapabileceğini düşünmüyorum.

Sorun bu ya, Türkiye'de 70 milyon insan var, o adamı senin gibi yakinen tanıyan 1000 kişi olsun. 69,999,000 kişiyi ne yapacağız? Onların hepsi TV'den görüyor ve o gördüğüne göre adamı tanıyor, biliyor. Bana iyi ve adam gibi gözükmedikten sonra sana gözükse ne geçecek elime? Sen bir Galatasaray'lısın, sana sevdirmiş kendini, yakından tanıdığın için. Ben ve benim gibi milyonlarca insan onu tanımıyor, nasıl sevebilir? Polat için de bu durum geçerli.

Daha net açıklayayım sana. Haldun Üstünel seviliyorsa ekran başındaki tavrından dolayıdır. Ben belki adamı yakından tanıyınca pislik herifin teki olduğunu düşünebilirim. Yani aslında TV'de göründüğü kadar efendi ve iyi bir Galatasaray'lı çıkmayabilir. Şimdi sen Haldun'u nasıl bilirsin? Cevabın benim Helvacı'yı nasıl bildiğime denk.

Valla Adnan Polat giderse gayet Galatasaray'ın menfaatine olur.

İçimizdeki Britüs'ten kurtulduk.

Sorun bu ya, Türkiye'de 70 milyon insan var, o adamı senin gibi yakinen tanıyan 1000 kişi olsun. 69,999,000 kişiyi ne yapacağız? Onların hepsi TV'den görüyor ve o gördüğüne göre adamı tanıyor, biliyor. Bana iyi ve adam gibi gözükmedikten sonra sana gözükse ne geçecek elime? Sen bir Galatasaray'lısın, sana sevdirmiş kendini, yakından tanıdığın için. Ben ve benim gibi milyonlarca insan onu tanımıyor, nasıl sevebilir? Polat için de bu durum geçerli.

Daha net açıklayayım sana. Haldun Üstünel seviliyorsa ekran başındaki tavrından dolayıdır. Ben belki adamı yakından tanıyınca pislik herifin teki olduğunu düşünebilirim. Yani aslında TV'de göründüğü kadar efendi ve iyi bir Galatasaray'lı çıkmayabilir. Şimdi sen Haldun'u nasıl bilirsin? Cevabın benim Helvacı'yı nasıl bildiğime denk.

Benim Haldun Üstünel hakkındaki fikirlerim senin Helvacı hakkındaki fikirlerine taban tabana zıt. :)

Ben de aslında söylediklerini demeye getiriyorum. Bir insanın iç dünyasını tv'den gördüğün kadarıyla değerlendirebilmen zor. Bir fikrin olabilir, ama bu fikir ne kadar sağlıklıdır, tartışılır. Yazdığım onlarca post'un ana fikri, Helvacı'nın zannedildiği gibi bir adam olmadığı ve bu kadar ağır hakarete varan eleştirileri haketmediği. Hele adamın Galatasaraylılığını tartışmak, burada herhangi birisinin Galatasaraylılığını tartışmak kadar yanlış.

Tabii ki herkesin fikri kendine. Ama gelip de Helvacı'nın adam olduğunu zannedenler benim gözümde adam değildir, demek, kusura bakmayın ama haddini bilmezliktir.

Son...

:)

Benim Haldun Üstünel hakkındaki fikirlerim senin Helvacı hakkındaki fikirlerine taban tabana zıt. :)

Ben de aslında söylediklerini demeye getiriyorum. Bir insanın iç dünyasını tv'den gördüğün kadarıyla değerlendirebilmen zor. Bir fikrin olabilir, ama bu fikir ne kadar sağlıklıdır, tartışılır. Yazdığım onlarca post'un ana fikri, Helvacı'nın zannedildiği gibi bir adam olmadığı ve bu kadar ağır hakarete varan eleştirileri haketmediği. Hele adamın Galatasaraylılığını tartışmak, burada herhangi birisinin Galatasaraylılığını tartışmak kadar yanlış.

Tabii ki herkesin fikri kendine. Ama gelip de Helvacı'nın adam olduğunu zannedenler benim gözümde adam değildir, demek, kusura bakmayın ama haddini bilmezliktir.

Son...

:)

Aman canım, ben öyle bir şey yazmadım nasılsa, bana ne, isteyen istediği gibi bilir.:) Bu arada denklikten kastım eşitlik değildi, denklik.:) Yani yönleri zıt ama denk.:)

Ne Helvacı Adam Ne de Polat adam, Polat Adam olsa taraftarı satmaz, küçüm küçüm küçülmez bürakrasi karşısında, Helvacı da Adam olsa düşenin arkasından konuşmaz, Adam gibi istifa ederdi!!

brütüs lerden kurtulalım zaten kıldım bu helvacı ya

adam giderayak resmen tehdit etti...

artık daha rahat konuşacağım filan...

eğer gerçekten bişeyler biliyorsa polat 3-5 aya kalmaz gider yok eğer bi b.k bilmiyosa sittin sene bu kulübün kapısından içeri giremez helvacı...

Isin Celebi bu yonetim icinde tek destek verdigim kisi . Su kisa donemde alacagi kararlar ve sozunde durusu ile ,ilerideki GS yonetimlerinde , o olmasa bile genel kurul uzerinde cok prim saglama sansi var.

Bunun birinci sarti ise stadin catisi .Cunku bu konuda tek pozitif mesajlari ondan aldik ve ikinci baskan oldu diye polatin yoluna girip diyet oderse onun da GS deki gelecegi sona erer. Eger cati yapilirsa ,o cati mecazen Isin Celebiyi de yagmurdan kardan korur , yok eger yapilmazsa tum yonetim gibi o da catinin altinda kalir.

Geri
Üst Alt