2.Kez UEFA Avrupa Ligi'ni Almaya Ne Dersiniz?

Çok çok mantıklı idam flan diyenler gerçekten şampiyonlar ligini alabileceğimizimi düşünüyorsunuz yakın zamanda.

siz bizi kim zannediyorsunuz ya, Bayern Münih Madrid ve Barça seviyesinde olabilmemiz lazım o kupayı almak için.

Gerçekçi hedefler her zaman hayallerden daha dürüsttür başarı yolunda.

Uefa avrupa kupasını küçümseyenlere hatırlatırım ki Galatasaray bugün avrupada markaysa bu kupa sayesinde dir, bugün dahi Fenerbahçe den üstünüz diye kasıldığınız o kupadır o kupa.

Olaya gerçekçi bakabilirsek son 2 sezondur Fnerabhçen'nin bil yarı final oynayabildiği bir turnuvada çok rahat final ve kupa görebilrdik, Ş.liginde ki çeyrek final bizim en üst görebileceğimiz noktadır bir 5 yıl daha en azından.

Uefa kupası ise ulaşabileceğimiz gerçekci bir hedeftir.

Yok öyle bişey işte.O kupayı alabilecek kapasitedeyiz evet ama bizim seviyemiz Şampiyonlar Ligi olmalı.Ben istemiyorum açıkçası Bate Borisovlarla oynamak.Her sene üstüne koymamız gerekirken neden geriye gidiyoruz ?.Taraftar bunu yaparsa yönetim napsın.Maddi ve manevi yönden Şampiyonlar liginde oynamak çok daha büyük bi kazanç.

Eğer çeyrek finallerde bu andan daha mutlu oluyor iseniz size bol bol çeyrekcikler dilerim.

Bu kupayı küçümseyenlere de bu karenin kapak olmasını dilerim.

şaka bi yana zaten amaç ş. ligi şampiyonluğu yerine

her sene katılıp, gruptan çıkmak olmalı öncelikle

artı elden geldiğince çok çeyrek final.. mümkün olursa yarı final

böyle böyle tanınıyor kulüpler avrupada.. bugün uefa şampiyonu rubin kazan kimsenin umrunda değilken her yıl katılıp bi yerlere gelen porto (gerçi onlar şampiyon da oldu ama :D) ne bilm atl. madrid gibi kulüpleri duyunca rakipler ürküyorlar..

ya işin espirisi o. dediğin güzel hacımda o kupayı kazanmanın hiç bir garantisi yokki.yarı finale, finale kadar gidipte ne para ne kupa kazanıp dönme ihtmali çok fazla. cl de en kötü gruplara kalsan,16 ya kalsan bile dünyanın parasını kaldırıyorsun.

he uefayı kazanma garantisi varsa gitsinler alsınlar gelsinler kupayı cl ml düşünmeden.

ama yok işte.

Son 16'ya kalip elenen takim 20 milyon euroyu cebe indiriyor. SL'de

Fener yari finalde elenip 12 milyon euro kazanmisti UEFA'da. Yani arada 8 milyon var.

Ama eger Sampiyonlar Ligi gruplarina kalirsak 8.6 milyon cebe giriyor, havuz primi + performans derken 3.olup UEFA'ya gidersek daha karli bir is yapmis olmuyor muyuz?

şaka bi yana zaten amaç ş. ligi şampiyonluğu yerine

her sene katılıp, gruptan çıkmak olmalı öncelikle

artı elden geldiğince çok çeyrek final.. mümkün olursa yarı final

böyle böyle tanınıyor kulüpler avrupada.. bugün uefa şampiyonu rubin kazan kimsenin umrunda değilken her yıl katılıp bi yerlere gelen porto (gerçi onlar şampiyon da oldu ama :D) ne bilm atl. madrid gibi kulüpleri duyunca rakipler ürküyorlar..

Hatirlarsaniz Atletico Madrid'in cikisi 2 kez UEFA'yi almasiyla oldu.

Şampiyonlar Ligi Top 16 Prestiji > UEFA Kupası Finali Prestiji

her zaman her turlu CL gruplari oncelik olmali, eger orada grupta 3. olursak ozaman bunlar konusulur..

Allah aşkına söylermisin bana o ünvan daha önceden demişsin, kendini ezikler gibi yapma lütfen Osman, Avrupada Uefa kupasını almadan önce iki tane zaferimizlemi Fatih olduk yani

Manchester ve ismini bile yazamadığım Nucheal maçlarylamı, komik oluyorsunuz, kendimizi kupamızı küçük düşürüyorsunuz!

yahu niye komik olalım. Galatasarayın uefan öncede avrupa başarıları var. Şampiyon Kulüpler Kupasın da yarı final oynamak gibi.

Uefa kupası o ünvanı perçinledi. o kupa yokkende bu sıfat vardı kulüpte. Allah aşkına siz yapmayın bari.Galatasararyın geçmişi uefa kupasından itibaren değil. yurt içinde beğenin yada beğenmeyin halk tarafından o ünvan bu kulübe verilmiştir uefa kupasından seneler önce.

Hacım hiç bişey bilmiyorsanız açın unutulmaz maçlar dvd sını ındırın ızleyın.böyle bı tepkı beklemıyordum açıkcası

Katılıyorum aldığımız galibiyetler kupayla perçinlenmiştir ancak Türkiye'nin futbolda ulaşacağı en büyük zirvede budur. Basketbol-Voleybol'a benzemez ŞL finali bile hayal.

Ceyrek Final'de bile takimlar ne top oynuyordu hatirlayin. Paris bile darma duman oldu ikinci macta. Keza Dortmund da Real Madrid'e ilk macta ezildi. Bunlar dünya futbolunun iyi kulüpleri degil mi?? Bizim Dortmund olmamiz bile 3-5 sene öncesinden mümkün görünmüyor. Emir Sarigül gibi hayal pesinde kosan adamlar cikip konusuyor sonra millet de gaza geliyor. 15-20 milyon euro transfer bütcesi ve yabanci siniriyla en iyi ihtimalle Sampiyonlar Ligi Ceyrek Finali görebiliriz (kura sansina bagli)!

Hatirlarsaniz Atletico Madrid'in cikisi 2 kez UEFA'yi almasiyla oldu.

öyle tabii ama bunda ülke futbolunun kalitesinin de etkisi var.. ispanya liginde uefa şampiyonlukları iyi değerlendirilip devamı getiriliyor ama malesef ülkemizde (ki buna bizim uefa şampiyonluğu dönemindeki yönetim de dahil) bu tür başarılar büyük bir coşku yaratıp devamı getirilemiyor.. milli takımın 2000lerdeki başarısı, bursasporun şampiyonluğu bile buna örnek verilebilir.. bu yüzden alt ligde finale sıçramak yerine üst ligde az ama öz adımlarla ilerlemeyi tercih ederim..

Bu aciklamalardan sonra göremedik Gökhan Zan efendiyi. Melo ile tartismis herhalde.. Hepsi sov arkadas.

Sampiyonlar Ligi'nde seneye yine 2.turda eleniriz en iyi ihtimalle.

Göremedik mi göstermediler mi? O degindigin tartismadan sonra 1 dakika bile oynatilmadi, onu gectim 18lik kadroya bile alinmadi. Mancini faturayi demek ki ona kesti. Ki bu sezon oynadigi maclarda da bence gayet iyi bir performans sergiledi. Hele hele iki Juventuc macinda.

UEFA'ya gidersek tabi ki hedefimiz kazanmak olur, ama CL'ye katılımla birlikte 20 milyon euro garanti oluyor neredeyse. Aldığın galibiyete 1 milyon, beraberliğe 500 bin euro. Ha şöyle olur, gideriz CL'ye grupta 3.oluruz oradan devam ederiz, o zaman eyvallah. Diğer türlü AL şampiyonluğu manevi olarak iyi bir başarı ama karın doyurmuyor. Takım mutlaka CL'ye katılmalı.

Burda kimse Ş.liginde başarılı olmayalım demiyor ama ortada avrupada elle tutulur kazanılacak bir başarıya daha hasret bu taraftar diyor, kısa vadede bu ş.liginde imkansız.

Bu taraftarın yeniden havaya girmesi lazım, avrupa çoşkusu ve finali her ne olursa olsun çok çok farklıdır.

bugün avrupa devi dediğinbiz Juventus bile bu kupa için çırpınıyor amaç ne avrupada prestij.

Bence bu kupayı sizler çok küçümsüyorsunuz, avrupalılar gayet ciddi bakıyor bu turnuvaya.

Unutmayın Galatasaray bir zamanlar Dünya takım sıralamasında 1. sıraya yükselmişti, Ş.ligi finalini oynayarakmı yükseldi.

Gider çakarsın süper kupada Madrid'e yine hem paraları, hem prestiji,hem de yıllarca övülecek rakipleri ezecek bir efsane daha yaratırsın kendi tarihinde.

açıkcası ben 1. olmayı severim,16.lık için oynamam.

Şampiyonlar ligi gruplarında 3. olup Avrupa ligine katılırsak isterim.Avrupa ligi düşündüğünüz kadar değersiz ve kolay değil.

Burda kimse Ş.liginde başarılı olmayalım demiyor ama ortada avrupada elle tutulur kazanılacak bir başarıya daha hasret bu taraftar diyor, kısa vadede bu ş.liginde imkansız.

Bu taraftarın yeniden havaya girmesi lazım, avrupa çoşkusu ve finali her ne olursa olsun çok çok farklıdır.

bugün avrupa devi dediğinbiz Juventus bile bu kupa için çırpınıyor amaç ne avrupada prestij.

Bence bu kupayı sizler çok küçümsüyorsunuz, avrupalılar gayet ciddi bakıyor bu turnuvaya.

Unutmayın Galatasaray bir zamanlar Dünya takım sıralamasında 1. sıraya yükselmişti, Ş.ligi finalini oynayarakmı yükseldi.

Gider çakarsın süper kupada Madrid'e yine hem paraları, hem prestiji,hem de yıllarca övülecek rakipleri ezecek bir efsane daha yaratırsın kendi tarihinde.

açıkcası ben 1. olmayı severim,16.lık için oynamam.

UEFA Kupasi degersiz olsa bu kupayi kazananlar niye iyi takimlar?

Chelsea

Atletico

Porto

Hepsi de kupayi kazandigi dönem baya iyidi (Porto suan kötü olsa bile Chelsea ve Atletico Devler Ligi'nde yari final oynuyor)

Gören de Viktoria Plzen falan aliyor sanacak kupayi. Katilan takim sayisi fazla ve Sampiyonlar Ligi'nden gelenler ekstra heyecen katiyor, bu sebeple her ülkeden fazla fazla kulüp bu kupaya takim yolluyor.

Ülke puani kasmak icin bire bir resmen. Sampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi galibiyeti arasinda puan farki yok yani biz ceyrek final oynayip elendigimizde 24, Fener yari finalde elendiginde 23 puan toplamisti sanirim.

Ülkemizin Sampiyonlar Ligi'ne bir fazla takim yollamasi bu ülke puanina bakiyor.

Eğer çeyrek finallerde bu andan daha mutlu oluyor iseniz size bol bol çeyrekcikler dilerim.

Bu kupayı küçümseyenlere de bu karenin kapak olmasını dilerim.

Bu kupanın anlamı çok daha farklıydı. Bu sezon haricinde son dönemlerde UEFA'da yer alan rakipler ile ŞL'deki takımlar arasında belirgin bir uçurum vardı. UEFA kupasını almak büyük başarıydı.

Ülke olarak sıkıntılı bir dönemdeydik, futbolla, futboldaki başarılarla mutlu olmaya çalışıyordu insanlar. Kazandığımız her Avrupa maçının ardından tura çıktığımızı hatırlarım. Futbolda neredeyse esamemiz okunmuyordu Avrupa'da. En ufak başarı bile bizim için önemliydi, takımımızla gurur duyardık misyona uygun bir şekilde Türk olmayan takımları yeniyorduk. Kısacası o dönemdeki maçların, galibiyetlerin anlamı çok büyüktü.

Fenerbahçe yarı final oynadı, medyanın pompalamalarına rağmen ne o heyecan ne o coşku vardı toplumda. Dahası şike-Aziz Yıldırım-Demiören ve üst makamların futbola etkileri neticesinde rakip takımların saygısı da kalmamıştı zaten.

Bir kez o kupayı aldık ya artık basamak yükseltmeliydik, UEFA başarısı yeterli değil düşüncesi bazılarımızda hakim üzerinden yıllar geçmesine rağmen.

Şahsen çok sevinirim, yine tura çıkar eğlenirim ama ŞL'de çeyrek değil de yarı final oynamak beni çok daha mutlu eder. Fakat o seviyelere ulaşma ihtimalimiz varken dibe vurmuş bir haldeyiz bugünlerde. UEFA kupası daha gerçekçi bir hedef fakat yine uzak bir ihtimal.

Her sene üstüne koyucaz İnş. Devler Liginde devlerle oynayarak öğrenicez başarıyı.Her karşılaşmamızda bizi daha güçlü bulacaklar karşılarında.Uefa kupayı almadıkça prestij sağlamaz.Orda oynayarak artırıcaz gelirlerimizi.Bugün Gazprom bile bize sponsor olmak istiyorsa.Cl sayesindedir.3 sene önce sponsor bulamıyorduk ama UEFA daydık.O kupa da prestij falan yok.Avrupa Liglerini 4.-6. sıralarında bitirmiş takımlarının yeri orası.

Uefa şampiyonluğu da iyi bir başarı ancak Şampiyonlar Ligi çok farklı.

Kararsiz kaldım gerçekten. Fener bile o kadro ile iyi işler yaptı. Uefa Avrupa Ligi prestijini kaybetmis durumda.

# tapatalk #

Ben 3. olsak bile CL'ye gideceğimizi düşünüyorum. Tabi ona kadar başımızda doğru dürüst bir teknik adam olursa.

Geri
Üst Alt