2.Kez UEFA Avrupa Ligi'ni Almaya Ne Dersiniz?

Her nekadar Sampiyonlar Ligi'ni istesek bile 2.kez UEFA Avrupa Ligi'ni almaya ne dersiniz?

Türkiye'ye Avrupa'dan gelen 3.kupa olur, hepsi de bizden. Fener'i en az 5-10 sene psikolojik olarak geriye götürecektir.

Takimin mevcut durumu ve selameti acisindan UEFA Avrupa Ligi daha makul gibi duruyor. Eger ligi 3.bitirirsek son playofflarda eleniriz yüksek ihtimal.

Bu sene bizim eledigimiz Juventus kupayi alacak gibi duruyor, 11 aralik'ta eger Sneijder o golü atmasa kupayi alan biz olacaktik.

Sampiyonlar Ligi'nin maddi getirisi her anlamda daha fazla olmasina ragmen UEFA'nin manevi degeri bambaska.
Böyle bir mantık yok Murhancım

Bunu sen de biliyorsun

UEFA Kupasını bir daha kazanmaya CL'de gruptan çıkmayı tercih ederim.

Avrupa Ligi ile Şampiyonlar Ligini kıyaslamam bile, dağlar kadar fark var. O kupayı almaktansa CL de Çeyrek final ya da yarı finali tercih ederim açıkçası. Tamam belki çok ileri gidemiyoruz ama yine de iki senedir cl de istikrar sağladık gruplardan çıkyıoruz. Uefanın sitesinde başlık oluyoruz

UEFA cı dostlar; Unuttuğunuz bir nokta var Avrupa Ligi de ( Çeyrek ve Sonrası) çok zor.

CL nin zorluk derecesi de malum. E hal böyleyken sofrada her ikiside garanti olmayan lokmadan niçin az tatminkar olanı seçiyorsunuz ?

Avrupa Ligi Kolaymı gördünüz Çeyrek sonrası oynanan maçları , ordaki pekçok performans bence CL topclass takımları elemeye yeterdi.

Avrupa Ligi ni çok küçümsüyorsunuz. "Hiç olmazsa" CL de Ütopik de olsa yarı final hedefi koyup denenmesi taraftarıyım. Hedef koymak paraylamı arkadaş ?

şöyle birşey var şimdi 3.olup gitsek uefaya gelecek sezon şampiyonlar liginden minumum 15 milyon euro kazanacaz. ama uefaya 3.olup filan direk gruplardan git uefayı al 15-20 anca verirler uefaya gideceksekte 3.olup gideriz. bence 3.olup gitmekte saçma haftada 2 maç oynuyorsun yok son 16ya kalma maçı vs oyuncuların maç başı maliyetiymiş filan süperligi etkiler takımın yorgunluğu kupayı alalım diye süperligde şampiyonluktan oluruz al sana 7-8 milyon euro daha kayıp

Sevilla-Benfica final oynayabiliyorsa biz bu kupayi alabiliriz, ben bunu bilirim bunu savunurum abi. 14 sene oldu..

ŞL de her sene 2.tur daha iyi benim için.hep avrupanın en iyi 16 takımından biri olarak anılmak daha güzel olur

UEFA AVRUPA LİGİ'NİN MADDİ GETİRİSİ ŞAMPİYONLAR LİGİ'Nİ ORANLA DAHA AZ

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nden elenmesi halinde devam edeceği UEFA Avrupa Ligi'nin katılım bedeli 1.3 milyon, kupayı kazanan takımın şampiyonluk primi olarak aldığı bedel ise sadece 5 milyon Euro. Yani UEFA Avrupa Ligi'nin katılım ve şampiyonluk bedeli bile Şampiyonlar Ligi'nin ayak bastı parasına ulaşamıyor. UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan takımın bütün bir sezonda ancak 10 milyon Euro dolaylarında bir hasılat elde etmesi bile iki kupa arasındaki farkı ve Beşiktaş'ın kayıplarını göstermeye yetiyor.

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ne direk katılması ve 1.3 milyon Euro'ya hak kazanması için Şampiyonlar Ligi elemelerinde en azından ilk turu geçmesi gerekiyor. Çünkü ilk turu geçtikten sonra Play-Off'ta elenen takımlar UEFA Avrupa Ligi gruplarına doğrudan katılma hakkı kazanıyor. Aksi takdirde Beşiktaş Şampiyonlar Ligi 3. elemeyi geçemezse UEFA Avrupa Ligi için de Play-Off oynamak zorunda kalacak. Süper lig 3.Lüğünün Beşiktaş'a zararı!..

şu bile açıklıyor aslında

Bu yabancı sınırıyla C.L.'de olduğu kadar Avrupa Ligi'nde de üst noktalar çok zor. Ülke olarak FBJK'nin olmadığı bir Avrupa'da, başarı istemiyor bizimkiler. Galatasaray'ın ayağına pıranga bağlamasalar ne olacağını Allah bilir...Ama sanırım FBJK yapısının Avrupa defterini kapaması,Türkiye'nin diğer takımlarının Avrupa'da başarı şansının azaltılması için bir neden olarak görülüyor...Varsa yoksa fb ve şikeci küçük kardeşi...

Gökhan Zan: "Eğer boğulacaksak da büyük denizde boğulalım biz UEFA takımı değiliz biz Şampiyonlar Ligi takımıyız."

Bu cümlenin üzerine söz söylenebilir mi ? Boğulacaksak Şampiyonlar Liginde boğulalım.

altyapısı 0, yabancı sınırının 5 olduğu bir ülkenin takımının şampiyonlar liginde çeyrek finalden daha ileriye gitmesi milyonda bir ihtimaldir herhalde.

her sene şampiyonlar liginde oynayıp elle tutulur bir başarı elde edememektense bizim için daha gerçekçi bir hedef olan uefa'yı tekrardan almak bence daha iyi olur. bu sene zor bir gruba düşüp 3. olup uefa'ya gidersek kendi adıma hiç üzülmem. en azından yarı finale kadar rahat geliriz diye düşünüyorum. gerçi geçtiğimiz sene de aynısını düşünüyordum ama işin son juve maçına kalması düşüncelerimi biraz değiştirdi. avrupa'da juveli, madridli gruptan son maçta juve'yi yenip çıkan takım olarak anılmak açıkçası takımımız için gayet güzel bir prestijdi :) haa uefa'ya kalıp uefa kupasını kaldırmak daha büyük bir prestij olur muydu? bence olabilirdi, ama tabi orası da kesin değil :)

Uefa Avrupa ligini istermisin diye sorsalar tabi ki isterim ama her sene şampiyonlar liginde başarı öncelikli olup kazayla Uefa Avrupa ligine gidersek o zaman isterim.

1999-2000'de gruptan çıkmayı başarabilseydik şu anda Avrupa kupamız olmayacaktı belki de.UEFA Kupası'nı neden bu kadar küçümsüyorsunuz anlamadım.Fenerliler 2007-2008'deki Avrupa başarılarını anlatınca o sene ligi bizim aldığımızı ve Türkiye Kupası'nda onları tokatladığımızı hatırlıyorum.Bir şey diyemiyorlar.Ben de isterim 3 kulvarda coşup giden bir Galatasaray'ı ama olmuyor işte.

Türkiye Ligi Şampiyonluğu > ŞL'de Çeyrek final

AL'nin ne denli berbat bir organizasyon olduğunu belirtmek istedim.

Parasal olarak doğru ama Şampiyonlar liginde biz veya başka bir takım her sene yer alamaz bu tür organizyonlarda da hem ülke puanı hem takım puanı ve reklamını artırmak için başarı şart.Ama bir gerçek var bizim Uefa yı aldıgımız dönemdeki takımlarla şuanki takımlar bir değil.

Avrupa Ligi'nde 1.torbadayiz eger katilirsak

Sampiyonlar Ligi'nde normalde 4.torbadayiz ama puan olarak önümüzde olan bir sürü takim katilamiyor SL'ye. Bu sebeple iki senedir 3.torbadayiz.

2 sene daha son 2 senedeki gibi guzel gidersek Avrupa'da o zaman yaklasik 75-80 puana falan ulasiyoruz ki bu gayet iyi ve 2. torba icin yeterli oluyor.

Geri
Üst Alt