#20 Armindo Bruma (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Beyler bu çocuk 18 yasinda Portekiz milli takimina çagirildi. Adamlar satarken Porto ve Benficaya satilmayacak diye anlaştilar. Büyük beklentisi var Portekizin bu çocuktan.

Bruma neden 90 dk. oynamıyor ..Her maç aynı senaryo..Burak da hiçbirey yapmıyor,Eboue de ,Sabri de ama nedense ihale bu adama kalıyor.. Tamam çok etkisiz ama şu adama biraz güven aşılayalım biraz kendine güveni gelsin.. Adamın tribünde oturmaktan psikolojisi bozuldu nerede ilk maçlardaki Bruma nerede şimdiki Bruma..

şu bi gerçekki , bizim ülkemizde özelliklede büyüklerde genç oyuncunun parlama ihtimali sıfıra yakın. brumayı madem aldık, keşke bir sezon daha sportingde oynamasını sağlasaydık diyorum şimdi. çünkü bu çocuğun gelişimi için oynamaya ve ona güvenen,genç oyunculara bişeyler katabilen bir hocaya ihtiyacı var.

Sneijder sakatlandıktan sonra 4-4-2 oynuyoruz.Üstelik Bruma fazla da maç oynamadı.Bu sistemde etkisiz oluyor.Defansa daha fazla yardım etmek zorunda kalıyor.Umarım bir an evvel tek forvete döneriz...

Ben bu oyuncunun şu ana kadar farklı hiç birşeyini göremedim..Bu forum abartıyor, bizi de inandırıyor.. (Cana ya da Dos Santos gibi) Bazı şeyleri gerçekliği ile sunsanız bize de yanılmasak... Bruma Bruma dendi ama bana Sabri'den çok daha yararsız bir futbolcu gibi geldi..

Abartili bir sey yok. City ve Bayern dahil bu oyuncuyla ilgilenen bir cok takim vardi. Cocuk bu sene basladi profesyonellige ... ne bekliyorsun acikcasi? Drogba ve Sneijder dahil oynayan yok ... burda Bruma'da suc aramak cok yanlis. Yetenek yok demek de bir hayli sacma - aksi halde City ve Bayern bu cocukla ilgilenmezdi.

Bir Bale veya Götze olmasa bile kumasi cok saglam. Degerini bilmek lazim. Fakat bu yabanci sinirlamasi ile nasil bir gelisme saglayabilir, orasi ayri. Sonucta bir yetenek bu. Tutar mi, tutmaz mi bilinmez, ama burda Sabri ile kiyas yapmak mantik disi.

Hala defansif görev veriliyor kendisine. Serbest bırakmalıyız en iyi bildiğini yapmalı. Gerekirse arkada defansif olarak Hakan kalsın ama Brumayı serbest bırakalım. Şu konuda Manciniye tam ayar olmaya başladım. Dün 2.yarı oyunda olsaydı daha farklı olacaktı oyun

[media]https://www.youtube.com/watch?v=mQ4OXPy5rxc[/media]

[media]https://www.youtube.com/watch?v=9qYuH6lldP4[/media]

İlerisi için gayet umut aşılayan performansı vardı FT döneminde.

Mancini geldi ilk juve macında aşırı defansif görev verildi.(ki normaldir)

Mancini den sonra kendine güvenip çalım denemelerine girmemeye başladı.

Buda mancininin özgüvenini yerlere düşürdüğünün göstergesi.

Mancini Bruma'yı üstte videoları olan tarzda maçlarda bile oynatmadı tabi gelişmez.

Video deyip gecmeyin mac boyunca sadece Bruma'nın yaptıgı olumlu/olumsuz hareketler var.

Elimizde böyle bir potansiyel var ve köreltiyoruz.

Mancini bu konuda net olarak salakça davranıyor kusura bakmayın.

Sana katılıyorum bruma gayet iyi performans gösteriyodu en azından bişeyler deniyordu şutlar çalımlar ama manciniden sonra bunları göremedim

Hala defansif görev veriliyor kendisine. Serbest bırakmalıyız en iyi bildiğini yapmalı. Gerekirse arkada defansif olarak Hakan kalsın ama Brumayı serbest bırakalım. Şu konuda Manciniye tam ayar olmaya başladım. Dün 2.yarı oyunda olsaydı daha farklı olacaktı oyun

Bana bir tane bu yaşta hiç defansif rol verilmeden serbest oynatılan oyuncu gösterir misin? Hatta ve hatta yaşı bırak, şampiyonlar liginde oynayan herhangi bir takımda hiç defansif rolü olmayan bir oyuncu söyler misin.

Ya Mancini'yi bu konuda savunmaya calısmayın.

2.yarıyı izlememistim.

Dün gece tekrarına 1-2 dk göz ucuyla baktım.

2.yarıda Sabri var Bruma yok.

Bunun herhangi mantıklı bir izahı var mı?

Resmen mallıktan başka birşey değil.

Çocuktaki yerin dibine soktuğu özgüveni dün bir kez daha yerle bir etmiştir mancini.

Bu konuda savunma calısmayın mantıklı bir durum yok ortada çünkü.

bakiyorum Umit Ozat klonlari dolasiyor bu topic altinda, hic mi yetenekten anlamazsiniz birader?

bruma fatih hocadan sonra dağıldı ergen olduğu için profesyonellik anlamında henüz daha gelişmemiş ayrıca fizik olarak kötü şuan ligin dandik beklerine karşı zor anlar yaşıyor ya kiraya vericez ya daha fazla üstüne gidicez yapıcak bişey yok..

bu tam klasik Turk insanin futbola bakisidir, cok net tartisilmaz.. o yuzden hic ilerleyemeyiz malesef.. Avrupa da boyle konusan bir tane taraftar bulamazsiniz boyle 18-20 yasindaki oyuncular icin.. birak genc oyunculari 30 yasindaki futbolcu icin bile demezler, MEssi ve Ronaldo haric. belkide Ibrahimovic.

daha önce de söyledim tekrar edeyim.

bize bruma gibi "olacak" furbolcu değil, "olmuş" futbolcu lazımdı.

zaten eksiksin o bölgede aldığın adam sana direk katkı vermeli,

gelişimi için harcayacağın vakit senin için çok kıymetli.

senin herşeyin tamam olur, ondan sonra bu tarz genç adamlara yönelirsin, gelişimi için vakit harcarsın.

bruma yetenekli olabilir, ileride iyi futbolcu olacak olabilir

ama bizim adımıza yanlış transferdir.

Ben Bruma hakkında yazarken başka oyuncuların ismi ile karşılaştırmalar yapılmış. Bruma'dan takıma bir hava katmasını, gençliğinin enerjisini takıma yansıtmasını bekliyorum, yeni kan olmasını bekliyorum. Bu yönde eleştiriyorum yoksa diğerlerinin de ne yaptığı ortada. Beklentim büyük ama şu ana kadar karşılamış değil. Kimse de beklentileri karşıladı diyemez. İyi oynadığı bir tane maç hatırlıyorum onda da 2-3 tane gol kaçırmıştı. Ha çok mu erken konuşuyorum evet ama oynadığı 4-5 maçta da birşeyler gösterir diye umuyordum. Neyse yaa, zaten takım ne ki Bruma'dan ne bekliyoruz.. Arkadan öne top gelmiyor ki adam oynasın..

Bu maçta oynamaz muhtemelen çünkü bu maç yedek ve genç oyuncuların tecrübe ve kendini gösterme maçı..

19 yaşındaki oyuncumuzu bu maçlarda oynatmaya gerek yok Fener,Real,Juve maçlarında oynasın yeter..

Ben Bruma hakkında yazarken başka oyuncuların ismi ile karşılaştırmalar yapılmış. Bruma'dan takıma bir hava katmasını, gençliğinin enerjisini takıma yansıtmasını bekliyorum, yeni kan olmasını bekliyorum. Bu yönde eleştiriyorum yoksa diğerlerinin de ne yaptığı ortada. Beklentim büyük ama şu ana kadar karşılamış değil. Kimse de beklentileri karşıladı diyemez. İyi oynadığı bir tane maç hatırlıyorum onda da 2-3 tane gol kaçırmıştı. Ha çok mu erken konuşuyorum evet ama oynadığı 4-5 maçta da birşeyler gösterir diye umuyordum. Neyse yaa, zaten takım ne ki Bruma'dan ne bekliyoruz.. Arkadan öne top gelmiyor ki adam oynasın..

İlk oynadığı 3-4 maçta bence birşeyler gösterdi.. Sonra adamı öyle bir hale getirdik ki ligde oynamıyor 15-20 günde bir CL'de oynuyor o maçlarda malum zorlu rakiplerle.. Hani adamı her maç oynatmış da bir halt olmamış gibi yorum yapmış olmuyor musunuz?

daha dun oynadi el insaf yahu.. yorgun olamaz mi mesela? herkes Mourinho olmus..

daha önce de söyledim tekrar edeyim.

bize bruma gibi "olacak" furbolcu değil, "olmuş" futbolcu lazımdı.

zaten eksiksin o bölgede aldığın adam sana direk katkı vermeli,

gelişimi için harcayacağın vakit senin için çok kıymetli.

senin herşeyin tamam olur, ondan sonra bu tarz genç adamlara yönelirsin, gelişimi için vakit harcarsın.

bruma yetenekli olabilir, ileride iyi futbolcu olacak olabilir

ama bizim adımıza yanlış transferdir.

Bence görüşün kısmen doğru kısmen hatalı.

Bruma yanlıs oldu ama bu kendisinden kaynaklanan birşey değil.

Hem doğru dürüst oynatılmayarak özgüveni yok edildi.

Hem de takımda büyük sorunlar var.

Bu tarz oyuncular oturmus bir düzeni olan takımlarda daha iyi gelişirler.

Ben direk katkı verecek işi bitmiş yıldızların gelmesine Bruma gibi uzun seneler yararlanacagın bir oyuncu transferini yeğlerim.

Örneğin Drogba 1 sene daha oynar en fazla sonra yeni transfer olacak.

O gelen oyuncuda yaşlı olursa kısa süreler içinde hep ekstra maliyetler ama Bruma'yı kazanmayı başarabilirsek uzun yıllar oynatabiliriz.

Örnek olarak Fener sow'a 10 m € bonservis verdi.

Senelerdir hakkını alıyor.

Bence önemli olan uzun yıllar yararlanabilecegimiz oyuncular almamız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt