#20 Armindo Bruma (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gelecek olan yönetim şu çocuğu kazanmak istiyorsa 1 sene unutup kiraya vermesi gerekir.

Aynı sakatlığı walcott'ta yaşadı yeni yeni toparlanıyor.

Sabretmemiz gerekir.

İbe'yi izlesin biraz. :) Ve ibe gibi bir sürü var İngiltere'de.

Willian'ı izlesin.Kendi tarzını yapsın en azından.

Ne sabrı? Takır takır oynamalı. Para verdik yeaaa. Çok yeteneksiz yeaa.

Yahu çapraz bağ kopmasını kolay bişey zannediyorlar ona ayar oluyorum. 2 dikiş atılsa 1 ay yatan bir ırksın sen. Adam 4 ay yürüyemedi yahu.
Falcao denilen adamın kariyeri bitecek neredeyse.
Brezilyalı ronaldo 3 defa aynı yerden sakatlanmadı mı.

Futbolcular için en büyük kabus bu. Tekrarlama korkusu adamı futboldan soğutur. Sabretmeli gerekiyorsa portekiz 2.ligi belçika 2.ligi gibi yerlere göndereceksin yumuşak futbol oynayan yerler. Futbolcu önce bir benliğini kazansın.

Herif sahaya çıkıyor 2 çalım atıyor 3.yü yapacak artırıyor vitesi sağ taraftan freni patlamış kamyon geliyor hızla küt yerde. Nasıl özgüven kazanacak bu çocuk.
18 yaşına kadar aldığı eğitimin yarısını verebildiğimizi düşünen var mı.

Kar yağınca yağacağını bilerek önlem almayan bir kulüp burası. Futbolcu yetiştirecekmişiz peh.

Yahu çapraz bağ kopmasını kolay bişey zannediyorlar ona ayar oluyorum. 2 dikiş atılsa 1 ay yatan bir ırksın sen. Adam 4 ay yürüyemedi yahu.

Futbolcular için en büyük kabus bu. Tekrarlama korkusu adamı futboldan soğutur. Sabretmeli gerekiyorsa portekiz 2.ligi belçika 2.ligi gibi yerlere göndereceksin yumuşak futbol oynayan yerler. Futbolcu önce bir benliğini kazansın.

Herif sahaya çıkıyor 2 çalım atıyor 3.yü yapacak artırıyor vitesi sağ taraftan freni patlamış kamyon geliyor hızla küt yerde. Nasıl özgüven kazanacak bu çocuk.

Kar yağınca yağacağını bilerek önlem almayan bir kulüp burası. Futbolcu yetiştirecekmişiz peh.
yilin postu :ka19:

Çok Sert Tuna.

Bruma sakatlanmadan oncede aman aman bir performans vermiyordu ki
Sutlari berbatti hala berbat
Paslari berbatti hala berbat
Sadece calimi deniyordu simdi onu da denemiyor.

Bugun Liverpoolun 19luk kanat oyuncusunu gorduk
Ne topcular var 17 yasinda muthis katki saglayan. Brumanin takima zerre katkisi yok. Hala sabret. Geleli 2 yil oldu tek iyi oynadigi mac yok anca sabret.

Ayrica Brumanin 18 yasina kadar aldigi egitim falan yok. Resmen altyapi egitimi almamis cocuk. Pas verecegi yerde vermez sut cekecegi yerde cekmez calima gidecegi yerde geride Tarika pas verir. Topu alinca ne yapacagini bilmedigi icin eveler durur topu ayaginda.
Inanilmaz bir hayal kirikligina ugratti Bruma beni ama artik yeter para ediyorsa satilmali etmiyorsa oynayacagi bir kulube kiralik yollanmali ama buda ispanya 2.ligimi olur Hollanda da dusmemeye oynayan takim mi olur bilinmez.

Umut vadeden oyuncu statüsündeki bir oyuncuya gs mali durumundaki bir kulüp (maaş ile birlikte) yaklaşık 15 milyon Euro yatıramaz yönetimsel hata

Bruma sakatlanmadan oncede aman aman bir performans vermiyordu ki
Sutlari berbatti hala berbat
Paslari berbatti hala berbat
Sadece calimi deniyordu simdi onu da denemiyor.

Bugun Liverpoolun 19luk kanat oyuncusunu gorduk
Ne topcular var 17 yasinda muthis katki saglayan. Brumanin takima zerre katkisi yok. Hala sabret. Geleli 2 yil oldu tek iyi oynadigi mac yok anca sabret.

Ayrica Brumanin 18 yasina kadar aldigi egitim falan yok. Resmen altyapi egitimi almamis cocuk. Pas verecegi yerde vermez sut cekecegi yerde cekmez calima gidecegi yerde geride Tarika pas verir. Topu alinca ne yapacagini bilmedigi icin eveler durur topu ayaginda.
Inanilmaz bir hayal kirikligina ugratti Bruma beni ama artik yeter para ediyorsa satilmali etmiyorsa oynayacagi bir kulube kiralik yollanmali ama buda ispanya 2.ligimi olur Hollanda da dusmemeye oynayan takim mi olur bilinmez.

Biz bu ülkede ardayı beğenmedik koca kafalı, koca götlü çalışmıyor anca çalım atmaya çalışıyor dedik. Arda çok mu iyi eğitim almıştı. Gerçek bir futbol ülkesine gitti gördük ardayı. Kaliteli adam her zaman kalitelidir. 1-2 sene olmuyor yea yapmayala kalitesi eksilmez. Bruma da kaliteli futbolcu. Onun gibi kadife bilekleri olan bir futbolcu yok şuan türkiye'de ve hala genç.

Sezon başında da kiralanmasını düşünüyordum şu anda da aynı şeyi düşünüyorum. Çok iyi tıkır tıkır işleyen bir takımda bruma ile telles kendini geliştirir zevk alırsın ama bizim gibi yama bir takımda imkanı yok. Aynı takıma arkalı önlü oynaması şartı ile kiraya vereceksin sadece 1 yıl. Sonra birbirlerini tanımış özgüven ve taktik kazanmış olarak geri gelecekler.

Futbol oynayarak gelişilir. Adam geldiğinden beri 39 maç oynamış sadece. Prandelli denilen adam tribünde gelişsin diye oynatmıyordu. Böyle travmalar atlattı bu çocuk.

Ha umudun olur olmaz bilemem. Ama bu çocukları kazanmak isteyen takım ekstra birşeyler yapar.

Bu takımın antrenmanlarda ne yaptığını bilen var mı. Futbolcuları geliştirmek için ne gibi bir program uyguluyoruz.

Adamlar 1 milyon dolarlık footbanaut ile oyuncuya bir zihniyet kazandırıyor. Doğru pas tercihi yapmasını nasıl sağlarım diyor. Biz niye pas vermiyon amsdnasasd(küfür temsili) diye didiniriz.

Neden böyle bir sistem kullanmıyoruz. Bak 2 senedir brumanın bitiriciliğini geliştirmemesini dert ediyoruz. Çok mu zor bu aletten getirmek.

Sakatlanmadan once de berbatti demis :D

Kim bilir bruma diye Hangi futbolcuyu izledi.

Son oynadigi macta gayet iyiydi,takim icin oynamaya basladi artik.

Tek eksik istatistik oda Oynadikca olacak.

Ayrica 21 haftada sadece 7 macta ilk 11 de basladigini unutmamak lazim.

Gokhan tore bjk'ya gelmeden once kariyerinde golu yoktu Mac Oynadikca kendini gelistirdi.

Bruma olur mu olmaz mı bilemiyorum bence olumsuza doğru bir gidiş var ama asıl sıkıntı bu değil. Temel özelliklere bakıyorum mesela;

Şutları çok etkisiz, buna ek olarak bitiriciliği de bayağı kötü seviyede.
İnce bir pasını geçtim, sıradan paslarda bile sorun yaşayabiliyor. Konya maçında beş metre yanındaki Sneijder'e topu havadan atması gibi bir örnek var.
İsabetli ortası yok denecek kadar az, gerçi bu takımda genel bir sorun. Olcan dışında herkes kafasına göre takılıyor. Tarık felaketi var bir de.
Çalım yeteneğine bir şey diyemiyorum çünkü sakatlıktan önce iyiydi, şimdi sakatlığın getirdiği hem fiziksel hem ruhsal bir çöküş var. Daha iyi olacaktır kendine güvenini artırırsa.

Tüm bunları toplarsak geliştirmesi gereken o kadar çok şey var ki, ne bizim o kadar sabredebileceğimizi sanıyorum ne de Bruma'nın tüm bunlarda seviye atlayıp üst düzey bir futbolcu olabileceğini. Yine de elimizden geldiğince şans vermemiz lazım tabii, sonuçta 10 milyon euro gibi bir para bağlandı.

Bir de şunu eklemek istiyorum, ilk 11'de başlamama olayı bence abartılıyor. Elimizde çok net bir örnek var: Yasin Öztekin. Adam daha bu sene takıma geldi ve ilk 11 oynadığı maçlar bir elin parmaklarını geçmez ama birçok maçta o yeteneğini belli etti. Dakika olarak Bruma'nın yarısı kadar oynamış Yasin'in 1 golü 7 asisti var, Bruma'nın 3 gol 4 asist. Ki bu istatistikler normalde yanıltıcı olmalı çünkü çoğu güçsüz takımlara karşı (Balçova mesela) ama aynı maçlarda Bruma da vardı ve yokları oynadı.

ilk geldiği antalya rize bjk maclarında güzel oynuyordu cldede 6-1 yenildigimiz real macında oyuna girince 3-5 çalım attı güzel,kopenhag macında evımızdekı 3-1 ordada iyi oynadı.. mancini geldi adam sakatlandı sonrada düzelemedi zaten fatih terimle hasan şaşın rezil transfer politikasından biri hızlı koşuyo diye adam alırlar anca bu terimci zihniyet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt