İlkay'ı formsuz bulsam da çok beğeniyorum. Saha içindeki hareketliliği ve oyunun yönünü rakibin yerleşme sorunu yaşadığı yerlere yönlendirmesini değerli buluyorum. Takımın başı kesik tavuk halini güzel törpülüyor. Sane ve İlkay top almak adına saha içinde sürekli kendini boşa çıkaran isimler. Torreira da senelerdir böyleydi, ama o da bu sene biraz saklanmaya başladı. Barış ve Yunus da çok fazla saklanıyor oyun içinde. Böyle olunca İlkay ve Sane'nin de etkisi azalıyor. Bir de Barış'a topu verdiğin zaman hücumda kısır döngüye giriyoruz. Pas bağlantısı ve karar alma konusunda çok zayıf. İlkay ve Sane gibi 1 tane daha halkayı tamamlayacak oyunu döndürüp set oyununda rakibin açığını bulabilecek pasör bir oyuncumuz olsa (formda Yunus gibi) Osimhen dahil herkesin performansı artacak bana göre. Yunus ve Barış özel oyuncular olsa da set oyunlarında bir türlü doğru kararı alamıyorlar. Kilitlenip kalıyor oyun.
Doğru anda doğru yerde olmak elit bir futbolcu için en önemli özelliklerden biri. İlkay da bu oyuncu bence. Mertens de böyleydi. Ceza sahasına girişleri, doğru anda doğru kişiyle topu paylaşmasını olumlu buluyorum. Etkisiz göründüğü günde 2 asist yapması da tesadüf değil. Eleştireceğim konu Okan Buruk kısmında. Oyuncuyu Lemina ve Torreira gibi kullanamayız. Topun değerini bilmediğimiz anlarda İlkay'ın 5 depar sonrası düşmesi normal karşılanır. Hoca buna göre İlkay'dan faydalanmak zorunda. Regista mı yapar, Singo'yu beke atıp arkayı öyle mi dengeler bilmiyorum. Ama sezonun geri kalanında İlkay'ın oyun aklına çok ihtiyacımız var. Umarım oynaya oynaya sakatlık öncesi formuna döner.