#20 İlkay Gündoğan

Yav buna çok sinirlendim bugün. Adam City'de olsa araya falan girip, uzaktan muzaktan bir şeyler yapıp bir şekilde gol atıyordu, bizde denemiyor bile. Sene sonu dehlenmeli, futbolu unutmuş. Keşke Mertens'i ikna etseydik.

maç 11e 11 olsaydı en iyi oyuncularımızdan biri derdim. takımdaki en sakin oyuncumuzdu ve çok sorumluluk aldı

hakkını yiyemem iyi maç çıkardı bence. sane falan sahaya etmişken ilkaya laf söylenmez

Girince iyi oynayamadı ama uzatmalarda resmen topu tutma dersi verdi. Top ayağına geldiğinde sürekli takımı rahatlattı.
Buraları yüzlerce kez oynamış olmanın tecrübe farkı diyelim.

Bu adam kondisyonsuz mu, yoksa Okan hoca'nin futboluna uymuyor mu karar veremedim bu gece. Aslinda tam ihtiyacimiz olan adam, iyi top dolastiriyor, sakin, iki ayak ile oynuyor, ve futbol akli ust duzey. Ama nedense bir turlu takimdaki orkestra sefi rolunu alamiyor. Arkasina koy Torreira-Lemina ikilisini, sagina Sane, soluna Lang'i at ve bu konuda biraz diret, belki Sampiyonlar Liginde hic beklemedigimiz yerlere geliriz. Baris ile, Yunus ile ayak uydurmasi imkansiz, Osimhen'e de yazik oluyor. Ama bu ilerdeki 4'lu israr edilirse sanki ciddi is yapacak gibi.

Kagit uzerinde tam istedigimiz adam, tam bize gereken profil. Bence Juve'ye karsı da bizi gizlice kurtaran adam, ilk golde de net, hizli ve yerden oynamasi pozisyonu yaratti. Sanki diger oyuncular ile veya Okan hoca ile ayak uyduramadi, cok farkli futbol oynuyormus gibi takimin geri kalani ile kiyaslaninca. Ara sira Sane ile birseyler deniyor sadece.

Taraftarlarımızın, ben dahil bu adamdan beklentisi o kadar yüksekti ki, yaptığı en basit olumlu işi bile abartıyoruz. Yok tecrübe böyle olur, yok top şöyle saklanır. Bırakalım kendimizi kandırmayı beyler. Yani bu adam İlkay Gündoğan, bilmediğimiz bir adam değil, bizden önce nelere yaptıkları da ortada. Ama bizde M.City'de gösterdiği çabanın, istek ve arzunun yarısını bile göstermiyor.

Taraftarlarımızın, ben dahil bu adamdan beklentisi o kadar yüksekti ki, yaptığı en basit olumlu işi bile abartıyoruz. Yok tecrübe böyle olur, yok top şöyle saklanır. Bırakalım kendimizi kandırmayı beyler. Yani bu adam İlkay Gündoğan, bilmediğimiz bir adam değil, bizden önce nelere yaptıkları da ortada. Ama bizde M.City'de gösterdiği çabanın, istek ve arzunun yarısını bile göstermiyor.
Bi ulema daha çıktı. Makine gibi çarklar dönen takımda herşeyi doğru yapan oyuncular bunlar. Basiti oynamanın ustası. City de iken barca da iken sürekli hat kıran pas mı atıyordu? Futbolu biliyorlar, zamanlama pozisyon alma ilk dokunuş ve oyunu yönlendirme anlamında ustalıkları var.
Aksi halde makineleşmiş takımlardaki en elit oyuncuları getir gsnin başına koy yine verim alamazsın . Önce sistem inşa etmek lazım.

Açıkçası mükemmel top oynadı. Oyun içinde doğru yönlendirmeler ile atağı şekillendirdi. Juveli oyuncuları peşinde gezdirip enerjilerini tüketti.

Futbol Türkiye de çok zor …ı

Bi ulema daha çıktı. Makine gibi çarklar dönen takımda herşeyi doğru yapan oyuncular bunlar. Basiti oynamanın ustası. City de iken barca da iken sürekli hat kıran pas mı atıyordu? Futbolu biliyorlar, zamanlama pozisyon alma ilk dokunuş ve oyunu yönlendirme anlamında ustalıkları var.
Aksi halde makineleşmiş takımlardaki en elit oyuncuları getir gsnin başına koy yine verim alamazsın . Önce sistem inşa etmek lazım.

Açıkçası mükemmel top oynadı. Oyun içinde doğru yönlendirmeler ile atağı şekillendirdi. Juveli oyuncuları peşinde gezdirip enerjilerini tüketti.

Futbol Türkiye de çok zor …ı
Aynı görüşte olmak zorunda değiliz. Sana göre mükemmel oynamış olabilir ama bana göre vasat oynadı. Tabi bundan önceki maçlarda daha berbat oynadığı için, bu maç gözüne daha hoş gelmiş olabilir. Seni bilmem ama benim
bir oyuncuya 4 milyon veriyorsak eğer, beklentim daha yüksek. Girip oyun soğutsun diye bir oyuncuya 4 milyon verilmez. Doğru dürüst ne asisti var, ne golü, ne hırs görebiliyoruz, ne de mücadele. Ama bunların hepsini bize gelmeden önce yapıyordu. Bize geldiği ilk dönemde de yaptı ama sonra saldı kendini.

Aynı görüşte olmak zorunda değiliz. Sana göre mükemmel oynamış olabilir ama bana göre vasat oynadı. Tabi bundan önceki maçlarda daha berbat oynadığı için, bu maç gözüne daha hoş gelmiş olabilir. Seni bilmem ama benim
bir oyuncuya 4 milyon veriyorsak eğer, beklentim daha yüksek. Girip oyun soğutsun diye bir oyuncuya 4 milyon verilmez. Doğru dürüst ne asisti var, ne golü, ne hırs görebiliyoruz, ne de mücadele. Ama bunların hepsini bize gelmeden önce yapıyordu. Bize geldiği ilk dönemde de yaptı ama sonra saldı kendini.
Haklısın hocam lakin bu adam bu oyunun oyuncusu değil, ayrıca sadece skor üzerinden okumamak lazım oyuncuları.

Tamam basit oynama ustasi çarkin dişlisi bilmem ne de. Burası Galatasaray kardeşim. City gibi stoperlere 200m euro, kanatlara 100 er milyon euro, orası eksik çat 50 milyon euro, şurası eksik cat 80 milyon euro harcayıp makine gibi takım kuramıyorsun işte ilkay beyimiz sistemin dişlisi olsun diye. Buraya başından beri uygun değildi ama göremedik malesef.

Mac icerisinde benim de tercihim Ilkay olurdu. Ilk on dakika biraz fransiz kaldi oyuna ama ilerleyen dakikalarda tecrubesinden faydalandik. Bence sezonun geri kalaninda gizli silahimiz olacak. Biraz istahlandirmak lazim.

Geri
Üst Alt