#20 İlkay Gündoğan

Sara'nın ne kadar eziyet olduğunu gözümüze sokmaya devam ediyor.. En önemli özelliği top kaybı yapmaması. Bizim topçularla Avrupa'da yetişmişlerin arasındaki en önemli farklardan biri bu bence. Faul al, basit oyna ama top sende kalsın. İşler kötü gitmeye başlayınca gol asist katkısı eleştirilip en azından Sara duran top atıyordu denecek bu arada, buraya yazıyorum.

Transfer açıklamasını Maestro videosuyla yapmıştık. Her kelimesini hak etmişZ

Takımı inanılmaz yönetiyor. Helal olsun abi

Her seyden önce bu adamdaki network ve sayginlik cogu kisinin asla elde edemeyecegi bir sey. Insan kaynagi olarak da acayip bir katki sagliyor.

Röpörtajlara cikiyor, sürekli sorulan ve aranan isim.

Modric gibi 40’a kadar oynar mi acaba

Bu yüzden transferini cok istedim

Top ilkay’a geldiginde takim rahatliyor topu dogru sekilde kullaniyor

Kesinlikle nokta atisi bir transfer oldu

Attigimiz golun bir nevi temelini olusturan adam diyebilirim.

Topu aldiginda hurra kosturmak yerine etrafinda donup, sahayi taradi ve arkadaslarinin bosluga kacmasini bekledi. Ondan sonra ileride bostaki Torreira'yi gordu ve topu cok iyi bir sekilde sakince cikardi. Harikaydi.
Müthiş zeki bir adam, futbol tarihinde yakın dönemdeki en zeki orta sahalardan biri olabilir. Adamın futbol IQ'su 160 filan

Panaltı pozisyonunda zorlama bir abartı var maalesef.
O pozisyonda torreiraya daha çok dikkat edin topu veriyor sonra mevki alıyor bunu yapmadığımız için zaten atak yapamıyoruz.
Pas istasyonu olmuyor kimse.
Dün gece ilk defa takım olarak son 1 yıldaki en iyi oyunumuzu oynadık. Herkes görevini yaptı.

Benim beklentim ilkaydan biraz daha farklı. Misal döndü rahatlattı penaltı oldu diyorsunuz ya siz ya ilkayı daha önce izlememişsiniz yada vasata doğru gidiyorsunuz. Biraz iyi olan gözünüzde büyüyor. İlkay tekte barış, yunus yada osimheni forvet arkasına kaçırabilecek bir oyuncu.
Örnek vereyim orta sahada ikinci yarı faul aldığı pozisyonda barış öyle bir koşu attı ki ilkaydan beklentim faul almak yerine o pası atmasıydı.
Yada ilk yarı bir duran top kullandık barışı solda kimse marke etmiyor topu durdurup kullanacağız. Sağa baktık sola baktık döndün sol çizgideki abdülkerime topu verip şişirdik.
Mertens ile bunları yapıyorduk misal.

Kondisyon durumundan kaynaklı olduğunu düşünmek istiyorum. Bu yazdıklarımı birkaç hafta sonra bu pozisyonları gördüğümüzde anlarsınız ne anlatmak istediğimi.

Bu seviye bir tane daha orta saha oyuncun olsa sırtın yere gelmez

Taraftarın hocaya rağmen aldirdigi lemina ve İlkay muazzam oynadılar alınmasa ne olacaktı ?

Demekki neymiş inat etmiceksin bu taraftar Okan kadar futbol biliyor

Geri
Üst Alt