2005-2006 Şampiyonluk Akşamını Uyuyarak Geçirmek

Töre Dirik

👐 Mauro İcardi 👐
GalataSarayı Efendileri
Üzerinden yıllar geçmesine rağmen içimde yaradır. :) Ve nedendir bilmem buraya yazasım geldi. Baştan belirteyim. Olay tamamen istemsiz biçimde gerçekleşmişti...

Düşünün ki son şampiyonluğu 2001-2002 sezonunda görmüşsünüz. Aradan 4 yıl geçmiş ve doğal olarak şampiyonluğa bir özlem var. Tüm sezonu heyecanla takip etmişsiniz, son hafta gelip çatmış... Şampiyonluk düğümünün çözüleceği akşama doğru ilerliyor zaman... Haftalarca, günlerce o günü beklemişsiniz...

İşte bu şartlarda gerçekleşti olay.

Lise yıllarındaydım. Şampiyonluk maçının olduğu gün o dönemki kız arkadaşımla geçirdim günü. Saat akşamüstü 5 sularında eve geldim. Başım zamansız ve anlamsız biçimde ağrıyordu.

-Bari bir-iki saat kestireyim biraz. Belki iyi gelir

diye düşündüm. Vurdum kafayı, yatış o yatış...

Gözümü açtığımda gördüğüm tek şey dipsiz bir siyahlıktı. Ve ciddi söylüyorum o an "öldüm mü ulan ?" düşüncesi hakim oluverdi beynimde birkaç saniyeliğine. El yordamıyla odamın içerisinde ilerleyip ışığı açtım. Saate baktığım an "5:15" ibaresini görmemle birlikte yaşadığım o afallayış, kısa süreli sersemlikten sonra aklıma ilk olarak maçların gelişi, bilgisayarın kasasına doğru atılıp power tuşuna basışım, ve bilgisayarın açılıp hazır hale gelmesine kadar beklemek zorunda olduğum o 1-2 dakikalık sürenin geçmek bilmeyişi...

-MAÇLAR NE OLDU OĞLUM ?

-LAN NASI UYURUM YAA....

-HADİ BE... ULAN HADİ YAA... ŞAMPİYONUZ BU KEZ HADİ BAK...

-UYUNUR MU OĞLUM UYUNUR MU YAA...

Ve sonunda açıldı bilgisayar. Girdim internete, ekranımda kocaman bir yazı... "ŞAMPİYON GALATASARAY !"

Ardından ergenliğin de verdiği o coşkuyla attığım çığlık, uykulu vaziyette karşıma gelen annemi kucaklayıp havaya kaldırışım, bana dönük tuhaf bakışlara aldırış etmeden geceye dair tüm videoları izleyip, kendimden geçişim...

Öyle karmaşık duygulara girdim ki. 4 yıl sonra gelen şampiyonluğa mı sevineyim, yoksa bu tarihi anlara canlı canlı tanık edemeyip tüm akşamı uykuda geçirmiş olmama mı yanayım...

Ortalık durulduğunda anneme sordum. "Be anne beni neden uyandırmadın ?"

Aldığım cevap yüzümde hala salak bir gülümseme oluşturur.

"Kıyamadım ki uyandırmaya. Güzel güzel uyuyordun işte..."

[media]https://www.youtube.com/watch?v=VkhrtzrqVMs[/media]

1 haftayı 8 saatlik uykuyla geçirmiş olmama rağmen o gün inanılmaz bir dinçlik vardı üzerimde ve şükürler olsun mutlu sonla bitti.O gün gece yattıktan sonra tam 21 saat uyumuşum bildiğin uyku.

Kacira kacira bunu mu kacirdin yuh arkadas :D

Ben o maca 2 saat onceden gitmistim :D

Yanliz o gun ilk kez hakeme kufur etmistim ha :D + 16 dakika uzatinca tirnak filan kalmamisti sampiyon olunca sandalyeler filan havada ucustu

Daha iyi de uyumuşsun. Ben Denizli-fb maçının uzatmalarında stresten ağlıyordum artık.

kardeşimle biz bu 16dakikayı azıcık radyodan takip ettik azıcık dinleyemedik derken tir tir titrer vaziyette sonucu bekledik dualar ettik. Maç sonunda şükür namazı kıldık. Uyunur mu be dostum :/

O gün ben evliya kesildiydim yapmadığım iyilik kalmadıydı, hatta anamın duasını almak için - anneler günüydü o gün - 1 değil 2 hediye almıştım.

Ney kacirdigini yazmaya calistim, yazamadim. Lafla, kelimeyle tarif edilemez birseydi.

Arabada radyodan dinlemiştim oğlum ben o +16'yı :( Görüntü yok bişey yok, radyoda tehlikeli pozisyon diyor yarı baygın oluyorum, savuşturuluyor rahatlıyorum falan. Acayip bi şampiyonluktu.

En azından UEFA Kupası'nı görmüşssündür.Benim hatırladığım ilk Galatasaray maçı ŞL elemesindeki Levski Sofya maçıydı.2-3 sene erken doğsam hayal mayal de olsa hatırlayacaktım.

Bir insanın bu dozda adrenalin salgılayabileceği nadir anlardan birinde sükunet içerisinde uyumak nasıl bir şanstır. :)

Yanlış hatırlamıyorsam pazardı sonraki gün anatomi sınavımız vardı ... Hoca tıptan geldiği için ağzımıza mıçıyordu o kadar zordu.. Beşiktaşlı kankamı ayarttım(sağolsun Gs sempatizanıdır) 1-2 deli yürek daha gittik izlemeye... Dönüşümlü yayın vardı çoğunlukla fenerin maçını izliyorduk..Tabi olaylar falan oldu ama o heyecanla 16 dk. uzatma verileceği aklımın ucundan geçmiyor..Denizli gol atınca çıldıracaktık sevinçten sonra bizim maça döndüler 3-0 olunca bitti aha dedim şampiyonuz...Fener maçını bir açtık dk. 94 olmuş ha bitti bitecek diyorum ama altıma kaçıracağım heyecandan..Bakıyorum 97-98 maç bitmiyor sonra spiker söyledi 16 dk. uzatıldığını nasıl sövdüğümü bilemezsiniz ..Appiah'ın o kafasının direkten dışarı çıktığı anı hiç unutamam resmen kaderin cilvesiydi bizim için.. Belki de 19 şampiyonluğumuz arasındaki en efsane olanıdır..

Renkdaşım sen Galatasaray'lı olduğuna dua et, huzurla uyumuşsun.

Ya dere yanındaki taraftar ne yapsın, yıllardır yaşadıkları travmalardan dolayı bir rahat uyuyamıyorlar..

sahaya şampiyon çıkan en azından çıktığı sanan rakibin elinden şampiyonluğu almak...

ama üzülme Galatasaray bunu hep yapıyor:D

Üzerinden yıllar geçmesine rağmen içimde yaradır. :) Ve nedendir bilmem buraya yazasım geldi. Baştan belirteyim. Olay tamamen istemsiz biçimde gerçekleşmişti...

Düşünün ki son şampiyonluğu 2001-2002 sezonunda görmüşsünüz. Aradan 4 yıl geçmiş ve doğal olarak şampiyonluğa bir özlem var. Tüm sezonu heyecanla takip etmişsiniz, son hafta gelip çatmış... Şampiyonluk düğümünün çözüleceği akşama doğru ilerliyor zaman... Haftalarca, günlerce o günü beklemişsiniz...

İşte bu şartlarda gerçekleşti olay.

Lise yıllarındaydım. Şampiyonluk maçının olduğu gün o dönemki kız arkadaşımla geçirdim günü. Saat akşamüstü 5 sularında eve geldim. Başım zamansız ve anlamsız biçimde ağrıyordu.

-Bari bir-iki saat kestireyim biraz. Belki iyi gelir

diye düşündüm. Vurdum kafayı, yatış o yatış...

Gözümü açtığımda gördüğüm tek şey dipsiz bir siyahlıktı. Ve ciddi söylüyorum o an "öldüm mü ulan ?" düşüncesi hakim oluverdi beynimde birkaç saniyeliğine. El yordamıyla odamın içerisinde ilerleyip ışığı açtım. Saate baktığım an "5:15" ibaresini görmemle birlikte yaşadığım o afallayış, kısa süreli sersemlikten sonra aklıma ilk olarak maçların gelişi, bilgisayarın kasasına doğru atılıp power tuşuna basışım, ve bilgisayarın açılıp hazır hale gelmesine kadar beklemek zorunda olduğum o 1-2 dakikalık sürenin geçmek bilmeyişi...

-MAÇLAR NE OLDU OĞLUM ?

-LAN NASI UYURUM YAA....

-HADİ BE... ULAN HADİ YAA... ŞAMPİYONUZ BU KEZ HADİ BAK...

-UYUNUR MU OĞLUM UYUNUR MU YAA...

Ve sonunda açıldı bilgisayar. Girdim internete, ekranımda kocaman bir yazı... "ŞAMPİYON GALATASARAY !"

Ardından ergenliğin de verdiği o coşkuyla attığım çığlık, uykulu vaziyette karşıma gelen annemi kucaklayıp havaya kaldırışım, bana dönük tuhaf bakışlara aldırış etmeden geceye dair tüm videoları izleyip, kendimden geçişim...

Öyle karmaşık duygulara girdim ki. 4 yıl sonra gelen şampiyonluğa mı sevineyim, yoksa bu tarihi anlara canlı canlı tanık edemeyip tüm akşamı uykuda geçirmiş olmama mı yanayım...

Ortalık durulduğunda anneme sordum. "Be anne beni neden uyandırmadın ?"

Aldığım cevap yüzümde hala salak bir gülümseme oluşturur.

"Kıyamadım ki uyandırmaya. Güzel güzel uyuyordun işte..."

[media]https://www.youtube.com/watch?v=VkhrtzrqVMs[/media]

Ben de hemen yeni konu açmaya gidiyorum: " 2013-2014 Şampiyonluk Akşamını Uyuyarak Geçirmek" :D

Geri
Üst Alt